Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2019-04-04 11:44

Riktade nyemissionen i Climeon genomförs till 83:- SEK per aktie

Den riktade nyemissionen i Climeon övertecknades på mindre än ett dygn, och genomförs till 83:- SEK per aktie. Bolaget tillförs 249 MSEK före emissionskostnader, från institutionella investerare i Norden, Tyskland, Storbritannien och USA.
Dagschart Climeon.
Bolaget tillförs 249 MSEK före emissionskostnader till en kursrabatt om 7.7% mot gårdagens stängningskurs. Utspädningen av aktien blir 6%. Emissionen ska ha övertecknats, och bolaget skriver följande i pressmeddelandet om vilka som köpte:
"Emissionen tecknades av bland andra Handelsbanken, Skandia, Länsförsäkringar och Enter Fonder samt institutionella investerare i Norden, Tyskland, Storbritannien och USA."
Emissionen övertecknades, dvs det fanns intresse av att teckna mer aktier än vad som erbjöds.
Aktiekursen återhämtar sig på beskedet, men är fortfarande ner1.00% från stängningskurs igår och handlas just nu till exakt 89:- SEK.

Sju större aktieägare har lånat ut aktier till Pareto Securities, för att möjliggöra att köparna i nyemissionen får sina aktier omgående. Lånen kommer ges tillbaka när nya aktier registrerats vilket förväntas bli den 10:e april. Det kommer eventuellt ut som det skett insiderförsäljningar, men det handlar bara om administration.

Överlag verkar Climeon sköta sina kort klockrent och har nu säkerställt finansiering för snabbare expansion. Risken i bolaget har också reducerats rejält med kassaförstärkningen.

Jag har aktier i Climeon
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Felstavning i rubriken "genonförs"

  SvaraRadera
 2. Börsvärde 4.37 miljarder SEK. Det är bara att gratulera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det som är värt det?

   Radera
  2. Climeon tydligen. Finns något likartat bolag med 10 miljarder i börsvärde dock.

   Radera
  3. Mer exakt i vad ligger värdet i tillgångar eller?

   Radera
  4. Nils. Jag pratar bara om själva börsvärdet.
   Vad bolaget egentligen är värt har ingen en susning om.

   Radera
  5. Världsledande patenterad teknik, orderstock på 800 MSEK än så länge (obs siffra ur huvudet, kontrollera själva). Värdet ligger främst i tekniken, och att den är verifierad via kunder.

   Radera
 3. Ser någon några risker i att köpa aktien nu, eller skall man vänta till efter den 11 april. Är inte värdet lite väl högt med tanke på att det är gammal teknik i ny tappning? Vad gör företaget unikt? Är det bara framtidsförhoppningar som styr prist?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ny patenterad världsunik teknik. Orderstocken är i storleksordningen 800 MSEK (obs, kontrollera, detta är ur huvudet). Så det är inte förhoppningar, utan det finns kunder, det finns egen världsledande teknik.

   Risker finns som alltid, inklusive den generella marknadsrisken, då aktien lär dras med ner när börsen dyker. Men bolagsrisken är för tillfället låg pga välfylld kassa och starka ägare.

   Radera
 4. En avgörande händelse för en månad sedan var: "Breakthrough Energy Ventures, en investerarledd fond backad av några av världens främsta företagsledare, har investerat i finansieringsbolaget Baseload Capital som Climeon deläger, för att accelerera utrullningen av lågtempererad geotermisk värmekraft globalt.

  - Genom att arbeta tillsammans med Breakthrough Energy Ventures och Baseload kommer vi kunna ta språng snarare än steg mot vår vision att bli världens främsta klimaträddare, säger Thomas Öström, VD för Climeon."

  Jag menar att denna investering av de flesta av världens 10 rikaste betyder mycket mer än miljonerna i finansiering. Dörrar öppnas lättare.

  Ja jag har aktier i Climeon och ser goda möjligheter till att Climeon kan bli en enhörning i dollar inom några år. Fruktar uppköp från annat land innan vi kommit så långt vilket är vanligt slut för mina lyckade investeringar. Risken neråt är som Cornucopia? brukar skriva högst 100% medan möjligheten uppåt är gigantisk.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 5. Vad är det som förångas och driver turbinen? Vill svagt minnas att det är CO2?

  SvaraRadera