Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-04-05 19:48

Fredagsmys: Vilka karaktärer dör i sista säsongen av Game of Thrones (SPOILERS)!

Dags för lite fredagsmys så här efter fredagsfysen. Nästa helg har sista säsongen av Game of Thrones premiär, och det är dags att gissa vilka karaktärer som kommer dö under säsongen. Eftersom listan av karaktärer innehåller de som överlevde näst sista säsongen är detta inlägg att betrakta som SPOILERS för den som inte sett senaste säsongen.
Slutuppgörelserna är således här och det finns en ganska lång rollista att avverka som köttmur under sista säsongen av Game of Thrones. 

Svara på enkäten nedan eller på denna länk, så får vi följa upp med hur rätt eller fel läsekretsen hade. Du kan också visa dig på styva linan och visa hur fel du kommer ha genom en kommentar med vilka du tror dör.
Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys, om ni nu haft fredagsfys och därmed är förtjänta av myset.

33 kommentarer:

 1. Har inte sett något avsnitt. Så fredagsmys blir nog att läsa något intressant. Finns nog ingen annan här som inte sett ett enda avsnitt av serien.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte heller sett ett enda avsnitt :-)

   Radera
 2. Jamie dör i avsnitt 4. Tyrion ställs inför rätta för förräderi och avrättas. Tydligen har inte Valonqar delen i profetian visats i tv-serien (än?). Gissar att Aria dödar Cersei.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Inte the night king och Viserion, för de är redan döda.

   Radera
 4. Kan någon förklara Jon Snows släktband?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jons mamma är Lyanna Stark och hans pappa är Rhaegar Targaryen (galna kungens son.

   Radera
 5. Professor Plommon och Överste Senap begår kollektivt självmord efter en passionerad men olycklig romans. Dom avlivar sig med ljusstaken, i biblioteket.

  SvaraRadera
 6. Försökte att ge mig hän till serien på inrådan av personer som vanligen är pålitliga, men somnade av leda. Verkligen världens sämsta underhållning någonsin. Sånt trams borde bannlysas i hela den kända och okända världen. Totalt mästerfiasko!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är serien ett fiasko? Snarare en ekonomisk succé för HBO.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 7. För att citera det norska Black metalbandet Immortal: "All shall fall"

  SvaraRadera
 8. Fantastisk serie för en gammal Drakar & Demoner spelare som mej. Saknar dock Orcher, troll och Svartalfer. Fullständigt hooked efter att ha tvingat mig igenom första säsongen som tidvis var ganska fånig i mitt tycke.
  Ser verkligen fram emot upplösningen av denna mastodont serie.

  SvaraRadera
 9. Vänder på detta: Daenerys överlever. En av få karaktärer som är rätt meningslös att döda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla andra dör? Så hon kan sitta på tronen och styra över ett tomt rike;)

   Radera
  2. På något sätt tror jag att nightking sabbar tronen (vilket det skulle vara att döda alla undersåtar)

   Radera
 10. Jag saknar faceless men i listan. Det kan iofs vara svårt att veta om det var en faceless man eller den han föreställer som dör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å andra sidan föreställer de ju någon som har dött, men det innebär ju att den de föreställer redan har dött.

   Radera
 11. 1. Det är synd om alla som skriver att det inte tycker om GoT. Det saknas något i er, och jag tycker att ni ska gå till en psykolog och kolla vad det är.

  2. Det är väldigt svårt att förutse slutet på GoT, vilket så klart är den främsta anledningen till att serien är så bra. Säsong 7 var en aning mer förutsägbar än tidigare säsonger eftersom få framträdande karaktärer bet i gräset, men det är svårt att se hur säsong 8 ska kunna sluta med samma höga procent överlevande.
  Två scenarier känns troliga:
  1. Det blir ett stort slag om Winterfel i episod 3 eller 4 där Army of The Dead besegras, och sedan vänds näsan söderut mot Cersei, Euron och Golden Company.
  2. Det blir ett stort slag vid Winterfel i episod 5 eller 6 där Army of The Dead segrar, några viktiga karaktärer överlever och flyr söderut, men till ingen nytta då inget nu kan stoppa Night King som rullar över Westeros som en ångvält över en säck med blåbär.

  Jag tror mer på scenario 1, eftersom Jamie måste strypa Cersei, The Hound måste mörda The Mountain osv. Men å andra sidan så har vi Danys och Brans visioner om ett raserat Kings Landing där snön faller över Iron Throne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Scenario 1 är väl redan bekräftat? I episod 3. Det är också det längsta avsnittet i säsong 8.

   Det har spekulerats lite i att tronen kommer gå ett liknande öde till mötes som ringen i Sagan om Ringen.

   Jamie måste inte alls döda Cersei (i tv-serien). Valonqar delen av profetian har väl inte visats på tv? Är rätt övertygad om att Cersei dör men tror mer på Arya.

   Radera
  2. Det finns andra kandidater som valonqar. För det första så är trion också hennes lillebror. Dessutom är det väl inget som säger att det måste vara hennes lillebror? Det behöver heller kanske inte tolkas bokstavligt?

   Vore ju ganska märkligt ifall man hade så tydligt gått händelserna i färg?

   Radera
  3. Var en tillbakablick i säsong 5 eller 4 där vi får se Cersei och häxan som varnar henne om Valonqar.

   Radera
  4. Jag har för mig att just detaljen om Valonqar var något som just bara var med i böckerna och inte var med i TV-serien.

   Radera
  5. Nej, att brodern ("valonqar") dödar henne sägs inte i teveprofetian. https://www.youtube.com/watch?v=_6kQJ9HPpQ4.

   Bara att hon får tre barn. Således kommer inte det eventuella barnet hon säger sig vara gravid med just nu för att snärja Jamie att födas.

   Radera
 12. Kommer nog vara ganska få av huvudkaraktärerna som dör, har de hankat sig fram enda till sista säsongen är det nog lite taskigt mot skådespelarna om de inte får vara med till slutet, och dör de är det nog i något av de absolut första avsnittet eller sista avsnittet.

  SvaraRadera
 13. Framförallt tror jag vi kommer få lära oss drivkraften för walkers osv under säsongen, utminstone få ett hum om vad det kan handla om. Det handlar knappast om att tycker att det är underhållande att döda alla.

  Sedan får vi någon ny balans, där ungefär hälften av karaktärerna fortfarande lever. 30-35% dör fint i strid, 15-20% extremt slaffsigt och ovärdigt.

  SvaraRadera
 14. Arya använder Littlefingers ansikte och dödar Cersei. Blir sedan dödad själv av Night King.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh min favorit, Arya. Hon lär ju döda The Mountain m h a The Hound med The needle. Det mest förutsägbara alltså. Hoppas även på att Jaqen H'ghar återvänder ifrån das boat.

   Radera
 15. Åtminstone en av drakarna är död, hoppas själv på Mountain och Cersei.

  SvaraRadera