Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2019-04-12 14:29

Fredagsmys: Assange gripen, åtalad och fälld i England

Dags för lite tidigt fredagsmys. De ryska underrättelsetjänsterna SVR:s och GRU:s organisation Wikileaks så kallade förgrundsfigur Julian Assange har gripits, åtalats och fällts i England. Han inväntar nu ett fängelsestraff på upp till tolv månader för att ha flytt från borgen 2012. Samtidigt har en av hans svenska hantlangare gripits i Ecuador.
Brittisk polis.
Ecuador tröttnade till slut på Julian Assange. efter att ha gett honom asyl på ambassaden i London 2012 och senare även medborgarskap, och fråntog honom hans medborgarskap, varpå den brittiska polisen släpptes in på ambassaden för att gripa den skäggige 47-årigingen. Till The Independent uppger Ecuadors inrikesminister Maria Paula Romo, att Assange bland annat kletat bajs på ambassadens väggar, vilket man inte ansåg var ett acceptabelt beteende från en gäst man beviljat fristad.

Sedan Assange smet från borgen i samband med ett gripande på grund av våldtäktsmisstankar i Sverige, har han varit eftersökt av brittisk polis, som nu alltså grep honom. Då det brittiska rättsväsendet är lite effektivare på att omgående konsekvensutsätta gripna, än vi är i Sverige, gick han direkt till åtal för borgensflykt, och fälldes idag. Domen blir upp till 12 månaders fängelse.

USA ska också nu begärt Assange utvisad på misstankar om förberedelser (eng conspiracy) för dataintrång, efter att han enligt chatloggar uppmuntrat den amerikansk spionen Manning att hacka sig in i amerikanska system för att läcka information till Wikileaks. Det handlar alltså inte om att USA åtalar utländska journalister, utan om försökt till illegalt dataintrång mot det amerikanska försvarets IT-system. Något som generellt är dumt att ge sig på om man inte vill bli konsekvensutsatt.

Wikileaks är mest känd för att vara en front för de ryska underrättelsetjänsterna SVR och GRU och har t ex vägrat pubilcera 68 gigabyte av läckt data från Ryssland, som visar på missförhållandena i den ryska diktaturen, inklusive dagsaktuell penningtvätt. Man har också vägrat att publicera andra läckor man fått i sina knän under den amerikanska presidentrörelsen, inklusive data om Donald Trump, och sagt att det enda man läcker är sådant som får Hillary Clinton att framstå i dålig dager om man vantolkar och övertolkar isolerade citat ur sitt sammanhang.

Den ryske spionen Edward Snowden, som bor i Moskva, finansierat av den ryska underrättelsetjänsten, har gått ut och protesterat mot gripandet av Assange, som tydligen skulle vara någon form av hot mot yttrandefriheten. Ironin i att göra ett sådant uttalande från den ryska nationalfascistiska kleptokratiska diktaturen Rysslands Moskva är svår att överträffa.

The Times uppger att Assange nu sannolikt kommer placeras bakom lås och bom i fängelset Wandsworth i södra London i åtminstone sex månader, innan förhandlingarna kring utlämnande till USA för förberedelser till dataintrång påbörjas. Själva utlämningsprocessen kan ta upp till två år beroende på hur mycket man överklagar, under vilket Assange kommer vara frihetsberövad i väntan på beslut. Han kommer i så fall vara cirka 50 år gammal när han utlämnas till USA framåt 2022 och på i praktiken frivillig basis varit frihetsbegränsad sedan 2012. Det finns antagligen något sedelärande kring det där med att vägra ta på sig kondom och ändå genomföra en sexakt trots ett nej, och sedan försöka ducka ett svenskt straff - om han alls blivit fälld - på kanske sex månaders villkorlig dom och femtusen kronor i böter, som sänks till tre månader och böter man slipper betala på grund av inga utmätningsbara tillgångar i Sverige. Straffet för att smita från brittisk borgen är sannolikt i praktiken hårdare, och att sitta inlåst och kleta bajs på Ecuadors ambassad i ett halvt decennium är nog också värre.

I Sverige sägs nu åklagarmyndigheten överväga att öppna upp våldtäktsutredningen igen, efter att den lagts ner på grund av att man inte såg några möjligheter att få Assange utlämnad från Ecuador. Detta punkterar direkt alla fåniga konspirationsteorier om att Sverige bara utredde Assange för att lämna ut honom till USA, men trots att begäran nu finns till Storbritannien, så vill man ändå åtala Assange för våldtäkt i Sverige.

Ecuador ska också gripit en hantlangare till Assange i Ecuador, lite oklart varför. Det talas om en rysk hackerorganisation styrd av GRU eller SVR etablerad i landet.

Assange såg vid gripandet ut som hur Harry Potter hade sett ut om han bott kvar under styvföräldrarnas trappa i 47 år, dvs ungefär som Dumbledore.

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys.
Högsta domstolen.
Tillägg: Julian Assange har nu dömts att betala nio miljoner kronor i rättegångskostnader efter ett beslut i Högsta Domstolen. Detta då Assange anlitat egen advokat istället för offentlig försvarare, och dessa räkningar har inte betalats. Då förundersökningen lagts ner har Assange inte rätt till ersättning. Hade han bara ställt upp på åtal - där han kanske hade friats och oavsett fått en minimal dom - eller åtminstone accepterat en offentlig försvarare, hade han sparat både mer än ett halvt decennium under trappan på Ecuadors ambassad och nio miljoner kronor. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

106 kommentarer:

 1. Jag tyckte att han såg ut ungefär som om fascistprofessorn Alexander Dugin och den cigarrettsmugglande patriarken Kirill fått ett barn tillsammans.

  I övrigt så glömde du att han flydde från Sverige till UK för att undgå utlämning till USA. Eller åtminstone uppgav han det själv. Smidig felräkning där.

  I övrigt hänvisar jag till senaste avsnittet av Music Görnings Podcaster, situationen summeras bra där, inkl vitsar om "wikileaks i byxorna" mm etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så mycket besvär han kunde undvikit om han bara använt kondom.

   Radera
  2. Du menar Julians farsa?
   Annars så är det väl inte så svårt försäkra sig om samtycke först?

   Radera
  3. Eh va? Så en eventuell våldtäkt "maskeras" bäst genom att använda kondom?

   Radera
  4. Nja, hon var villig att ha sex med honom, tills han vägrade kondom. Han hade då sönder kondomen och genomförde sex ändå. Hon hade sagt nej till detta. Blir rätt solklart fall. Nej är nej.

   Radera
  5. Han kunde alltså fått sitt skjut och dragit vidare och inget av det här hade hänt, men han ville tvunget slippa kondom. Tio år senare så ...

   Radera
  6. Då lär han bli fälld.

   Radera
  7. Nu är ju kondomen ifråga inte här i studion och kan försvara sig och för övrigt måste jag påpeka att hr Assange inte är dömd för något sexuellt övergrepp.

   Radera
  8. Var håller kondomen till då? I sin djungelgrotta i Bengali?

   Radera
  9. Kondomen är väl sedan länge omhändertagen och placerad i en brun papperspåse, och befinner sig nu i bevisrummet på stora polishuset?

   Kan kanske vara med på länk?

   Radera
  10. @gbdcrvx du tänker på Durex!

   Radera
  11. Dåren Dragos drog åstad,
   för att ta sitt gyttjebad
   vid stranden bortom Kela-Wee
   Guran hängde också med.
   Han trängde av sig sin trikå
   Guran lossade på sin BH
   Sen möttes de båda i en kyss
   Fast dom hade bögat nyss
   SMEK MIG GURAN GÖR VAD DU VILL
   SMEK MIG GURAN DU GÖR MIG SÅ VILD
   SMEK MIG GURAN GÖR VAD DU VILL
   SMEK MIG GURAN DU GÖR MIG SÅ VILD

   osv, etc. En liten HB-fylla till de sälla tonerna vid 15 års ålder, då mådde man.

   Radera
  12. Sex med vänsterkvinnor, med eller utan kondom, bör numera undvikas helt och hållet, punkt!

   Tänk på att tokvänstern driver kampanj för att kvinnan skall kunna ånga sig retroaktivt och anmäla mannen för våldtäkt om sexet var dåligt eller väninnegruppen vid debriefing dagen efter anser att partnervalet (i deras ögon) var tveksamt.

   Radera
  13. Rekommenderar du att man frågar vad de röstat på eller ska man i ett obevakat ögonblick gå igenom handväskan efter medlemskort i SKP?

   Radera
  14. Säkraste tecknrt är väl att se om de har Marx och Lenin tatuerade på insidan av låren

   Radera
  15. Lustigt, har vare sig sett några tatueringar eller blivit anmäld retroaktivt. Å andra sidan kanske Peter och gbdcrvx har ett större stickprov att dra anekdotisk erfarenhet av?

   Radera
  16. Tips jag tror minskar incelfaktorn hos en man är att A) inte välja kvinnor utifrån politiska åsikter och B) inte tro att sex är en politisk handling. Så tror jag.

   Radera
  17. Du få hade upp den snabbare än Ben. Imponerande. Ben borde ha ett stort stickprov av vänstermammor från Möllan.

   Radera
  18. Tycker tvärtom, sju år på ambassaden har passerat helt obemärkt. han ser ju helfräsch ut. Fast mer som kärleksbarnet mellan Sven Wollter och Sauron. Med Wolters politiska visdom och omdöme då förstås, och Saurons charm.
   Och tänk när special-edition utgåvan av På Spåret kommer, med ecuadorianska ambassaden. han kommer ju att krossa och dominera, vilken vägg ska man inte röra och vilken ska man absolut inte komma i närheten av, kan man skita och spela dataspel samtidigt på tredje våningen osv osv.

   Radera
  19. Du får sluta ragga på medborgerlig samlings valvakor och söka upp ung vänster istället Cornu. Men om jag slutar tramsa nu et tag så även om jag i någon obskyr hörna av internet sett någon kvinna som menade att om sexet inte var lika bra som förväntat så var det våldtäkt så finns det mig veterligt inget seriöst parti som förespråkar det PA säger.

   Sen ang incels så länge som de inte anser sig ha rätt att tvinga sig till sex eller skjuta folk som hämnd finns någon anledning att håna dem. De blir ju straffade ändå.

   Radera
  20. Nu raggar jag ju inte. Har t om ring på fingret.

   Radera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  22. If you like it, you should put a ring on it. And she did.

   http://media.markbladet.se/pdf/emagasin_v15/mobile/index.html#p=20

   Nu var det drygt tre år sedan jag var fri ich egen sist innan jag träffade Lena, och innan dess upptäckte jag att jag i vuxen ålder tydligen har svårt att förbli singel. Kan räkna veckorna som singel och vuxen på ena handens fingrar.

   Radera
  23. Hur många fingrar per hand har man i Markbygden?

   Radera
  24. @gbdcrvx - Svar ett (simhuden förbinder helheten). Många släktfester blir det i bygden.

   Radera
  25. Imponerande i så fall att producera 4-5 blogginlägg om dagen.

   Radera
  26. Är man inflyttad så slipper man att ringen skaver. Utifrån Cornu utsago ovan, så behövde han inte vara ensam särskilt länge. Och det min vän, handlar om luften av nya gener ;-)

   Radera
  27. Oavsett så är Assange en svinpäls/skitstövel som inte respekterade kondomkravet.

   Men våldtäkt kan jag inte få det till.

   Sen ser Demokraterna ryssar i precis allt numera. Man funderar på om de vill ha krig, för börjar de inte dämpa retoriken snart, kommer det bli krig.

   Men en annan kan bara följa cirkusen...

   Radera
  28. Det beror så klart på att vi har en bred definition av våldtäkt i Sverige rent juridiskt. Skit samma, det han påstås ha gjort är olagligt och klandervärt.

   Radera
  29. Det fingret? https://youtu.be/JuDG-oNdcws?t=848

   Radera
  30. Grattis Cornu, fan vad najs!

   Radera
  31. Jag använder INTE kondom men så umgås jag bara intimt med samma person och ligger inte runt till höger och vänster med halva kompanier.
   TÄNK om fler skulle ha karaktären att göra detsamma ..

   Nåväl! Nu var det ju en något försmådd bitter och ilsken ung Äbba-Bjäbba till SSU-fruntimmer som varit van vid att alltid få vad hon pekat på och när hon då blev dissad av halvkändisen Assange till förmån för hennes väninna så passade det fint att anmäla Saange för våldtäkt...

   Förrsmådda, ilskna , bittra dåliga fruntimmer finns det tyvärr alltför gott om där ute så se upp!
   Nästa gång kanske det är DU som blir anmäld för våldtäkt...

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Är det här konspirationstråden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så om jag hävdar att brexit egentligen är en avancerad marknadsföringsplan för släppet av Helloween Keeper of...pt3 eftersom det nya brexitdatumet är 31 år sedan släppet av I want out. Kommer ni att ta av eller på foliehattarna?

   Radera
  2. Cervus > Cervix > GHB = gbdcrvx! Mind blown!

   Radera
 4. I andra nyheter:

  Anton Siluanov, rysk finansminister, ska öka den ekonomiska tillväxten genom:

  1. Högre skatter
  2. fler polisingripanden och krångligare regler för företagare.

  https://newizv.ru/news/economy/10-04-2019/chistyy-oruell-ministr-siluanov-obeschal-uskorit-ekonomiku-s-pomoschyu-politsii

  Motiveringen för punkten 1 är att staten så klart investerar effektivare och med mer precision än vad privata företag nånsin kan, vilket då leder till otpimering och större tillväxt än om privatpersoner och företag fått spendera pengarna själva. Jomensåatte, eh.

  Motiveringen för punkten 2 är så klart att poliser och regler kommer att säkerställa att presidentens dekret följs. Mig veterligen har inte Putin nån ekonomutbildning överhuvudtaget men antagligen vet han vad som är bäst för landet i kraft av führerprincipen.

  Rysk politik blir bara konstigare och konstigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog för att förenkla och centralisera korruptionen så att de slipper tvätta pengarna i Swedbank.

   Radera
  2. Hrm, nu är ju inte pengarna hör och kan försvara sig...

   Radera
  3. Det problemet hade vi aldrig haft om fortfarande haft knivpengar.

   Radera
  4. Mer skatter och krångligare regöler för företagare? Det låter som Sverige.

   Radera
  5. Fast det brukar inte vara nån som hävdar att det ökar tillväxten. I Sverige.

   Radera
  6. @Ben
   Jo, det gör det visst det, typ varenda LO ekonom.

   Men här är annars politikernas favorituttryck när de vill höja skatten att det är en välfärdssatning.
   Eller en satsning på miljön.

   Radera
 5. Tycker Assange ser ut som Saddam när denne plockades upp från hålan i marken.

  SvaraRadera
 6. Julian Assange:
  I give private information on corporations to you for free, and now I'm in jail.

  Mark Zuckerberg:
  I give your private information to corporations for money and I'm man of the year.

  SvaraRadera
 7. Var det så att straffet han riskerar i USA är 5 år men han har nu suttit 7 år i ett rum för något som kanske Storbritannien aldrig från början kunde rättsligt lämna ut honom för vid den tidpunkten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för 7 år sedan hade han som sämst klivit på flygplanet från sverige som en fri man med solkat/skamfilat rykte...

   Radera
  2. Dumheter, efter avtjänat straff i sverige hade han fått kliva direkt på flygplan till USA, vilket var hela anledningen till att han försökte undvika häktning i sverige. Nu gick det illa ändå, men det var inte helt lätt att veta då.

   Radera
  3. Men han skulle vara säker i UK då?

   Radera
  4. Nej, han råkade vara i UK när hela saken exploderade. Försökte säkert på flera sätt, men sista utvägen var via Ecuadors ambassad.

   Radera
 8. Sa inte "alla" att Assange var paranoid?

  Der intressanta är inte att länder fängslar eller mördar utländska medborgare, det har de alltid gjort.

  Det intressanta är hur de får folk att heja på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folket som hejar på (Cornu et al) är de som upprätthåller korrupta mördarstater.

   Radera
  2. När det gäller en förmodad våldtäktsman så är det då klart önskvärt att denne utreds och, om bevis finnes, åtalas. Eller? Ska man få våldta lite hur som?

   Radera
  3. Vad är det som ska utredas nu då, menar Ben?

   Radera
  4. Assanges påstådda brottslighet?

   Radera
  5. Jaha, jamendåså. Vilket brott sa du?

   Radera
  6. Till att börja med att ha brutit mot sin husarrest eftersom Sverige begärde honom utlämnad 2012? Sen verkar det ju dom om Sverige återupptar förundersökningen om våldtäkt? Och USA verkar vilja åtala honom för ett dataintrång?

   Radera
  7. Ja att folk vill åtala honom har ju varit känt i ett decennium.

   Så var han paranoid eller inte?

   Radera
  8. Det tror jag inte, att UK har utlämningsavtal med Sverige är liksom allmänt känt. Det var bara dumt att sticka dit från Sverige. Han borde gjort som Snowden och stuckit till Ryssland i så fall.

   Radera
  9. Det är såklart mycket han borde ha gjort och inte gjort.

   Radera
  10. Klart han var paranoid, med det betyder ju inte att han inte var förföljd.

   Radera
  11. Menar Petter N att staten inte normalt lägger dessa resurser på varje anmält fall av tveksamt samtycke?

   Radera
  12. Syftar på hans rädsla om utlämning till USA

   Radera
  13. Jo jag förstod det. Det gjorde jag också.

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjänster och gentjänster...

   Radera
  2. Personuppgifter (namn) om ej offentlig person raderat. Jag kan också googla. Betyder ej att namn ska publiceras.

   Radera
  3. Nåväl, det är en i branschen relativt välkänd svensk programvaruutvecklare, konferenstalare m.m.

   Det gällde alltså följande: "Ecuador ska också gripit en hantlangare till Assange i Ecuador, lite oklart varför. Det talas om en rysk hackerorganisation styrd av GRU eller SVR etablerad i landet."

   Ecuador fick f.ö. också en bailout på $4 bn av IMF i slutet av Februari samt lån på $6 bn från ett antal multilaterala organisationer, "including the World Bank, the Inter-American Development Bank, and the CAF Andean development bank".

   https://www.reuters.com/article/us-ecuador-imf-idUSKCN1QA05Z

   Radera
 10. Sverige borde ge både Snowden och Assange asyl.

  Tragiskt att Ryssland och Ecuador ska behöva vara deras beskyddare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är ett västland och vi är inte med i NATO (som komplicerar till det).

   Radera
  2. Jag tror inte Sverige har vare sig viljan eller förmågan att genomföra något sådant.

   Radera
  3. Vi är en humanitär STORMAKT !!

   Radera
 11. Ett förslag. Lägg mer tid på att kontrollera stavningen än att glida iväg på invektiv.

  Och ett påstående, ganska löst grundat:
  "Den ryske spionen Edward Snowden, som bor i Moskva"
  Att Snowden är spion är väl lögn? Killen pissade på en sida, klart att den andra sidan ger han ett utedass de lux som tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornus svartvita värld.

   Radera
  2. Ja otroligt att han kan vara så infantil och samtidigt knäcka en hel del bra stories. Nästan som två olika personer.

   Radera
 12. Vet inte vad som var mest underhållande i gårdagens nyhetsbevakning. Att se masken Asagne släpas ut från ambassaden helt utan egen värdighet. Hans ryggrad var visst borta och han skrek. Eller att se målsägarbiträdet kråma sig framför kameran med ögonen fyllda av glädje inför möjligheten att åklagaren skulle återuppta häktningsbegäran.

  Och så den svenske dataexperten, fler maskar som krälar i något ruttet. Hur är det för din egen del förresten? Du länkar fortfarande till MediaCreeper (Creeper var det tidigare väl?) och lämnar ut allas IP-adresser till din site till någon som påstår sig bedriva undervakning. Men var all trafikinformation egentligen hamnar har du ingen kontroll på. GRU och SVR älskar så klart en sån operation där vi själva är så ivriga att motarbeta någon påstådd elit som kontrollerar media men egentligen bidrar till kartläggning som medger reflexiv kontroll.

  SvaraRadera
 13. Känns som att så länge det är undervakning som gäller kan man vara lugn.

  SvaraRadera
 14. Nåväl strunta i den tomten, det finns viktigare saker:

  https://www.theverge.com/2019/4/12/18170634/star-wars-episode-9-trailer-rise-of-skywalker-title-announcement-teaser-celebration

  SvaraRadera
 15. Assange fick aldrig något nej - jag kan länka FUP:en. Två åklagare lade ner undersökningen tills den hamnade i klorna på vänsterfeministen Marianne NY. Det sedelärande är att aldrig idka sex med rabiata feminister oavsett vad :)

  SvaraRadera
 16. Ja, det är olagligt att avslöja olagliga saker som amerikanska regeringen håller på med antar jag. På tal om ironi.
  Gick inte han med på att komma till Sverige om han fick garanti på att inte bli utlämnad till USA? Gick inte han med på att bli förhörd i England? Anklagelserna om våldtäkt kom rätt "lägligt" om man säger så, och att skriva att han begått våldtäkt och påstå att det är bevisat iom att han flytt, är väl förtal om något. Själv har jag aldrig gillat den tomten, så vill egentligen inte försvara honom, men lite trött på alla metoo anklagelser där folk är skyldiga tills motsatsen är bevisad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar som när man "avslöjade" att USA skjutit beväpnade män i Irak?

   http://cornucopia.cornubot.se/2010/04/nej-det-dar-ar-ingen-kamera.html

   Radera
  2. Så för att du hittade en sak som inte stämde innebär att alla dom där andra okänt antal dokumentet som läckte osanna? Det var väl för många dokument för att va fabricerat iaf.
   Cornu, jag måste åter igen länka dig denna, för att du ska få lite självperspektiv, https://youtu.be/k-rE03PGQfA
   "så du menar" "så du säger" är rätt låga uttryck...
   Nej, jag skriver det jag skriver, jag menar det jag menar, inte det du menar.

   Radera
  3. Allt Wikileaks släpper är hårdklippt och hårdvinklat, typexempel är Clinton-mailen. Man är inte det minsta neutrala, utan följer uppdragsgivarens uppdrag.

   Radera
  4. Nu är jag såklart nyttig idiot, men minns när piratpartiet fick en massa skit när dom sa att IPRED och FRA hade med USA att göra, läste lite nyheter om detta utan att studera dom i detalj, men visade sig att piratpartiet inte var sådana foliehattar som övriga partier ville få dom att framstå som. Minns även jag läste nånstans om att USA spionerat på Merkel med flera, samt på Europas industrier samt lämnat ut information till USA:s bolag.

   Som sagt, som lekman är man lite nyttig idiot och orkar inte gräva sig in i detaljerna, men hörde ingen förneka att något utav dessa två ovanstående påståenden var osanna, istället var man förbannade för att det läckt ut.

   Detta är bara två exempel jag känner till, bara toppen på isberget antar jag.

   Radera
  5. Om man har rent mjöl i påsen... eller vad är det övervakningsförespråkare brukar säga? Varför gäller det när staten övervakar men inte staten själv?

   Radera
  6. Vad skulle USA göra i Irak över huvud taget?

   Radera
  7. “Can’t we just drone this guy?” Clinton openly inquired, offering a simple remedy to silence Assange and smother Wikileaks via a planned military drone strike, according to State Department sources. The statement drew laughter from the room which quickly died off when the Secretary kept talking in a terse manner, sources said.

   Dock ej ursprungligen från Wikileaks vad jag kan se.

   Radera
 17. Vad sägs om att bidra med ytterligare ett ämne till fredagsmyset, om, och i vilken mån USA lyckas få ner det kinesiska lejonet på knä med hotet om handelskrig, och hur de två jättarna kommer utvecklas. Här inte en länk till Forbes,
  forbes.com/sites/kenrapoza/2019/04/10/trump-fails-to-force-china-into-a-hard-landing/?fbclid=IwAR1VbOcKLMWPsJiW2satjxGzJwf_GsZic-seGK33M_KhTZfryXvvuf1Dfj8#73bb3acc33f6

  SvaraRadera
 18. Har du någon källa att han har redan blivit dömd? Själva formuleringen av straffet låter ju som att han bara är misstänkte eller åtalad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara tunnt med källor för det. Läste i expressen att Assange skall ställas inför rätta i Storbrittanien också (notera tempus).

   Jag antar att man även i Storbrittanien först ställs inför rätta och sedan döms och då rimmar detta rätt illa med påståendet att de redan dömt honom...

   Radera
  2. Fälld. Inte dömd. Jag skrev förhoppningsvis fälld överallt. Själva domen (straffet) har inte fastsställts som jag uppfattar det.

   Radera
  3. Källa i övrigt, prenumererar på The Times. Jag kontrollerade både två och tre gånger att de verkligen skrev "found guilty" och att "sentencing" återstod.

   Radera
 19. Bradley Manning har givet honom hash av ett lösenord som han sen har försökt knäcka genom en rainbow attack, vilket misslyckades.

  Det ungefär som om Bradley hade givit Assange ett foto på en knappsats för att se om han kan lista ut portkoden genom att titta efter fettfläckar. Assange tittar på fotot, men kommer fram till att han inte kan se något.

  That's it.

  Ska detta leda till åtal och utelämning.

  SvaraRadera
 20. Han kände sig skyldig för kondomen och ville undvika straffet. En skitstövel alltså. Men var hade han kunnat hålla sig undan? Det är väl bara Ryssland som hade varit aktuellt. Även om han inte hade klippt sönder kondomen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du på det där själv? Åtalet hade med all sannolikhet lagts ner, och även om så inte hade skett så hade det på sin höjd blivit böter.

   Tror du han hållit sig instägd på Ecuadors ambassad i 7 år för att undvika det??

   Det handlar om att han inte vill bli utelämnad till USA.

   Radera
 21. Assange gjorde en enda fel, han jobbade mot diktaturen i usa. Om han skulle ha jobbat mot kina då hade han varit hjälte och nobelpristagare och kunde köra utan kondom livet ut.

  SvaraRadera
 22. sist på bollen men sh1t vilken missberäkning detta var från Assange.

  Dock får man ge honom ett rätt, utvisningen till USA skulle/kommer ske så fort han gripits.

  Ja, wikileaks är väl en lyckad psyops från ryssland precis som attackerna mot DNC men det förtar ju inte att dom läcker autentiska dokument som är komprometterande för USA.

  SvaraRadera