Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-04-15 03:48

BREAKING: Socialdemokraternas Twitterkonto hackat

Socialdemokraternas Twitter-konto har blivit hackat under natten. Det postas skräp på kontot, och hackaren valde inte att subtilt ligga med i kontot och bevaka, t ex eventuella direktmeddelanden.

Det enda det säger är att S behöver se över sin IT-säkerhet. 

Det är dock relativt mycket försvarsfokus på det skräp som postas, vilket är intressant. I övrigt rätt väntat; droger, Bitcoin och väntad tourettes. Flera stavfel som kannabis och stadsminister. Rätt omoget genomgående.

Återstår att se när S upptäcker det hela och vad de kan göra åt det för att återfå kontrollen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Ok, låter kul. Fast tourettes med S-mått mätt är väl saker som "sänk skatten", "ställ krav", "avskaffa straffrabatten" och liknande som någon råkat skriva efter en flaska rödvin.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Helt sjukt att de dödade den där snubben alltså.

   Radera
 3. Lite svagt att de inte använder tvåfaktorsautentisering men förmodligen är det ett val så de enkelt kan bolla runt kontot mellan de kommunikatörerna som just nu ska använda kontot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De lär knappast gissat det eftersom Twitter låser kontot i 60 min och då går det inte ens att logga in med det rätta.
   Kanske de lyckats hacka någons mail för återställningskontot eller helt enkelt haft tillgång till en inloggad mobil.

   Radera
  2. Inläggen ligger fortfarande kvar varav ett verkar vara en shout out till någon kompis "titta vad jag gjort" ungefär, förmodligen yngre tonåring med referenser mot balkan, går nog snabbt att utreda.

   Radera
 4. Ganska tydligt att det är en hämnd för sossarnas röster om artikel 11 och 13.

  SvaraRadera
 5. Är inte ofta på twitter, men detta var ju faktiskt lite roligt. Förstår att att S anser att vi måste reglera det öppna Internetet så att detta inte kan upprepas igen.
  Återstår att se hur Morgan skall kunna beslå ryssen med detta.

  SvaraRadera
 6. Det roligaste är nog att kontot inte varit kapat.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Fick leta några tweets för att avgöra om något var fortsatt hackat eller ej. Mycket om "vanligt folk"; blir rätt oklart om det är satir eftersom det är rätt oklart hur man definierar "vanligt folk". Och blir värre om man försöker. Även om vi inte vet exakt vart punkterna ligger kan vi ju hitta intervallet. Vi vet tex att jag inte är vanligt folk pga tjänsteinkomst, där åtminstone 10% tydligt undantas när Socialdemokraterna saluför skattepolitik för vanligt folk. Så om vi låter vanligt folk vara q=1-0.9 fångar vi bevisligen en optimistisk siffra för socialdemokraternas egna definition och kan redan där komma fram till ganska mycket häpnadsväckande.

  Tex att per den forskning jag sett (5-8%) är inte homosexuella vanligt folk enligt staten. Tycker det borde bli en större grej av detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför finner du människors sexualitet av intresse? Prova Grindr om du är intresserad av homosexuella. Annars föreslår jag att du struntar i vad andra har för sexualitet.

   Radera
  2. Läs inlägg först och besvara dem sedan - klassiskt lifehack som kan skydda dig från fler pinsamheter.

   Radera
  3. @Linus Jönsson : I hans försvar så bör det påpekas att din sista mening är i nivå med många av mina ... Dvs lite svåra att tyda ;) ...

   Radera
 10. På tal om Grindr, passa er för denna.
  https://amp.news.com.au/lifestyle/relationships/gay-lovers-paul-and-lee-discover-they-are-half-brothers-on-the-jeremy-kyle-show/news-story/cb6ff286a9531e151a7299cc0c73539a

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhnej, tänk vad inavlade deras barn ska bli! Eller vänta,.....glöm det. God afton allihop.

   Radera