Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2019-03-20 16:28

Rysk-ortodoxa kyrkan i Västerås - ett säkerhetsproblem?

VLT har gjort ett stort antal avlöjanden om rysk penningtvätt, möjlig kommunal korruption och det hot mot nationens säkerhet som ett bygge av Sveriges antagligen första rysk-ortodoxa basilika-kyrka 300 meter från Stockholm-Västerås flygplats, och Hässlö krigsflygbas innebär. Vad för hot utgör denna etablering av en Kreml-front egentligen?
Rysk-ortodoxa kyrkan i Wien ligger intill ryska ambassaden. Har totalrenoverats och återställts de senaste tio åren, efter att ha förfallit under Sovjetunionen.
Ett fall av rysk penningtvätt och etablerander av ryska- och Kremlkontrollerade fastigheter invid platser av betydelse för rikets säkerhet har avslöjats av Västeråstidningen VLT. Det handlar om 35 miljoner kronor i ryska anonyma pengar som tvättats för att uppföra Sveriges första basilika, 300 meter från fd F 1 flygflottilj, numera Stockholm-Västerås flygplats (Hässlö). En rätt underlig plats och prioritering och penningsumma med tanke på den lokala församlingens 50-tal medlemmar i staden.

Misstankar finns om mutor eller annan korruption i det mycket underliga bygglovsärendet, där inte ens grannen flygplatsen fick möjlighet att yttra sig.

Sedan Putin kom till makten har  den rysk-ortodoxa ultrakonservativa fått ett uppsving i samverkan med diktaturen i Kreml, och används som en del av hjärntvätten av det ryska folket. Under kommunismen överlevde kyrkan på undantag och dess byggnader förföll i den mån de inte togs i bruk för andra ändamål. Så ock kyrkorna utomlands.

Kyrkan blir en perfekt täckmantel för att mötas, eller dölja illegala aktiviteter, eller hot mot det svenska rikets säkerhet, allt i skydd av religionsfrihet. I VLT framför anonyma experter misstankar om ett möjligt säkerhetshot.
Fransk trafik framför det rysk-ortodoxa kulturella- och spirituella centret i Paris. Också nybyggt
Kyrkan och tillhörande församlingshem i Västerås blir minst sagt stora och kommer rymma betydligt fler människor än motiveras av församlingen. 

Hypoteser från av förklarligt anonyma experter hos VLT är att man kan samla specialförbandsoperatörer här inför ett övertagande av Hässlö flygplats, som med sin 2 500 m långa bana kan ta tungt transportflyg. Det handlar både om att kunna störa Nato-förstärkningar till Sverige, svenska egna militära transporter, och störa eventuell annan militär basering i skarpt läge. I det nya konceptet för svenska flygvapnet är sannolikt Hässlö med i krigsplaneringen. Hässlö är dock knappast den enda banan i Mälardalen med tillräckligt lång bana. Exempelvis Örebro, Arlanda och Skavsta har längre landningsbanor.

Det yttras också möjligheten att ta flygplatsen och använda den för att flyga in rysk trupp och tunga fordon, men detta är ärligt talat mindre realistiskt, då det förmodar en fullskalig rysk invasion av Sverige, samt att svenskt luftförsvar är totalt utslaget. Att mena att Västerås också ligger nära det strategiskt viktiga Gävle är också att ta i, rejält. Gävle är sannolikt utskeppningshamn för amerikanska marinkåren i Tröndelagen vid förstärkning av Baltikum, och är en av orsakerna till de ryska köpen och bygganden av baser i finska skärgården på andra sidan vattnet.

VLT menar också att broarna över Mälaren kan hotas på detta vis, men bägge broarna är lätta att ersätta, i synnerhet den i Kvicksund, med det bromateriel som Trafikverket har lagrat på flera platser i landet. Och för att komma till bron på riksväg 55 söder om Enköping måste man genom Enköping, som är en garnisonsstad.

Uppförandet av kyrkan vid flygplatsen i Västerås ska ses ur det perspektivet, som en långsiktig strategisk planering som ger handlingsfrihet för den ryska diktaturen vid skarpt läge. 

Men de kortsiktiga konsekvenserna är sannolikt helt andra än VLT:s viftande kring någon förestående massiv rysk invasion av Mälardalen. 

För det första ger kyrkan utmärkta möjligheter till signalspaning och annan underrättelseinhämtning mot övningar och skarpa transporter på flygplatsen, men också mot annan radiotrafik. Det vore t ex intressant att tittat på hur kyrkan ligger i förhållande till radiolänknoderna i Försvarets telenät (FTN).  I Mälardalen ligger ledningsregementet, men också militära ledningscentraler och det finns ett stort antal noter i  FTN. En lätt killgissning är att det också finns en nod nära Hässlö flygplats. 

För det andra öppnar kyrkan för möjligheten att motarbeta svenska militära transporter och svenska övningar, genom att anmäla flygplatsen för buller.

För det tredje så ger hela ärendet möjligheten för den ryska diktaturens propaganda att sprida sina lögner om ryssofobi och hur Sverige motarbetar "traditionella värderingar" hos den rysk-ortodoxa kyrkan och hjärntvätta det ryska folket om hur förtappade man är i väst med sin jämlikhet och tolerans, så det kan fortsätta vara lagligt att drämma stekpannan i huvudet på hustrun hemma i Ryssland, en legalisering som dubblade familjevåldet. En lätt gissning är att vi redan inom något dygn kommer få se inslag eller artiklar från de ryska propagandakanalerna Sputnik eller RT om detta, men propagandan kommer mot Sverige kommer främst vara i inhemska ryska media, då målgruppen är det ryska folket. De som inte redan lämnat diktaturen och landet.

För det fjärde öppnar kyrkans lokaler för fortsatt penningtvätt och införande av ryska kriminella eller regimpengar till Sverige. I den finska härvan hittades mycket stora belopp med kontanter tillsammans med de tomma logement och helikopterplattor som det ryskägda bolaget Ariston Helmi hade byggt längs farleden utanför Åbo. Man kan alltid hävda anonyma donationer och religionsfrihet.

För det femte kan närhelst Kreml vill det använda svensk hantering av denna kyrka som casus belli, eller åtminstone ursäkt för att vidta godtyckliga åtgärder mot Sverige. Om inte annat via en sk false flag-insats. Varför inte elda upp den egna kyrkan, den byggs ju trots allt i trä?

Läs även tidigare gästinlägg om hybridkriget och den ryska identiteten. "Ryskortodoxa personer (ryska staten anser sig ha monopol på ryskortodoxa kyrkan)".

Hoten är inte främst militära, utan säkerhetspolitiska, men placeringen av Sveriges första basilika i Västerås ter sig lite underlig. Samtidigt lånar den ryska församlingen i Stockholm den grekisk-ortodoxa kyrkans lokaler...
Rysk-ortodoxa kyrkan i Barentsburg, med sin ungefär 500 personer stora ryska befolkning, är mikroskopisk jämfört med vad som ska byggas i Västerås, för 50 personer.
Tyvärr är det ingen idé att länka till VLT, då det dels framöver kommer vara olagligt (det här är en kommersiell blogg och inte en privat dito) enligt EU:s nya copyrightdirektiv (gäller även gamla länkar) och dels för att VLT har lagt sina artiklar bakom en betalvägg efter att först göra dem läsbara i någon timme, för att de ska spridas i sociala medier. Västerås kommun ska nu titta på hur det egentligen gått till när bygglovet kom till. Vore ju synd om inte alla fått sin del av kakan.

En seriös granskning från kommunen hade förstås inneburit att man tagit in en extern granskare, men det blir väl en självgranskning ...

Kör man genom Hässlö kommer man för övrigt till Björnö, där Café Björnen hittas. Förstås bara en slump.

Som ni ser på kommentatorn HMG/Martin nedan lider Kremls nyttiga idioter och avlönade troll av en hel del personliga utmaningar. Vill du ägna dig denial-of-service mot Martin, fråga hen om någon valfri konspirationsteori. Intressant är att Martin dök upp igen på bloggen för några timmar sedan, sannolikt för att kolla om jag skrivit om det hela än. Rysstrollen härjar hårt i sociala medier kring VLT:s artiklar just nu, och vi kan räkna med att hen återkommer när hen upptäcker att jag bloggat om det hela nu.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

74 kommentarer:

 1. Bill Browder var senast igår ute i pressen och klagade på att "Sverige är en fristad för Putin och hans kumpaner" (Di 2019-03-19). Att vi inte har infört Magnitskijlagar som många andra (civiliserade) länder stärker bara hans uppfattning.

  SvaraRadera
 2. Hej

  Ser verkligen framemot en liknande granskning av en moské låt säga i Borlänge.

  Men jag har förstådd att så mycke stake har du inte inom dig.

  Att "utmana" Ryssland är nämligen ofarligt, att utmana islamister betyder livsfara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju redan Ledarsidorna som utmanar islamister på ett stabilt sätt. ;-)

   Radera
  2. Sluta läs den här bloggen istället, Manfred. Du håller inte med ett skit som skrivs här, håll dig till din sidas sajter istället.

   Radera
  3. Finns separata sajter för er med islamtourettes och invandringstourettes. Jag kommer inte skriva om det för jag vill inte ha den läsekretsen.

   Radera
  4. Har du mycket stake inom dig då, Manfred?

   Radera
  5. Han kanske kunde flytta till Kramfors?

   Radera
  6. Putin har för övrigt infört Sharialagar i Ryssland. Och han skiter fullkomligt i svensk invandring. Det är bara ett medel för att så splittring i väst. Han skulle omfamna ett islsmistiskt Sverige direkt om de omfamnar Kreml.

   Radera
  7. Hoppsan, trampade tydligen på ett antal öma tån här.

   Och Lars, stämmer inte att jag inte håller med det du skriver.

   Inte länge sedan att jag tyckte ditt bidrag om snabbjärnvägen var riktigt bra!

   Och ja BD...det är stake i mig...jag har fört "mitt" fartyg genom både ett antal stormar och även två orkaner utan att bitar naglar.
   Jag har tittat döden några gånger i vitögat utan att darra på mansketten.

   Radera
  8. Putin slussade ju invandrare från Mellanöstern in i Finland och Europa under "flytkingkrisen". För Ryssland är invandrarna bara biologiska vapen att destabilisera väst med. De stöder alla extrema sidor för att skapa kaos: högerextremister, vänsterextremister, liberala massinvandringsvurmare.

   Radera
  9. Ja visst...de anlände bla med cyckel vill ja minnas.

   Radera
  10. Det är lugnt Manfred, jag bryr mig inte hur mycket stake du fått i dig genom åren. Kul att karriärvägarna är öppna även för hbtq-personer och att du kan vara öppen med att du gillar stake. You go, girl!

   Radera
  11. @Kap Horn: Du pratar om de som begav sig genom Ryssland till Norge. De cyklade bara sista metrarna över gränsen mellan Ryssland och Norge, för att det finns nån lag där om att man inte får korsa gränsen till fots har jag för mig.

   Radera
  12. Hur många var det frågan om?
   100.000, 10.000, 1000?
   Eller inte ens 100?

   Radera
  13. Det är ännu lugnare...jag bryr mig inte ens om i fall du lägrar din mor...

   Radera
  14. 10000 var det i den där gamla busringningen från Hassan. Så du är ju i gott sällskap, Manfred.

   Radera
  15. Hej Lars

   Jag tycker att det är hedervärt att du inte valde att radera mitt inlägg som var väldigt utmanande.

   Tack för att du är rakryggad!

   Radera
  16. Och för alla de som inte vet vad det innebär att stå rakryggat: ställ dig upp med hängande armar, vrid tummarna utåt så mycket du orkar...och lite till!

   SÅ står du rakryggat...

   Radera
  17. Hej BD

   Du har en betydlig skarpare hjärna än jag!

   Synt att du använder det.

   Radera
  18. Hej Kap Horn, jag är på din sida, BD har en betydligt mycket skarpare hjärna än dig. Styrkehandhjärtan till dig!

   Radera
  19. Det kvittar hur skarp man är när man ändå använder det till att paddla åt fel håll..

   Radera
 3. Vi får skicka ut ett kommando ur frälsningsarmeen som får ta hand om saken. Et par dygn av oavbrutet falsksjungen pärleporten så ger de nog upp. Eller så mutar vi prästfan så de bildar ett eget patriarkat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frälsningsarméns special purpose regiment komplett med självmordsbombare.

   Radera
  2. "Feta madamer med fläskiga ben, gapar och skriker i frälsningsarmen. På guds bekostnad lever orkestern, men det är du som bekostar festen..."

   Radera
  3. @gbd crvx: KSMB? Fick någon sorts flashback till ungdomens dagar.

   Radera
  4. Vill minnas att låten heter "Dörrterror". Sedan tror jag det var "på Guds bekostnad lever sekten".

   Nästa vers:

   "Narkomaniserat barfotasvin, vill banka på Krishnas tamburin. Pyjamasgubbar med rakat hår sitter och skriker och bankar och slår".

   Sjunget av Micke Alonzo som jag tror sedermera var Alexandra Pascalidous pojkvän. Se där! En koppling till den ortodoxa kyrkan.

   Radera
  5. Bättre och mer effektivt om vi kallar in den Judenska folkfronten. Fast de kanske fortfarande ligger i konflikt med Folkets front i Judea?

   Radera
  6. Jag tror att sekten användsi första versen. Möjligtvis kan det vara så att ordet är prästen istf orkestern.

   Fast ryska ort kyrkan är ju i schism med resten numer.

   Radera
 4. Det är väl många hundra år sedan regenter insåg nyttan av att liera sig med prästerna. Ett idag nästan bortglömt verktyg att manipulera folket med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker på det?

   Översätt ordet präst till arabiska och så hamnar du i en helt annan kontext.

   Radera
  2. Om jag måste utveckla det för dig så...är du så är du så oförstående att inte ens en episk berättelse skulle räcka till.

   Radera
  3. Ok, tror jag förstår, det handlar alltså om de som alltid är skyldiga...

   Nu syftade jag iofs på ALLA religiösa ledare i ordet "prästerna".

   Radera
  4. كاهن, så, nu har "jag" översatt präst till arabiska, vilken kontext har jag hamnat i nu? De mest intressanta jag kunde hitta var att när jag vände på det i Google Översätt så översatte den كاهن till priest även om svenska var vald!

   Det var helt uppenbart vad du menade Kent, men vissa människor är tyvärr så enkelspåriga att de inte kan uppfatta såna språknyanser. Tråkigt men vi har ju tyvärr olika mentala förutsättningar. Vi kommer nog behöva införa något slags internetkörkort för detta kommer inte att hålla i längden.

   Radera
 5. Jag kan lägga till att Ryssland genomfört just false-flag operationer på rysk-ortodoxa kyrkor i Ukraina. De har eldat upp/försökt elda upp några rysk-ortodoxa kyrkor i Ukraina genom att hyra in gangsters som lämnar efter sig ukrainsk-nationalistiska symboler. Dessa avslöjades dock av polisen vara lokala förmågor betalda av ryska säkerhetstjänsten.

  SvaraRadera
 6. Antar atr detta är stor avvikelse från detaljplanen så då kan ett överklagande till mark och miljö vara på sin plats. Men religionsfriheten kanske smäller högre. Har kyrkan införskaffat holy handgrenades ännu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge de inte fått med handböcker till sina granater är det lugnt.

   Radera
  2. Ingår inte the book of armaments i apokryferna?

   Radera
 7. Idéen med att ge ryssarna bygglov är genial i sin enkelhet. Nu binder ryssarna upp sitt fokus och planering kring detta.

  Nu låter vi sedvanlig svensk hantering ta vid med miljöprövning och överklaganden osv. En process som vi med svensk elegans kan dra ut på i typ 4-5 år framåt helt utan att ett enda spadtag tagits. Vi trasar sönder all rysk planering i ett moras av miljö- och bullerrelaterade yttranden, bordläggningar och icke-beslut. Alltså en helt vanlig svensk byggprocess.

  Ansvariga i Kreml hinner få sparken och frustrationen når nya nivåer när ryssarna tvingas in i att detaljplanera handikappanpassningsåtgärder i kombination med sopsorteringsanpassning.

  Elegant som vanligt.

  Se på finnarna. De lät ryssarna planera, bygga, fixa och förbereda i Åbo skärgård sedan många år tillbaka. När det började bli operativt klippte de till och ryssarna får börja om på noll igen...

  De är så man skall sköta det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 där. Vi har en del fördelar av att operera bakom en maskirovska av naivitet och byråkrati.

   Radera
  2. Fast det där är överspelat. Kyrkan är redan halvfärdig. Inte församlingshemmet (logementet) dock.

   Radera
  3. Försöker som alltid att vara positiv. Åtminstone där har vi ett tydligt underättelsemål i fred och anfallsmål i krig. Har givetvis höga förhoppningar på medmyndigheterna att andra förvärvs och hyresavtal synas.

   Radera
  4. Dags att göra en större kamerainstallation runt katedralen som identifierar alla, inkl maskerade personer, och fordon som besöker kyrkan. Finns det detektorer som avslöjar vapen i bilar? Gäller att hålla koll på hur mycket tunga vapen som förs in.

   Radera
  5. Ingen som tror att den där kyrkan bara är ännu en resursätare som drar till sig uppmärksamhet när det som skulle behöva bevakas sker på annat håll?

   Precis som allt överdrivet uppförstorande av, och extremt fokus på, nåt 100-tal förvirrade högerextremister.

   Radera
 8. Den suspekta placeringen av den ryska kyrkan, är bara en del i denna soppa. Minst lika hårresande, är den kommunala hanteringen av detta och den centerpartistiske ordföranden i nämndens enskilda i ärendet.
  Expressen har skrivit lite kortfattat om det.
  https://www.expressen.se/nyheter/kritiken-mot-nya-kyrkan-kan-vara-rysk-strategi

  SvaraRadera
 9. Förstår inte varför ryssarna behöver en kyrka för ovan beskrivna verksamhet, känns som att nedvärdera Swedbank med modern plattform och organisation för att effektivt spola igenom och tvätta ryska gangsters pengar.

  Känner inte heller till några kontroversiella aggressiva budskap från rysk ortodoxa kyrkan som förvrider ungdomen till terrorhandling.

  Finns en del ortodoxa kyrkor att beskåda även i norr men främst i Finland.

  Bengt Pohjanen är en eldsjäl för att bevara den ortodoxa traditionen i norr.

  http://www.sirillus.se/bp/bps_tornedal/tornedal_sv.htm

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ortodoxa_kyrkan_i_Finland#/media/File:Tornio_Orth_Church.JPG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt korrekt. Ryssarna behöver ingen kyrka för detta.

   Svenska kyrkan vill ju avkristna Sverige på order av de röda, den nya religionen passar bättre politiskt. När den ortodoxa kyrkan kommer till Sverige, får alltså de röda tokslag, för här är alltså en kyrka med präster som inte är riktigt ordentligt uppfostrade. I sin extrema ångest kallar de på polisen.

   Resten vet vi.

   Radera
  2. Haha mycket bra svenska på sitt sätt men rysk grammatik så det stänker om det. Ostalnoje nam izvestno lol.

   Radera
  3. Det kan vara så som du säger, att jag skulle vara rysk och har en agenda. Men det kan även vara så att du är extremt korkad. Jag vet sanningen i den frågan, du gissar.

   Radera
 10. Den första rysk-ortodoxa kyrkan i Sverige är det väl inte? Finns en på Birger Jarlsgatan/Odengatan i Sthlm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är Grekisk-Ortodox. Sluta dra in Grekerna i detta!
   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sankt_Georgios_kyrka,_Stockholm

   Radera
  2. OK. Något oklart när man läser om den på wiki. Däremot finns det en på Birger Jarlsgatan 98. Och som andra har sagt, ett par ryska kyrkor kan jämföras med ett antal hundratal moskeer.

   Radera
 11. Vad är en ryskortodox kyrka mot hundratals moskeér?

  SvaraRadera
 12. Jag har en egen spin på den här historien. Församlingen Livets ord har under ca 30 år bedrivit mission i Ryssland och har enligt egna uppgifter bildat 1000 ryska församlingar och på ett annat ställe ca: 5000 ryska medlemmar, ungefär en brigad alltså. Att församlingen inte blivit utkörd av den annars så NGO kritiska ryska regimen är lite anmärkningsvärt. Att växa med en faktor 10 varje tioårsperiod är också rätt bra jobbat och det måste vara svårt att ha koll på alla dessa församlingar i Ryssland. Det här borde också betyda att det finns ett konstant flöde av ryska medborgare som reser till Sverige går bibelskola, lär sig svenska och skapar personliga kontakter säkert inte bara i Uppsala utan även Livetsord-associerade församlingar runt om i Sverige. Församlingar stödjer varandra ekonomiskt genom kollekt till missionsarbete. Det är ju inte orimligt att pengar kan går från Ryssland för att hjälpa Livets ord med sina politiska missions mål i Sverige. Ett utmärkt sätt för ryska regimen att dolt utöva reflexiv kontroll. En svensk missionär som "lyckats" bra med sitt missionsarbete i Ryssland, som att skapa en ny stabil församling, kommer också hemmavid att belönas för detta och bygga sin ställning i organisationen på att den nya församlingen och dess anslutna medlemmar fortsätter vara en framgång. Det kommer alltså att skapas långsiktiga personliga band med ryska medborgare som kanske från början stod under rysk underrättelsetjänsts kontroll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, men det är en organisation de inte kontrollerar.

   Här handlar det mer om en operativ bemannad direktkontrollerad enhet.

   Det är väl till att sluta vara naiv och istället höra med finnarna hur man bäst hanterar detta på proffessionellt lågmält vis.

   Finnarna lät ryssarna slösa tid och resurser på att bygga upp förmåga i Åbolands skärgård under flera år. Sen pang var det slutlekt, Finnarna beskrev det som en räd mot organiserad brottlighet, beslagtog allt och avsåg att ”samverka” med ryska myndigheter om detta för att inte Kreml skulle behöva förlora ansiktet och då skap mer osämja än nödvändigt. Fakta på marken med totalt de facto ryskt debacle räcker.

   Radera
 13. Verkar det inte lite långsökt att man skulle bygga ett så tydligt landmärke som central för signalspaning, störande/avyssning av FTN, grönar gubbar som ska ta landningsbanan osv.? Det blir knappast någon grannlaga uppgift för Säpo eller Must att hålla koll på vad som försiggår på denna platsen. I så fall tror jag nog mer på att kyrkan är avledningsmanöver för att etablera något mer diskret, någon annanstans. Det kan inte vara så svårt att köpa en villa i diskret namn, i någon strategisk Knäckebrödhult och förlägga sig där. En rysk variant på detta trevliga ställe i södra Sverige:
  https://www.facebook.com/fortifikationvast/posts/2044491965606746

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hidden in plane sight" är en gammal men väl beprövad taktik.

   Radera
 14. Det var inte länge sedan jag nämnde i kommentarsfältet om att det har funnits ryska spioner i det här landet under lång tid, även från andra länder och konstellationer. Med hänvisning till Olof Frånstedst bok "Spionjägaren". Gissa om det blev raljerande över det. Nu är det annat ljud i skällan på bloggen. Jisses!

  SvaraRadera
 15. En stackars Rysk kyrka är ju inte problemet man bör fokusera på.
  Men det lär ni bli varse inom en inte alltför avlägsen framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. All personal som Ryssland skulle vilja ha in finns ju antagligen redan inom landets gränser, om de inte jobbar som journalister eller myndighetspersonal så är de försörjda av våra skattemedel.

   Radera
  2. Inklusive nazistiska femtekolonnare som du.

   Radera
  3. blir jag per automatik nazist om jag delar @kalle7 åsikt i denna tråd/fråga?

   Radera
  4. Bara för att jag röstade på den enda politik (AFS´s)som ev skulle kunnat hindra landet från en total katastrof så innebär det inte att jag som person därför är en "Nazist".

   Inte heller är jag en "Femtekolonnare", dvs någon som "lierar sig med en invaderande armé, förrädare, svikare eller infiltratör". Snarare så stämmer just det begreppet så mycket bättre in på dig, men inte riktigt, då du inte ens verkar (låtsas?) förstå vilka som faktiskt också är våra fiender eller vad som egentligen är det främsta hotet mot landet just nu.

   Radera
  5. Jodå, du skulle välkomna Putin likt alla afsare, om han lovar att ockupationsmakten skulle föra er nazistiska politik.Snälla någon, er ledning har ju utbildats i Ryssland. Du skulle ställa dig först i kön för att hjälpa ryssarna.

   Radera
  6. Ni representerar inte Sverige. Ni representerar inte ens en halv procent av befolkningen. Sverige är inte "svärjevänner", Sverige är något helt annat.

   Radera
  7. För övrigt lierar jag mig inte med någon. Jag skriver inte om invandring, för jag vill inte ha nassar som dig i mitt kommentarsfält. Istället skriver jag om ämnen som håller brunt bajs borta. Håll dig till nassesajterna och rassesajterna istället, tillsammans med de andra i din 4 promillegrupp.

   Radera
  8. Du tillskriver mig egenskaper jag inte har baserat på vilken politik jag röstade på.

   Åtminstone röstade jag inte på den politik som BEVISLIGEN släpper in, försörjer och odlar IS-terrorister inom vårt lands gränser. Vilka röstade förresten du på?

   Radera
  9. Du ägnar dig åt argumentationsfelet whataboutism, helt från Kremls skolbok om hur deras påverkanskampanjer ska drivas (nej, detta är inte ngt jag hittat på). Kritiserar man Kreml eller varnar f Kreml, så kör du felet ”men muslimerna då”. Ni skriver jag om rysk hotbild, du försöker blanda bort korten. Antingen medvetet, men sannolikt är du bara en nyttig idiot åt Kreml. Hoppas du får en klapp på axeln som tack. Bara för IS existerar upphör inte Kreml hota Sverige. Håll dig till ämnet och sluta gå Kremls ärenden.

   Radera
  10. Kan hålla med om att ämnet är Rysk kyrka i Västerås.
   Jag höll mig till det ämnet i de 2 översta inläggen, förvisso håller jag inte med dig om hur allvarligt hotet är i relation till hur verkligheten faktiskt ser ut.

   Sen kom du och anklagade mig för att vara Nazistisk Femtekolonnare. Eller det gjorde du inte?

   Och sen klagar du på att jag försvarar mig och PÅMINNER dig om vilka jävla stolpskott du och de andra vilseledda puckona röstade på och kallar det för argumentationsfel.

   Men du inser visst att jag varken medvetet eller omedvetet jobbar för eller sympatiserar med Kreml, alltid något.

   Radera
 16. Vilket jävla skitsnack!

  SvaraRadera
 17. En sak som är intressant i sammanhanget är att det inte bara är flygplatsen som ryms inom flygplatsområdet. Det finns även en halkbana och ett flygmuseum, men i anslutning till det senares lokaler ser man på en massa skyltar att både Hemvärnet och ett antal frivilliga försvarsorganisationer huserar. Dessa utför som bekant aktiviteter även i fredstid.

  SvaraRadera
 18. Man skulle kunna skriva liknande roman - analys om vad som helst i stort sett. Om till exempel moskéer som byggs på många håll i landet och till och med i centrala Stockholm och är sponsrade av Saudier och Qatar. Eller synagogor... Man vill gärna se lite bevismaterial för att annars är det ju bara spekulationer och inget annat. (Jag är ryss men är inte en troll).

  SvaraRadera
 19. Måste säga att jag tycker det är kul att kyrkan med fastigheter byggs. Kul för att det belyser avsaknaden av intelligens som byggnadsnämnder oftast har. Kul för att Sverige är ryssofober. Lite samma nöjeskänsla som när Trump blev president. Generellt har vi ju inget att direkt oroa oss för iom denna kyrka. Men den är en snigel i ögat på många och det är humor för mig. Till syvene och sist är det sverige och inte ryssland som begått felet här.

  SvaraRadera