Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-03-28 15:42

Ny moderatorrobot på plats

Mindre en ett dygn från offertförfrågan är en ny moderatorrobot på plats och raderar bannade kommentatorers inlägg. Leverantör var Raul Bache.
We are the robots.
Raderade kommentarer markeras som spam, och kommer således träna alla Blogger-bloggar och t ex Gmail eller andra Google-tjänster att denna kommentator ägnar sig åt spam. På sikt kommer inte bara kommentarer utan även e-post från berörda kommentatorer att hamna i spamkorgar om mottagaren kör Googles Mailtjänster. Så bäst för dessa är att helt enkelt inte kommentera här på bloggen.

Leverantör var Raul Bache, som snabbt levererade en lösning, komplett med OAUTH2-hantering, med ena handen bakbunden, som jag sedan pillat lite på för några små detaljer som loggning och andra bifunktioner. Raul beskriver sig som "[en] högpresterande lågutmanad systemutvecklande entreprenör som är på jakt efter spännande uppdrag i teknikens absoluta framkant". Vi har träffats förr utanför Internet över en öl eller motsvarande.

Rauls CV hittas på konsultfirman Kvadrat.

Rysstrollet, nazisten, konspirationsnöten och rövhatten "Martin"/"HMG" är mycket aktiv nu när det gäller den ryska penningtvätten genom Swedbank, och uppenbarligen är direktiven från uppdragsgivaren på andra sidan Östersjön att förringa och förminska penningtvätten, samt rikta uppmärksamheten åt annat håll. Det bekräftar i praktiken det ryska spåret, och det är också intressant att se nazister och konspirationsnötter försvara de banker de normalt hatar. Kärleken till banker och penningtvätt är uppenbarligen stor hos vederbörande, tillräckligt stor för att övertrumfa ideologi och konspirationsteorier, nu när hen slarvar med självmedicineringen igen efter att återigen ha släppts ut från anstalten. Huruvida hen är en periodare eller om uppdragen från Kreml bara är deltid som frilans är oklart. Överlag uppträder de här personligheterna i uppenbara skov, vilket stämmer väl med deras tydligt märkbara personliga utmaningar när man stöter på dem i verkliga livet. När de är inlåsta eller får korrekt behandling verkar de hålla sig i skinnet. Det är ändå positivt att svensk öppenpsykiatri och modern medicinering gör att många inte behöver vara inlåsta heltid, och att de ibland hamnar i skov på Internet är ett pris man får betala för förbättrad livskvalitet hos de som kan sköta sin behandling.

Kommentarer ska spammärkas och raderas inom någon minut, och det gäller också svar i trådar startade av bannade kommentatorer, så smek inte deras incel-lemmar genom svar. Listan över vilka som är bannade hittar ni på sidan för kommentarsregler.

Det blir gott att få lite arbetsro, trygg i att de här överutamanade personerna kan stånga sig blodiga mot en robot.

42 kommentarer:

 1. Skönt. Du kan lita på teknikens under...

  En rysstrollsnazistdödsmördarrobot.

  SvaraRadera
 2. Intressant att läsa namnen på listan över de som är bannade :)
  "Anledning: samma person som Martin" verkar vara den vanligaste orsaken till att ett namn är bannat. Ändå skriver Martin här ovanför.. Hur håller du reda på vem som är bakom ett nick?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt lätt att känna igen någon baserat på hur de skriver och vad de skriver om. Lägg till andra spår som namn på epostkontona som används för att skapa flera konton, ip adresser från samma vpn-leverantör/bredbandsleverantör m.m.

   Radera
  2. Nja, hen raderades inom någon minut av roboten, som du kan notera.

   När hen upptäckte att roboten raderade hens inlägg idag registrerade hen omedelbart en ny signatur och fortsatte med identiska upprepade inlägg. Snabb och enkel block.

   Radera
  3. Ja, han "Martin" verkar simma igenom på nåt sätt.

   Radera
  4. men det måste vara olika ID på dessa "Martinis".

   Radera
  5. Det var nån (tror RB) som skrev att "Don Beaver" är Bengt H. Stämmer?

   Radera
  6. Noterade precis att Martins inlägg 16:48 försvann 16:50. Snyggt :)

   Radera
  7. För att sedan skrivas igen 16:50. Han har nog heltidsanställning trots allt. Ackordlön kommer att göra honom rik.

   Radera
  8. Du vet vad det kallas när man upprepar något och förväntar sig ett annat resultat?

   Radera
  9. Att man inte är källkritisk gällande citat? ;)

   Radera
  10. Men kan du inte banna hans konto helt så att han helt enkelt inte kan skriva?

   Radera
  11. Inte jag som äger kontona, utan Google/Blogger.

   Radera
  12. Ok. Lite illa att du dock inte har möjlighet att styra vilka som ska ha kommenteringsmöjlighet inom din egen domän av Blogger.
   Men om det nu inte är så att Martin har en egen bot som repostar automatiskt när han blir raderad så har han ett hyfsat monotont arbete att se fram emot. Han repostar 15 sek efter att han blir raderad.

   Radera
  13. Orkar inte riktigt bry mig faktiskt. Hela det här inlägget är bara en honeypot för incelen.

   Radera
  14. Det är ju inga svårigheter att skapa en Martin-bot, om han nu ids besegra modereringen. Kan dock vara svårt att finansiera med troll-lön.

   Men ja, du borde driva eget. Lägg automatisk uppdatering av blogger tills fåren (vi) bytt default-site. Förutom full kontroll över vilka aouth2 och andra SSO du vill ha och hur du vill behandla vissa konton skulle du även ha möjlighet att modernisera, för att inte tala om möjligheten att sluta att ha en rent estetiskt kroniskt ful blogg.

   Det är minst sagt en asymmetrisk möjlighet. Om fåren inte brytt sig 6 månader senare kan man släppa den.

   Radera
 3. Kollade på de blockade. Oj vad många gånger Martin har blivit bannat och vad många alias Bengt H har!!!
  Nån har för mycket fritid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bengt kan hittas här https://www.youtube.com/watch?v=SpQxb4NHH4c&lc=UgiyHaESH6-uYXgCoAEC (nej, jag gör ingen hyperlänk av det)

   Radera
 4. Martin, jag har ett tips: https://sv.wikipedia.org/wiki/Dosett

  Eller så kan man ta jobb på Greenpeace edyl och stå i ett gathörn och få betalt för att pådyvla folk budskap.

  SvaraRadera
 5. "verklighetens folk" kör "Skoda" till Ullared för att gå på gekås :)

  Kan du läsa detta cornu, begär pengarna tillbaka.

  SvaraRadera
 6. Det är väl bara en tidsfråga innan alla som inte håller med blir bannade som rysstroll.

  SvaraRadera
 7. Hur skapar man en ny användare så snabbt?

  SvaraRadera
 8. Jag fattar inte hur Google INTE kan ha ett system där blogg-ägare enkelt kan trycka på ett användare och välja "Ta bort alla inlägg och banna".

  SvaraRadera
 9. Kommentarerna ger bloggen stort mervärde och i synnerhet nu när dagstidningarna slutat.

  SvaraRadera
 10. Skrattade högt när jag läste motiveringen till Bengt H's ban. "...inlägg som innehåller citationstecken fast det inte är citat."

  SvaraRadera
 11. Lars, kan du vara vänlig och öppna upp inlägget https://cornucopia.cornubot.se/2019/03/swedbank-skickade-svarta-ryska-pengar.html för kommentarer igen? Vill gärna kommentera där, och så kan den ju fungera som honungsskål för trollen :)

  Förresten, bra inlägg. 5/5!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lars! Dock var jag ute och snurrade och tog fel. Jag menade egentligen detta inlägg https://cornucopia.cornubot.se/2019/03/scenario-nedsjukning-av-svenskt.html

   Radera
 12. Trist för dig att du fått ägna din tid åt moderera påverkansoperatörernas aktiviteter men kul att du fått en lösning på plats. Underhållningsvärdet skulle dock öka om man fick en uppfattning om hur mycket blockning ett inlägg drar till sig, aktiva åtgärder termometern typ. Sen saknar jag ändå Skepparns galenskaper lite. Men jag förstår att du måste ta bort sånt som juridiskt är oförenligt med ditt ansvar som utgivare.

  SvaraRadera
 13. Hemsidan var då det näst grisigaste jag sett (på den här sidan om ett stort bolag jag en gång arbetade för). 24h timmar från förfrågan till deploy visar väl att skenet kan bedra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påkostad hemsida betyder

   1) Kunderna betalar för mycket
   2) Konsulterna sitter på bänken för ingen vill köpa dem, och bygger hemsida istället

   Radera
  2. Har du något exempel där den hypotesen (2) verkar stämma?

   Kvadrat visar exempelvis en ypperligt låg vinstmarginal 15/16/17. Det är förstås en siffra som inte nödvändigtvis berättar historien, men det är omvänt åtminstone ingen indikation på ett undantag till vad min erfarenhet visar som regel: att hemsidan är fin kanske inte säger så mycket - men om hemsidan är skit har ingen skaparglädje sipprat ut från organisationen, antingen för att skaparglädjen blockeras av byråkrati och processer eller för att den saknas.

   Radera
  3. Det stora bolaget med fulare hemsida var inget undantag.

   Radera
  4. Samt så omsatte de 7mkr/anställd, d.s.v. typ som en hobbyodling på baksidan (jag skrollade lite och ångrade att jag tog upp siffror, men det var såklart inte huvudpoängen).

   Radera
  5. Låg vinstmarginal är samma som att kunden inte betalar för mycket. Sedan tror jag Kvadrat är en konsult-konsultfirma ala E-Work?

   Radera
  6. Medarbetarägt med egna bolag för medarbetarna, i huvudsak, så fet vinst i moderbolaget är inte tanken, åtminstone när jag hade med dem att göra. Trevligt företag.

   Radera
  7. Kul med kommentarer om Kvadrats webbplats, den har några år på nacken och kommer bytas ut om några veckor. Välkomna åter då! 🙂

   Radera
 14. Gillar listan över bannade. Några stycken där som jag undrat vart de tog vägen, men nu förstår jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ett potent rysstroll enligt många. Så varför är jag inte med på listan? Det är oerhört kränkande.

   Radera
 15. Ja dom där spamrobortarna har man ju erfarenhet av om man använder hotmail. Väldigt ofta så kommer vanlig mail till skräpkorgen och tvärtom. Senast i går när jag reklamerade ett Yale dörrlås kom bekräftelsen till skräpkorgen. Lika dant för några år sedan lyckades alla fakturor de ån klarna komma till skräpposten vilket resulterade i påminnelse. Även mail från min bank kan helt plötsligt dyka upp i skräpposten. Så se upp med att lita på dessa "smarta" AI robotar eller vad man ska kalla dom

  SvaraRadera