Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2019-03-27 10:02

Läsarfoton: Även tomma butikslokaler på Emporia i Malmö

Det är inte bara i Täby det gapar tomt i butikslokalerna. Nedan hittar ni foton från en läsare, som dokumenterat tomma butikslokaler på andra våningen på Emporia i Malmö, Skånes svar på Mall of Scandinavia (MOS).
Andra våningen på Emporia i Hyllie, Malmö. Minst två, sannolikt tre tomma butikslokaler på fotot. Läsarfoto, publicerat med medgivande.
Butiksdöden når alltså även det hypade Emporia, utöver de hela gallerior i centrala Malmö som nu läggs ner.
Från andra hållet. Här ser man ytterligare minst två, eventuellt tre tomma lokaler.
För Malmös del handlar det alltså inte bara om att nya köpcentrum konkurrerar ut gamla, mindre, utan att relativt nya skrytbygget Emporia alltså inte ens klarar av att fylla sina lokaler. Som man ser på fotona är det fyra till sex tomma butiker, beroende på storlek på de maskerade lokalerna.

Bilderna är tagna lunchtid en vardag på andra våningen.

Tillägg: Verkar som fotona inte kom med. Fanns visst produktbilder och varumärkesnamn i skyddade typsnitt på bilderna. Lägger upp fixade bilder på prov igen nedan. På ett ställe stod det att det var en Sand-butik som flyttat.
Utan produktbilder eller varumärkeslogotyper.
Utan produktbilder eller varumärkeslogotyper.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

41 kommentarer:

 1. Blogger var visst kvicka med att implementera content filter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Seriöst? Skämtar du eller förstår du inte syftet med inlägget?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Min ISP har börjat blockera uppladdade bilder, helt enligt de nya EU-direktiven. Jag se bara en EU-flagga istället för bilderna.
   Andra med Telenor som leverantör lär se samma sak.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av EU.

   Radera
 2. Festligt skämt.

  I övrigt, borde du inte skriva en artikel om Prime Living?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ju många trådar att dra i där. Gäller bara att inte komma i otal med typerna som legat bakom händelsen på Lidingö bara. Flashbacktråden är intressant liksom artiklarna i de fackliga tidningarna.

   Principen att bygga så usla hus att de bara håller några få år dör förhoppningsvis med Prime Living.

   Radera
  2. Känner verkligen inte bolaget från insidan men de hade ju ett i princip intressant koncept med att ha hög nivå av prefabrikation. Den typ av nytänk som byggbranschen kanske behöver. Men tyvärr visade sig ju kvalitén suga och fan vet om de från början hade intentioner att göra rätt för sig.

   Radera
  3. Håller med. I grunden var affärsiden som Prime hade intressant men genomförandet och kvalitetskontrollen verkar ha varit obefintlig. Bert Karlssons Rullibo är väl det i dagsläget intressantaste initiativet att få ner byggkostnaderna och bygga till ett rimligt pris.

   Radera
 3. De få gånger jag har haft oturen att vistas på Emporia har det varit knökfullt. Klientet har dessutom bestått av klassiskt kapitalstarka grupper som ungdomar med tillgång till föräldrarnas plånböcker och diverse bidragstagare som arbetar svart. När är bilderna tagna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min bild av Emporia. Dock så har jag varit där vissa gånger då det varit ganska folktomt. Antar att det beror på vilka dagar och tider det är :)

   Radera
  2. Jag kan bekräfta. Emporia brukar vara fullt med folk. Folk har påsar med inköp i händerna, det är svårt att få sittplats på restaurangavdelningen, svårt att hitta parkering i p-huset. Det känns inte signifikant att det för tillfället är ett par tomma lokaler på Emporia.

   Åk till Entré i norra Malmö istället! Där är det detroitstämning.

   Radera
 4. Det här var ett bra blogginlägg. Bitande satir som inte är så långsökt som man kanske kan tro. Jag tänker på när man ser ett nyhetsinslag på SVT där en människa råkar ha på sig en tröja med ett synligt produktnamn. Då pixlar SVT bort produktnamnet. Det har förvisso med reklamförbud att göra, men principen är densamma.

  SvaraRadera
 5. Trollning i världsklass :)

  Angående copyrightdirektivet så är det senaste att om alla sociala plattformar tar bort sina delafunktioner så kommer trafiken för de vanliga dagstidningarna gå ned med vadå, 70-90% och dom kommer inte få några annonsintäkter, Metro 2.0 således...

  Det är tydligen så att de sociala plattformarna inte tjänar en krona på sina delafunktioner utan det är tidningarna som får in $$$$ på annonsintäkterna.

  Förutsatt att ovan stämmer så torde dom tvärvända i sin övertygelse inom ett år och samma korrupta EU politiker som röstade för lagen kommer med fradgan runt munnen kräva att den tas bort omedelbart.

  Och såklart att det röstas för ett nytt direktiv där de sociala plattformarna MÅSTE tillhandahålla en dela-funktion enligt lag för annars är det förtryckande av det fria ordet, eller vad dom nu kan koka ihop, och dom skall betala stora böter till alla dagstidningar.

  Idioter allihopa.

  Är ju samma som med CD rom och musikdelning, till sist hittade musikindustrin ändå ett sätt att tjäna pengar, varenda låt ligger ju gratis på youtube på officiella konton. Filmer är väl inte riktigt där ännu.

  Sen har man tydligen sedan 1920-talet eller nåt försökt få igenom denna copyright lag men fått nekande varje gång. Det krävdes ett odemokratiskt EU för att till sist vinna the forever war...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske - men nästa år är det presidentval i USA - så då måste ju MSM i så fall parallellt hitta på något sätt att skylla nedgången i annonsintäkter på ännu mer inbillat näthat och att fårket följer Donald Trumps twitterflöde på egen hand istället för att läsa recensionerna om det i gammelmedia.

   Radera
 6. Apropå artikel 17: Så lite fakta och så mycket känslor. Och vem sa att män inte kan vara känslosamma.

  Vad tror ni om följande logik.

  Scenario A:
  1) Upphovsrättsinnehavare anmäler ägande av upphovsrättsskyddat material till systemleverantör.
  2) Systemleverantör detekterar upphovsrättsskyddat material, eftersom de har en digital signatur som håller utkik efter det specifika materialet.
  3) Upphovsrättsinnehavaren får betalt enligt överenskommelse med systemleverantören, alternativt tas materialet bort om upphovsrättsinnehavaren inte vill att systemleverantören ska tjäna pengar på dennes material.

  Scenario B:
  1) Upphovsrättsinnehavare anmäler inte ägande av upphovsrättsskyddat material till systemleverantör.
  2) Systemleverantör detekterar inte upphovsrättsskyddat material, eftersom de inte har en digital signatur som håller utkik efter det specifika materialet.
  3) Upphovsrättsinnehavaren får inte betalt enligt överenskommelse med systemleverantören och materialet tas inte heller bort.

  Låter det rimligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Scenario C:
   Systemleverantör blockerar ALLT som inte har en godkänd globalist som ägare..

   Radera
  2. Den systemleverantör som agerar så förväntas tappa marknadsandelar. Det är förstås upp till denne hur den vill agera, men inget problem för samhället. Andra aktörer tar över.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Fan...
  På emporia dräller det ju av pågar från söder om italien i märkesklär o dyra telefoner som inte gör ett dugg utan bara drar bena efter sig...

  Hur fasiken har de råd att köpa dessa märkesklär o telefoner...

  Jävla bidrags fubbickar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att du är medveten om dina fördomar...

   Radera
  2. Fördomar uppstår av en anledning. Bengts fördomsfulla imitation av den skånske mannen är dock kränkande och otidsenlig.

   Radera
  3. Det viktigaste är att man är medveten om att man har dem och att de inte grundar sig på fakta.

   Radera
  4. RB Hur vet du att det är Bengt?

   Radera
  5. Så vilket var inte fakta?

   Att de drar benen efter sig?
   Att de har dyra märkeskläder och löjligt stora telefoner?
   Att de inte själva jobbat ihop ovanstående?

   Eller att de inte finns öht?

   På samtliga punkter kan jag upplysa herr gröngöling om att Don:s iakttagelser stämmer bra med verkligheten.

   Radera
  6. Eftersom inga fakta finns eller har lagts fram, så stämmer det mycket bättre med fördomar än verkligheten.

   Om du inte vet vad en fördom är, läs lite på tex Wikipedia.

   Radera
  7. Sälja Kola är också ett arbete.

   Radera
  8. Det krängs oerhört mycket kopior av kända märken så jag skulle gissa att majoriteten av de där dyra märkeskläderna varken är dyra eller äkta.

   Radera
  9. Finns ingen anledning att inte vara stolt över sina fördomar och okunnighet.

   Radera
 9. Först var det musikindustrin som vägrade fatta att de måste anpassa sin affärsmodell för nätet. Sen var det filmindustrin och nu är det nyhetsmedia.

  Istället för att införa en dum och kontraproduktiv länkskatt, så borde de bygga en gemensam betalningslösning där man antingen kan betala en prenumerationsavgift och läsa alla nyheter digitalt (jämför med Spotify), eller skapa infrastruktur så man enkelt kan betala per artikel, t.ex mha en kryptovaluta.

  Inte förrän man inser detta, så kommer det gå utför.

  Den stora vinnaren är statstelevisionen som lyckats få politikerna att finansiera sin verksamhet med 8,5 miljarder årligen i 6 år framåt, och där ingår nu även nyheter. Går man in på www.svt.se så möts man inte längre av programtablåer eller förklaring av verksamheten utan av "SVT Nyheter".

  Kort sagt, vi har fått Pravda.

  En statlig organisation står nu för nyhetförmedlingen i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 6 år går fort, och det kommer nog vara ett annat klimat när nästa budget skall sättas. Dessutom är det ett riskdagsval emellan som kan ändra på saker och ting.

   Radera
  2. Med betalinfrastrukturen på plats så ommer det vara nästan omöjligt att få till förändringar. Det blir som med offentlig finansiering av teatrar, bibliotek och museum.

   Radera
 10. Köpcentret emporia verkar enligt mig vara långt ifrån i kris. Några få tomma lokaler måste ställas i relation till det stora totala utrymmet.
  Jag minns ett gästinlägg här på bloggen för några år sedan som också försökte förmedla en bild av ett krisande köpcentrum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog en promenad då för några år sedan när det nämndes här. Tittade explicit efter tomma lokaler i centrala Göteborg och det fanns flera på avenyn och nordstan. Men kan konstatera att nu är i stort sett allt i samma område uthyrt, undantaget är toys r us och en liten lokal i nordstan

   Radera
  2. Emporia går nog bra, ligger bra till även för Köpenhamnarna och dessutom byggs det på ytterligare rum på Quality Hotel så lite mer underlag till Emporia hittar hit.

   Mobilia - Ombyggt och tillbyggt, har fått en nytändning. Mycket människor.
   Jägersro Center - Lika tråkigt som vanligt men det verkar fungera.
   Triangeln - Ombyggt och tillbyggt. En labyrint som nog funkar på bekostnad av butikerna längs gågatan.
   Hansa - Känns förlegat. Handlar nån där?
   Entré - Vilket flopp! Nu är det bara en massa lekland, Bio och Sportbar kvar.
   Burlöv Center - Här har butiksdöden slagit till! Ica Maxi och Willys öppnar men det vet i fan om det drar mer människor.

   Radera
  3. Burlöv... me det rääälia OBS en gång i tia...

   Radera
  4. Hansa ligger mitt i centrala Malmö. Där är alltid mycket folk.

   Känns som en tidsfråga innan Entré, Burlöv Center och/eller Triangeln slår igen.

   Radera
  5. Var på Triangeln för 2-3 år sedan. Vet ej hur den ser ut just nu. Bottenplan ljust, vackert, fullt av butiker. Gick runt på övre plan. 4 butiker i en hörna. Sedan becksvart och fick gå förbi 6-7 tomma lokaler, nedsläckta och öde, innan jag kom runt hörnet igen för några öppna butiker igen. 50% av det övre plan var tomt.

   Radera
 11. Som halv-autistisk nörd har jag lite svårt med ironi. Kan någon förklara för mig, utan att använda ironi, om de blockerade bilderna i detta inlägg är resultatet av ett genuint försök av Blogger att följa EU-direktivet, eller ett subtilt sätt av herr bloggaren att protestera däremot.

  SvaraRadera
 12. Skåne svar på MoS är ju Väla, köpcentrumet som vinner priser år för år och har få lediga butiksytor. ;)

  SvaraRadera