Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-03-22 19:26

Fredagsfy(s) 2: Toxisk alpinism

Vi kör väl en fredagsfy(s) till nu när man ska få extra dagars semester om man tränar regelbundet. Lite toxisk alpinism kanske? Nedan lite armhävningar med ca 25 kg packning på 4 500 meters höjd över havet vid acklimatiseringstur till Lava Tower på 4 600 möh under femte dagen på Kilimanjaro.
En av många höjdsymptom kan vara överaktivitet, rent av viss eufori. Själv mådde jag rätt bra på acklimatiseringsturen till Lava Tower, och är det acklimatisering så brukar jag försöka mig på lite extra övningar för att pressa kroppen. Kanske inte så bra egentligen, utan toxisk alpinism.

Jag hoppas nu att jag får flera extra semesterdagar från Socialdemokraterna för detta. För jag antar att det inte blir jag som egen företagare som själv ska betala för de semesterdagarna?

Ha en fortsatt underbar fredagsfys!

Tillägg: Om ni undrar vad jag har för hölster så är det Unipörs Tacticool, i vilket bland annat mobiltelefonen förvaras. Min Tacticool följde även med upp på Mont Blanc och Galdhöpiggen. Hur många semesterdagar ger Socialdemokraterna mig för de topparna?

7 kommentarer:

 1. Imponerande! Själv gör jag 40-50 några gånger i veckan ca 14 möh. Bara för att frigöra lite extra välgörande kemi i min annars stillasittande kropp. Siktar på 100, men det kan ta tid. Å andra sidan, började jag i somras och har inte sett någon avmattning än i förbättringen, så kanske om 5-6 månader gör jag 100 på raken. Gillar dock inte att bli för anfådd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är 59 år åldring, så eventuellt läsande ungdomar har ett föredöme att jobba mot. I will never give up!

   Radera
 2. Djup avundsjuka från en gammal man, som dock är halvvägs i hävningen genom kalaskulan!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det högsta jag varit på är att ta en buss till 4500 meter i anderna. Jag mådde så bra att jag tog en joggingtur, något jag ALDRIG gör normalt. Funderade på om man kanske skulle planera en veckas semester eller två på höjden. Men det har förståss inte blivit av. Och antagligen blir man väl sitt vanliga sura jag efter ett par dagar. Eller?

  SvaraRadera
 5. Ser bra ut på bilden ovan! 
  Skriv lite om Tysk och svensk PMI och att USA slutar med QT och ska slå om till QE? igen plus lovar marknaden "inga fler räntehöjningar". Ekonomin i Tyskland/Sverige verkar vara på väg rakt ner! Vad pågår egentligen? Det har varit skitsiffror sen i höstas, men nu verkar det accelerera nedåt ordentligt. Är det kina som minskat sina köp? Eller USA?

  SvaraRadera
 6. När åldrande män skärper till sig med fysisk trim och en omgång ungdomligt risktagande får jag svårt att låta bli att fundera på medelålderskrisens biologiska funktion.

  För egen del råkade det bli familj utan MC eller strapatser, dock missade jag den normala fortplantningsåldern pga gravt nördande och begränsad social förmåga.

  Behöver f.ö. träna då jobb, hus och bebis har trängt undan skogsröjande och byggandsställningsbyggande och fläsket tar sig snabbt när man är oung.

  Så jag sitter här bredvid min höga häst och betraktar någon som rider med stil, du gör nytta som föredöme Cornu.

  SvaraRadera