Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-03-13 17:34

FLASH/BREAKING/HARMAGEDDON: Facebook har tekniska problem

Facebook har drabbats av stora tekniska problem. Det går inte att posta meddelanden, kommentera eller gilla saker. Däremot verkar meddelandetjänsten Messenger fortsatt fungera, även om man inte kan skicka bilder.
Facebook.
Chockstämning sprider sig alltså över Sverige. Undergången är nära. Runt om i landet samlas folk i kyrkorna för att be. Det rapporteras om plundring, och hör flera Norrlandsälvars vatten färgats rött.

Ovanstående stycke kan innehålla satir, men Facebook har tekniska problem.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

42 kommentarer:

 1. Det går alltså inte att gilla saker? Utmärkt. Jag ogillar nästan allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen är förvånad! :P

   Radera
  2. gbd: Ben ogillar (läs hatar) allt och alla! Att hEn skriver "jag ogillar nästan allt" är så onödigt! Vi vet att han hatar allt från Skurup och uppåt! Uppenbarligen har har lite medmänsklighet kvar då han hänger här. Men det är bara en tidsfråga innan vi alla får känna av vreden... :P

   Radera
 2. Ska man skaffa facebook? Jag väntar på att behovet ska uppstå. Men det kanske är billigare nu. "Endast övervakning och kartläggning 4 dagar i veckan som motprestation."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övervakning får du i din smartphone 24/7. Man behöver inte FB för att vara övervakad. :P

   Radera
 3. Hade varit riktigt fint om facebook försvann permanent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte sagt det bättre själv! FB är för 65+:are och för folk utan vett. Plus en å annan författare/bloggare (pik Lars) :)

   Radera
  2. Behöver ju Facebook för att nå ut till mina läsare i gruppen 65+.

   Radera
  3. haha! :)

   Var inne på Facebook för typ en vecka sen och kollade lite gamla arbetskamrater som jag kände för 15-20 år sen.
   Typ ALLA hade Status på utbildning: "Livets hårda skola"

   Kände mig nöjd med att inte varit inloggad sen 2010! :)

   Radera
  4. Nu är ni lite tramsiga. FB är ett utmärkt verktyg för intressegrupper, som t ex byggnadsvård, trädgårdsodling och antikviteter. Här samlas intresse och kunnande från hela Sverige och man kan få och ge råd om mer eller mindre komplicerade frågor. Just nu frågar jag om effektivaste sättet att ta bort färg från gamla fönsters hörnjärn. Var skulle jag annars hitta det, med lika lite ansträngning?

   Radera
  5. Facebook är en duglig plattform för en massa saker det inte skapades för (fullständigt opersonligt torg) och helt odugligt för allt det skapades för. Så det är inte helt konstigt att folk tramsar.

   Radera
  6. @Måttlösa Troligtvis så finns svaret redan i forumet på byggahus.se och odlingen finns på odla.nu Om du nu inte ramlar in i en gammal flashbacktråd när du googlar efter det du undrar över :-)

   Radera
  7. Måttlösa - Flashback, orginal FB, har all info du söker plus annat som också är kul. Finns massor av trådar om diverse färgborttagning där.

   Radera
  8. @Måttlösa Jag kunde inte sagt det bättre själv. Håller med till 100 procent. Jag väntar otåligt på att Facebook åter är med på banan, så att livet åter kan fortsätta sin gilla gång.

   Radera
  9. Måttlösa, det var därför maillistor och senare php forum skapades. Utmärkta för ändamålet.
   Facebook som forum är värdelöst.
   Tom Yahoo groups är bättre...

   Radera
  10. ...Med lika lite ansträngning var nyckelorden. Jag vet att samma info kan fås om man går till flera olika ställen, men FB är bekvämare. Byggahus.se är väl inte precis en samlingsplats för byggnadsvårdare?

   Radera
 4. Men hur ska vi nu veta vad alla dessa "influencers" gör "just nu"?

  Vad händer med Bianca? Är det nån som kontaktat henne och kollar så hon överlever apokalypsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är under 50, så hon berörs nog inte. Dom coola influencerkidsen hänger på insta :)

   Radera
  2. Fast nu är ju även Insta nere :)

   Men det ordnar nog mamma snart. En klänning eller två såld så ska du se att pengarna ändå rullar in :)

   Radera
  3. Insta ägs av Facebook och kör på samma serverhaller. En segmentering mot de unga coola, som inte vill hänga med gamlingarna på Fejjan.

   Radera
  4. Uppköp av rena konkurrenter = “segmentering”?

   Hatten av till marknadsavdelningen iaf.

   Radera
  5. Ja, segmentering. Det är inte så att de slagit ihop tjänsterna, utan de har dem bägge för att fånga upp de som inte vill ha fejjan, vilket generellt är en yngre grupp.

   Radera
  6. Samma tänk som livsmedeljätten Unilevers köp av Ben & Jerrys, med etisk god profilering - så man kan sälja till de som vill köpa sådana produkter. Pengarna hamnar i samma ficka, men kunden tror att de sagt fuck FB.

   Radera
  7. Segmentering vore om instagram byggdes eller köptes för att strategiskt komplettera med ett nytt segment. Instagram var bara ett uppköp av en snabbt växande *direkt* konkurrent som tävlade om samma segment. Funktionellt är det ju heller inget ungdomligt med instagram, det ligger bara lite mindre fel i tiden (eller snarare lider lite mindre av det). En liten stund till.

   Radera
  8. Ditt andra inlägg visar att du förstår vad segmentering är - jag antog det. Vad jag poängterar är att det inte var vad facebook gjorde med köpet av instagram. De köpte en direkt konkurrent som växte snabbt och integrerade tjänsterna (snarare än tog bort den ena) pga olika funktionell specialisering.

   Jag har arbetat för bolag som gör såhär hela tiden. Ofta bättre än att köpa för att specifikt förstärka sitt erbjudande. Om integrationen misslyckas (vilket den ofta gör) har man ändå dödat en farlig konkurrent.

   Vill poängtera att jag inte tycker strategin är speciellt underhållande.

   Radera
 5. Det är mycket värre än så; även appen instagram uppges ha problem. Vart är världen på väg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga, jag kan inte se det på facebook

   Radera
 6. Klart att det är fake news, norrlandsälvarna är ju frusna.

  SvaraRadera
 7. Alla flikar jag hade öppna i Chrome stängdes när jag stängde ner Chrome med våld för att Chrome hängt sig, troligen pga Facebook. Det händer lite då och då. Känner någon till något sätt att säkra och vid behov återställa en uppsättning öppna flikar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuckeliku
   Stäng genom aktivitetshanteraren, alla webbläsare har återställning som uppmärksammas vid återstart samt historik.
   I iaf. Chrome kan man i aktivitetsh. stänga enskilda flikar utan att braka ner Chrome då varje flik verkar vara en egen process, vilket gör att med typ 20 flikar kan man ha 50 chrome-processer gåendes som brakat ihop utan att alla chrome stannat, genom att stänga genom aktivtetsh. frigör man minne

   Radera
 8. Jag ska lägga ut min senaste recension på FB ikväll.

  SvaraRadera
 9. Bland det sista jag såg på Facebook var en photoshoppad bild där Zuckerbergs huvud placerats på någon kostymklädd person som stod vid Josef Stalins sida. Kanske sådant som får Facebook att krascha.

  SvaraRadera
 10. Internet-tuberna kanske är fulla?

  Int32 = milleniumbuggen, Int64 = game over.

  SvaraRadera
 11. Förövrigt inget inlägg om att Zuckerberg givit upp och nu ger sig ut på en i det närmaste omöjlig pivot mot precis det vi har skrivit om i några år. Med tanke på just hur tuff den pivoten blir och vilket imperium som känner sig tvingade att chansa är det rätt stort. Fast det kanske är för att vi tjatat om det som det är tyst?

  SvaraRadera
 12. Fortfarande kan messenger inte förmedla bilder.

  SvaraRadera
 13. Det är is på Norrlandsälvarna.

  SvaraRadera