Aktuellt

Must: "Väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas" - "hybrida hot mot Sverige varje dag"

I sin nya årsöversikt för 2020 skriver det svenska försvarets militära underrättelse- och säkerhetstjänst Must att "ett väpnat angrepp ...

2019-03-12

Finansmarknadsminister Bolund: Ingen lågkonjunktur - stabil utveckling

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) menade på en pressträff att prat om en lågkonjunktur är fel. Den svenska superkonjkunkturen kommer fortsätta och att säga något annat är att "kraxa". Så nu vet vi det.
Guld och gröna skogar.
Enligt Affärsvärlden ska Per Bolund (MP) sagt att de som hävdar att vi är på väg mot lågkonjunktur "kraxar" och har fel. Sverige kommer ha en "stabil ekonomisk utveckling".

Ett välkommet besked från Miljöpartiet och regeringen alltså. Det finns inga ekonomiska mörka moln på himlen, och den här gången är det annorlunda - konjunkturen kommer inte fortsätta vika utan fortsätta stabilt. Dock användes förstås det religiösa ordet "tror" och så är det förstås "vi" det handlar om. Förmodligen är detta "vi" regeringen.
Den fallande konjunkturbarometern har förstås fel. Ekonomin är stabil framöver.
Artikel hos Affärsvärlden finns på denna adress www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/bolund-de-som-borjar-kraxa-om-lagkonjunktur-ar-fel-ute-6951190.

34 kommentarer:

 1. Påminner mig om ett annat citat från "vi"...

  "Vi har varit naiva"

  SvaraRadera
 2. Eller så är "vi" plural majestatis och det bara är Per Bolund som tror det...

  SvaraRadera
 3. Bolunds-altan = Baltan?

  Sanningsministeriet har uttalat sig, det finns ingen lågkonjunktur. Skall bli intressant att se hur det går med JÖKen.

  MUFS ordförande angrep idag M i Staffanstorp rätt ordentligt map skattehöjningar men undvek att angripa Regions Skånes styre eller ett flertal andra M- eller Alliansledda politiska områden pga skattehöjningar.

  Om det är början till ett inbördeskrig inom M, samtidigt som L har begått politisk självmord med viss assist från exempelvis Margit Paulsson innebär det kanske att när JÖKen brakar ihop pga ekonomiska läget står Centerledaren mitt i och får ta ALL SKIT.

  Frågan är hur mycket skit som rinner över på MP, S och V samtidigt?

  Tror att kommande tre åren finns det bara två eller tre partier som växer, gissa vilka?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar på, KD, MP och L som växande partier.

   Radera
  2. Eftersom det bevisligen finns många människor med marknadsliberala åsikter som i *total* förvirring stödjer M är det väl bara en tidsfråga innan poletten trillar ned och det blir ett ordentligt inbördeskrig. Det är som om en anarkist glatt arbetat för V hela livet och plötsligt får förklarat för sig vad de står för.

   Radera
 4. Per menade hans ekonomiska tillstånd och jag tror att där råder det en permanent högkonjuktur. Kompis Soros bra betala.

  SvaraRadera
 5. Vi har varit naiva i vår tro att ett enormt tillflöde av människor som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden inte kommer att påverka vår säkerhet, våra pensioner, vår ekonomi.
  Vi har varit naiva i vår tro om att vi har världens bästa skola och sjukvård.
  Vi har varit naiva i vår tro i att kronans "återkomst som stark valuta" och fortsätter att gå på Riksbankens och kapitalisters lögner om det.

  Lågkonjunkturen kommer definitivt men vi kommer komma undan extremt mkt bättre än övriga världen då vår valuta kommer ta 90% av smällen. Som svensk kommer man ändå slå sig över brösten och tycka att vi är så mycket bättre än övriga världen och förvånas lite över att EURON har blivit så dyr utan att reflektera en sekund över om att det är världens bästa valuta som kanske kan ha försvagats permanent.

  Kom igen nu kronkramarna. Hata mig. :) Jag är man nog och står för mina åsikter. Resten kan hyckla vidare. Ni direktkvalar in som morallösa politiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mynt tar inga smällar, det är fårket som får ta smällen av en fallande krona.

   https://www.di.se/ledare/svensk-krona-ar-en-fattigdomsfalla/?fbclid=IwAR211pDpY98VEGJffXV400Mg7noga63yrtOdI1ZuQ7_ZLcSfpD7oNFHlvoI

   Radera
  2. Det är ingen fel på att vara naiv. Naiv blir man när samhället runtomkring dig fungerar som på 70-talet alltså nästan perfekt. Är livet trygg så blir man naiv eftersom man tror att hela världen är sådan. Problemet att det snälla och naiva svenska folket har blivit totalt vilseleda och lurade.

   Radera
  3. 70-talet, då den spikraka ekonomiska tillväxten sedan 100 år bröts. Hur kunde det hända?

   Radera
  4. @Thomas: Svaret är 1968. Socialdemokraterna vinner valet med över 50% av rösterna och drabbas av hybris. Tage Erlander är på väg ut och Olof Palme på väg in. Till det kommer studentrevolten, socialism blir fint och kapitalism blir fult. Löneförhöjningar som inte motsvarades av ökad produktivitet blev norm. Att inflationen åt upp hela löneförhöjningen var det ingen som brydde sig om eller begrep.

   Radera
 6. Det gamla hederliga citatet angående politik passar väldigt bra; "Never believe anything until it is officially denied"

  SvaraRadera
 7. Med kronans fall likt en max-8 så är det väl snart dax att ansluta världens bästa valuta till euron så vi verkligen får veta att vi lever och i samband med det avskaffar vi fysisk valuta så har vi snart utrotat alla skojjarlösningar 1 euro=10,55 skr funkar som dom gamla devalveringarna.
  T.o.m vapenexporten går ner, sägs bero på att JAS inte säljer, tror nog finnarna lutar åt F35b å slippa land o startbanor vilket skulle avsevärt öka deras redan flexibla försvarstaktiska och rörliga upplägg!?

  SvaraRadera
 8. Då var det officiellt då va? Om Miljöpartiet hävdar att vi inte går in i en lågkonjunktur så känns det 100 % säkert att vi inom kort är mitt i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och om det hävdas på cornucopia att bostadsbubblan spricker, eller börsen kraschar, så känns det 100% säkert att sitta still i båten, för då lär det gå åt motsatt håll, som i den börsuppgång som pågått i några månader nu.

   Radera
 9. Tycker mig se en liknande dipp i bopriser som tidig vinter 2018.

  Dom som måste sälja får gå ner ordentligt i pris och acceptera skambud.

  Räcker som indikator för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu kan o andra sidan folk med bostadslån fortsätta njuta då räntan sannolikt är sluthöjd för denna konjunkturscykel.

   Radera
  2. Min gissning är att räntan kommer stiga som en raket Som jag ser det finansieras hela upplägget med lån Kommuner Landsting och Privat personer behöver låna pengar för att det skall fungera. För att lånen skall fortsatta att flöda i skvalp valuta behöver räntorna höjas mer än om man har en stabil valuta. Om man inte höjer räntorna av den orsaken kommer skvalp valutan göra att importen blir dyrare så då rullar inflationen i gång och Riksbanken höjer räntorna för att kontrollera inflationen.

   Radera
  3. Räntan driver inflationen underligt nog, det är ju en utgift, kan alla låna massor gratis behöver inte priser och löner öka.

   Radera
 10. Mp propaganda = officiel indikator :)

  SvaraRadera
 11. Tänk vad coola kommentarer det alltid skrivs här när det handlar om ekonomi eller boende.
  Imponerande kunnande hos läsarna.

  SvaraRadera
 12. Tungt på bofronten i den rådande högkonjukturen om man får "ändrade personliga förhållande". Ny lgh på Södermalm med inflyttning om två veckor reas ut för 1Mkr (-15%) under inköpspris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyxobjekt har slut på potentiella köpare.

   Radera
 13. Vi har varken lågkonjunktur eller högkonjunktur, vi har en typisk krigsekonomi. Svenskarna sliter och släpar men belönas inte för det.

  SvaraRadera
 14. Jag har försökt sälja min koja för hundarna(golvvärme) i ett år nu. Har sänkt priset med en femhundring nu. Finns bara på Blocket.

  SvaraRadera
 15. Räkenskaperna kanske är i ordningen men till priset av kraftigt nerskuren välfärd och höjda skatter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige har under flera år haft lägst antal vårdplatser i EU.

   I oktober 2018 fick endast 76 procent av patienterna sin operation inom vårdgarantins 90 dagar. Det är en minskning med nästan 10 procent på fyra år.

   https://www.svd.se/oacceptabelt-med-annu-farre-vardplatser

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vm4wAV/1700-barn-i-ko-till-operationer-pa-nya-karolinska

   Osv

   Radera
 16. Efterår kommer man säga, det var omöjligt att veta.

  Konjunktyrcykeln går inte och försvinner. Det konstiga är att det tagit så lång tid som det har gjort. Gissar att Trump ssänkning av bolagsskatten har hållit i gång ekonomin längre än väntat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske Sveriges tur att sänka bolagsskatten.

   Radera
  2. Goofy: Redan gjort. Sverige har lägre bolagsskatt än USA. Gå inte på högerns propaganda.

   Radera
  3. Man kan sänka ännu mer. Finns ju länder i EU som har lägre bolagsskatt.

   Radera
 17. När politikerna går ut och predikar "Ekonomin är stark", så vet man det händer saker. Magda sa samma sak förra Augusti, och sen var Q3 en lågkonjunktur. Q4 hade alla siffror minus, förutom kategorin "Tjänste Export" som ensamt räddade Sverige från recession. Kategorin hade nu runt 1,4%, och vanligtvis runt 0.2% och bestod enligt SCB av "engångskaraktär", vad det nu kan vara. Svensk ekonomi verkar vara på väg ner rakt i källren, ja inte bara Sverige utan hela västvärlden.

  SvaraRadera