Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2019-03-05 12:34

Filmhistoriens längsta stridsscen i sista säsongen av Game of Thrones

Inlägget kan innehålla milda SPOILERS för sista säsongen av HBO:s Game of Thrones.

Marknadsföringen inför sista säsongen av Game of Thrones har nu dragit igång på allvar med fler och fler artiklar i olika former, inför en faktisk första riktig trailer.

Entertainment Weekly har besökt inspelningen av en av de två slutstriderna från sista säsongen av Game of Thrones.

Ett helt timslångt avsnitt kommer vara en enda lång strid, och blir den längsta sammanhängande stridsscenen någonsin filmad, även inklusive biofilm. Sekvensen kommer vara minst en timme lång, även om det finns antydningar om ett extra långt avsnitt på en och en halv timme.

Den längsta stridscenen som filmats tidigare har varit slaget vid Helms Deep i den andra Sagan om ringen-filmen, som sträckte sig över 40 minuter. Slutstriden i Game of Thrones blir alltså minst 20 minuter längre.

Vill ni få till er en del mindre spoiler, t ex vilka som är med i slutstriden, som ska vara näst sista avsnittet (och alltså inte dött tidigare under säsongen), så hittar ni reportaget hos Entertainment Weekly här.

Sista säsongen ska ha premiär den 15:e april.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. 1,5 timme? Äsch, jag minns OS i Stockholm 1912 där den längsta brottningsmatchen varade 11 timmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På begäran av Gustav V?

   Radera
  2. Det beror på att långtidsminnet inte åldras lika kraftigt.

   Radera
  3. Gustav V hade så klart bokat lite egna brottningsmatcher, främst med scoutgossar i de nedre viktklasserna. Så han kunde tyvärr inte närvara.

   Radera
 2. Kan de klippa ned avsnittet och leverera highlights istället?

  SvaraRadera
 3. Längsta stridsscen, oavbrutet fightande eller vad? Annars är väl de där Waterloo-filmen med Rod Scheiber ganska lång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom kallar in han som regisserade hammar-scenen i Oldboy och så kör dom en 90-minuters fajt i en tagning utan klipp bara.

   Radera
  2. Korr Rod Steiger. (Sovj-it samarbete förresten, inspelad i Ukraina)). Så nu vet ni vad Rysslands ursäkt blir vid nästa offensiv)

   Radera
 4. De har identifierat sin målgrupp väl, inget tjafs med några romantiska scener eller så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet, kanske det blir ett avsnitt som fokuserar på Podrick Payne.

   Radera
 5. Är det några älskog scener i serien. Har S1 på hårddisken.

  SvaraRadera