Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-03-04 09:24

Climeon rusar i öppningen

Kanske inte så överraskande så rusar Climeon i börsöppningen, på gårdagens pressmeddelande att några av världens rikaste entreprenörer gick in i bolagets kundfinansiering. Finns en intressant teknisk iaktagelse för er som avskyr teknisk analys, så vi kör väl den. Alltid kränker det någon. Se nedan.
Dagschart Climeon.
I skrivande stund är aktien upp 33.36% på gårdagens nyhet.

Den intressanta tekniska observationen handlar om motstånd. Aktien orkade inte upp genom tidigare all time high på första försöket. Högsta stängningskursen har tidigare varit 84:70 SEK och än så länge är dagens högsta notering 84:30.

För er som avskyr teknisk analys, så fungerar motståndet helt enkelt så att en del tidigare aktieköpare, som köpte på toppen och sedan dess legat back, nu tar chansen att sälja av och pusta ut att de kom ur utan de förluster de suttit med de senaste månaderna utan att realisera.

Sedan finns det förstås de som inte tror att aktien kommer klå tidigare ATH och alltså väljer att ta sina vinster på den här nivån.

När alla de som har denna psykologiska inställning sålt av kan motståndet falla. Svårare än så är inte den psykologi som ligger bakom teknisk analys kring stöd och motstånd. Där aktien har vänt tidigare - både uppåt och nedåt - finns en tröghet för aktiekurser att bryta igenom. Ju fler gånger en aktie vänt på en viss nivå, desto trögare blir det.

Självklarheter för de som vet vad de sysslar med, men alltid kränker det någon.

Bloggskribenten äger aktier i Climeon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Även Ripasso Energy stiger efter en god nyhet.

  SvaraRadera
 2. Tur man äger stadiga 10st aktier i Climeon 😀

  SvaraRadera
 3. Utfallet med Viking Gracia?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://climeon.com/industries/public-reference-customers/

   Radera
 4. Det intressantaste är att så många av världens rikaste nu kommer tala om Climeon och dessutom att deras fond Breakthrough Energy Ventures har ett antal duktiga experter som kan hjälpa alla som funderar på geotermisk el.

  Möjligen kommer några amerikaner att köpa i em när de hunnit vakna och tagit del av vad som hänt. Om detta leder till att kursen går upp mer redan idag är tveksamt, men på lite sikt blir kursen betydligt högre när nya projekt beställer.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 5. Du var en av de som sålde eller?

  När du skrev om Climeon igår så skrev du - "Bloggens skribent äger aktier i Climeon.". Du har dessutom skrivit detta i varenda inlägg om Climeon innan.

  I detta inlägg så står det inget om att du äger aktier i Climeon.

  :)

  SvaraRadera
 6. ...men hur uttalas bolagsnamnet egentligen?

  SvaraRadera