Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-03-14 13:03

Climeon får in en halv miljard i kundfinansiering

Det svenska energiteknikbolaget Climeons kundfinansieringsbolag Baseload Capital har tagit in en halv miljard kronor via en så kallad grön obligation. Pengarna ska lånas ut till Climeon-kunder för att finansiera deras investeringar i termisk värmekraft med Climeons teknik.
Geotermisk anläggning på Island.

Obligationerna har tecknats av nordiska institutionella investerare.

Sedan Breakthrough Energy Ventures gick in i Baseload Capital äger Climeon 15.7% i
Baseload Capital, och värdet för Climeons del ska främst ses ur perspektivet att dessa pengar kommer bli en del av kundernas finansiering.

Vid årsskiftet var Climeons orderstock värd 818 MSEK, och med partiell egen kundfinansiering och över 100 MSEK från Breakthrough Energy Ventures, kan man anta att hela orderstocken är finansierad.

Det framgår ej av pressmeddelanden vad räntan på obligationen blev satt till av marknaden.

Climeonaktien rusade upp till 90 SEK på beskedet, men föll sedan tillbaka något fram mot lunch.
Dagschart Climeon.
I skrivande stund är aktien upp +5.44%. 

Jag äger aktier i Climeon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Mmmm, brukar vara positivt att enkelt kunna belåna sig när man ska göra en bra affär.

  SvaraRadera
 2. > The bond is a 4-year green bond with an initial amount of SEK 500m under a framework of SEK 1,500m

  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6511971677461716992

  SvaraRadera
 3. Så, har aktien nått toppen eller finns det mer att ge? Är lite sugen på att handla, men inte om tåget har gått.

  SvaraRadera
 4. Handla och lägg i byrålådan.

  SvaraRadera
 5. Aktien har tillfälligt fallit tillbaka nu. Jag varken köpte eller sålde utan ligger kvar på mitt innehav, som majoriteten ägare. Tåget har knappast gått utan nya order bör komma under våren och fler aggregat installeras nu månad för månad vilket ger större omsättning och en fortsatt färd i rätt riktning på lärkurvan.

  När aktien nästa gång passerar 90 är lätt att gissa men svårt att hinna med om du inte sitter beredd vid knappen. Nästa order eller möjligen bara nästa rapport eller när en ny större investerare börjar köpa ger kurs över 90.

  Teknologin är så intressant att det är svårt att se en lång paus innan nästa order för kundfinansiering är löst och utvecklingen fortsätter nästan helt oberoende av konjunktur.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera