Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-02-09 16:16

Uppföljing taxistrejk i Barcelona - Uber fördröjs 15 till 60 minuter

En kort uppföljning kring taxistrejkerna i Spanien. Strejken i Barcelona tog slut för några veckor sedan, efter att de strejkande accepterat ett bud om 15 - 60 minuters fördröjning för Uber, att beslutas om lokalt. Uber och kollegan Cabify stoppar därmed sina tjänster i Barcelona
Strejkande taxbilar blockerar trafiken i Barcelona.
Myndigheterna eller regeringen eller någon sockrade till slut det tidigare budet om att Uber ska fördröjas med 15 minuter. Det nya och accepterade budet landade dock inte på begärda minst 24 timmars fördröjning, utan istället 15 - 60 minuters fördröjning att beslutas om lokalt.

Vid beställning av Uber-taxi i Katalonien ska alltså beställningen minst fördröjas 15 minuter, men lokalt (kommun, eller motsvarande?) kan tillåtas en fördröjning på upp till 60 minuter.

Taxistrejken avblåstes därmed för drygt två veckor sedan, och det blir nu upp till de lokala taxiförarna att bedriva påtryckningar lokalt för att driva på längre fördröjning än 15 minuter. Så kanske blir det nya blockerande lokala strejker om bara 15 minuter ska gälla.

Än så länge har Uber och likartade Cabify meddelat att man slutar med sina tjänster i Barcelona.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Nu väntar vi bara på att svenska SVT skall låta sig inspireras av detta. Femton minuters fördröjning när någon vill klicka över till en privat tevekanal är väl det minsta man kan begära att folk skall ställa upp på för värdegrundens väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh hahahaha tack för ett gott skratt!! Ge dom inte idéer!

   Radera
  2. Det är ju iofs inte svårt att komma på mera:

   Femton minuters fördröjning in till parkeringsplatser för vanliga bilar där det finns en busshållplats inom femhundra meter.

   Femton minuters fördröjning i vallokalen för den som vill plocka åt sig valsedlar från småpartibordet.

   Femton extra skoldagar per termin för alla årskurser på privata och religiösa friskolor.

   Etc.

   Radera
  3. Jag letar fortfarande efter de värdegrundsprogrammen som vi tydligen blir matade med via SVT dag in och ut... Misstänker dock att man måste skulptera om sin foliehatt till ett par folieglasögon för att kunna se de programmen.

   Radera
 2. Det är egentligen lite flummigt.

  SvaraRadera
 3. Det får väl anses som ett fall framåt att nya moderna tjänster och produkter bara fördröjs 15 minuter i ett land som i övrigt ligger minst 15 år efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar ingenting nu. På denna blogg har självsäkra kommentatorer rekommenderat Spanien som en säker hamn för vettiga människor, nu när Svärje totalt har fäjlat. Men detta då...? Eller är det bara solens fläckar? Detta och utlänningars fastighetsägande, möjligen...

   Radera
  2. Ett sätt kan ju vara att inte överlåta tänkandet till Svärjevänner utan att aktivera två-tre hjärnceller själv.

   Radera
  3. Exakt! Jag har en schysst barre på gång i Kultuk. Fint ställe, även om jag inte varit där på vintern ännu. Man slipper sånnadäringa gayklubbar också, har borgmästaren lovat mig. Man får inte vara dum!

   Radera
 4. Lars, en offtopicfråga: Hur ska man kommentera efter att google+ lagts ned?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behåller ju ditt vanliga Google konto, eller menar du att du kommenterar genom Google+?

   Radera
  2. Jag ska ärligt talat säga att jag inte satt mig in i detta så jättedjupt, annat än att jag fick ett meddelande från google att google+ stängs ned i början av april

   Radera
  3. Tror inte att Google+ undergång kommer påverka... ja, någonting överhuvudtaget faktiskt.

   Dessa fyra kommentarerna i rad är nog den mest koncentrerade hopen kommentarer, som nämner Google+, någonsin. Kanske något för Guinness Rekordbok?!

   Radera
  4. Google+ är en bra tjänst. Om man vill vara ifred.

   Radera
 5. svd har ett gäng artiklar angående bostadsmarknaden som är väl värda att läsa och analysera. Räcker med att läsa det som står utanför betalväggen, stort fall i priser inkommande. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittade igenom SVDs rubriken igår kväll och det var faktiskt förvånansvärt mycket rubriker som iaf pekade på en förhoppning av tillnyktring tyckte jag. Om man vill tolka det så iaf.

   Radera
 6. Intressant att istället för att förbättra sin tjänst så försöker man reglera bort konkurrenterna... Nästan som om kommunisterna vann på trettiotalet.

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast i fallet uber är det ju en risk att man byter ett monopol mot ett annat.

   Radera
 7. Det finns något att följa upp här.

  SvaraRadera
 8. Vad säger EU om detta? Och vem ska styra över fördröjningen? Hur ska den gå till?

  SvaraRadera