Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2019-02-09 16:16

Uppföljing taxistrejk i Barcelona - Uber fördröjs 15 till 60 minuter

En kort uppföljning kring taxistrejkerna i Spanien. Strejken i Barcelona tog slut för några veckor sedan, efter att de strejkande accepterat ett bud om 15 - 60 minuters fördröjning för Uber, att beslutas om lokalt. Uber och kollegan Cabify stoppar därmed sina tjänster i Barcelona
Strejkande taxbilar blockerar trafiken i Barcelona.
Myndigheterna eller regeringen eller någon sockrade till slut det tidigare budet om att Uber ska fördröjas med 15 minuter. Det nya och accepterade budet landade dock inte på begärda minst 24 timmars fördröjning, utan istället 15 - 60 minuters fördröjning att beslutas om lokalt.

Vid beställning av Uber-taxi i Katalonien ska alltså beställningen minst fördröjas 15 minuter, men lokalt (kommun, eller motsvarande?) kan tillåtas en fördröjning på upp till 60 minuter.

Taxistrejken avblåstes därmed för drygt två veckor sedan, och det blir nu upp till de lokala taxiförarna att bedriva påtryckningar lokalt för att driva på längre fördröjning än 15 minuter. Så kanske blir det nya blockerande lokala strejker om bara 15 minuter ska gälla.

Än så länge har Uber och likartade Cabify meddelat att man slutar med sina tjänster i Barcelona.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

20 kommentarer:

 1. Nu väntar vi bara på att svenska SVT skall låta sig inspireras av detta. Femton minuters fördröjning när någon vill klicka över till en privat tevekanal är väl det minsta man kan begära att folk skall ställa upp på för värdegrundens väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh hahahaha tack för ett gott skratt!! Ge dom inte idéer!

   Radera
  2. Det är ju iofs inte svårt att komma på mera:

   Femton minuters fördröjning in till parkeringsplatser för vanliga bilar där det finns en busshållplats inom femhundra meter.

   Femton minuters fördröjning i vallokalen för den som vill plocka åt sig valsedlar från småpartibordet.

   Femton extra skoldagar per termin för alla årskurser på privata och religiösa friskolor.

   Etc.

   Radera
  3. Jag letar fortfarande efter de värdegrundsprogrammen som vi tydligen blir matade med via SVT dag in och ut... Misstänker dock att man måste skulptera om sin foliehatt till ett par folieglasögon för att kunna se de programmen.

   Radera
 2. Det är egentligen lite flummigt.

  SvaraRadera
 3. Det får väl anses som ett fall framåt att nya moderna tjänster och produkter bara fördröjs 15 minuter i ett land som i övrigt ligger minst 15 år efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar ingenting nu. På denna blogg har självsäkra kommentatorer rekommenderat Spanien som en säker hamn för vettiga människor, nu när Svärje totalt har fäjlat. Men detta då...? Eller är det bara solens fläckar? Detta och utlänningars fastighetsägande, möjligen...

   Radera
  2. Ett sätt kan ju vara att inte överlåta tänkandet till Svärjevänner utan att aktivera två-tre hjärnceller själv.

   Radera
  3. Exakt! Jag har en schysst barre på gång i Kultuk. Fint ställe, även om jag inte varit där på vintern ännu. Man slipper sånnadäringa gayklubbar också, har borgmästaren lovat mig. Man får inte vara dum!

   Radera
 4. Lars, en offtopicfråga: Hur ska man kommentera efter att google+ lagts ned?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behåller ju ditt vanliga Google konto, eller menar du att du kommenterar genom Google+?

   Radera
  2. Jag ska ärligt talat säga att jag inte satt mig in i detta så jättedjupt, annat än att jag fick ett meddelande från google att google+ stängs ned i början av april

   Radera
  3. Tror inte att Google+ undergång kommer påverka... ja, någonting överhuvudtaget faktiskt.

   Dessa fyra kommentarerna i rad är nog den mest koncentrerade hopen kommentarer, som nämner Google+, någonsin. Kanske något för Guinness Rekordbok?!

   Radera
  4. Google+ är en bra tjänst. Om man vill vara ifred.

   Radera
 5. svd har ett gäng artiklar angående bostadsmarknaden som är väl värda att läsa och analysera. Räcker med att läsa det som står utanför betalväggen, stort fall i priser inkommande. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittade igenom SVDs rubriken igår kväll och det var faktiskt förvånansvärt mycket rubriker som iaf pekade på en förhoppning av tillnyktring tyckte jag. Om man vill tolka det så iaf.

   Radera
 6. Intressant att istället för att förbättra sin tjänst så försöker man reglera bort konkurrenterna... Nästan som om kommunisterna vann på trettiotalet.

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast i fallet uber är det ju en risk att man byter ett monopol mot ett annat.

   Radera
 7. Det finns något att följa upp här.

  SvaraRadera
 8. Vad säger EU om detta? Och vem ska styra över fördröjningen? Hur ska den gå till?

  SvaraRadera