Aktuellt

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och r...

2019-02-21 09:17

Regeringen röstade för EU:s copyrightdirektiv - utan ändringar

Sveriges Regering röstade för EU:s så kallade copyrightdirektiv i sin helhet, och hävdar nu att det positiva överväger utan att man fått igenom några som helst förbättringar. Internet kommer aldrig bli sig likt igen, när det så kallade gammelmedias lobbyism nu sänker Internet. Frågan blir härnäst hur mycket värre och hårdare den svenska tillämpningen av EU-lagen blir.
EU.
Regeringen hävdade tidigare att man var emot EU:s copyrightdirektiv, men har nu ändrat sig och röstade alltså för dess införande.

Justitiedepartementet skriver i ett mail till Breakits Emanuel Karlsten (Breakit är inte gammelmedia, och därmed kan jag länka):
"I den nu aktuella omröstningen har medlemsstaterna haft att ta ställning till direktivet i sin helhet. Sverige har då gjort bedömningen att de positiva delarna av direktivet överväger de negativa och att det därför inte funnits skäl att rösta nej."
Så nu vet vi det. Regeringen ser det hela som positivt att bara de allra största sajterna kommer bli sökbara på Google, och att allt innehåll som laddas upp på Internet, inklusive textkommentarer, måste kontrolleras mot hela världens upphovsrättskyddade material.

Frågan blir hur mycket hårdare den svenska tillämpningen av direktivet kommer bli? Sverige måste ju alltid vara bäst i klassen för att inte förlora inflytande. 

För bloggens del kan man vänta sig att åtminstone de 20% av trafiken som kommer från Google kommer försvinna, eftersom Google knappast kommer bry sig om att teckna ett avtal och ersättning med en småsajt bloggen som gör det möjligt för den att visas i sökträffarna. Därefter bör kommentarsmöjligheten tas bort, eftersom all text som laddas upp måste kontrolleras mot allt upphovsrättsskyddat material i världen så det inte innehåller ens citat. Hur jag ska kunna bevisa att bloggens egna foton är bloggens egna foton återstår också att se. Kan jag ens posta mina bokomslag, och hur bevisar jag att jag har rätten att göra detta?

Men gammelmedia ska förstås skyddas, och det är de som via sin lobbyism drivit igenom krossandet av det största hotet mot deras föråldrade affärsmodeller - Internet.

Diskutera i små grupper. 

95 kommentarer:

 1. Det är viktigt att gammelmedias position inte hotas när det gäller informationsmonopolet, och man målar upp en bild att information på internet är opålitlig.

  För så är det ju inte när vi läser/hör/ser i massmedia de är ju oberoende.

  Det är syftet med lagen. Kväva alternativa informationskällor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm! Läser du samnytt, fria tider eller nyheter idag? Snacka om att komma ut ur gardroden!

   Radera
 2. Vi diskuterar alltså hur det här kommer påverka den enstaka procenten av internet som inte består av pornografi, shopping eller influencers?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, influencers omfattas.

   Radera
  2. If the internet was a real place, Dave Chapelle.

   https://www.youtube.com/watch?v=91YpZe1SmNg

   Radera
  3. I'll give you my gulliga kattvideos when you pry them from my cold, dead hands.

   Radera
  4. När vi ändå är inne på kattvideor så skulle jag vilja få fört till protokollet att det inte är mitt fel att google kommer med så snuskiga förslag när jag söker på tuppar som leker med kissemissar.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har aldrig skrivts av skribenten.

   Radera
 3. Vad innebär detta, konkret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att man kväver alla media utom MSM?
   Att sanningen kommer hitta andra vägar, att vi kommer förakta makthavarna ÄNNU mer än tidigare. Att anledningarna till att lämna EU har blivit tillräckligt många för ännu fler.

   Radera
  2. Och samtidigt så tycker numera både SD och V att vi skall stanna kvar i EU!

   Vad gäller SD är jag inte förvånad de jobbar ju stenhårt på att bli precis likadana som de övriga partierna, dvs fullständigt irrelevanta.

   Radera
  3. Finns det någon saklig beskrivning av vad det innebär? Medsaklig menar jag då inte vad diverse foliehattar, flashbackjurister m.fl.tycker sig kunna tolka detta till.

   Radera
  4. https://www.breakit.se/artikel/18494/eu-tar-odesbeslut-om-internet-men-vad-ar-det-alla-brakar-om
   Betydligt mer sakligt och sansat än t.ex. propagandan som upphovsrättsindustrin basunerar ut.

   Radera
 4. Influencers, nu kom det där nyordet upp igen.
  Det är ju bara ett nyord för lobbyist. Precis som en lobbyist vill en influencer kunna leva på sin möjlighet att påverka andra. Så bort med ordet influencer och benämn dem med rätta för lobbyister. Eller så är alla lobbyister i EU egentligen influencers som vill influera politiker enligt influenternas agendor.

  Och hur det blir med internetet återstår att se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Influencers, är det sådana som skapar inflation?

   Radera
  2. Nja, det där stämmer väl inte riktigt.

   Den gängse definitionen av "lobbyist" är nån som försöker påverka politiska tjänstemän och beslutsfattare, t ex riksdagsmän, EU-parlamentariker osv. Därav brukar de ju vara ganska riktade och uppsökande.

   Influencers jobbar väl mest emot konsumenter, då i huvudsak med kommersiella produkter och i huvudsak via sociala medier.

   Jag skulle inte vilja påstå att det är samma sak, även om det så klart kan finnas en viss överlappning av begreppen.

   Radera
  3. BD
   Nja, i slutändan påverkar en lobbyist även konsumenter men en längre väg. Och för en tid sedan ville ett 80-tal influencers påverka SL och be honom hockeytackla oss konsumenter. Så, nja ett nytt ord men samma sak.

   Radera
  4. Om vi ska acceptera att saker som direkt och indirekt uppnår samma sak, så finns det t ex ingen skillnad mellan mat och avföring, dig och en spermie eller för den delen liv och död.

   Så nej, det är inte samma sak.

   Radera
  5. Lobbyist kommer ju från de personer som hängde i lobbyn på de hotell där president Grant gillade att supa och spela kort. Allt i hopp om att få ett ord med presidenten för sin sak.

   Radera
  6. BD 2. Det är till att ta i ytterligheter.
   gbd crvx. I så fall, vad kallar man de som försöker påverka politiker? Influencers kanske eftersom presidenten inte är i hotellobbyn.
   Så, ordet influencers har tillkommit för att internet inte fanns på 1800-talet. Och för att nyare människor gillar att hitta på nya ord. Det handlar fortfarande om att påverka en annan för sin sak, vilket ju var vad lobbysittarna önskade, att påverka en annan som i det fallet råkade vara president.

   Hur som, nu kan vi släppa det här.

   Radera
  7. Nog är det skillnad. Båda jobbar ju i påverkansbranchen. Men medan en lobbyist är ju en som aktivt söker upp beslursfattare för att få till beslut så är ju influencern nån som utsänder med mycket mindre orecission och då oftast till en allmänhet. Lobbyisten är litegrand som en målsökande robot medans influencern är met som en ksp-eldskur i fiendens allmänna riktning om man ska anv möptermer.

   Radera
  8. Jag ser politiska influencers mer som frivilliga första vågens smittspridare i en zombieepidemi.

   Radera
  9. Ja, m h t hur dom reser kan dom säkert bli konkreta första vågens smittspridare vid vilken epidemi som helst.

   Radera
 5. Google är väl ändå ett företag som gjort sig känt för sin förmåga att teckna avtal med väldigt många. Visserligen krävs det att dess motpart anpassar sig till Google, men det kanske inte är så knepigt.

  SvaraRadera
 6. Så fint, nu skall bara S damma av det i våras stoppade förslaget på förändringar i YF och driva igenom det tillsammans med övriga stödpartier så är bananrepubliken säkrad.

  SvaraRadera
 7. App app! Bloggaren och kommentatorerna är väl inte kritiska mot det allvetande och outsägligt visa EU?

  Det vet ni väl att det är samma sak som fascism? Om någon kritiserar EU kommer Hitlers ande och hemsöker oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska trött skämtförsök. Är du månne sverigedemokratiskt kommunalråd i nån landsbygdskommun, dom brukar ha riktigt usla skämt?

   Radera
  2. Göteborgarna hade sagt att Tompa skämt ut sig :-) och jag också troligtvis.

   Radera
 8. USA bygger fysisk mur och EU bygger immateriell mur som är tusen gånger värre. Det ena får stor uppmärksamhet i trädmördarmedia - gissa vilket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. EU:s tull- och migrationsmur verkar mycket mer framgångsrik än Trumps och har funnits jättelänge.

   Först strafftullar vi skiten ur afrikanska sockerbönder som försöker sälja sitt socker här, så att dom inte får avsättning för sin produkt. Dessutom slänger vi ut en massa pengar på att ge våra egna sockerbönder stöd.

   Men så fort det blir missväxt i Afrika skickar vi en massa bistånd.

   Radera
  2. Du är tråkig när du är formellt helt korrekt...

   Radera
  3. "Men så fort det blir missväxt i Afrika skickar vi en massa bistånd"

   Så kan jag fortsätta med det Ben inte skrev men säkert tänkte:
   Och nu när de tack vare bistånd från omvärlden lyckats bli ännu mer överbefolkade och dysfunktionella så släpper vi in delar av det befolkningsöverskottet i vårt land, t.o.m åker ner och HÄMTAR hit dem.

   Kan det vara så att Globalisterna medvetet odlar nya konsumenter i lågprisland för att sedan importera dem hit?

   Radera
  4. @Kalle7: Finns ändå inga rutor kvar att krossa i glashuset så du kan lika gärna fortsätta kasta. Varsågod, låt mig inte störa.

   Radera
  5. @ibland
   Utveckla gärna ditt svar..

   Radera
  6. Nä, så tänkte jag inte alls, Håll käften nu, du är uppenbarligen urusel på att gissa.

   Radera
  7. @Ben
   Klart jag inte vet vad som rör sig i din lilla sjuka hjärna, skrev faktiskt så bara för att vara snäll mot dig, ge dig en chans, så du enkelt kunde låtsas ha lite malle bakom pannbenet genom att inte protestera. Men du fattade inte vinken och är istället otrevlig.

   Jaja, Malmö blir ändå det första stället som drunknar i den skit du hjälpt till med att rösta fram. Klen tröst men alltid något :)

   Radera
 9. Rapportering från EU:s ödesbeslut om Internet:
  https://www.kickstarter.com/projects/emanuelkarlsten/rapportering-fran-eu-s-odesbeslut-om-internet/

  SvaraRadera
 10. Det här har vi sett förut, skivindustrin och dess bromsande av nedladdning, nu är det väl ingen som köper CD längre och det har flyttat över till streaming.

  Om etablerad media minskar och vi har fått uppstickare som tar marknadsandelar så är det tråkigt, men följer gängse rutin, att regeringar och EU skall rösta för de som vill behålla sitt monopol.

  Jakten få illegala nedladdare har väl i stort sett upphört?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här har vi nog inte sett för nu tar de i med storsläggan och stänger "butiken". Google och Facebook sitter i samma båt som rättighetsindustrin så därför tror jag de kan göra det här. Rättighetsindustrin vågar inte (de har inte råd) att gå emot google och facebook men nu är det hela konstruerat så att google och fejjan blir de stora vinnarna. De kan på ett bräde rensa bort det mesta av konkurrenter

   Och det där med "fria ordet"....

   Radera
  2. Jakten på fildelare har aldrig varit större i Sverige, faktiskt. https://torrentfreak.com/more-than-35000-pirates-targeted-in-swedish-lawsuits-this-year-180911/

   Radera
 11. Ju mer internet begränsas, desto friare kommer det att bli. Stater faller på så vis på samma sätt av digitalisering som företag - konkurrerar genom att begränsa sin produkt, alltså konkurerar genom att göra sin produkt sämre. Detta fungerar bara när det inte finns andra produkter, vilket i synnerhet är aktuellt vad gäller stater och internet eftersom stater per konstruktion aldrig varit och aldrig kommer att bli drivande av systemet.

  Självklart kan vägen dit bli skakig och jobbig, och "jag vill ju vara glad nu!", som hon sa i Fucking Åmål. Jo, men hon var ett barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://twitter.com/Fredilly/status/1098150113711542273

   Radera
  2. Jonas Birgersson ringde från 1999 och ville ha både sin Helly Hansenfleece och sina talking points tillbaka.

   Radera
  3. Med tanke på att rörelsen från 90-talet till 2030 är både rak och kontinuerlig (om än organisk) antar jag att du hade lite för många grå redan då?

   Radera
  4. Jaså? Två av Birgerssons mål var alltså att:

   1. Krossa Telia.
   2. Räknas till en av världshistoriens tio främsta strateger.

   Det går bra med de planerna, eller?

   Radera
 12. Det bästa med att detta hände är att vi nu får se vad som verkligen händer.

  Jag gissar på att inget händer och att vi knappt märker av effekterna.

  Kak-lagen, GDPR och nu detta.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag märker dagligen av effekterna på kak-lagen och GDPR. Än så länge är det mest irriterande effekter men tiden får utvisa om det kommer bli större effekter.

   Radera
  2. Största effekten av GDPR är väl att företag med egna system plötsligt blivit mer rädda för att åka dit istället för att de skall läcka egna företagshemligheter?

   Bra teknik att tvinga in så de stora molnaktörerna får fler kunder

   Radera
 13. Lämna unionen nu.

  Det borde vara uppenbart för alla att det här är inte något som Europas folk har efterfrågat. Det kommer från lobbygrupper.

  Ser fram emot en hård Brexit. Det kommer bli lite stök minitialt, men när man ser tillbaka på det 1-2 år senare så kommer man förvånas över hur smidigt det gick.

  Förhoppninsgvis kommer fler länder då följa efter.  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämna unionen? Du tänkte att Skottland lämnar resten av Storbrittanien? Jo, det kan kanske hända vid en nodeal-brexit.

   Radera
  2. En hård Brexit betyder att Storbritannien som idag är näst största nettobetalare till EU inte kommer att betala något vid utträdet. Dessa €3,5-4 miljarder kommer alltså fördelas till övriga länder vilket troligen kommer vara ett starkt incitament för andra länder att lämna EU.

   Radera
  3. Du tycker att Sverige ska lämna EU för att minska byråkrati - svenska politiker som vill lämna EU vill det för att få ostört föra oss mot den sanna kommunistiska visionen som EU stoppar.

   GDRP kanske är jobbigt, men det är åtminstone förankrat i integritet. Den svenska varianten är *motsatsen* - föreställ dig att *tvingas* lagra känslig personinformation så fort du tillhandahåller en tjänst. Kan du inte presentera denna är det i bästa fall stora böter, eller att pappa staten tar hand om dig i några år.

   Radera
  4. Du vill alltså lämna EU för att den svenska regeringen tar dåliga beslut? Känns genomtänkt...

   Radera
 14. Överväg att skriva något om nystartade Partiet Vändpunkt, till vilket Miljöpartiets Europaparlamentariker Max Andersson nu gått över. Han har dykt upp i kommentarsfältet här hos dig, vill jag minnas. Och i just sådana här ämnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Max Andersson har skrivit kommentarer hos dig 2011, 2012 och 2013, så han har uppenbarligen följt dig länge.

   Radera
  2. MP:s mandat hänger väl rätt löst för närvarande...

   Det är ju bara 20 platser totalt för Sverige så det behövas i runda slängar 5% per plats, de som inte står överst på MP listan har inte mycket chans.

   Radera
 15. Källa på det? Om en av deras europaparlamentariker har gått över så är det stort - artiklar om politiska vildar brukar/brukade vara det. Fast efter Jimmys svärmor kanske det bara gäller SD numera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns redan lite överallt. Text-TV och Aftonbladet tex.

   Radera
  2. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OnVpvV/mps-eu-parlamentariker-till-vandpunkt

   Radera
 16. Och hur är det tänkt att webbtjänster utanför EU skall tvingas att följa detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filter och blockering av EU-länder.

   Radera
  2. Är väl bara att tunnla sig så man dyker upp någon annan stans, de enda som är så korkade att de inte klarar att göra det överlappar nog till närmare 100% med de som läser gammelmedia och tror på det som står där...

   Radera
  3. Ja, jag kommer vilja flytta utanför EU. I alla fall virtuellt.

   Radera
  4. Det där tunnlandet kommer bara att fungera ett tag sen kommer de att titta på hur andra länder stoppat sina dissidenter och ta efter. Vi får nog skapa vårt eget jätte LAN, helt utanför deras kabeldragna inte-net, ett landstäckande wifi där all alternativ media återigen kan blomstra ett tag.

   Radera
  5. Misstänker att det är skrivet så att det inte spelar någon roll om länkning och memes görs på Internet eller ett LAN. Det kommer vara samma brott och krävas licensavgifter oavsett.

   Radera
 17. Socialdemokraterna och F! röstade för det i EU så det är väl egentligen bara Miljöpartiet som har ändrat sig samt kanske Centern och "Folkpartiet" som röstade fram dagens regering och därmed detta regeringsbeslut. SD missade visst att rösta i EU så de tycker kanske inte frågan är särskilt viktig.

  SvaraRadera
 18. Förstår inte varför tidningar skulle vara emot att google länkar till deras artiklar. I princip alla tidningar har ju betalvägg och de som inte har det tjänar pengar via annonser. Google ökar trafiken till deras sidor och därmed intäkterna. Eller har jag missat något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testade google news. Den länkar INTE förbi betalväggen. Ren gratismarknadsföring för tidningarna alltså.

   Radera
  2. Tror det handlar om att man snyltar på ingressen och publicerar den på ett sätt så man inte ens behöver gå in i artikeln och läsa vidare. Borde kunna hanteras med den gamla copyrightlagstiftningen dock.

   Radera
 19. Nyhetsportaler som t.ex www.omni.se snyltar på gammelmedia. De gör iofs ett mycket bättre jobb att snabbt och översiktligt presentera dagens nyheter. Men de gör det genom att länka till andras arbete och själva sälja reklam. Så det är väl en av de primära orsakerna.

  Att allt större del av befolkningen använder adblocker eller surfar via t.ex www.brave.com drabbar iofs även Omni, så lagstiftningslösningen ligger redan några år efter här.

  Nästa steg blir väl att förbjuda alla uppstickarbrowsers utom några få, som får något liknande en slags statlig tevekanalsstatus i utbyte mot skattepengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omni ägs av Shibsted så det är definitivt gammelmedia.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 20. Jaha, nu har vi nott nivon av Kina ,denna diktatur som vi sa var skremmande ner de inforde begrensningar av i-trafik. EU med byrokrater/politiker er desamma, fascism eller kommunism lika. Som Ayn Rand sa: Do not be afraid of communism, that's dead. Be afraid of the new fascism" aka S, L och C som soker total makt med hjelp av,enbart, storforetag. Absolut makt garanterar absolut korruption.

  SvaraRadera
 21. Google har för stor makt och närmast ett monopol på nätet, skulle vara bra om fler väljer alternativa sökmotorer som DuckDuck Go.

  https://duckduckgo.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar iden och skaparen är fenomenal. Tyvärr är ju dock tjänsten rätt mycket sämre än google.com. Har satt ddg som default av princip, men använder den aldrig med flit.

   Radera
  2. Jag provar först med ddg, blir jag inte nöjd så får Google en chans.

   Gmail som mejlklient och drive för att lagra lite foto är bra skit men finns det bättre alternativ, någon som har nåt förslag?

   Utom Protonmail, då jag redan provar den men inte är helt nöjd.

   Radera
 22. För att undvika förvirring tycker jag du i framtiden borde referera till ministersörjan som stöds av mindre än en tredjedel av folket för "regeringen", alt. sveriges tillfälliga "styre".

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man ser regeringen ställer man sig osökt frågan:

   Vem är mest korkad? Dåren eller den som lyssnar på dåren?

   Radera
 23. Nu är det bara att vänta tills ett system med sociala krediter a ls Kina kommer att införas. Troligen med CO2-armageddon-tron som murbräcka...

  SvaraRadera
 24. Men snälla Cornu, kan du sluta skriva "Diskutera i små grupper." Detta är väl en liten grupp redan. Känns bara onödigt att skriva om och om igen. Eller? Vad vill du egentligen uppnå med detta tillägg? Det uppenbara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vi slapp väl ordet ”utmanad” i det här inlägget, alltid något!

   Radera
  2. "Utmanad" är ett bra ord tycker jag. Speciellt på engelska, där alla vet vad man menar.

   Radera
  3. T ex är många SD, S och V människor väldigt begåvningsutmanande. Medans många FP och MP presterar väldigt bra i IQ tester. C röstare är nog också rätt utmanade, populism brukar flocka lägre begåvningar tänker jag. Men jag vet faktiskt inte klientelet som röstar på C. Se det som en kvalificierad gissning.

   Radera
 25. Google borde omedelbart plocka bort alla länkar till europeisk press ifrån sitt sökindex samt blockera hela EU ifrån YouTube någon vecka innan den slutgiltiga omröstningen. Detta så att våra puckade politiker får se konsekvenserna av sina beslut INNAN omröstningen för ovanlighetens skull.

  SvaraRadera
 26. "svenska politiker som vill lämna EU vill det för att få ostört föra oss mot den sanna kommunistiska visionen som EU stoppar."

  Samma argument framfördes vid EMU-omröstningen och så här i efterhand är nog de flesta glada att vi inte gick med.

  Det som spelar roll är att vi lämnar - inte om vänsterpartiet råkar tycka samma sak.

  Marknadsliberala stater kommer alltid vara överlägsna mer socialistiska. Sådan är verkligheten. Det enda sättet socialismen kan framstå som framgångsrik är om den inte utsätts för institutionell konkurrens.

  Därför är EU och liknande projekt extremt negativa. Folk får aldrig se vad de kunde ha haft istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett EU som utvecklas långsamt med hjälp av demokrati (populism) är dömt att misslyckas. T.o.m det starka USA har drivits mot socialism och det kommer nog ta ett tag att skaka ur det viruset. Om det ens är möjligt.

   Radera
  2. Mycket svårt att vända utvecklingen.

   Det bästa man kan hoppas på är ett ideologiskt marknadsliberalt parti. Det kommer aldrig få många röster, men argumenten kommer framföras i partiledardebatter etc. och påverka de andra partierna. Tänk som MP och V idag driver ideologi medan S lägger sig så långt vänsterut de kan utan att riskera förlora makten.

   Problemet med val är att de flesta vill rösta fram en stamledare. De går på hur partiledaren för sig, om personen ser trevlig ut och om kandidaten är populär bland andra personer. Ytterst få går på partiprogram.

   Det logiska om man vill ha mer marknadsliberal politik vore att rösta på Klassiskt Liberala Partiet. Det kan kvitta om man sympatiserar fullt ut med partiet. Det skulle i vilket fall behöva förhandla med andra partier i riksdagen, så förslagen skulle hamna närmare mitten. Däremot skulle de driva på maximalt i marknadsliberal riktning, dvs ge mest valuta för den röst man avger.

   En del skulle säga att det är en bortkastad röst och därför inget man kan välja, men det argumentet är ihåligt. För hade det bara varit problemet, så hade man kunnat uppge det i en opinionsundersökning eller rösta på det i EU-valet (där det kvittar om det blir fler vänster- eller högerkandidater från Sverige)

   Radera
  3. Ja ni två måste varit födda igår om ni anser att vi går mot socialism - när vi haft + 30 år av en, med några små hack, oavbruten marknadsliberal agenda.

   Radera
 27. MSM lobbyism är givetvis en del av förklaringen, men det finns även en mer olycksbådande tolkning - vårt ekonomiska system är på väg att ta slut. Masspsykosen runt invandring har i tio år sedan Lehman kunnat hålla konsumtionen och bostadsmarknaden flytande, men detta kommer nu till ett slut.

  I ett sådant katastrofscenario känner statsmakterna, även inom EU, att det behövs censur. YF måste bort. Men det finns hopp. Cornu och andra bloggare kan ju slå sig samman runt om i världen och bilda ett globalt bloggarkollektiv med egen sökmotor som inte sållar bort små producenter av nyheter. Till att börja med kan man filtrera bort alla bilder och länkar tills det etableras en nyordning där de som bidrar med eget material till bloggar kan registrera detta med copyright så inte MSM kommer åt det. Lär ju bli en del skrik från MSM men jag tror detta är en framkomlig lösning. Globala bloggarjournalister helt enkelt. Återstår att lösa frågan med anonymitet men detta bör gå att göra genom att erhålla ett anonymt digital journalist-ID från världsbloggarsamfundet. Givetvis får alla medlemmar ge upp sin copyright för att förhindra attackar från MSM's advkoatkår.

  SvaraRadera
 28. Mycket läsvärt för den som vill få bättre förståelse för hur man kan driva igenom sådant här. EU är designat för de med mycket pengar, de kan lobba igenom det mesta

  Copyright Directive: how competing big business lobbies drowned out critical voices

  SvaraRadera
 29. En liten fundering. Kan man runda detta, genom att köra TOR, eller via en VPN tunnel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer inte ta lång stund innan de täpper till sådana uppenbara luckor.

   Radera