Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2019-02-23 18:47

I väntan på Game of Thrones - Reigns: GoT

Väntar du på sista säsongen Game of Thrones? Varför inte spendera den sista tiden med att spela Reigns: GoT, ett kortspel där du försöker härska över Westeros som regent inför white walkers slutliga angrepp. Det är bara att på Tindervis svajpa vänster eller högre och försöka klamra sig fast vid tronen.
55 månar är än så länge mitt personbästa på tronen.
Spelet tar avstamp i läget efter senaste (näst sista) säsongen av teveserien GoT, men med det fiktiva läget att man spelar en regent på tronen. Tre av alternativen, utifrån när de blivit upplåsta, ser ni ovan.

Spelmotorn är lika enkel som genialisk och baserar sig på Reigns. Din status mäts i fyra olika parametrar - makt, religion, popularitet och pengar. Om någon av dessa går i topp eller botten, så avsätts du, oftast med döden som resultat. För mycket makt, så gör adeln uppror mot din despoti. Är du för populär, så gör adeln uppror mot dig, eftersom du gynnar folket för mycket. För lite pengar och du mördas av dina egna vakter, som fått ett bättre erbjudande från fordringsägaren The Iron Bank. För lite religion och kyrkan reser sig mot dig, för mycket och de störtar dig och inför religiös diktatur, och så vidare. Du kan även mördas av olika lönnmördare (var försiktig med vad du äter, gåvor du tar emot eller personer som vill ligga med dig - ibland kan det dock ge fördelar att acceptera), dö i strid, eller för den delen falla för White Walkers, när de väl anfaller.

Alla val påverkar en eller flera parametrar, plus handlingar vid sidan om. Varje val påverkar en eller flera av parametrarna, men det är inte alltid uppenbart i vilken riktning.
Indikatorer ovan, och prickar visar vad som påverkas. Men åt vilket håll?
Spelet är oerhört komplext, trots de enkla höger, respektive vänster. En lång rad parallellhandlingar pågår, man utser olika personer på olika poster och måste samtidigt jobba mot det långsiktiga målet att besegra, eller åtminstone inte besegras, av white walkers när väl vintern bryter ut.

I takt med att man spelar allt fler omgångar (och dör) förändras också spelet. Man låser upp nya handlingar, och för varje enskild monark kan också vissa förmågor kvarstå om de låsts upp i ett tidigare spel, t ex kan Danaerys bli osårbar för folkets popularitet. Blir hon för populär och adeln gör upprör skickar man bara draken Drogon på adeln, så löser sig det problemet.

I grunden finns Game of Thrones starka mytologi, och man måste ha förståelse för denna och känna till teveserien i detalj för att fatta rätt beslut. Ett perfekt spel för GoT-nörden, där varje spelomgång kan ta allt från någon minut till kanske 15-20 minuter innan man dör. Utmärkt på bussen, på flyget eller i någon paus någonstans.

Och man får kittla fantasin kring hur sista säsongen av teveserien förlöper.

Spelet finns för en rätt stor slant till iPhone och Android. Spelet är mycket svårt, och själv har jag än så länge bara klarat av att härska i 55 månader, men åtminstone nått en punkt där jag låst upp möjligheten att utvinna dragonglass för att kunna slåss mot huvudfienden.

Fem ymnighetshorn av fem möjliga. Är du GoT-nörd kan du knappast bli missnöjd. Speltrailer nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Längtar ihjäl mig till GoT. Undrade precis hur man kan tillverka en svensk öl på flaska, som inte får att öppna med en snusdosa (Poppels pale ale). Kanske en bara denna batchen, som har detta problem. Jaja, små problem kan bli stora. Trevligt mys med Mello önskas, jag tittar inte på denna public service utan är bara bitter på just detta elende.

  Hjälp mig förstå:
  https://www.svtplay.se/klipp/18396466/vad-ar-public-service?fbclid=IwAR3Wq5kCTDIeRBu_WrtsARRf2Wn_ZVE0xnvIQhpLM3SGw_CdSF8tCdx_L0s

  SvaraRadera
 2. Och för oss som inte ha TV då?
  *S*

  och som har än mindre tid att slösa på på förslöande dynga ?

  Är så himla glad att jag ställde undan apparaten för nästan 10 år sedan o inte behöva låsa upp sig för några tider
  Tyvärr får man ju numera ändå betala för skräpet... :-((

  Hälsar Jag utanför Halmstad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bengt, se det positivt. De som har tid att tita slipper betala. Vi som arbetar betalar ju, för att de ska kunna titta. Minns min gamla spansklärare i BCN, som tyckte fotboll var bra, för att det håller folket borta ifrån gatan. Restaurangen Cornu besökte i Girona, lockar minsann!

   Radera
 3. Kan även titta på annat i väntan. Nedsläckt land på svtplay var lite kul. Frugan bestämde att vi måste börja bunkra efter att vi sett ett halvt avsnitt tillsammans typ :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var riktigt bra måste jag säga. Hatten av för SVT för en gång skull.

   Radera
 4. Cornu som spelrecensent! Det här gillar jag. Recensera http://www.papersplea.se härnäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://cornucopia.cornubot.se/2017/08/gastinlagg-spelrecension-papers-please.html

   Radera
 5. Dragonglass, typ mjukglass fast på bearnaiserecept.. Mmmm.

  SvaraRadera