Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2019-02-16 08:43

Hälsningar från Uhuru Peak 5895 möh

De senaste dagarna har jag varit på semester och detta mobilskrivna blogginlägg är det enda ej tidigare skrivna. Så kommer det förbli till nästa vecka. Därav inga inlägg kopplade till aktuella händelser.
Bloggar- och författarjäveln på 5895 möh.


201902140843 noterade jag och min sambo Lena i orkanbyar Uhuru Peak 5895 möh på Kilimanjaro. Nu tbx t bilväg efter 8 dgr utan el och VA, m nät och chans ladda bat. Ca 70 km gm regnskog, hed, öken m 21-30kg egen utr, mat, vatten, ca 30 km m 5kg daypack på ack- och topptur. Inga bärare, men med de obligatoriska lokala guiderna.

Skrivet på mobil. Riktigt blogginlägg nästa vecka. Mkt spännande hände inklusive att expeditionens tält blåste sönder i orkanbyar på camp på 4600 m höjd, och endast 25% klarade nå toppen den dagen.

Och Tanzania uttalas Tan-zania, inte Tanz-ania, och flera inlägg om landet kommer.
Solnedgång över Shira Ridge tredje kvällen på berget, ca 3200 möh.Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. Och jag som undrar ibland om JAG är fullt normal...

  SvaraRadera
 2. Fan jag trodde först att bloggarn blivit någon form av superhjälte som klämt Mont Blanc och Kilimanjaro på en vecka. Men sen kom jag på att det var förra året som Mont Blanc bestigingen skedde. Då behöver jag inte längre ha dåligt samvete för min avslappnade livsstil. En bergknalle då och då kan man väl klämma (Har en bra som man kan köra bil uppför hela vägen). Och snö har vi hemma.

  SvaraRadera
 3. Du kommer snart få problem med gruppen "Aningslösa influencers"... Kolla upp dem om du mot förmodan inte redan hört talas om dem. Det är ingen chans att du kommer slippa dem. Blondinbella får fiskarna varma efter sin senaste weekendresa till Qatar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror han har ett annat klientel och att den gruppen aldrig hört talas om cournocopia. De som slaviskt kommenterar allt Löwengrip gör till det negativa (oavsett om hon skriver om ekonomi, anställer någon till firman, tränar styrka, reser eller visar någon trevlig aktivitet med barnen) borde få psykisk vård snarast :). Klientelet i det här kommentarsfältet framstår som Mensamedlemmar med hjärtan av guld jämfört med det där kommentarsfältet. Hon och några av de andra tjejerna som kör economista (ex gruppen på fb) har gjort mer för svenska kvinnors ekonomi än svensk skolgång gjort de senaste 10 åren enligt mig.

   Radera
 4. Självklart med Tan-zania. Tanganyika-Zanzibar borde det ju heta.

  SvaraRadera
 5. Bloggen når allt högre höjder. Inte illa...

  SvaraRadera
 6. Okej!
  återstår då Aconcagua i Sydamerika , Everest Base Camp i Nepal , Elbrus i Kaukasus och Galtåsen utanför Ulricehamn...

  SvaraRadera
 7. klimat shame on you, om jag nu ska vara sådär svenskt besserwisser duktig,
  kanske försöker bloggaren egenhändigt skynda på peakoil.

  SvaraRadera
 8. Det är ganska smidigt att ha inneboende proffs äventyrsguide, måste underlätta avsevärt att komma iväg på utflykter above and beyond en vecka i Turkiet med all-inclusive.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae.. man behöver ju inte ligga vid stranden och "Pepes Bodega" i 2 veckor.
   Man kan ta bussen till Diyarbakir och längre österut mot gränsen till Iran i Gürbulak / Bazargan eller bara cykel till Prag..
   Inte svårt alls!

   Radera
 9. Men den viktiga frågan är - om bloggarjäveln är 5000+ möh, utan täckning, vem publicerar då de förskrivna inläggen?

  BH, Ben Dover (well...) Gud, bloggroboten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satsar på Gud. Det är heltäckande...

   Radera
  2. Inläggen är nog schemalagt, men vem är det är som modererar kommentarerna.

   Radera
 10. Låter som en passande semester. Lycka till

  SvaraRadera
 11. Fint foto som avslutar inlägget. (Jag avböjer att kommentera fotot som inleder inlägget ...).

  SvaraRadera
 12. Hoppas ni passar på att se andra sevärdheter när ni är i Tanzania, som t.ex. Ngorongoro kratern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte minst bör man missa "Tanzanias Napoleon": hövdingen Mirambo.

   Radera
 13. Denna blogg handlar ju om privatekonomi så...

  På Ge-Kås i Ullared finns en hel del friluftsutrustning. Sovsäckar, stormkök, pannlampor, multiverktyg, förslutningsbara plastpåsar i olika storlekar, torrfoder mm och inte minst kläder anpassade för friluftsbruk.
  Men, du får INTE vara varumärkesberoende.

  Någon skrev på denna blogg för någon månad sedan eller mer om att det inte skulle vara REA på Ullared men se, det kan det visst vara !

  Gekås öppnar fyndhörna – säljer varor till halva priset

  https://www.expressen.se/leva-och-bo/inredning/shopping/gekas-oppnar-fyndhorna-saljer-varor-till-halva-priset/

  Och nej, jag är INTE sponsrad av Ge-Kås!

  https://www.expressen.se/leva-och-bo/shopping/bevisen-pa-att-du-har-blivit-beroende-av-ullared-/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall du nu börja babbla om Ullared och diverse Europaresor igen? När katten är borta...

   Radera
 14. 'Killa mig på Kilimanjaro', som Sixten Landby diktade. :)

  SvaraRadera