Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2019-02-08 15:56

Fredagsmys: Den där dagen på året

Dags för lite härligt underbart müsigt fredagsmys igen! Det händer inte varje år, men nästan varje. Att man faktiskt behöver skotta snö här på Bästkusten.
Skottning pågår.
Ja, det är sant. Det händer att det kommer snö även på Västkusten. Snö som inte utifrån väderleksprognosen kommer vara borta inom 24 timmar. Snö man faktiskt måste skotta.

Så ibland är det bara att kavla upp ärmarna och använda de där dubbla snöskyfflarna och sopborstarna som står vid farstukvistarna på huset. Sedan har man som gård runt 50 meter uppfart att skotta, plus gångvägar, som dagligen används för olika ändamål (t ex hämta ved) på runt 100 - 200 meter. Synd bara att detta dessutom precis var efter ett entimmes PB-pass på gymmet.

Nåja, en dag om året med skottning är antagligen inget att gnälla över här på Västkusten. För andra österut eller längre norröver handlar det väl om flera månader med regelbunden skottning. Här är det mest kuriosa och lite kul spontan extra träning.

Ha ett fortsatt underbart fredagsmys på er. Nej, bilden är inte från idag.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

24 kommentarer:

 1. Svar
  1. Varför finns det inga snöskottnings robotar?
   Många blir förbannade när min fru får skotta snö mens jag ligger i soffan och kollar vinterstudion från Åre.
   Varför?
   Kvinnor är väl inte sämre än män?
   Könet är ju bara en social konstruktion....
   När hon är klar bjuder jag på omelett.

   Radera
  2. Jag hoppas du skämtar...

   Radera
  3. Fossildrivna snöslungor fungerar alldeles utmärkt. Man blir lika svettig men klarar jobbet på en bråkdel av tiden. Men att betvinga flera bångstyriga fossilhästar under någon timmes tid kräver sin hen.

   Radera
  4. Skönt att det regnar nu. Förra helgen blev jag helt utmattad efter att ha betvinga snöslungan. Så illa att jag fick vila en timme innan jag gjorde den obligatoriska söndagsmilen i snömodden.

   Radera
  5. Ingenjören gick nästan på det........
   Självklart skottar jag själv...
   Genuscertifiering är låååångt bort för oss

   Radera
  6. Låt din fru skotta. Hon är förmodligen både smartare, starkare, och uthålligare än du. Men du förlorar förstås ändå varje gång...

   Radera
  7. Hon är smartare,starkare och uthålligare.....
   Jag skottar dock........
   Då vann väl hon?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite längre söderut på bästkusten är det 5 grader plus nu...

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Passade på att skotta bort den numera BLÖTA snön efter lite tö och regn, innan den nu fryser till pansar i minusgraderna som kom tillbaka. Snart kommer min rygg börja protestera. Får nog gymma lite mer.
  Myyys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min plan när jag kommer från jobbet. Annars blir det hockeyrink om nån dag.

   Radera
 5. Jag har en teori:
  Det är mest sådana som inte äger en snöskyffel som främst klagar över hur snöskottningen går till.
  Själv har jag flera snöskyfflar, en hjulhack med tillhörande snöplog samt fyrhjulsdriven traktor med tillhörande schaktblad.
  Jag klagar aldrig över någon snöskottning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hjälpte en 85+ tant på Kungsholmen .
   Jag bar matkassen med ena handen och stöttade tanten med den andra.
   Framme vid porten tackade hon mig.
   Jag gick rakryggad därifrån.
   Glad att kunna hjälpa en medmänniska.

   Radera
  2. Bra där K. När, om, du blir så gammal kanske karmat går igen. Och det är väl inte så långt kvar...

   Radera
 6. Oh herreminje äre 6cm som de ska va innan avrop ?
  Biltemas snöraka i aluminium var för några år sedan bäst i test och jo det är den änn, fundera på om inte JULA:s är samma.
  Men iredäringa ofantliga snödjupet, skaru inte 'trippa' och göra en störtloppsbana ?
  Finns på internet skidor me 'stramare' så kan ni sörisar träna ögona iaf.
  Själv då??
  Mjnjaee jag har för länge sedan kastat upp mina Limexskidor (laminat som inte behövde brättas) med Rotefella för märlor, upp i takstolarna dom ligger där i gott sällskap med (stavnedsättning, uppresning, kasta ut bakändan, nedsjunkning . . . . . ) Fisher med träkärna o Marker1 bindning med fångremmar, den före Stenmarks Rotomatik
  Kladdsnö, funderar på att bjuda hem en fjälla eller i morrn ringa en RUT:a, båda sorterna skottar bra, den ena ofta gratis, ja vad gäller pengar alltså , men kan kosta kamremsbyte, broms&skivbyte, brädfodring, så . . mj . nj mja njaee
  Fick hon Gynning i julklapp, men tror hon visste nått om mej o rymde på vägen hem efter . . klapputdelningen, iofs. så smakar hon lite jordigt, men men vid den åldern , , så.
  Har jag gjort bort mej nu igen ?

  SvaraRadera
 7. Förra vintern skottade jag inte någon gång. I år en gång hittills. Hade jag vetat att det skulle försvinna som det gör nu hade jag hoppat denna skottning.

  Jag har en snöskyffel som är 18 år. Det säger en del om hur lite slitage den får. Sedan har jag en plog jag kan dra bakom bilen och den är inte använd på 4 år och slutligen har jag en Husqvarna snöslunga. Den användes sist vintern 2010.

  Jo jag bor väster över också.

  SvaraRadera
 8. Hur mycket förväntas komma?

  SvaraRadera
 9. Den här dagen på året bodde jag i Jokkmokk och då var det oftast JokkmokKS marknad. Bodde i 25 år där.

  SvaraRadera
 10. Amerikansk snöslunga(Bolens) från 80-talet som väger 110 kg. Bytt motor, köpt på Jula, 6HP. Numera ett bångstyrigt monsetr, inget som något feministhen vågar sig i närheten av. Skickar större stenar 5 meter, blåljusligisterna i våra 200 no-go zoner skulle bli gröna av avund.

  SvaraRadera
 11. Det är klimatförändringarna!

  SvaraRadera
 12. Det är synd att Cornu inte kör Disqus för då hade vi enkelt kunnat posta egna fredagsmüsbilder med aktuella snödjup.

  SvaraRadera