Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2019-02-18 17:18

Din hjärna på konspirationsteorier

Så hur fungerar egentligen hjärnan på konspirationsteoretiker undrar mer balanserade människor. Hjärnforskaren Shannon Odell har svaren i en av sina Your Brain on Blank nedan. Kan ju vara bra att se för en del personer i behov av ökad självinsikt.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

94 kommentarer:

 1. Kvaliteten på blogginläggen verkar sjunka i takt med att kön av burkade inlägg minskar.

  Det här var ju riktigt fånigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du kan inte gissa vad som hände sen.

   Radera

  2. Är inte just den här videon en del av konsp.teori? få oss att tro att vår hjärna programmeras så vi ska tro annorlunda?

   Chemtrails dårå???
   Soros???
   Bilderberg dårå???
   Månlandingen dårå? och vem vet om vi ens var nära "planeten" Pluto?
   Hur vet vi att månen inte är bara en tillgjord plats för övervakning (aka David Icke)?

   Själv tror jag starkt att Lars och Ben Dover är samma person som har en 3e persona som heter Bengt H som gillar att åka till Bisjek med tåg.

   Radera
  3. Skulle iofs gärna åka till Bishkek men helst med flyg.

   Radera
  4. Hmmmm Chrome verkar 'censurera' bort videon. Trodde först det var ett dåligt skämt ("Your Brain on BLANK")

   Radera
  5. Kurt - provade just att söka "Your Brain on Blank" på Bing och YT, båda funkar. Får upp konspirationsteorivideon och flera andra från samma kanal. Har dock vpn. Men det verkar som att konspirationsmyndigheten inte fått bort videon än.

   Radera
  6. hahaha Ben: Precis, och det bevisar att ni är samma personer! :P


   ps: den roligaste konsp. är att kungafamiljen i UK ska vara någon slags reptiler! :)

   Radera
  7. Video? Det är tre rader text och en vit ruta! Behövs tydligen inte mycket för att blogga idag!

   Radera
  8. Greger: Detta är en privatblogg. Han (Lars/Ben D/Bent H) har rätt att skriva precis vad han vill när han vill. Det är frivilligt att besöka den.

   https://www.synonymer.se/sv-syn/frivillig

   Radera
  9. Jag har varit offline på Kili. Dessa signaturer har härjat fritt under tiden, även de bannade. Man är redigt blåst om man tror jag skriver som dem. Redigt blåst.

   Radera
  10. @Knowit:

   Jag gillar att besöka ställen där inte så många varit förut, fråga din mamma om du inte tror mig.

   Radera
  11. hahaha Lars. Du vet ju att jag retas bara :)

   Såg att BH kommit tillbaka och kommenterat. Finns det ingen permanent ban? eller måste du banna efter varje kommentar?

   Radera
  12. Kili? Det är en av dvärgarna i Sagan om ringen va? Han som har en brorsa som heter Fili. Märkligt att Lars skulle bestiga en dvärg eller är det också en konspiration?

   Radera
  13. Var nu inte så Achondroplasiafobisk.

   Radera
  14. Att Ullaredsmannen och rättegångssabotören skulle vara en fiktiv person är den roligaste teorin, det vore ju oerhört utstuderat att skapa en hel identitet som är engagerad i partiet, Twittrar frenetiskt, osv osv för att... ja vadå? Posta roliga inlägg på den här bloggen? Nej, han är alltför unik och märklig för att kunna ha uppfunnits. Endast naturen och dess miljarder år av evolution kan producera ett sådant unikum.

   Radera
  15. Greger: "Video? Det är tre rader text och en vit ruta! Behövs tydligen inte mycket för att blogga idag!"

   Testa i en annan webbläsare. Fungerar i IE men inte i min Chrome.

   Radera
  16. @Ben: Ett umikum förvisso, men i ett otal reinkarnationer i kommentarsfältet.

   Radera
  17. Även här härmar tekniken naturen, du vet att en framgångsrik livsform kan reproducera sig oerhört snabbt om den hamnar i en gynnsam miljö. Jag ser kommentarsfältet som ett skafferi och vår vän som en kackerlacka som råkat komma med i ett flingpaket.

   Radera
  18. Kurt, tydligen så är Chrome och Firefox bätte på att blockera suspekt innehåll än IE. Något vi naturligtvis redan visse men alltid kul att få bekräftat.

   Radera
 2. Vissa är rädda för Bitcoin osv, det skapar komplexa förvirringar. Jag tror klippet träffar bättre på barnkanalen än en blogg för medelålders.

  SvaraRadera
 3. Haha. Ja det vore väl fan om vanligt folk börjar granska makteliten och den vanligaste brottstypen i landets domstolar.
  Men det är ju inte utan att desperationen har ett visst underhållningsvärde. Alltid ett positivt tecken när makteliten börjar bli nervös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående makteliten.
   Tja, det mesta kan förklaras med inkompetens.
   Samt en stark ovilja till att bygga strukturer som ger en negativ återkoppling.

   Radera
  2. Jo, på vissa nivåer. Men folk som George Soros o liknande och andra som driver agendor vet precis vad de håller på med. Hela "replacement migration" idéen tex är ju inte nåt som "bara hände" för att nån skulle vara lite "humanitär" av sig.
   Det är inte de dummaste som tar sig till toppen. Däremot finns det många nickedockor o scriptläsare som säkert inte har så mkt bakom pannbenet och satts på sina positioner just pga det.

   Radera
  3. En som Soros kan alltid locka med ett luckrativt jobb efter politikerkarriären.

   Radera
  4. Enligt ÖdleMartin är makteliten reptiler från yttre rymden, 5e galaxen någonting. ÖdleMartin är en nickedocka och scriptläsare åt reptilteorins manusförfattare David Icke. Detta har ökända ÖdleMartin medgett i tidigare inlägg på bloggen.

   Allt som Martins reptilhjärna kräks ur sig ska ses i ljuset av detta.

   Radera
  5. Haha. Har kapten Crunch tittat lite för mkt på V idag? :)

   Radera
  6. Martin, jag önskar dig ett meningsfullt liv där du kan hitta en annan samhörighet än Ickes reptilteorier och annat trams. Du kanske ska börja ta tag i det där gamla intresset för vad det nu var, det som du inte gjort på länge men som du uppskattade så mycket för några år sen? Kanske börja träna, gå långa promenader, gå på konserter eller föreläsningar inom något nytt och okänt ämne där vänliga ch vanliga medelsvensson befinner sig?
   Önskar dig verkligen en ny skön känsla av samhörighet bortanför skärmen och med det allt gott.

   Radera
  7. Jag tror verkligheten bortom din skärm börjar tränga sig på haha.. :) Det är inte lätt när det kognitiva dissonansen sätter in.
   Men jag rekommenderar Ickes podcasts faktiskt. "Problemet" är ju att han fått rätt i nästan allt han skrev om redan på 90-talet.
   Men de där ödleteorierna har du nog fantiserat ihop lite för mkt själv om haha. Du får göra ett ryck o ta dig ur de fantasier som media tryckt in i huvet på dig o komma ut i verkligheten istället. Det börjar bli dags. För många.

   Radera
  8. Du kan säkert gräva upp David Ickes katastrofala framträdande på Terry Wogans show 1991.

   Där hävdade han att Storbritannien skulle drabbas av en massa naturkatastrofer inom en snar framtid och att jroden skulle gå under. Har det hänt? Har han fått rätt i det?

   Radera
  9. Har du missat Brexit?

   Radera
  10. Martin: ödleteorierna är ju Ickes teorier, det har du ju medgett själv dessutom, omöjligt att bortförklara det från dig tycker jag. Hur har Icke fått rätt i det?

   För övriga läsare: David Icke är en brittisk fd miljöpartist, han blev utesluten när han yrade om att han var Guds son bland annat. Inse att Martins idol blev utesluten ur ett brittiskt miljöparti för han var så extrem...

   Radera
  11. Han har också haft en måttligt framgångsrik karriär som fotbollsproffs faktiskt. Man vet ju hur många smällar mot huvudet en del fotbollsspelare får.

   Radera
  12. Ben Dover
   Är det det du har i huvet. Nåt för snart 30 år sen haha..
   Att jorden skulle gå under har jag aldrig hört honom säga. Är nog nåt media hittat på. Gissar att det är därifrån du fått det mesta. Framförallt samhällsutvecklingen i stort han fått rätt i. Men planerna för NWO o allt det där finns ju att läsa om i våra "ägares" egna böcker o uttalanden osv så han har ju mest fört det vidare bara och kopplat ihop saker på rätt sätt. Men det är det många andra som också gjort.

   Radera
  13. Som sagt, se hans TV-framträdande med Terry Wogan. Det finns säkert på Youtube. Folk skrattade så mycket åt honom att to m BBC tyckte det var pinsamt och de bad om ursäkt för lyteskomiken. Men framför allt så gjorde han en del förutspåelser som inte alls stämmer med hur saker har utvecklat sig.

   Jag gissar dock att du inte tänker titta på vad han faktiskt sa, utan fortsätter lura dig själv och intala dig att det mr "media" som hittat på saken trots att det finns bevis för motsatsen.

   Radera
  14. Kapten Crunch
   Haha. Det där är nog nåt media fabulerat ihop åt dig :) Så går det när man lyssnar på TV4:s morgonsoffa. Vad har jag sagt om det där hehe?
   Det är ju inte fysiska reptiler han pratar om. Han ser ju universum o människans mer som en "dator" som avkodar ett WiFi nät. Många forskare som har liknande idéer om universum som en simulation osv.

   Det är ganska kul o se vad som hänt sen hans intervjuer på 90-talet när publiken gapskrattade åt honom. Idag när han bjuds in o säger samma saker så är det knäpptyst och han får seriösa frågor. Förmodligen just pga att folk själva nu har sett utvecklingen sen dess.

   Radera
  15. Ben Dover
   Jo, det är just det som är det intressanta och en av orsakerna till att han är intressant att lyssna på. För numera när han bjuds in så är det ingen som skrattar längre.
   Det du pratar om är för 30 år sen snart.. Det har hänt saker sen dess.. Numera får han seriösa frågor och det är knäpptyst bland publiken. Just för att folk sett utvecklingen själva nu sen dess.
   Sen är det lätt o missuppfatta saker om man inte känner till vad han menar med en del begrepp han använder.

   Radera
  16. Martin: fortsätt gärna din utveckling om reptilerna, hängde allvarligt talat verkligen inte med nu...

   Radera
  17. Hahaha. David Icke... Jo, han menar att vi styrs av faktiska reptilmänniskor. Det finns ett par intervjuer med honom bara en googling bort där han pratar om reptilmänniskorna. Så försök inte låtsas om att det är något som media har hittat på. Det är helt sanslöst att människor tror på dessa sagor

   Radera
  18. Lättare om du lyssnar på honom själv: https://www.youtube.com/watch?v=yCuEpcciuCs&feature=youtu.be&t=649

   Radera
  19. Combat Wombat
   Nej, det värsta är att folk tror på de sagor som etablissemanget talar om för dem.

   Radera
  20. Martin, kan inte du sammanfatta reptilteorin istället, du verkar ju som ett proffs på Icke, lättare så för alla tror jag. Orkar inte lyssna igen på tuben. Kalla mig gärna lat.

   Radera
  21. Proffs endast jämfört med de som får sina uppfattningar från vad nån annan talat om för dem.
   Jag är också lat. Men han ser inte verkligheten som nåt fast som finns rent objektivt utan nåt som hjärnan skapar. Vilket det faktiskt finns en del forskning som kan tyda på. Ungefär som en dator som avkodar olika WiFi-nät. Där resultatet eller presentationen av det delvis beror på datorn o dess inställningar.
   Därför pratar han inte om några solida fysiska reptiler.

   Radera
  22. ..och eftersom han är en sån "stolle" som alla "bara skrattar åt", så har Australien just förbjudit honom att åka in i landet och hålla föredrag..
   https://youtu.be/j0rrywXNu8s?t=840

   Är det han säger inte så stolligt iaf kanske så att folk riskerar att lyssna på honom? Börjar makteliten bli rädda istället?

   Radera
  23. Han menar givetvis att reptilmännen är lika verkliga och fysiska som träd, bord, människor och skor. Men genom att hävda att han menar att den verkliga världen endast finns som en konstruktion (typ konstruktivistisk filosofi eller postmodern teori) så är inget av detta verkligt eller fysiskt. Rätt ointressant om du frågar mig och har egentligen ingenting med om huruvida Icke tror att vi verkligen menar att vi styrs av faktiska reprilmän. Något han menar enligt honom själv.

   Radera
 4. Men det er ju riktigt intressant! Ni visar ju alla po en "obalanserad" tendens (sorry for mina ord/sprok, utlendsk mobil). Vad er fonigt vad er en barnkanal, smo barn som har mer fantasi en oss andra, inlosta, indoktrinerade som bara upprepar memes. Senaste tiden har jag sett mer av det/de som verkar kontraproduktivt eller som "troll", lemna eller fall in i leden och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byt tangentbord tillfälligt i inställningar.

   Långt mycket enklare än att försöka omstava å ä ö i varje ord till annan vokal :)

   Radera
 5. Så om man känner en viss maktlöshet inför en oöverstiglig utmaning.
  Är det en varningssignal för att man gått på på en konspirationsteori?

  Ta till exempel skogsdöden som var ett populärt tema i slutet av 80 talet.
  Var det en konspirationsteori?
  Eller atomvintern?
  Den senare var ju bevisligen en påverkansoperation från Sovjetunionen.

  Jag undrar förresten var många av de som var aktiva inom dessa två konspirationsrörelser tog vägen sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men dog inte skogen, och vi löste det hela genom minskade försurande utsläpp?

   Radera
  2. Det var aldrig några problem med skogen.

   Andra populära konspirationsteorier kretsade kring hårdrock.
   Jag har för mig Dee Snyder i Twisted Sister var med i något senatsförhör.
   Undrar vad de drivande senatorerna i de förhören gjorde sedan?

   Radera
  3. Pmrc och Tipper Gore? Det var ingen konspirationsteori kompis, bara ett gäng pryda moralkärringar.

   Radera
  4. Jo men, Tipper Gore var ingen senator.

   Radera
  5. Stämmer, men du kan ju förklara vad senatsförhöret med Dee Snyder har med nån konspirationsteori att göra?

   Radera
  6. Skogsdöden var en vetenskapsteori utifrån observationer. När man sedan gjorde fler experiment så kunde den inte bekräftas fullt ut då man samtidigt gjorde kraftfulla åtgärder inom utsläpp/rening. Inget konstigt och det är så det är inom vetenskapen.

   Atomvintern kanske är lösningen på en skenande temperaturstegning. Varför inte kompensera med ett rejält kärnvapenkrig...

   Radera
  7. Det skulle isf vara de pryda moralkärringarna som hade någon konspirationsteori. Det förekom ju iaf att de hittat dolda budskap i låtarna som innebar just att hitta mönster i brus (där anknyter det iaf till filmen).

   Radera
  8. På 90-talet var det inte svårt att hitta skogsdöd i Östeuropa. Helt döda träd övervuxna med lav. Som jag förstått det så kalkas fortfarande svensk skogsmark för att hålla försurningen i schack, typ 100 000 ton kalk varje år. Men det faller mindre surt regn så det behövs inte lika mycket nu som innan. Man har inte installerat filter i skorstenar i onödan.

   Radera
  9. Sitter det filter i skorstenar?
   Hurdana filter är det?

   Radera
  10. Hsn menar antagligen utsläppsrening t.ex. scrubber.

   Radera
  11. Under senatsförhören påstådde senator Al Gore att låten Under The Blade handlade om S&M, våldsam sådan.
   Dee Snyder svarade med att säga att den handlare om en helt vanlig operation.
   Vilka sliusatser Senator Al Gore gjorde kunde Dee inte ta något ansvar för.
   Dee sa något om att senatorn och hans fru kanske ville tolka låten på ett visst sätt.

   Detta är väl ett typexempel på vad videon Cornu publicerade försöker förklara.
   I detta fallet, och eventuellt vid fler tillfällen, har senator Al Gores hjärna tolkat in saker som helt enkelt inte finns.

   Men vi kan nog trösta oss med att Al Gore inte tog någon ekonomisk skada av det här hjärnspöket.

   Radera
  12. Tja, Gore m fl tolkade ett antal konstnärliga verk. Det är knappast en konspirationsteori. Även om hela affären naturligtvis var löjligt, särskilt sett så här 30 år senare, så har det knappast nåt med konspirationsteorier att göra.

   Radera
  13. @ Iblandekonomi,
   Är du säker på att det var döda träd de såg i Östeuropa.
   Den enklaste förklaringen är annars bilder på lärkträd under vinterhalvåret.
   Att det växer gran på en plats gör att man får en surare mark där, det är helt naturligt.
   Kalka kan man höra av andra skäl.
   Googla: strukturkalkning så förstår du.
   Hade jag som skogsägare blivit erbjuden gratis kalkning hade jag självklart inte tackat nej.

   @ Ben,
   Visst har det med konspirationsteorier att göra.
   Titta på Cornus video, googla sedan Al Gore vs Dee Snyder.
   Titta på senatsförhören.
   Där ser Du ett typexempel på vad Cornu försöker förmedla.

   Alla andra kan självklart göra samma sak, för att bilda er en egen uppfattning.

   Radera
  14. @Anders Rydén: Jag har sett den döda skogen själv. Det var inga lärkträd.

   Det är skillnad på naturligt sur barrskogsmark som skogen trivs i och försurad mark pga svavelhaltigt regn.

   Radera
  15. A conspiracy theory is an explanation of an event or situation that invokes a conspiracy – generally one involving an illegal or harmful act supposedly carried out by government or other powerful actors – without credible evidence.
   (Från Wikipedia)

   Det är nog att sträcka sanningen väl mycket att påstå att Dee Snyder&co är nåt slags "government or powerful actor".

   Visst sitter Al Gore och letar gömda meddelanden i musiken, men det innebär inte att det är en konspirationsteori för den sakens skull. Hade han påstått att Twisted Sister var utsända av Israels regering eller påven så hade det möjligen varit det.

   Radera
 6. Men vad? Jag är inte beroende, jag kan sluta när jag vill.

  SvaraRadera
 7. Att man är paranoid betyder inte att man inte är förföljd.

  SvaraRadera
 8. Vilken fruktansvärt låg nivå du bjuder på nu Lars.
  Om jag blir provocerad? Ja absolut. Så länge människor drabbas av en ofungerande politik/samhälle kommer jag bli provocerad. När framröstade politiker dessutom tittar åt ett annat håll och får arbete på fin bank efter politiken, ja då är de lite provocerande. Konspirationsteori? Nej bara ren fakta.

  SvaraRadera
 9. Hej Lars

  Du fick tydligen syrebrist pga.för hög alltitut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stick ut ögonen på den ryske tsaren sändebud!

   Radera
  2. Blev det jobbigt nu, Manfred?

   Radera
  3. Hej Lars

   Lite fakta förpackat i för mycket tramsande gjorde att det hela verkade tämligen omoget.

   Radera
 10. Och George Bush trodde att Irak hade massförstörelsevapen.

  SvaraRadera
 11. Margot Wallström finns väl på riktigt, precis som Anders Lindberg på Aftonbladet?
  Jag behöver inga konspirationsteorier..

  SvaraRadera
 12. Kul inlägg! Förklarar hur hjärnan fungerar, alltid kul! Vissa verkar bli agressiva och sura, intressant reaktion. En annan viktig funktion är "priming" att man preparerar folk innan en händelse. Människor kan bli mer positiva eller negativa för något innan dom vet vad det är, fascinerande. (Glöm hemliga meddelanden i film). Googla psykologi och priming. Sen det viktigaste, att styra folkets tankar. Förr sa man kungen var av guds nåde och alla hamnar i helvetet om dom är onda, alla(många) bara accepterade. När det gäller att styra folkets tankar var Soviet och Nazityskland bra på det. Comosol och Hitlerjugend. Då fick man folk som t.o.m brände sina medmänniskor. Nyttiga idioter. Dom farligaste av dom alla. På 60-talet när alla barn fick vara med en förälder skojade man om "kommunistdagis". Nu idag har vi dagis och skolor som lär ut vad som är "rätt" istället för föräldrarna. Där bestämmer eliten i vilken anda barnen ska fostras i.
  Att bank och aktiv demokrati inte ingår är väl talande. De två verktygen att styra folket. Alla tjoar "demokrati" men vet inte ens var dom ska gå och klaga. Och banker.... ja om en bank kan skapa pengar i sin dator utan vidare(som dom gör) så borde du också få göra det. Tänk efter en stund så inser du det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googlade men hittade ingen intressant hemsida eller artikel om detta.

   Radera
  2. Här är hemsida med lite enklare material.
   "Vad har du på väggen? Hur priming påverkar vårt beteende."
   Sen har Henrik Fexeus gjott några roliga böcker.
   När du gör som jag vill : en bok om påverkan

   Sen finns det mycket mer! Leta runt :)

   Radera
 13. Synd bara att filmen är kapad. Man får ju leta upp filmen på youtube ifall man vill se hur hon ser ut i sin fina hatt m.m...

  SvaraRadera
 14. Här är en kul konspiration...
  Främmande makt (Ryssland) har infiltrerat flera myndigheter i Sverige, bland annat polismyndigheten med aktivister som försöker att avväpna jägare och målskyttar. Dessutom hindra svenska militärer att få bättre vapenfärdigheter (IPSC) och hindra att poliser tränar med sina sig sauer..
  Eller vad handlar det om? Hindra terrorister, eh, nej.. hindra, ja vad då?!
  Ni som följer detta kan nog se ett mönster 😂😉🥺🤐
  https://svenskjakt.se/opinion/debatt/polisens-politikerstodda-aktivism-hotar-demokratin/

  Hoppas att det är ok med länk, Lars😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju känt att extremvänster på 70-talet gärna ville bosätta sig nära flygplatser och skjutbanor för att sedan försöka få restriktioner. Det som är intressant är myndigheternas alltmer restriktiva syn på legalt vapen ägande - nu senast EU-direktivet - parat ner klappar på axeln för kriminellt vapeninnehav. Vi ser en liknande syn i U.S.A. där man nu vill ha bakgrundskontroll på alla överlåtelser av vapen. Samtdigt har mordfrekvensen i U.S.A. sjunkit och Sverige har aldrig varit tryggare enligt Jerzy S, så vad är det man är rädd för?

   Radera
  2. Ja. Vad är de rädda för...
   Typ franska revolutionen? Nä, vi vapenägare skulle aldrig göra något liknande. Terrorister som skaffar legala vapen, kanske? Jag har sett en lista med punkter om troliga framtida problem. Ska kolla efter listan på jobbet.

   Radera
 15. Jag måste nog försvara Lars här, detta är en fråga av högsta intresse för honom eftersom gränsen mellan en bra thrillerförfattare och en inspirerad konspirationsteoretiker kan vara hårfin, vilket i sig kan leda till personliga konsekvenser för framgångsrika författare om/när samhällsutvecklingen går snett, så här typ:

  -Först kom de för att hämta de anonyma nättrollen, men jag protesterade inte för jag var ju inte näthatare.

  -Sedan kom de för att hämta ytterkantsoppositionen, men jag protesterade inte för jag var ju inte ytterkantsopposition.

  -Sedan kom de för att hämta konspirationsteoretikerna, men jag protesterade inte för jag var ju inte konspirationsteoretiker.

  -Sedan kom de för att hämta motvallsförfattarna - och då fanns det inte längre någon kvar som kunde protestera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan är det ju iofs inte svårt att lite snabbt slänga ihop en konspirationsteori baserad på aktuella nyheter så komplex som världen är i dag. Eller bakgrundsscenario för ett bokmanus som man är för lat för att själv utveckla. Typ så här.

   Säkerhetsfirma/Säkerhetstjänst i demokratiskt land i mellanöstern som är världsledande på övervakningsteknik för förhindrande av utveckling av kärnvapenupprustning i grannländerna blir bakom kulliserna inbjudna som tekniska experter till fredskonferens mellan litet asiatisk land med kärnvapen, dess grannstater, USA och Japan. Ryssland och Kina är också med på ett hörn, men inte heller de officiellt. Den asiatiska kärnvapenstaten har ett vänskapsförbund i skandinaviskt land där utrikesministern har inreseförbud till Israel pga personligt stöd till terrororganisationer i mellanöstern som gör att hon i princip själv betraktas som krigsförbrytare. USA och Israel kan inte själva agera för att få bort denna utrikesminister, vars eventuella insikt i förhandlingarna vore ett direkt hot mot skapandet av ett framgångsrikt fredsavtal. Kina ingriper då bakom någon hittepåstory som varken kan bekräftas eller förnekas med lite inofficiellt diplomati som går bakom ryggen på utrikesministern som en avledningsmanöver, medan Nordkorea övertalas att acceptera den betydligt mer pålitliga före detta utrikesministern med erfarenhet från t.ex fredförhandlingarna i Jugoslavien. Låter inte det som en trovärdig bakgrund att spinna en nutidsthriller mot?

   Radera
 16. Jag hade inga problem med att se videon.

  https://www.facebook.com/YourBrainOn/videos/530447187448964/

  Kul. Absolut. Fast att förklara medvetandets natur blir inte lätt. Inga experter som jag diskuterat det med har åtminstone kunnat ge en adekvat förklaring. Fast man bör absolut hålla alla konspirationsteorier på minst en arms avstånd...

  SvaraRadera
 17. Tramsig barnslig video eftersom politik, religion, CO2-armageddon etc etc går att tolka med samma filter. Dessutom underbyggd av ett av de forskningsfält som har störst problem med återupprepbarhet och falsifiering av data. Och f.ö. går det att delvis styra utfallet av krona/klave.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2789164/

  SvaraRadera
  Svar
  1. ”Shortly, the public will be unable to reason or think for themselves. They'll only be able to parrot the information they've been given on the previous night's news.”

   Zbigniew Brzezinski

   Radera
  2. Just ja, omnågon nu undrar vad jag syftar på med återupprepbarhet så finns en populariserad lversikt här: www.theatlantic.com/amp/article/576223/
   ”Psychology’s Replication Crisis Is Running Out of Excuses”

   Radera
 18. Problemet är när man försöker misskreditera folk som misstänker heöt trovärdiga konpirationer med epitetet konspirationsteoretiker. Adam Smith hade nog t ex bra kött på benen när han skrev ‘People of the same trade seldom meet together, even for merriment and diversion, but the conversation ends in a conspiracy against the publick, or in some contrivance to raise prices’eller Nassim Nicholas Talebs välgrundade kritik av Monsanto (Bayers) sammansvärjningar. Bloggarens förkastande av tanken på Davos och Bilderberg som grogrunder för konspirationer är problematisk i mina ögon. Sedan får man inte glömma att lika mycket som vi är mönsterletare är vi mönsterskapare så att söka mönster i mänskliga konstruktioner behöver inte vara så tokigt.

  SvaraRadera
 19. det kan dessutom ligga till på det viset att "ryssfaran" är en konspirationsteori
  som omhuldas av bloggägaren
  vem avgör vad som är konspiration eller verklighet? :-D

  SvaraRadera
 20. On the Solvability of the Mind-Body Problem

  https://philpapers.org/archive/SCHOTS-24.pdf

  SvaraRadera
 21. Jag är en konspirationsteoretiker, jag tror politikerna konspirerar mot folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och politikerna vid makten tror att folket konspirerar mot dem!
   Undrar vilka som har rätt?

   Radera
 22. Jag har fått nån geggig sörja i min iPad som verkar ha tagit över den och nu postar inlägg på mina favoritsajter, utan min vetskap ... 🙂.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt barn är snorigt. Byt lösenord så småttingen inte kan låsa upp den.

   Radera
 23. Propaganda 2 var absolut inte involverat i mordet på Roberto Calvi, Aldo Moro eller bombdådet i Bolonga 1980. Det är ren och skär konspirations-flum att tro att Silvio Berlusconi skulle samarbeta med frimurarna och italienska underrättelsetjänsten.

  Konspirationsteorier har alltid varit för knäppgökar och det finns inga konspirationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant och italiensk maffia finns inte heller
   När jag var på Sicilien sa folk att det var en kospirationsteori som regeringen i Rom hittat på för att kunna förtrycka folket.

   Radera