Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-02-14 16:16

Deltar i panel på Digitaldagarna i Östersönd torsdag 21:e februari

Onsdag - torsdag den 20 - 21:a februari hålls Digitaldagarna på Storsjöteatern i Östersund. Jag deltar i en paneldiskussion på torsdagen 11:00 - 12:00.
Jag har inga foton från Östersund i min bildbank, så insert generic bild på snölandskap på hög höjd.
Temat för Digitaldagarna i år är Digitalisering en möjilghet - ett måste och titeln på den panel jag deltar i är Vägen till det smarta samhället.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Är du en såndär influenser. Tänkte själv bli en influenser men komihåg att jag tagit en spruta mot influensa.

  SvaraRadera
 2. Kan du något i ämnet? Funderar bara på vad du har för kvalifikationer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har arbetat i IT branschen. Det räcker väl gott, ihop med en hög begåvning. Högskolepoäng väger lätt i denna bransch. Så är det i en föränderlig värld, visst erfarenhet är en stor fördel ifall man lärt sig/minns något av den.

   Radera
  2. Det är många som har arbetat eller arbetar i IT-branschen. Det är inte så många som verkligen kan något i frågan. De flesta som har arbetat med delar av IT har inte arbetat med automation och vice versa. Själv har jag båda grenarna vilket inte är så vanligt. Det är digitaliseringen inom industrin som är den stora grejen och här ligger Sverige längst fram. En utmaning till Lars är: Vilket industriföretag ligger längst fram i världen på detta område? Ett tips är att det är svenskt.

   Radera
  3. Som leverantör, ja. Det är Boliden som ligger absolut längst fram i världen vad det gäller digitalisering och hur man integrerar olika system för att skapa olika synergier.

   Radera
 3. I Östersund ser man väl detta som ett steg i att skapa en framtid. Staden ligger ju egentligen fjärran från industri- och teknikkluster.

  Problemet är att framtiden är nutid. Avseende industriautomatisering/digitalisering så funkar det nära och direkt med utveckling/produktion

  När det gäller administrativ digitalisering så kan den sektorn vara lite mer remote. Dock är de stora offshoringlokationerna redan långt framme i kompetens och attraktivitet genom att de har kunderna och redan är långt framme i applicerade lösningar.

  Det går inte att se nästa digitaliseringssteg som något kommande det är igång sedan länge.

  Kommersiell användning av blockchainlösningar är nu nästa intressanta och konkreta steg.

  SvaraRadera