Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2019-02-02 10:46

Ännu en positiv börsvecka avslutad

Så var ännu en börsvecka till ända, och återigen positiv med +1.50% på veckan för OMXSPI.
Veckochart OMXSPI.
Upprekylen fortsatte alltså under veckan som gick, och börjar nå intressanta nivåer från upprekylen i november. Med fem av de sex senaste veckorna positiva, börjar det nog bli dags för vinsthemtagningar. Uppgången från absoluta botten denna vändan (där alla bloggens läsande backträjders förstås gick all in) är nu över 10%, så vi får se hur länge marknaden vågar köra sitt chicken-race innan man börjar ta hem vinsterna igen. 

Jag skulle inte bli förvånad om uppgången bromsar in under veckan som kommer, men inget förvånar mig å andra sidan.

Konjunkturen är fortsatt på väg rakt ner och det är ingalunda köpläge på börsen för den långsiktige ännu. Först måste det blir värre, innan det blir bättre igen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Gäller det även världs kunjukturen?
  Elker är det bara köpstopp här "hemma" ?

  SvaraRadera
 2. Köpstoppet gäller bara en del varor och tjänster. Elbilar sålde bra i januari. Allt rörande vind och sol också förmodar jag.

  Internationellt är det nedgång för fossila fordon och deras underleverantörer.

  Själv satsar jag mest på energi som inte är fossil, 5G, 3D och modern teknologi i övrigt. Fast inga lån för uppgången har generellt varat länge nu.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Ok. Då rullar globalfonderna vidare...

  SvaraRadera