Cornucopia?

Aktuellt

Upp till 900 MSEK om året i nytt dolt presstöd via hushållens sopavgifter

För att rädda journalisternas jobb på papperstidningarna ska producentansvaret för återvinningen av tidningspapper upphöra och överföras til...

2019-01-07 12:21

Sprängattentat mot skyddsobjekt i Bromma

En sprängladdning har detonerat på ett skyddsobjekt i Bromma. Det handlar om ett underjordiskt ställverk i Ellevios elnät, men endast porten ska ha blivit skadad.
Skyddsobjekt.
Ellevios underjordiska ställverk i Bromma har alltså utsatts för ett sprängattentat, där någon detonerat en sprängladdning mot bergrummets inslag (port). Ingången ska ha blivit skadad, men i övrigt ska ställverket och strömförsörjningen fungera.

Anläggningen är klassad som ett skyddsobjekt på grund av dess kritiska funktion för strömförsörjningen.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Trollar du nu? Länken går till en sida om antalet hemnet klicks på Löwengrips villa.

  SvaraRadera
 2. Ryssen testar beredskapen?

  SvaraRadera
 3. Hur har anmälningsbenägenheten för sådana här brott sett ut tidigare? Kan det vara upprörda vänsterpartister som protesterar mot RUT-avdrag genom att göra Bromma strömlöst så "tjänstehjonet" ska tvingas använda dammtrasa istället för dammsugare?

  SvaraRadera
 4. Energibolagen har alltid legat i luven på varnadra, så det är inget nytt.
  FRA ligger i närheten också.

  Jag har iofs bara 1000W aggregat, men jag är beredd.

  Skjuter tillbaka om så krävs.

  SvaraRadera
 5. Inte ett ord i MSM eller tvångskattefinansierade Sovjetisk, eller jag menar Svensk, Televison. Känns ju ganska allvarligt med sprängattentat mot kritisk infrastruktur.

  SvaraRadera
 6. Jag gissar på att kriminella har testat handgranat eller sprängladdning inför ett rån eftersom inslaget ger ett bra splitterskydd.
  Ville någon sabotera anläggningen så hade vidtagit de steg som krävs för ett sådant attentat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så överskattar du kompetensen hos urban explorers/bunkerentusiaster som varit på sommarkollo i Ryssland.

   Radera
 7. Ser ut som att stålportarna inte vara stängda på några år. Det var alltså enbart en jalusi -port som gick lite sönder. Tror att de var pundare som letade gods att stjäla för att sälja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) pundare har om möjligt sämre kunskap om explosivämnen än valfri gängkriminell i svensk stad.

   Radera
 8. Mitt antagande: Test av ny hemmabyggd bomb eller portfolio inför köp av sprängtjänst. Leverantören visar vad man går för.

  SvaraRadera
 9. Lite lustigt att ställverket på Kopparbacken är ner suddat på Apples Kartor i 2D men inte i 3D.

  SvaraRadera
 10. Inget seriöst försök att verkligen skada anläggningen enligt min bedömning. Möjligen ett sätt att få någon lättpåverkad person att utföra en handling som lojalitetsprov och förberedelse för framtida mer skarpa insatser och då även få en hållhake på idioten för framtida behov.

  SvaraRadera
 11. Ställverket ligger inte i Bromma, det ligger i Spånga.

  SvaraRadera