Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-01-27 14:15

Sista chansen få 6 - 9 månaders gratis Supercharging på ny Tesla

Tesla stänger ner sitt rekommendationsprogram den första februari, så man måste beställa sin elbil innan dess via rekommendationslänk/kod för att få sex till nio månaders gratis Supercharging. Erbjudandet gäller även Model 3. Model 3 ska nu även finnas för provkörning i Sverige, sedan de första bilarna anlänt till Europa.
Tesla Model 3.
Tesla Model 3 ska nu finnas för provkörning i Sverige och dessa ska starta den 10:e februari. Det första lastfartyget fullt med Model 3 ska ha nått Europa och de utlovade leveranserna med start i februari ser alltså ut att hålla.

Fram till 1:a februari kan man om man använder denna länk eller vid köp via Teslas butikssäljare koden LARS35932 fortfarande få sex till nio månaders gratis Supercharging med en ny Tesla. Erbjudandet gäller även Model 3. Sex månader gäller om man provkör innan leverans, nio månader om man inte provkört innan. Tesla ska också ha en returpolicy, som innebär att om man inte provkört får man lämna tillbaka bilen och häva köpet inom ett dygn från leverans, men kontrollera villkoren med Tesla.

Eventuellt har min kod ett begränsat antal gånger den kan användas, och i så fall måste ni få fatt på en annan Tesla-ägares kod för erbjudandet. Äger du en Tesla och har en rekommendationskod är du välkommen att publicera den som bloggkommentar, så fler köpare kan få erbjudandet om gratis supercharger.

Tesla har höjt priset på Supercharging från tidigare 1:90 SEK per kWh till 2:56 SEK per kWh (enligt hemsidan, eventuellt har man sedan sänkt priset något enligt mediauppgifter). Det är fortfarande billigt för att vara laddning, i synnerhet snabbladdning med betydligt högre fart än andra snabbladdare. Model 3 ska dock ha CCS-uttag, och därmed kunna använda andra snabbladdare utan adapter. Superchargers håller på att byggas om för CCS, men det är väl tveksamt om alla stationer har det till i februari när bilarna börjar levereras i Sverige, så den där gratis superchargingen kan nog vara begränsad i antal stationer initialt.

Eventuella belöningar för att ni använder min kod tillfaller förstås mitt bolag, och kommer sedan beskattas. Första belöningsnivån är att man får fräsa in en bild på en glasskiva som någon gång i en ospecificerad framtid ska skickas ut i rymden. Värdet på det kan nog sägas vara begränsat.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

14 kommentarer:

 1. Det går att provköra redan nu, under förutsättning att man har lagt en reservation.
  Första lastfartyget, Glovis Captain beräknas anlända till Zeebrugge 3 februari. Andra fartyget Glovis cosmos ligger utanför Panama och kommer förhoppningsvis få passera snart. Tredje fartyget Grand Aurora är på väg mot Panama väntas anlända dit 2 februari. Alla fartygen har kapacitet att ta 6000-6500 bilar men uppskattas vara lastade med 2-3000 bilar (I alla fall om ska tro $TSLA/$TSLAQ detektiverna på twitter som bevakar pir 80 i San Fransisco).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt uppgift står en lastbil med 200 pallar dasspapper (soft) på Rasta Götene. Beräknas anlända Gävle sent ikväll. Förra veckan fick Ica Kvantum Karlstad in en pall Barilla Spaghetti.

   Radera
  2. Kan man testa dessa produkter redan nu också? ;)

   Radera
 2. Vill du ha gratis supercharging kan du också använda min rekommendationskod: http://ts.la/jakob6215 .

  SvaraRadera
 3. Testkörde i fredags i Malmö. Bästa körupplevelsen jag någonsin haft. Hoppas på att få min leverans i Februari. Min rekommendationskod är följande: https://ts.la/karl41088

  SvaraRadera
 4. Eller min http://ts.la/paul9171

  SvaraRadera
 5. Vill du ha supercharging kan du köpa min volvo 740.

  SvaraRadera
 6. Ser framför mig en spännande diskussion med skatteverket om värdet att skicka ut något i rymden "men alternativ kostnad för rymdfrakt per gram"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klassas det som rymdverksamhet? Kan bli lite dålig stämmning...

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-1982963-om-rymdverksamhet_sfs-1982-963

   Radera
 7. Använd gärna min kod :)
  https://www.tesla.com/referral/andreas13052

  SvaraRadera
 8. Skulle någon ha problem att hitta andra koder så kan ni gärna använda min. Synd att gå miste om superchargingen om man nu ändå tänkt beställa en bil närmsta dagarna.

  https://ts.la/patrik28861

  SvaraRadera
 9. Ack, vad jag önskar att maken hade körkort men han är inte så intresserad och själv är jag för gammal för att köra. Har glömt hur man gör. Ser och hör dåligt. En Tesla vore rena drömmen. *djupa suckar*

  SvaraRadera
 10. Är jag rätt påläst är det t.o.m så att returrätten för bilen gäller tre dagar om du inte provkört, dock med en milbegränsning om 80 mil. Ett dygn tror jag gäller generellt vid alla köp.

  SvaraRadera