Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2019-01-28 17:08

Oscar Properties VD utreds för bokföringsbrott

Oscar Properties VD utreds nu för bokföringsbrott av Ekobrottsmyndigheten rapporterar SvD. Det ska vara relaterat till VD:ns holdingbolag för ägandet i bostadsutvecklaren Oscar Properties. Konsekvenserna för börsbolaget bör dock vara begränsade till att VD:n kan tvingas avgå och inga större kursreaktioner märks än så länge på nyheten.
Dagschart Oscar Properties. Logaritmisk skala
SvD:s artikel hittas på denna icke-länk www.svd.se/oscar-properties-vd-anmald-for-bokforingsbrott.

Konsekvenserna för Oscar Properties av Ekobrottsmyndighetens utredning av VD:n är begränsade till att VD:n kan tvingas avgå enligt börsens regelverk. Någon större kursreaktion märks inte heller på aktien, även om den faller 2.96% i skrivande stund, vilket mer kan ses som en vardagsrörelse för aktien.

Det hela är dock inte det enda fallet med oklarheter kring Oscar Properties. Revisorsinspektionen ska bland annat granska bolagets huvudrevisor gällande projektet Biografen Penthouses. Detta är dock redan känt sedan tidigare.


Man kan fundera på vad mer det är som finns under ytan inom bostadsutvecklarbranschen i allmänhet, och vad som kommer dyka upp det kommande året.

Generellt vad gäller vändningar i marknader så är det vid dessa tidpunkter som bluffar, ohållbara affärsmodeller, och rent av bedrägerier avslöjas. Madoff-härvan runt den akuta finanskrisen är ett typiskt exempel på detta. Så länge allt går åt rätt håll brukar granskningarna lysa med sin frånvaro.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Han är anmäld till Ekobrottsmyndigheten (EBM) för att årsredovisningen i hans eget holdingbolag var försenad. Att lämna in papperna för sent räknas märkligt nog som ett brott i det här landet, men egentligen är det nog brottsbelastat för att EBM ska få upp sin pinnstatistik. För några riktiga brottslingar får man inte fast på det sättet, utan mest några tusen småföretagare.

  Den gode Oscar Property borde nog ha sett till att få in papperna i tid, för det ser rätt illa ut om man är i ledningen för ett noterat bolag. Men bokföringsbrott är en absurd benämning på det slarv det är fråga om.

  För övrigt anser jag att EBM borde läggas ner. Vi ska inte betrakta brott mot statens intressen som allvarligare än andra brott. Rättsväsendet ignorerar brott som drabbar vanligt folk, men går i spinn över sent inlämnade blanketter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåsa staten är allvarligare än våldsbrott.

   Radera
  2. Fem år på raken såg det ut som.

   Radera
 2. Skönt för direktör Oscar att ekobrottsmyndigheten inte sätter dit kriminella. Så han kommer nog klara sig och pengapolisen återgår till att generera sk. trejders och småföretagare huvudvärk

  SvaraRadera
 3. inte bara förseningar utan ävenattskatterinte harbetalats i tid
  ej länk (https://www.realtid.se/oscar-properties-vd-anmald-bokforingsbrott)

  SvaraRadera