Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2019-01-09 10:15

Misstänkt miljardärskidnappning i Norge

Hustrun till en av Norges rikaste män ska ha kidnappats från för tio veckor sedan avslöjas idag i norska tidningen Verdens Gang. Lösensummekravet ska vara på 86 miljoner norska kronor.
Norge. Här Svolvaer på Lofoten.
I oktober ska hustrun till en av Norges rikaste män kidnappats med krav på en lösensumma om 86 miljoner kronor. Polisen har hela tiden arbetat med fallet, men går först nu ut med det offentligt och ska hålla en presskonferens om en timme.

Kvinnan ska ha kidnappats i parets hem och om polisen kontaktades skulle kvinnan dödas. Lösensumman skulle betalas i kryptovalutan Monero.

Det går en del rykten i den norska finansbranschen nu efter offentliggörandet av situationen, som också nämns i VG:s artikel, nämligen kopplingar till finansbolaget Pareto och en härva med det ryska stålföretaget Severstal som är åtalat för bland annat bedrägeri och marknadsmanipulation. Härvan ska i tiden sammanfallit med kidnappningen.

Artikel hos VG hittas på denna adress (icke-länk) www.vg.no/nyheter/innenriks/i/VRnge3/anne-elisabeth-68-borte-i-10-uker-politiet-frykter-kidnapping-etter-loesepengekrav. Själv skriver jag inte ut några namn här för att inte berörda privatpersoner ska bli sökbara.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Norrmännen har väl flytt till Sverige pga det låga oljepriset precis som Venezuelanerna flytt till kringliggande länder?

  SvaraRadera
 2. Nedräkningen var kort då SVT publicerade sin artikel SAMMA KLOCKSLAG som dig Cornu :)

  www.svt.se/nyheter/utrikes/misstankt-kidnappning-i-norge-miljonkrav-i-losen

  SvaraRadera
  Svar
  1. F-n. Höll inne publiceringen en timme eller så för att inte knö bort föregående inlägg.

   Radera
 3. Och GP publicerade drygt en timme före dig... Huvudnyhet på gp.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. 9:23 publicerades nyheten på svd.se

   surt sa räven :)

   Radera
  2. Lite orättvist är det allt. Cornu har inte en hel stab av medarbetare till sin hjälp, utan måste ensam bevaka allt nyhetsflöde över hela världen 24/7 :)

   Radera
 4. Omni skrev om det 08:53 så -1h23min?

  SvaraRadera
 5. Nu ser det kanske lite konstigt att jag hackar på Cornu för att andra publicerat före honom, men det är alltså för att han pikade andra media för att de inte publicerat än innan han redigerade bort det stycket i sin text ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte jag kollade runt i svenska media, men såg inget så jag tänkte att de inte plockat upp det. Annars hade jag nog inte bloggat om det alls.

   Radera
  2. Hahaha Cornu, alla vet ju att enda orsaken till att du bloggade om dettta är pga kopplingen till det ryska företaget och den informella piken att ryssar är inblandade :D!

   (Skojar, så du behöver inte bli förnärmad och svara drygt :).)

   Radera
 6. Svårt läge, att det offentliggörs ger inga bra vibbar.
  Eloge till polisen som inte verkar ha läckt det, men så har maken nog en direktlinje till högre poliser via säkerhetsbolag.
  Kidnapparna har nog valt ett lönsamt offer, med tanke på makens förmögenhet och att han vill verka god för eftervärlden har det nog betalats utan resultat, men det är bara en gissning.
  Tragiskt som alltid i alla fall.
  Ska man vara lite cynisk kan tilläggas att det aldrig hänt om han inte varit driftig och sparat ihop en förmögenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går man ut med det utgår jag från att man tror att hon är död vid det här laget. Inga livstecken, antagligen ingen ytterligare kommunikation med gärningsmännen.

   Radera
 7. Jag kan tänka mig att de rikaste i Norge trott sig vara tämligen säkra och därför levt, åtminstone delvis, ett "vanligt" liv utan konstant security, men detta lär ändras nu. Vi får hoppas att det inte finns svenskkopplingar bland förövarna, vilket ju knappast skulle bättra på norrmännens solkiga svärjebild.

  SvaraRadera
 8. Skriver inte ut något namn, men den där ickelänken är ganska indeskret

  SvaraRadera
 9. Problemet är var gränsen till "de rikaste" ska gå.
  Är man god för säg 15 mkr har man generellt inte råd med personskydd för avkastningen på sina besparingar, men betalar nog ofta 5 mkr i lösensumma till en kidnappare.

  Det man hör om annars är ju de tiotusentalen kronor som krävs av välordnade föräldrar för att släppa någon efter konflikter ungdomar emellan etc. Kanske inget som folk skryter om att de behövt betala, men så ser det ut på många håll tyvärr. Avsaknad av rättsligt efterspel och toleransuppbyggnad följer.

  SvaraRadera