Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2019-01-23 08:19

Kort rekyl på börsen

Börsen har nu rekylerat i två dagar, eller om man så vill hela innevarande vecka. Med en nedgång även i USA igår kanske det är något att bry sig om, men generellt är det väl bara en liten rekyl på upprekylen på börsen.
Dagschart OMXSPI.
Börsen borde vända ner från runt den här nivån, men det går förstås inte att avgöra. Nuvarande upprekyl är i sig inget särskilt konstigt, men med konjunkturen och medföljande fundamenta ska vi fortfarande ner.

De amerikanska börserna föll igår, vilket gör de senaste två dagarnas svenska börsnedgång lite mer intressant.

Nej, egentligen hade jag inte något intressant att säga alls, utan tyckte mer att det var dags att titta på börsen och se om något väsentligt har hänt. För att summera: Upprekyl i nedtrenden. Vi får se när den upprekylen upphör. Trendvändning är det inte och fundamenta talar för att börsen ska ner.

Ha en fortsatt god morgon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Säljer av 40% idag och hoppas få köpa tillbaka det lite billigare snart igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det ju lite frågan om det fallit klart eller om det skall fortsätta ner. Vilka fundamenta som cornus stöder sig på nämner han inte, ańnars verkar han vara stort fan av teknisk analys.

   Radera
  2. Konjunkturraset har knappt börjat.

   Radera
  3. Det har studsat upp bra på sistone i det jag avyttrar, oavsett den långsiktiga konjunkturen tror jag på nedgång snart igen.

   På något sätt måste jag ju även finansiera lördagens kommande restaurangbesök.

   Radera
 2. Finns det någon insatt/tidning/bank etc. som gett sig på att värdera den nuvarande handelskonflikten USA-Kina, d.v.s. vad börserna "borde" stiga om man kom tillbaka till tiden innan de nya tullarna?
  Ligger ju utanför svensk konjunktur, men påverkar ju ändå det mesta på världens börser.

  SvaraRadera