Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2019-01-23 08:19

Kort rekyl på börsen

Börsen har nu rekylerat i två dagar, eller om man så vill hela innevarande vecka. Med en nedgång även i USA igår kanske det är något att bry sig om, men generellt är det väl bara en liten rekyl på upprekylen på börsen.
Dagschart OMXSPI.
Börsen borde vända ner från runt den här nivån, men det går förstås inte att avgöra. Nuvarande upprekyl är i sig inget särskilt konstigt, men med konjunkturen och medföljande fundamenta ska vi fortfarande ner.

De amerikanska börserna föll igår, vilket gör de senaste två dagarnas svenska börsnedgång lite mer intressant.

Nej, egentligen hade jag inte något intressant att säga alls, utan tyckte mer att det var dags att titta på börsen och se om något väsentligt har hänt. För att summera: Upprekyl i nedtrenden. Vi får se när den upprekylen upphör. Trendvändning är det inte och fundamenta talar för att börsen ska ner.

Ha en fortsatt god morgon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Säljer av 40% idag och hoppas få köpa tillbaka det lite billigare snart igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det ju lite frågan om det fallit klart eller om det skall fortsätta ner. Vilka fundamenta som cornus stöder sig på nämner han inte, ańnars verkar han vara stort fan av teknisk analys.

   Radera
  2. Konjunkturraset har knappt börjat.

   Radera
  3. Det har studsat upp bra på sistone i det jag avyttrar, oavsett den långsiktiga konjunkturen tror jag på nedgång snart igen.

   På något sätt måste jag ju även finansiera lördagens kommande restaurangbesök.

   Radera
 2. Finns det någon insatt/tidning/bank etc. som gett sig på att värdera den nuvarande handelskonflikten USA-Kina, d.v.s. vad börserna "borde" stiga om man kom tillbaka till tiden innan de nya tullarna?
  Ligger ju utanför svensk konjunktur, men påverkar ju ändå det mesta på världens börser.

  SvaraRadera