Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2019-01-12 12:51

Inga börsreaktioner på regeringsuppgörelsen

Stockholmsbörsen föll 0.14% under gårdagen. Det går inte att se att aktiemarknaden reagerat särskilt på regeringsuppgörelsen S-MP-L-C.
5-minuters intradagchart för OMXSPI
Stockholmsbörsens breda index OMXSPI föll alltså 0.14% under gårdagen, med ganska lugn handel.

Åtminstone jag lyckas inte hitta några särskilda börsreaktioner vid tidpunkterna för Aftonbladets intiala avslöjande om uppgörelsen, eller de efterföljande presskonferenserna under dagen.

Börsen tog alltså det hela med ro, och utvecklingen för de amerikanska börserna styrde istället som vanligt utvecklingen i Stockholm under fredagseftermiddagen.

Nu är ju inte uppgörelsen genompiskad hela vägen än, och det återstår sedan också att Vänsterpartiet inte röstar emot på onsdag. Facket i form av LO måste godkänna Socialdemokraternas uppgörelse, liksom måste ske internt hos Centerpartiet och Liberalerna i skrivande stund. Med tanke på att arbetsrättsfrågan helt blåser C+L så bör LO säga ja. Ingen verkar bry sig om vad MP tycker i frågan. Miljöpartiet är nog bara glada över att få vara med alls på något numera.

Men börsen verkar inte kunnat bry sig mindre. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Förvånansvärt - trodde att börsen skulle falla. En övergångsregering som inte gör så mycket är väl bättre än regering där varje beslut är till det sämre. Är också förvånad över att folk orkade följa och kommentera det politiskt korrupta som föregått den nya överenskommelsen. Birger Schlaug sa efter valet att det finns inget annat alternativ än att Löfven blir statsminister igen, vilket jag höll med om och många i Cornus enkät verkade hålla med om. Man borde stänga all rapportering om politik och någon månad före det korrupta och odemokratiska valet så får de politiskt korrupta berätta vem som regerat och vad de har gjort.

  SvaraRadera
 2. Inte konstigt, oavsett vem som siter DÄR blir här ständigt sämre. Stabilt alltså.

  SvaraRadera
 3. Vilken negativ syn. Ingen av de tänkbara regeringarna nyss innebär något negativt för börsen som helhet. Men vissa bolag hade fått det bättre med andra alternativet och vissa får bättre med det som nu väljs av riksdagen på onsdag.

  Långt ifrån allt som händer i samhället beror på regering eller riksdag. Mycket av det som våra valda ändå beslutar beror på hur de uppfattar att "opinionen" verkar luta. Den teknologiska utvecklingen påverkar mer än kapital och politiker. 2018 var peak fossila personbilar. Aldrig mer kommer fler sådan fossiler tillverkas.

  Bland beslut hos riksdagen nu verkar vara på gång en ändring åter till statlig skola från kommunerna vilket ger + snabbt för byggbolag och - för saktfärdiga kommunala fastighetsbolag. 35 miljarder till grön skatteväxling gör + för många och minus för några.

  Ett utmärkt, förmodligen, teknologiska genombrott som publicerades i veckan rör förbättrad fotosyntes. Genom att förändra dna hos tobaksplantor kan forskare ha kommit på ett sätt att med effektivare fotosyntes öka produktiviteten av viktiga grödor. Detta gynnar många men det finns säkert förlorare också. Tobak används främst för att de får så många frön att det snabbt går att dra upp volymen växter.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera