Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2019-01-11 19:52

Fredagsmys: Vila i frid, Alliansen

Dags för lite härligt fredagsmys. Vad kan denna historiska fredag vara mysigare än att proklamera Alliansen är död?
Alliansen. Född 2004-08-30 i Högfors. Död 2019-01-11 i Stockholm.
Den sk Alliansen, ursprungligen Allians för Sverige har idag dödförklarats av Ebba Bush Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) efter att Centerpartiet och Liberalerna bestämt sig för att stödja en socialistisk regering.

Sverige har nu tre olika block. Dels det kommunistiskt-socialistiska vänsterblocket med Vänsterpartiet och eventuella andra partier som vill ansluta sig dit utanför riksdagen. Dels det socialistiskt-liberala mittenblocket med MP, S, L och C. Och slutligen det konservativa blocket (även om Moderaterna nog är liberalkonservativa, så vore det olyckligt att föra in ordet liberal med tanke på övriga partier i blocket), med M, KD och SD.

Stefan Löfven (S) vann alltså och uppnådde det han sade på valnatten, dvs död åt blockpolitiken. Vilket ska översättas till död åt vänsterblocket och borgerliga blocket, allt som kan få mig att fortsätta vara statsminister.

C och L offrade Alliansen i utbyte mot att det ska tillsättas några utredningar. Kanske lika bra.

Det är väl inte så mycket mer att säga om det egentligen. 

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

82 kommentarer:

 1. Lätt att få dödliga infektioner i en badtunna om man inte bytt vatten sedan 2004.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller om en viss hemmasnickar-programledare ligger på lur i badtunnan.

   Radera
  2. Jag skulle vilja bada med en av de nuvarande kvarvarande partiledarna i alliansen och det är inte Ulf Kristersson. En tête-à-tête så att säga.

   Radera
  3. Fukt ställer till det med snyggt utförd krigsmålning.

   Radera
  4. Jan Björklund?? Han tycker sig nog själv fortfarande ingå i alliansen...

   Radera
  5. partiledarna skulle varit med i bastun vid ett pappersbruk i norra Roslagen för något år sedan..
   Då hade de minsann fått höra både det ena o det tredje!

   Radera
  6. Hiding in plain sight, Bengt.

   Radera
  7. F!
   Dagens partiledare skulle vara med där på bruket i bastun när Erkki går igång på översta laven, häller på hinkvis med vatten på aggregate och blandar sina synpunkter med svavelosande svordomar från Karelen!

   Radera
 2. Chans till att en misstroendeförklaring går igenom senare? Samt ett nyval då? Tror siffrorna kommer ändras en hel del från senaste valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det skall mycket till för det. Endel partier har nog skitit i det blå skåpet och vill nog gärna skjuta på väljarnas dom.

   Sen har vi ju lågkonjunktur på ingående så de blir nog inte mer sugna på val vad det lider heller.

   Radera
 3. Glatt fredagsmys!

  Som Ulf med emfas påpekade på presskonferensen så finns det inget så kallat "konservativt block". Detta vet också alla som följt moderaternas utveckling under modern tid. Moderaterna är ett parti som blandar både liberalism och konservatism.

  Skulle det inte bli några bra budgetpropositioner nästa höst så är det bara att påkalla misstroendeförklaring från L och Cs sida. Så S är nog så illa tvungna att genomföra åtminstone t ex avskaffandet av värnskatten. Gott så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De lovar att genomföra, men hela syftet med överenskommelsen är att undvika extraval så länge som möjligt. Inget annat.

   Det är en form av DÖ. Fast egentligen JÖ.

   Radera
  2. Under Reinfeldts tid så gick M långt åt det liberala hållet, och det gick mycket bra under lång tid. Priset blev att man lämnade högerflanken fri och att M till sist blödde till SD efter att ha peakat på ca 32%.

   Nu svänger pendeln förutsägbart åt det konservativa hållet och det är KD och SD som gynnas av detta, inte M. Det är svårt att förstå hur UK kan bli statsminister utan att gå KD och SD till mötes. Jag tror att detta 'block' får egen majoritet 2022 eftersom L och MP då åker ut. Dock kommer SD inte bjudas in i en regering.

   Radera
  3. Ja, vi får väl se. Summerar jag reformförslagen ser det inte allt för illa ut rent sakpolitiskt.

   Men blir det inget av reformförslagen så kan ju L och C enkelt bara lösgöra sig från S genom att föra fram en missförtroendeförklaring. En första avstämning kan vi ha när det är dags att rösta för budget 2020. Det mesta som sker innan dess är inte superintressant..

   Radera
  4. Nej, eftersom mycket begravs i utredningar och C och L inte vill fälla S mha SD. De sitter nu fast med S fram till 2022. Må väljarna straffa detta svek. Sakpolitiskt kunde de fått allt detta och mer med M.

   Radera
  5. Kanske det, men i det scenariot var de ändå tvungna att få med SD för att t ex reformera LAS eller luckra upp hyresregleringen. Att C/L inte önskar detta kan ingen ha missat.

   Det är inget konstigt heller att bryta överenskommelsen om S inte ger med sig. Som sagt, budget 2020 är ett första test. Får vi slopad värnskatt då så är det en rejäl seger i sig, till exempel, eftersom de borgerliga partierna inte vågade genomföra detta trots åtta år vid makten.

   Radera
 4. Alliansen blev aldrig mer än en korkad fjortis.

  SvaraRadera
 5. Tror inte alliansen är död. Det finns inte den integriteten hos varken M eller KD. Om Annie och Jan väljer att vara kompis igen så är de välkommen hos både Ulf och Ebba.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen kommer att tro på den galenpanna som yrar om alliansens existens i nästa val. Men dansa omkring med liket du om du nu tror att hen fortfarande lever så får vi se vad som händer.

   Radera
  2. Eftersom invandrare får dubbelt så många barna som svenskar kommer socialdemikrater och ev. liberaler vinna i längden.

   Radera
  3. Sen när minns det sovande folket alla tabbar och katastrofer partierna skapat? Vi har tillräckligt många på hög för att få partierna i konkurs. Om fyra år känns det mer som en bagatell. Och ja invandrare förökar sig en masse.. Och dom röstar vanligtvis rött. Historiskt sett har det inte sett bra ut när lokalbefolkningen trängs ut.

   Radera
 6. Men Alliansen var väl aldrig ett konservativt block. Moderaterna blev ju ett arbetarparti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just Arbetare kan vara mycket konservativa!
   I vilka kretsar har och är mna mest progressiva? Jo, bland dem som allra minst definierar sig som arbetare... Genusvetare o södertörnare etc.

   Radera
  2. Bengt;

   Liberalerna menar du. De som tror sig vara så mycket smartare och fördomsfriare än alla andra. När det istället är tvärtom.

   Radera
 7. Jag noterar att Stefan Löfvén, om det aktuella skulle räcka över en votering i kammaren nästkommande vecka, lyckats exakt med vad han satte upp som mål när han tillträdde som partiledare i S: 1) Splittra alliansen och 2) att hålla SD utanför realt inflytande.
  Att han därtill dessutom om allt går denna väg skaffar sig det suveräna privilegiet att besluta om extraval när och om S anser detta lämpligt är synnerligen elegant turnerat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm nu inte det viktigaste. Ulf är och förblir en fullständigt misslyckad förlorare. Precis som alla hans bittra väljare.

   Radera
  2. Jo, det är lite udda att beslut om nyval ligger hos regeringen...

   Radera
  3. chief karlsson har rätt i att S krossar fienderna. Men givet att S är OK med de sakpolitiska överenskommelserna är frågan om det inte är en pyrrhusseger. Att S själva är med och avskaffar värnskatten, hyresregleringen och reformerar LAS är... intressant.

   Radera
  4. Löven gav upp all traditionell S-politik och driver nu högerpolitik. Måste vara den största sensationen någonsin i svensk politisk historia. 100 års S jobb ner i toaletten. Spelar ingen roll vilken politik man föredrar, största sensationen någonsin är ett faktum!!

   Radera
  5. Nu är det ju inte bara Löfven som vill isolera SD på ett djupt odemokratiskt vis utan något som bla även C, L, MP, V mfl vill.
   M med Ulf i spetsen och KD är väl dom som agerat mest rakryggade under denna soppa.
   Dock är ju S och Löfven sjukligt besatta av att
   regera så pass att man kan tänka sig släppa flera grundläggande värderingar, vilket förståss är lite kul

   Radera
  6. Välfärdssamhället har malts sönder inifrån ända sedan mitten av 80-talet. Det var dags att en gång för alla att krossa blockpolitiken. LAS och hyresregleringar som inte längre fungerar i det redan nyliberala samhället hörde inte till de mest grundläggande socialistiska värderingarna. Att hålla rasister från makten i Sverige hör hör däremot till det. Socialdemokraterna behöver ta rejäla steg bak till sina rötter för att återta mark i framtiden. Annars äts de upp av högern som så skett i 20-års tid. Det som nu riskerar att hända är istället att vänsterpartiet blir starkare (precis som SD blev starkt på högerkanten under alliansen) vid nästa val. Moderaterna kommer troligen att ätas upp av SD (och möjligtvis KD) om det inte sker något radikalt.

   Det som startade processen var bildandet av Alliansen. Det gav ett tomrum på högerkanten - ett tomrum som SD utnyttjade.

   Radera
  7. Joakim Persson: Tack för replik! Jo jag förstår fuller väl Din reservation men det var just därför jag framhöll att S i och med detta skaffar sig frispel vad gäller utlysande av eventuellt extraval. Samt vad gäller de förändringar i LAS och hyresregleringar som antyds så läser jag in mig på av Wilderäng presenterade utdrag i texterna, som väl stämmer överens med de formuleringar jag uppfattar ifrån S, att, för att citera Di, L&C springer rätt in i utredningsfällan! Som bekant är S sedan långt tidigare obestridda världsmästare i just det gebitet!

   Radera
  8. chief karlsson: Kan vara, S är mycket duktiga på detta. Men i så fall är det ju egentligen "bara" för L/C att rösta på motioner från M/KD om det skulle vara så att förslagen dör utredningsdöden. Visst har S flexibilitet till att utlysa nyval, men man har avsagt sig möjligheten att göra skarpa vänsterreformer som inte passar in i överenskommelsen. Det vill säga, under tiden har vi oförändrat läge, vilket ändå i sig är bättre än att ge efter för t ex V.

   Det ser jag som en något bättre situation än 2014-2018. Jag tycker och kommer fortsätta tycka att det mest relevanta och intressanta är det som framkommer vid budgetpropositionen, så vi får se i höst hur det går med skattelöftena.

   Radera
 8. Det är ändå tjänstemännen som styr och de törs inte ens hitler flytta på :)

  SvaraRadera
 9. SD är höger. Gott så. Fortsätt mysa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. Extremt höger.

   Radera
  2. Förklara gärna vad som är höger i SD:s politik?

   Radera
  3. Njae.. skall vi hitta en extrem nyliberal höger a la Pinochet i Chile så hittar vi den nog på närmare håll

   Radera
  4. Luttrad;

   Det låter jobbigt. Förklara istället vad som inte är extremt höger i deras partiprogram. Det blir enklare.,

   Radera
 10. Men för Ebba och Ulf finns en annan tunna att kliva i, Der morgige Tag ist mein, den som Annie Lööf och Jan Björklund uppenbarligen tycker luktar sämre en Allianstunnan. Eller sitter dom där redan men inte gärna vill berätta om det?

  SvaraRadera
 11. Undra vilken reaktionen blir då den ekonomiska verkligheten tvingar oss att låta världens mest generösa föräldrapenning harmoniseras med omvärlden, VAB blir ett minne blott och vi får vänja oss med dagistaxor på omvärldens nivå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var tvungen att göra en kontrolluträkning på Malmö stads hemsida men jodå, även en dubblerad avgift hade resulterat i en avgiftsfri förskola. Förutsatt att man saknar inkomst.

   Radera
  2. Ihop med permanenta bilbränder, undantagstillstånd och terrordåd 2 gånger i veckan precis som i hemländerna så kanske väljarna röstar annorlunda i nästa val.

   Men jag tvivlar faktiskt, det finns en stor risk att de inte inser sambandet mellan vad de röstar på och vad som faktiskt händer i landet.

   Radera
  3. Från en Kalle till en annan Kalle (Karl är mitt riktiga namn).

   "Men jag tvivlar faktiskt, det finns en stor risk att de inte inser sambandet mellan vad de röstar på och vad som faktiskt händer i landet."

   Tack. Vi behöver inte spaltkilometrar på landets ledarsidor att förklara läget för oss, du gjorde det så elegant alldeles nyss.

   Radera
  4. I fallet Malmö så är det så enkelt att invånarna vill ha de som det är, varför skulle de annars fortsätta att rösta på samma styre om och om igen.

   Däremot så borde vi som inte bor i Malmö och inte vill ha det så stoppa pengaflödet dit. Kanske bygga en sådandär Trump mur runt hela eländet...

   Radera
 12. En fantastisk seger för socialdemokraterna. Det här är större än att vinna ett val.

  Även om samarbetet spricker om 6 månader, så kommer det ta årtionden för C och FP att bygga upp förtroendekapital som trovärdiga icke-socialistiska regeringsalternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. S har neutraliserat oppositionen ordentligt, så tillvida inte C och L kommer på bättre tankar och byter riktning ordentligt.

   Radera
  2. Jaja. Men i nästa val vet de flesta redan från början vilka som gärna tar det rasistiska partiet med de nynazistiska rötterna i hand och som inte har något emot att låta rasister få inflytande över politiken. Förhoppningsvis lägger de sin röst på något av de fem riksdagspartier som vägrar låta rasister styr Sverige.

   Radera
  3. Årtioenden? Har du glömt att vi har guldfiskar till valboskap.

   Radera
  4. Frihet. Man kan väll se konflikten som vilka partier som tycker det är skitbra med massinvandring och vilka som tycker det är dåligt. Finns bara ett parti som tycker det är skitdåligt i riksdagen och det är SD. Röstar man på något annat parti tycker man inte det är skitdåligt. Vem som fick rätt får historien kanske inte skriva om man tror på talesättet att historien skrivs av vinnaren.

   Radera
  5. "vilka som gärna tar det rasistiska partiet med de nynazistiska rötterna i hand"

   Jag förstår att socialisterna vill vinkla det så, och C och FP gick på det. Tänk er det omvända, att SD hade stött S. Hade då MP och V gjort upp med Ulf Kristersson för S "gärna tar det rasistiska partiet med de nynazistiska rötterna i hand". Skulle inte tro det.

   "Årtioenden? Har du glömt att vi har guldfiskar till valboskap."

   C hade 8,5% 1991. Sen samarbetade de med S på 90-talet och det tog 20 år innan de lyckades komma upp i sådana siffror igen. Jag räknar att de på nytt faller ner till 5%. Få borgerligt sinnade kommer rösta på C om risken finns att det samarbetar med C.

   FP tror jag åker ur Riksdagen. De kommer inte få stödröster från M, så som KD fått i flera val.

   Radera
  6. L och C kan fortfarande rädda skinnet genom att välja nya partiledare och slänga överenskommelsen i papperskorgen. Det är upp till nästkommande partistämmor. Det jäser ute i landet, vad som helst kan hända på de lokala fronterna.

   Kom ihåg att i verkligheten så röstar majoriteten av åtminstone den yngre halvan av landet på person (partiledare), inte parti, i riksdagsvalet. Om L och C nu tappar massor av stöd i opinionsundersökningarna så kan det svänga snabbt.

   Björklund är i praktiken redan borta, alla vet att han inte kommer att leda L i valet 2022. Annie har lyckats göra en halvstalin och rensa ut tänkbara utmanare som Stefan Hanna och skicka andra till Europaparlamentet, men nu ger hon sig på den äldre generationens värderingar också, den som via Maud Olofsson skapade Alliansen.

   Om C:s alla kommunala matriarker ute i landet börjar ta avstånd från Annis politik så kan det dyka upp oväntade utmanare om partiledarposten redan det här året.

   Radera
  7. Det sades det också efter DÖ. Men väljarnas minne är kort.

   Radera
  8. "En fantastisk seger för socialdemokraterna."
   Du är väl ironisk?
   S gav upp arbetsrätten, hyror, vinster i vården, a-kassa, löner osv. Löven bedriver nu en högerpolitik. Måste vara den största politiska sensationen i sveriges 100 åriga så kallade demokrati. Otroligt! Bilderberg vann! Både Löven och Lööf är Bilderbergare. Och svenska folket fattar ingenting! Haha sjukt och tragiskt.

   Radera
  9. "L och C kan fortfarande rädda skinnet genom att välja nya partiledare"

   Att bytra partiledare är en självklarhet, men det räcker inte. Beslutet har ju inte bara tagits av dem utan deras partiorganisation.

   C och F´P är inte trovärdiga alternativ om man vill rösta bort sossarna. Det kommer ta årtionden innan detta har tvättats bort.


   "S gav upp arbetsrätten, hyror, vinster i vården, a-kassa, löner osv. Löven bedriver nu en högerpolitik"

   De ska tillsätta en massa utredningar. Sen när C och FP blir sura, kommer Löfven hota med extra val.


   Radera
  10. Målet för S är troligen att "övervintra" så länge tills att "mindre invandring" faller i prioritet som valfråga och SD tappar röster/S vinner tillbaka delar av dem. Ett eventuell kraftig försvagat SD och en allians som inte är bästa vänner längre skulle ju göra situationen lite lättare för S vid nästa val eller valet om 8 år om så krävs.

   Radera
  11. Patrik;

   SD’s röster kommer först och främst från Moderaterna (var tredje röst kommer därifrån). Att SD idag är så stora, det kan ni tacka Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och övriga Alliansen för. Centern tog väljare av S och MP under dessa år medan M tog liberala väljare från C och L. De konservativa moderatväljarna sökte sig allt längre höger ut.

   https://www.svt.se/nyheter/val2014/var-tredje-ny-sd-valjare-kommer-fran-m

   Radera
  12. Frihet!

   Nä du!
   SD.s röster kommer till mycket stor del från många som tidigare röstat på S När var du ute på en stor industri senast? Gärna utanför Stockholm - för där finns väll knappt någon industri att tala om?, processindustri, kontinuerlig 5-skift mm o Snackat med grabbarna på golvet?

   Man tjänar bra, bor ofta i eget hus när man fått barn o fyllt 30. huspriserna utanför storstan är mycket överkomliga, billigare än att hyra.

   Radera
  13. Ja, vem behöver studier och forskning när vi kan gå på vad en okänd person påstår sig ha hört från nån på jobbet...

   Radera
 13. Gratulationer till C och L - de har nu lyckats skapa det konservativa blocket M KD och SD, så om 4 år när dena bastardisation dör kommer SD sitta där vid makten.

  SvaraRadera
 14. Vi kan pusta ut jämnställdsmyndigheten blir kvar. Tack L, rymdkramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och flygskatten så klimatet är räddat!

   Radera
  2. Du menar nedmontering av företagande fortsätter och vi skiter i att utveckla miljövänligt flyg och miljövänligt bränsle utan straffskattar istället, dvs = flygskatt SLA MP modell

   Radera
  3. Att förstå ironi är inte din starka sida?

   Radera
  4. Det finns inget flyg som är ”miljövänligt”. Miljön skiter i om vi ”vänliga” mot den. ”Människovänligt” är det att minska på flyget. Det är vår egen människoart som är den utrotningshotade inett förändrat klimat. Naturen lär överleva och ställa om sig.

   Radera
 15. Blir intressanta partiledardebatter framöver. Och hur blir bordsplaceringen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer JÅ att placeras (med behörigt mellanrum naturligtvis) mellan EBT/UK och AL/JB, de sistnämnda kommer då lite närmare vänsterblocket? Eller kommer AL/JB att få två platser i mitten av ringen?
   Nu får SVT något att klura på.

   Radera
 16. Inte bara alliansen är splittrad utan även Sverige är splittrad.

  SvaraRadera
 17. Annie är otäckt. Hennes plan gick i stå, men får hon bli vice statsminister iaf. Att ha dödat alliansen får bli en annan bedrift hon kan skriva in i sitt CV. Hennes uppdragsgivare är nog endå rätt nöjda då hon lyckades splittra den ända riktiga oppositionen. Bra jobbat Annie. Nu vill vi se att du äter upp din sko som du lovat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle ju såklart stått.

   "Hennes plan gick i stå, men hon får bli vice statsminister ändå"

   Jag slår mig i pannan att jag missade den uppenbara ordvitsen..

   Radera
  2. Det säger en del att ingen enda svensk journalist gjort det minsta reportage om vilka eventuella utländska påverkansagenter Annie kan ha träffat under sin s.k "semesterresa" i mellandagarna.

   Radera
 18. Det två ytterpartierna måste undvikas till varje pris enligt Lööf; alltså massmördarideologin Kommunism (V), tidigare VPK och Ultranationalisterna antisemiterna SD. Att SD kryllar med semiter och att dom är allt annat än antisemitiska är det ingen inom systemmedia som reagerar över. Många på högerkanten (mig inkl) har fått en avsky av SD pga detta vurmande för Israel och sionismen vilket kan äventyra världsfreden på allvar i framtiden.

  Kent och Ted Ekeroth och Paula Bieler mfl är vad man skulle kunna kalla kontrollerad opposition. Det finns jättemycket judehat i Sverige och 99,9% kommer från vår muslimska population som vuxit upp i och ikring Israel (Palestinier, Irakier, Lebaneser, Syrier etc).

  Att Svenska Judar i Malmö lämnar landet har alltså ingenting med SD att göra eftersom SD är super pro Israel och Judeism/sionism mm.

  Egentligen är konflikten bara mellan globalisterna (C,L och fraktioner inom S) och Nationalisterna (M, KD,SD, delar av S) samt kommunisterna (V och MP och delar av S).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. "99.9% av allt judehat kommer från muslimer"? Jag gissar att du varken har judisk bakgrund eller har särskilt många judiska vänner...missförstå mig rätt, det finns mycket judehat i den lilla muslimska minoriteten men det finns gott om judehat i den nominellt kristna majoriteten också. Alla gånger jag eller mina vänner har blivit attackerade och misshandlade har det varit blonda och blåögda förövare...

   Radera
  2. Fredde!

   Israel är den enda demokratiska sociala välfärdsstat av europeisk modell, och en jävligt framgångsrik sådan , i en region som annars domineras av vad man mildast skulle klassificera som upplysta desporter

   Många länder där nere har absolut INTE någonting att kpmma med utan lever på att de sitter på extremt mycket olja under sanden

   Gissa varifrån det program som jag använder för at göra mina vibrations-, rotations- och balansmätningar kommer ifrån ?

   Radera
 19. Tack Annie Lööf och Jan Björklund; tack till helt öppen expropriering av privat mark när bostadsbyggandet inte går på en marknad som knappt existerar, tack till ytterst tveksam lagstiftning som i princip kommer sätta munkavel på svenska Journalister. Tack för att ni gav oss 29% enbart till vårt parti, jag vet att jag har stått på torg och sågat er verklighetsfrämmande politik vid fotknölarna men tro fan att jag skulle ha kunnat dra in 29% alldeles själv!

  Man tackar och bockar, """"Liberaler""""

  t. Jimmy Åkesson

  /ironi

  Vissa centerpartister går nog att lita på, Staffan Danielsson exempelvis, men aldrig mer Centerpartiet eller """"Liberalerna"""". Aldrig.

  SvaraRadera
 20. "Annie Lööf går rakt i utredningsfällan"
  https://www.di.se/ledare/annie-loof-gar-rakt-i-utredningsfallan/

  När C och FP väl släppt fram Löfven som statsminister och de inte får vad de hoppats på, så kommer han bara hota med extra val.

  Tror knappast FP är sugna på extra val med 3% av rösterna i opinionsundersökningarna och noll chans till stödröster.

  Dörrmatta är bara förnamnet.

  SvaraRadera
 21. Hela Europa har rört sig snabbt mot höger pga av flera anledningar. Redan förra valet kunde vi konstatera att så var fallet. Mer än 50 röstade inte på S-MP och mer än 60% röstar inte på dem nu. Men på något sätt lyckas Löfven lura i allianspartierna att just han skall regera. NEJ, det är det största högerpartiet som skall regera, antingen med stöd av SD eller med stöd av Socialdemokraterna. Det som kommer hända nu är att i nästa val har KD, M och SD egen majoritet. Och då får SD ännu större inflytande och M kommer inte acceptera stöd från S eller de forna samarbetspartierna C och L (som mest troligt inte finns kvar då. 1 miljon väljare i Sverige är givetvis inte facister eller rasister, men de är oroade att svaga regeringar inte klarar av att hålla ordning i samhället eller använda samhällets resurser till de som dragit ihop dem. Hela situationen är snurrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det är inte snurrigt alls. Alliansen förlorade och sprack. M kommer i nästa val att förlora väljare till liberaler, KD och till SD. SD är det nya högerpartiet i Sverige. De är idag som M var för 40 år sedan. KD är idag som M var för 25 år sedan. Ingen behöver moderaterna längre. Dessutom hade Ulf Kristersson gjort bäst i att igår smyga ut bakvägen genom kulisserna liksom hans föregångare gjorde år 2014. Valet är avgjort och Ulf står kvar som den största förloraren av dem alla. Alla andra vann på något sätt, utom moderaterna. Ulf drev partiet in i kaklet och där sitter de nu fast. Saknad av ingen.

   Radera
  2. Ska vi slå vad om att lagom till nästa val kommer alliansen att återuppstå, och "allt" kommer vara som "vanligt" igen, dvs att de olika partierna kommer med sina utspel och löften inför de bländade väljarna. Hur regeringen har gjort sitt jobb, hur den så kallade oppositionen har gjort sitt, och situationen ute i verkligheten spelar som ingen roll. De siffror som verkligen spelar någon roll för samhällsutvecklingen kommer inte att ventileras i public service och mainstream media.
   Missa förresten inte att Kvartal.se (obs inte en länk) nu är tillbaka efter sitt juluppehåll med en strålande fredagsintervju med en kanadabaserad svensk journalist som skrivit en ny bok om Sverige, som fått goda recensioner i utländsk press:
   Inte ett citat från The Times: "Kajsa Norman’s account of Sweden’s real-life hypocrisy and contradictions is subtler and more gripping than any thriller. "

   Radera
 22. Det sägs att uppgörelsen i själva verket är en dold DÖ, och att partierna spelar teater... detta för att det ska se ut som om vi har en opposition, och att minska incitamentet för väljare att gå till Sd. Men är det möjligt att våra svenska politiker är så oerhört slipade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sägs att ödlefolket styr världen från sitt rymdskepp i det sjunkna Atlantis. Det sägs mycket strunt...

   Radera