Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2019-01-17 13:51

Fallet - nästa roman av Lars Wilderäng

"Spännande som fan, otroligt bra. "Falling Down" möter sorglig svensk socialrealism.” - Mats S (som har en fantastisk egen technothriller på gång - Bomb nummer tretton)
Jag imponeras återigen av bredden på ditt författarskap. Inte många jag känner till som skiftar genre som du gör och får det att verka enkelt.” - Chris Berg, författare Gråzon
"Som vanligt ett abnormt bra jobb.” - Magnus Ernström, FN-veteran, ex-polis, författare Ett halvt år, ett helt liv
"En bok med relevans. Tar upp hela den sjuka bolånesituationen men berör även psykiatrireformens effekter." - Leif, bloggen Älgflugornas Herre
Här hittar ni alltså omslaget till min nästa roman Fallet, som kommer i juli. En svensk feelgood-roman, där pojke möter flicka, köper lägenhet, gör bostadskarriär och lever lyckliga i alla sina dagar. Eller kanske inte? Bättre information nedan.
Fallet av Lars Wilderäng.


Fallet är både en möjlig generationsroman och en allmänthriller, som utspelar sig i Stockholms bostadsbubblemiljö från millenieskiftet till nutid och avslutas i ett iskallt Stockholm vintern 2020.

Romanen är fristående från mina andra böcker, och berättas i sedvanligt högt till skyhögt tempo.

Citaten ovan är från några av mina testläsare, som även agerat det samma till tidigare böcker.

Boken släpps alltså i juli och är min första roman där det står Norstedts istället för Massolit på omslaget. Nästa år (2020) kommer en nutida agentroman-militärthriller-science fiction vars titel jag inte röjer just nu, men det blir min mest episka roman någonsin.

Själv sitter jag just nu på väg till Wien, där jag i morgon fredag ska föreläsa om mina böcker, främst Stjärnklart, för universitets svenskastudenter, som läst Stjärnklart som kurslitteratur. Boken har som bekant osedvanligt många substantiv enligt en kandidatuppsats, och är alltså utmärkt som del i svenskautbildning. Som universitetsföreläsning är den antagligen öppen för allmänheten om du mot förmodan bor i Wien.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Ser fram emot att läsa den!
  Häftigt omslag, men glöm inte uppdatera från "EXPRESSEN SÖNDAG OM HÖSTREGN" till "EXPRESSEN SÖNDAG OM FALLET" :)

  SvaraRadera
 2. "Nästa år (2020) kommer en nutida agentroman-militärthriller-science fiction vars titel jag inte röjer just nu, men det blir min mest episka roman någonsin."

  HL3 confirmed.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HL3?
   Höstsol, Höstregn och Höstlegender? :)

   Radera
  2. Wilderäng är lead producer för Half Life 3 såklart.

   Radera
  3. Inte Höst-Lööf? (I plural alltså, känns som att det finns överallt i alla sammanhang denna hösten)

   Radera
  4. HL3 och DNF släpps nog samtidigt.

   Radera
 3. (När) Kommer den som talbok ?

  SvaraRadera
 4. Gillar inte dina andra något vidare, förutom Oscar och valet kanske, men denna tror jag kommer bli grym.

  SvaraRadera
 5. Föreläsning för svenskastudenter i Wien låter trevligt. Berätta gärna vad de tyckte om Stjärnklartserien. Hur ser de på beskrivningen av ett samhälle i sönderfall och vilka paralleller drar de till sitt eget land, Österrike? Preppar några av dem? För vad och varför?

  SvaraRadera
 6. Något att se fram emot. Bra idé att släppa romanen i juli så man kan läsa den vid poolen.

  Hur blir man testläsare? Är det "by invitation only"?

  SvaraRadera
 7. Svenskstudenter heter det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur studerar man svensk?

   Radera
  2. Man studerar svenska som svenskelev/svenskstudent och lär ut svenska som svensklärare.

   Huvudregeln som nu börjar luckras upp är att i sammansatta ord där förleden slutar på a så försvinner den bokstaven. Exempel skolbyggnad, lådbil, bangolf, flickskor.

   Radera
  3. Ok. Tack. 👍
   Då har jag lärt mig något idag.

   Radera
 8. Kristallvertikalaccenten upside down. Har alltid gillat den.

  SvaraRadera