Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-01-05 18:58

Årets första börsvecka slutade på plus

Årets första börsvecka och med det året 2019 slutade på plus efter en mycket stark upprekyl på fredagen.
Årschart OMXS30.

Än så länge ser de index jag följer ut att ha gått positivt sedan årsskiftet, undantaget japanska Nikkei-225.

Dow Jones +0.81%
CAC-40 +0.14%
FTSE 100 +1.62%
DAX +1.89%
S&P-500 +1.24%
NASDAQ Comp +1.74%
Euronext 100 +0.51%
Nikkei-225 -2.26%
OMXS30 +1.88%
OMXSPI +1.82%
Russel-3000 +1.11%
Årschart Russel-3000
De europeiska börserna var som man ser ovan rätt svaga i jämförelse med USA-börserna, om än positiva, medan Stockholm tillsammans med tyska DAX faktiskt gått bäst i år än så länge.

Mycket fokus i veckan låg på kraschen i Apple.
Dagschart Church of S:t Jobs.
Bolaget fick en viss upprekyl under fredagen, med hela +3.85%, men det var inget mot andra FAANG-bolag, som t ex redan högt värderade Netflix som gick +8.94%, eller för den delen förlustbolaget Spotify, som rusade +10.88%.

Har man varit med förr så känner man igen volatiliteten som pågår under en börskrasch. Kris och panik åt bägge håll är inte ett tecken på en positiv börs. Kraftiga upprekyler är tvärt om normalt på en snabbt fallande börs. Sedan får vi se hur stor tjurfällan blir. 

Jag förblir förstås kvar utanför enligt både MA50/MA200-dödskorsen i samtliga börsindex, och framför allt enligt konjunkturmodellen.
Utvecklingen hos Avanza än så länge.
Det lilla som är kvar har dock gjort att Avanzaportföljen stigit med +5.17% i år, men det är inte rättvisande eftersom mycket ligger i likvider utanför Avanza. Å andra sidan är Avanzaportföljen till 55% ränta, så de aktier som finns kvar har gått rätt okej sedan årsskiftet. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. "Å andra sidan är Avanzaportföljen till 55% ränta"

  Vad är det för räntepapper du kör med? På ISK? Är det kronförsvagning som ger dig positiv avkastning i räntepapprena? :)

  SvaraRadera
 2. @Cornu, vill minnas du hade ett gästinlägg för något år sedan. Angående någon som bodde i HR med en mille på banken, som efterfrågade tips hur man investera denna miljon. Jag måste söka upp detta inlägg. P g a de vanliga anledningarna så är jag snart där själv ;-).

  Kanske bostadsbubblan ska spricka till hösten, även här i sydligaste Sverige. Så kan man kanske köpa tillbaka något 2020/21. Nedgången blir kanske längre än så, då uppgången varit väldigt lång denna gång.

  Jaja lite off-topic kanske. Men det relaterar till avkastning och risk på investerade pengar år 2019.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://cornucopia.cornubot.se/2015/11/lasarfraga-hur-forvalta-750-000-sek.html

   Detta kanske? :)

   Radera
  2. Tack, ja den var det!

   Radera
  3. Intressant. Och i den tråden länkas också till samma undersökning från 2012. Hur förvalta 750 000:- om du är skuldfri?.

   Eftersom den här bloggen är vad den är så är det förstås cash, guld, målarfärg och toapapper man ska investera i, tydligen.

   Radera