Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-01-11 09:37

Aftonbladet: C och L stöder socialistisk regering

Enligt Aftonbladet ska det nu finnas en uppgörelse mellan de socialistiska partierna S och MP  och de påstått borgerliga partierna C och L om en regeringsbildning. Återstår att få uppgörelsen godkänd av C och L:s riksdags- och ledningsgrupper. Därmed kommer vi nästa vecka återigen få en socialistisk regering och röster på C och L var röster på Stefan Löfven (S).
Äntligen.
Det ser alltså ut att bli en fortsatt socialistisk regering, med någon form av stöd eller deltaganade från Centerpartiet och Liberalerna. C och L ska godkänna uppgörelsen med socialisterna, och sedan är det dags för omröstning nästa vecka.

Detta uppger Aftonbladet, som förstås kan trolla våra politiker på detta vis för att skapa splittring och osämja bland de liberala och konservativa partierna.

Stefan Löfven (S) kommer i så fall väljas till fortsatt statminister på onsdag.

Röster på C och L var alltså röster på Stefan Löfven (S). Utan extraval kommer väljarnas dom först om 2022.

Så får vi se om V lägger ner sina röster och passivt stöder C och L.

Ser alltså ut som att läsarna gjorde en korrekt bedömning i veckans enkät.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

93 kommentarer:

 1. Hur ligger det till med mandaten?

  Hur många har S+MP+C+L? Räcker det till majoritet eller måste regeringen förlita sig på extremist-partiet V?

  SvaraRadera
  Svar
  1. M+KD+SD+V = 70+22+62+28 = 182
   M+KD+SD = 70+22+62 = 154

   Dessutom tror jag mer än ledamot från C och L kommer rösta emot socialism.

   Radera
  2. Frågan är om V kommer rösta för eller emot en regering med L och C, speciellt eftersom de eftergifter det talats om har upprört V enormt.

   Radera
  3. Med C och L får dom 195 mandat så ett par rebeller har dom råd med.

   Det är därför S varit tvungna (gissar jag) att insistera på att BÅDE C och L skall med, hade det bara varit C, som det såg ut ett tag, hade det räckt med en rebellisk riksdagsledamot så hade regeringen fallit.

   Radera
  4. Precis Kent, V behövs också för att få igenom det (annars behövs KD Elle M).

   Illojala ledamöter är väl enda läget där L har betydelse. Med bara V+S+Mp+C räcker det med en enda centerpartist för att fälla det hela. Med L också med så krävs det för för att fälla det.

   Radera
 2. Det är ändå helt otroligt att man som parti kan sitta och säga att man ska göra på ett visst vis och sedan göra precis tvärtom i slutändan. Givetvis måste man kompromissa inom politik, men hur kan det vara godkänt i lagen att helt strunta i sina löften och politik enbart i syfte att stärka sina egna personliga positioner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju prova att försöka få igång en namninsamling/protestlista till Allmänna Reklamationsnämnden.

   Radera
  2. Hur vet man att en politiker ljuger?

   - Läpparna rör sig.

   Radera
  3. Ännu värre är ju att de gjorde likadant förra valet också och folk gav dem sina röster även detta valet. Bevisligen så gillar folket att först bli lurade att rösta fel och sedan få se sina skattepengar bortkastade.

   Radera
  4. Eller så är det - hör och häpna - exakt detta folket vill ha och vill se. Demokrati innebär inte att alla tycker som du, Kallle7.

   Radera
  5. Återstår att se. L har tappat en del och C har börjat tappa, men i sort verkar centerväljarna ganska nöjda. S går framåt så totalt sett så är väl stödet för kommande regering stabilt.

   Det som skaver är att C och L gick till val med UK, men det är i första hand ett problem för deras väljare.

   Radera
  6. Jo det är ju precis det jag skriver, mig går det ingen nöd på just nu, men skadeglädje är inte något jag direkt njuter av. Men visst förtjänar ni som röstade fel det som kommer, ni behöver det för er utvecklings skull. Jag ska påminna er vid lämpliga tillfällen.

   Radera
  7. Så där har det ju alltid varit, därför finns begreppet "kohandel".

   Radera
  8. Svenska politiker är ganska transparenta. De flesta väljare är nöjda.

   Radera
 3. Ja, detta kändes som ett typiskt möjligt slut efter att C slängde fram sin kravlista. Återstår förstås att se hur hållbar en sådan regering är, man måste vingklippa S rejält för att det inte ska bli för mycket oro hos L/C.

  I den allra bästa av världar leder det till strukturreformer inom bostad/arbetsmarknad och till en större skattereform, men det är kanske att hoppas på för mycket.

  I verkligheten blir det ändå inga direkt större förändringar, vi snackar väl kanske 5% av statsbudgeten som omallokeras, och i övrigt lite småpetande i lagar och regler. Blir ändå krispaket sen när lågkonjunkturen kommer.

  SvaraRadera
 4. Om vi nu har haft en "socialistisk" regering sedan 2014 och för all del mellan 1930 talet och 1970-talet, hur kommer det sig att Sverige fortfarande har kvar ett näringsliv som inte är socialiserat. Det kanske är dags att inse att Socialdemokraterna inte alls är ett socialistiskt parti utan ett pragmatiskt maktparti som söker kombinera marknadsliberalism med stark välfärdsstat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på vad du menar med "inte är socialiserat". Inget av Sveriges femtio största företag (tror jag siffran är) är startat efter 1970, vilket ju förstås är sämre nytillväxt på den fronten är t.o.m många öppet rent socialistiska länder.

   Radera
  2. Historien visar att löntagarfonderna var ett steg för långt för (s).

   Radera
  3. Glöm inte att folkpartiet hade ett eget förslag på löntagarfonder, visar tydligt vad det är för personer i det partiet!

   Radera
  4. Mats Öhlén ställer en mycket bra fråga, som förtjänar ett bra svar.

   Den svenska socialdemokratin har utvecklats på samma sätt som den tyska, dvs man har sitt ursprung nånstans i ganska hård marxism, men i början på 1900-talet avföll man från denna och blev s k socialdemokrater istället för socialister. Anledningen till detta var att man ville utgöra ett alternativ till de revolutionära marxisterna eftersom man ville ha fred. I Tyskland framväxte då den s k Rhenkapitalismen, som syftar till hyfsat fri marknad MEN med regleringar som medför drägliga förhållanden för arbetarna. Nån socialistisk expropriering av produktionsmedlen a la klassisk socialism har inte stått på den socialdemokratiska agendan sedan Bismarck, typ.

   Att kalla socialdemokraterna "socialister" är således helt bedrägligt, de är socialdemokrater, men vafan, alltid retar det nån, tycker väl Cornu.

   Radera
  5. Inte att förväxla med renatsocialismen, som företräddes främst av Lars Werner.

   Radera
 5. Då står Lööf på podiet på måndag och gråter "jag tar ansvar...".
  Lite senare än jag trodde men samma resultat.
  Vi kan alltså se fram emot:
  1. Högre skatter
  2. Öppnade gränser
  3. Mer subventioner till vindkraft och andra dumheter
  4. Pengar till jämställdhetsmyndigheten (troligen några till myndigheter när de ändå håller på, kanske pappaledighetsmyndigheten, eller "hur motarbetar vi landsbydgen mest myndigheten")
  5. Mindre pengar till försvaret, polisen och rättsväsendet (vänstern måste med på tåget...)
  etc.
  Klassisk sossepolitik helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där "tur vi motarbetar landsbygden myndigheten" kanske skall lyda under stadsministern? Bara för att skapa förvirring...

   Radera
  2. punkt 2 och 5 vill jag minnas att Alliansen själva drev hårt under 8 år vid makten...

   Radera
  3. Skillnaden mellan röda partier och blå är att de röda ger bidrag till misslyckade personer och de blå ger bidrag till misslyckade företag.

   Ingen av dem är det minsta intresserade av att de misslyckade skall lyckas...

   Radera
  4. Luttrad: visst är de säkert intresserade av det, men de vet inte hur man gör. Istället för de så för att se ut som de gör något...

   Radera
 6. Förra mandatperioden svek man sina väljare via decembersveket. Ska man svika sin väljare ytterligare en mandatperiod?

  Jag har svårt och tro det? Och kommer ledamöterna verkligen rösta socialistiskt bara för att ledningen säger det? Jag skulle i alla fall hellre rösta mot socialism och bli en politisk vilde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har missat att en stor andel av L och C är socialister. Bästa skulle vara om de delade upp sina ledamöter sinsemellan och bildade ett socialistparti och ett borgerligt parti. Idag lider de båda av schizofreni.

   Radera
 7. Intressant taktik, i synnerhet av L.
  Det kommer att sägas att de ”tar ansvar”, när de i själva verket slänger sig själva under bussen. Ensamma, utan att rädda någon.
  I ett parti där halva partiledningen, kanske mindre än halva riksdagsgruppen och en liten liten minoritet av väljarna vill ha en union med (s), gör man just det.
  Som om man nöjer sig med 1% i valet 2022. Det lustiga är ju att de ju absolut inte är tvingade in i detta konstiga samarbete, och att de rimligen måste inse att de kommer att malas ned totalt av det, liksom (mp) under förra mandatperioden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden med att slänga sig under bussen är att efter tre år när folk glömt är man fortfarande död...

   Radera
 8. Upp till bevis för Sjöstedt nu. Han har ju uttryckligen sagt att han röstar ner en regering som inte ger honom inflytande och C och L har krävt att V hålls utanför. S, C, L och MP är ju som bekant i behov av Vs stöd rent matematiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en knivig sits för Vänsterpartiet. Deras politiska inflytande lär minska ordentligt med en S-MP-regering som stödjer sig på C-L. Frågan är bara om Sjöstedt och hans anhang verkligen är beredda att rösta ner en socialdemokratisk statsminister och därmed riskera att en högerregering släpps fram istället. Jag tror inte det.

   Jag tror att V kommer att lägga ner sina röster och satsa på att vara i opposition, dvs att skrika och skräna från vänster som de brukar göra. Det kan mycket väl resultera i en valframgång år 2022.

   Radera
  2. Vänsterpartiet har alltid vikt ner sig tidigare, ge dem ett glasögonbidrag eller något annat småkrafs så är de inte så sturska längre.

   Radera
  3. Vad är alternativet för V menar du? Dom har ingenting att komma med i denna lösningen. Knappast att dom föredrar en M-KD regering.

   Radera
  4. Jag tror inte Sjöstedts hand håller för att synas. Han 'kommer att ta ansvar'.

   Radera
  5. Dock så kan Vi räkna med att nedröstning av Löfven leder till nyval och att de rödgröna då går framåt. Det kan ju tänkas göra att vänstern får bättre förhandlingsläge.

   Dessutom sker det ju mer eller mindre direkt efter C+L övergivit alliansen. Ett nyval kan .Inte vara lätt för alliansen.

   Radera
 9. Fast även om de kommer överens nu betyder ju inte att de klarar att hålla ihop till 2022. Det kan ju bli extraval ändå, fast bara inte i vår.

  SvaraRadera
 10. Never forget the svek of 2019

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och M och KD? De lovade i valrörelsen att inte ge SD inflytande. Hur skulle de klara sig ur den knipan och få igenom en alliansregering? Det är väl där skon klämmer!

   Väx upp, klipp er, skaffa ett jobb, kamma er och sluta rösta rödbrunt om ni vill ha en borgerlig regering!

   Radera
  2. Sveket var väl i december 2014. Under föregående mandatperiod har ju C och L med all önskvärd tydlighet visat att deras mål är att agera dörrmattor för Löfven.

   Radera
  3. DÖ 2.0: Electric bogaloo.

   Radera
 11. Mästerförhandlaren har säkrat makten i fyra år till, trots att en klar majoritet av svenska folket röstade emot honom. Bara gratulera sossarna till deras bästa rekrytering genom tiderna.

  Löfven kollrade bort C och FP. Jag menar, både partierna satt ju fyra år i regering 2010-2014 med SD som tungan på vågen och det kunde man fortsatt med, men Löfven lyckas bryta detta, först med DÖ och sen med denna socialistpakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återigen, man kanske inte är beredd på att chansa på att SD aktivt stödjer en borgerlig politik utan vill hellre ha större möjlighet att få igenom sina frågor (V kommer inte rösta med M+KD+SD normalt sett).

   Matematiken är obeveklig. För att inte förlora 100% av omröstningarna i riksdagen måste en M+L+C+KD-regering få aktivt stöd av SD. OK, om man bara vill få igenom 50% av frågorna så funkar det ju, men SD kan när som helst jävlas och rösta på S-förslag så blir regeringen vingklippt. Tydligen önskar man hellre ett stabilt vänster/mitten-alternativ istället.

   So be it. Centern har ändå i praktiken veto framöver, för man kan om det går för långt ur C-synvinkel ta sin hand ifrån samarbetet.

   Radera
  2. Den enda gång det spelar roll om Alliansen är större än de rödgröna (eller vice versa) är om SD lägger ner sin röst. Om de gör det, så tar man ändå inte stöd av dem.

   Radera
 12. Min stilla gissning är att en sådan regering med ett så labilt och splittrat parti som L och som är beroende av kommunisterna i V kommer att bli skör, ytterst skör...

  När man sitter o kör bil genom granskogarna och stängt av den infantila reklamradion får man mycket tid till att analusera..

  SvaraRadera
 13. Det här var ju väntat. L och C vet att de bränt sina skepp hos väljarna, men eftersom Lööf och Björklund inte bryr sig om väljarna utan deras syfte är att genomdriva en globalistisk politik, så sitter de hellre i allians med Löfvén och invandringsmiljöextremisterna, dvs klamrar sig fast vid makten, hos de med samma agenda. Det handlar vid varje val om att vinna tid för att förändra/förstöra Sverige och Europa oåterkalleligt. Naturligtvis kommer de tappa väljare på detta. Annie och Jan kommer inte vara kvar som partiledare till/efter nästa val, utan får andra toppjobb. Genom att sedan byta ut ledningen och ändra retoriken lite så kan man sedan lura väljarna även 2022. Betänk att det tillkommer en ny årskull förstagångsväljare plus import av ytterligare 350 000 människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror precis som dig. Jan och Annie kommer att vara borta inom kort. Jan redan i år (kanske t.o.m. under våren). Frågan är vad som händer om en ny L-ledare inte är lika SD-rabiat och väljer att stödja M+KD. Då behövs det inte mycket för att några missnöjda C:are kan fälla hela regeringen. Det kan mycket väl bli nyval lite längre fram.

   Om S+MP+C+L (+ passivt V) står sig mandatperioden ut är frågan vad som händer med Alliansen. M måste då alliera sig hårdare med KD OCH SD men då krävs det en ny M-ledare. Ulf sitter troligen inte säkert han heller.

   Många spår att en lågkonjunktur står för dörren. En svag regering kommer få mycket svårt överleva en sådan situation, särskilt med de svekdebatter och splittringar som nu tydligt finns inom flera partier. Jag tror denna uppgörelse kommer att rita om den politiska spelkartan i mycket stor utsträckning.

   Radera
  2. Det mest otäcka är att sådan här gränsöverskridande gemensam uppgörelse sekundärt lägger grunden för ett gränsöverskridande gemensamt valfusk 2022. Förut har vänster och höger hållit varandra stången genom observans på den fronten. Nu kommer det tvärtom att finnas gemensamt intresse att hjälpas åt att fuska.

   Radera
 14. Jag undrar vad som händer om M+KD+C+FP blir större än de rödgröna 2022?

  Kommer man då försöka bilda regering? För i praktiken är det ingen skillnad mot nu. Om inte, så måste man rösta konservativt (eller på ett parti utanför Riksdagen) för att få bort sossarna

  Gissningsvis imploderar C och FP efter detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att M+KD+C+FP blir större än de rödgröna är väl rätt osannolikt, speciellt of FP hamnar under 4%. Och från vem skulle de få stödröster?

   Radera
 15. Stark insats av de som röstat S(D) alltså. Å andra sidan består ju deras följare av ett gäng LO-anslutna och bidragstagare så man får ju den regering man vill ha, samtidigt som man kan identifiera sig med gnäll-ligan. Genialiskt! Jag bugar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast SD ville få diskussion med KD och M. De har även röstat emot Löfven och röstat för Kristersson. Man kan vinkla händelser lite hur man vill, men att skylla detta på SD? Tveksamt va...

   Radera
 16. Så C och L insåg att regera med S var bättre än nyval.

  Man får väl ge S högsta betyg i förhandling (bedrägeri) när dom dels lyckas övertyga den helt sönderslagna frun (Mp) att komma tillbaka och dels lura i C och L att dom kommer behandlas bättre än förra frun kommande mandatperiod.

  Det oroande är att denna konstellation är för fortsatt migration och att lägga pengarna där nu när vi redan är skuldsatta (kommuner och stat) och brakar in i en global recession.

  Med tanke på det vi läser dagligen, nu senast om indragen LSS för barn som inte kan andas själva och kommuner som skulle gå i konkurs om dom kunde så är det för mig ganska självklart att vi spenderat pengar vi inte har på flyktingpuckeln (som var det kostcenter som övertrasserades som ett kreditkort använt på cafe opera). Det är egentligen inget annat kostnadsområde som skenat även då man i mitt tycke skulle prioritera LSS, BB och sjukvård före bidrag till muslimska brödraskapets förgreningar i sverige och bistånd (som till 90% försnillas).

  Med tanke på att vi har haft ökande våld i efterslängen av en högkonjunktur där staten strött pengar omkring sig, hur skall våldsmonopolet upprätthållas av en fallerande polis och aktiviserade domstolar (som inte straffar mer än böter) när pengarna försvinner?

  Folk vill ju ha sin normala levnadsstandard och om dom får inget och ser andra ha massor brukar det kunna trigga fina reaktioner och våra villamattor är inte direkt inbrottssäkrade och lite av poängen med att bo i världens kallaste land är att det är safe.

  Uppsidan skulle väl vara att om konservativa blocket fått regera nu hade det kunnat bli svårt att åstadkomma positiva förändringar precis när recessionen klipper till. Bättre om dom får 50% nästa mandatperiod.  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser väl vad som händer i Frankrike. Globalisten Macron är beredd att fängsla och döda sin egen befolkning som revolterar mot förfallet och skattehöjningarna, där han är understödd av media som Nazi-stämplar de folkliga upproren. Ja, här rör det sig om ett verkligt folkligt uppror, till skillnad från många andra revolutioner historiskt.

   Radera
  2. När man som jag ofta är ute på "golvet" på landets processinustrier o snackar med folket alltmedan mina balans- och vibratoinsmätningar på de stora maskinerna görs så får man både veta och höra ett och annat.

   bensin- o dieselskatt, invandring, bostäder, Löfven , noll-åttor mm och det är inte precis snälla ord. Att det jäser är en mild underdrift

   Man ser dock direkt vem som är den lokale (S)-märkte fackföreningsombudsmannen

   Radera
  3. Oja, det jäser för fullt och folket visar sitt missnöje med att ömsom rösta på de blå sossarna, ömsom de röda sossarna. Den riktigt våghalsige röstar på de "bruna" sossarna. Makthavarna i Stockholm bävar!

   Radera
  4. Feministiska genus-veganska MP.are boendes på Södermalm och som vill att processindustrin helst skall läggas ner eller att dess transporter skall ske med cykelkärror är INTE populära..

   Du skulle vara veta vilka nidbilder man kan se i fikarummen..

   Radera
  5. Säga vad man vill om svetsaren men att lyckas dribbla bor sin motståndare gång på gång, men jag säger bara "lycka till" kommande mandatperiod med alla problem som Sverige har och som kommer eskalera, sen en lågkonjunktur på det..

   Sverige i rätt kört oavsett, de fornstora dagarna när vi låg i topp internationellt i många områden kommer vi inte får se igen tyvärr. De andra nordisk alternativen ser mer och mer attraktiva ut i jämförelse.

   Radera
 17. Vänsterpartiet kommer aldrig att fälla Socialdemokraterna, även om det kommer att svida rejält att de samtidigt tvingas släppa fram C och L. Men alternativet för dem är värre...

  Socialdemokraterna kommer att få betala dyrt för sitt samarbete, men är beredda till det för att få behålla makten (fast C och L:s inflytande kommer att bli allt annat än marginellt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommunisterna i (Vpk) kommer ALDRIG att rösta för en försämrad arbetsrättslagstiftning och det är även jag benägen att hålla med om att den inte skall förändras.

   Löfven kommer att bli ihågkommen som den som sänkte ner (S) till den nivå som motsvarande partier ute i Europa har..

   Själv röstade jag på (MED) !

   Radera
  2. Bengt: Alldles självklart kommer V aldrig att stödja en försämrad arbetsrättslagstiftning. Så långt är vi eniga.
   Däremot lever jag i den tron (obs! .. tron ... inte vetandet!) att Stefan Löfvén kommer att bli ihågkommen som den som genom pragmatisk realpolitik lyfte S från en historiskt låg nivå till att åter bli ett av europas starkaste Socialdemokratiska partier ... om än inte i samma storleksordning som under 1900talet.

   Radera
 18. Om politikerna bestämmer sig för en allas-lika-värde-liberalism så kan det här vara slutet för Sverige. Extrem globalism är lika hyperdestruktiv som extrem liberalism. Vi behöver ekosolidism - ekologisk social liberal demokrati. Politiker som tycker att "universella mänskliga rättigheteter" är viktigare än demokratisk hållbarhet kan riva ner precis allt som byggts upp av värde i det här landet.

  SvaraRadera
 19. Mig veterligen röstade SD på m-kd budget ?
  Att kristersson inte bilr statsminister ligger helt i alliansens egna hände.

  SvaraRadera
 20. Varje gång Lars skriver ett politiskt inlägg ser jag i mitt sinne honom så här:

  skriver klart inlägget, klickar på "publicera", reser sig med armarna utsträckta i en "lugnt nu" position, och sakta backa från datorn. :) :) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100% korrekt. Nailed it.

   Tänk lite på Anchorman också, drink i näven, tillbakalutad "Well, that escalated quickly".

   Radera
  2. Jaja, det är inte omröstat ännu. Och jag kan se kommande strider i energi- och försvarsfrågorna.

   Radera
  3. Jag kan se kommande strider i stort sett allt.

   Kan du hitta någon MGM.mer än att man inte vill ha med SD att göra.

   Radera
  4. Lars: hahaha såg precis en gif med anchorman :)

   Radera
 21. Man blir mållös. Framförallt över hur C och L stod och sa i valrörelsen att de varken skulle släppa fram S eller ge inflytande till SD. En lögn som alla borde kunnat se igenom med hjälp av enkel mattematik. Hoppas nu det bildas ett konservativt block med M, KD, SD eftersom L och C tar klivet över till den mörka sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Engineer: Den matematiken Du syftar på fanns inte tillgänglig förrän alla röster var räknade. Och det var efter valet ... inte före!

   Radera
  2. Man kanske inte ska stå och lova saker som man "matematiskt" kanske inte kan hålla då? Man kan reservera sig, absolut, men vi hade vad Aftonbladet skrev "Den smutsigaste kampanjen någonsin" i Svensk politik. Nu vill fienderna bli vänner...

   Radera
  3. Å andra sidan skulle det behöva skilja en hel djävla del för att matematiken skulle hålla. Det var ju egentligen inte någon överraskning att alliansen inte skulle få majoritet.

   Sen är det lite oseriöst att för det första pressa dem på frågan. Och framförallt inte säga som det är (eller borde vara åtminstone): man skall verka för sina idéer.

   Egentligen verkar skräcken för SD att man inte har koll på vad man tycker. Hade man haft det och kommunicerat det så hade man inte behövt ängslan sig över SD. Antingen är man överens, kan komma överens eller så kan man inte.

   Radera
 22. Medge att det skulle vara väldigt underhållande om det blir en S regering som avskaffar LAS, hyresregleringen och värnskatten! Man kan undra vad de värdelösa moderaterna håller på med 8 år i regering och i princip ingenting uträttat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja om du tror på att de kommer göra det så visst.
   Sannolikheten är minimal, det kommer som mest bli "utredningar" om det. Men det här är en regering som tillsatte en kommunist att utreda äganderätt... (Kommuner ska enligt utredning av Vp(k) are få expropriera fastigheter om det behövs för det allmänna utan ersättning).
   Så att tro att de kommer sänka någon skatt, avskaffa las eller ändra hyrorna är ungefär i samma härad som att tro på det stora spagettimonstret.

   Radera
  2. Inget av det S Lovat C och L kommer genomföras innnan nästa val. Vid valet bytet S ståndpunkt och gör det till valfråga. Den svenska boegerlighborgär så naiv och lättlurad av det gör ont.

   Radera
  3. De får väl sätta Morgan på att genomföra löftena så kan vi vara helt säkra på att inget kommer hända!

   Radera
  4. Exakt paul !

   Förslag som inte ens något som den mest rabiate MUF:are ens skulle vågat andas om på 80-talet

   Radera
 23. Hurra. ÄNTLIGEN vet vi det vi redan misstänkte. C och L är i grunden vänsterpartier och Sveriges politiska elit skiter fullständigt i sina väljare. Sverige är en låtsasdemokrati...tack jag vet Schweiz. Där gäller folkets röst och politikerna måste lyda.
  Det enda goda som kommer komma från det här är att SD, M och KD kommer att vinna nästa val och få egen majoritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Demokrati är att majoriteten bestämmer över minoriteten. Inte att 17% bestämmer svensk politik. 17%, till och med 49.9% kan lämnas helt utan inflytande. Det är demokrati. Tror du får se över din definition av demokrati.

   Radera
  2. Man får hopppas att inte 51% bestämmer sig för att konfiskera 49%s tillgångar och leva loppan.

   Radera
  3. Svensk demokrati är att MEDIA bestämmer vilka som får samarbeta med vem och alla lyder.

   Radera
  4. DP ie: Så vitt kan ses från vederhäftig internationell ranking publicerad så sent som igår så leder Sverige EU´s demokratiindex. Samt i Europa rankas endast Norge och Island marginellt högre ... med det av Dig föreslagna Schweiz längre ned i listan.
   Sverige är alltså långt ifrån en låtsasdemokrati utan snarare ett demokratiskt föredöme!

   Radera
  5. Cornu: Jag håller naturligtvis med dig om demokratibegreppet. 50.1% kan bestämma. Jag förespråkar heller inte att SD skall styra landet. Men hur demokratiskt är det när man var fjärde år får rösta på ett parti som sen gör tvärt emot vad de har sagt att de skall göra(L+C)? Dessutom håller Sverige extremt sällan folkomröstningar om politiska frågor, typ kärnkraften, jämfört med Schweiz. Här (jag bor i Schweiz) hålls varje kvartal folkomröstningar om en rad små och stora frågor - både lokala och landsomfattande. Som lök på laxen är Svenska folkomröstningar både i kommun så som i landsomfattande val icke bindande. Det är relativt lätt att få till en folkomröstning i Schweiz.
   I Sverige anses den stora massan för dum för att få bestämma. Svenska politiker vet tydligen bättre hur ett land skall styras än folket. Det är därför svensk skola, sjukvård, försvar, rättsväsende, kriminalitet, massinvandring av svårintegrerade människor, järnväg och infrastruktur, valutans utveckling, bostadspolitik, public service är så mycket bättre uppstyrt i Sverige jämfört med Schweiz(ironi). Vilken demokrati har du helst? Svensk eller Schweizisk? Jag tror på "The Wisdom of Crowds" istället för unga oerfarna politikerbroiler som ofta är idiologiskt förblindade.

   Mvh från ett snöigt Zürich

   Radera
  6. Genom att totalisolera Sveriges näst största parti? Demokrati?

   Radera
 24. Svekdebattsdiskussionerna har börjat.

  SvaraRadera
 25. Är det satir jag inte förstår eller varför fortsätta detta larv om “socialister”? Du menar förstås Socialdemokraterna. Det är ett namn, så det kan man ju använda.

  Moderaterna är *bevisligen* socialister på samma sätt som Socialdemokraterna. Detta gäller även alliansgrupperingen. Det är ju inte tyckande eller gissningar, det är ren och skär emperi.

  SvaraRadera
 26. Och nu verkar UK gått ut med ett motförslag. Dramat fortsätter.

  SvaraRadera
 27. Och nu får vi reda på hur det blir? Kanske. Annie Lööf håller presskonferens klockan 15.30

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7130243

  SvaraRadera
 28. Blir det verklighet så understödjer ju C o L indirekt SD eftersom man totalt ignorerar deras väljare och dessutom den stora käpphästen Migrationen som är en av anledningarna till att det blivit så här. C och L är ju betydligt liberalare än S när det gäller asylinvandring. Men där får de kanske välsignelse av miljökommunisterna och blir tillslut en lycklig familj på vänsterkanten.. surt sa räven

  SvaraRadera
 29. Kommer V låta en uppluckring av LAS, fri hyressättning på nybyggnation m.m? Röstar V nej, blir det inget av detta. Den intressanta just nu är Sjöstedt, inte Annie Lööf och Björklund. SD, KD, M och V kan stoppa detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ju ändå rätt underhållande att se Svetsarn ta bort värnskatten och luckra upp LAS mm.. Migrationen blir desto dystrare dock..

   Radera
 30. Enligt pågående presskonferens med Lööf är det samarbete med Sosseriet som gäller och Löfvén som statsminister.

  Löfvén fick alltså metaforiskt "äntligen" av trosorna på Lööf och sätta på Centerpartiet.

  Dags att äta sko?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hög tid för Fjammått att börja knapra doja... Hoppas den är rejält unken..

   Radera