Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2018-12-20 10:55

Vad har du för ränta och storlek på ditt bolån?

Med anledning av Riksbankens höjning av styrräntan reporäntan kör vi väl en enkät om dina bolån, för att se hur hårt bankernas kommande höjningar av bolåneräntorna kommer slå mot bloggens läsare. Svara nedan.
Lite hus.
Vi kör väl en lite större enkät. Först lite demografiska frågor du svarar på några sekunder, och därefter svarar du kring dina eventuella bolån på nästa sida.

Länk till enkäten hittar du här, alternativt kan du svara nedan. Jag har ingen möjlighet att koppla svaren till din identitet och de sparas helt anonymiserat. Enkäten är nu stängd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

33 kommentarer:

 1. Husen är från Örebro! =)

  SvaraRadera
 2. OT: glädjande nog verkar vi inte behöva oroa oss för bolån och räntor. Allas vår Farsan Presidenten har enligt Di på sin årliga presskonferens varnat för "nukleär katastrof" om USA fortsätter med sina planer på robotar i Europa.

  SvaraRadera
 3. Kunde inte använda punkt eller koma i enkäten. Därför blev det 124% istället 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några enstaka som svarat med konstiga siffror. Antar du menar 1.24%?

   Radera
  2. Jag kunde ange 1.16 men inte det korrekta 1,16.

   Radera
 4. Ser ut som mitt gamla hem på Olaigatan.

  SvaraRadera
 5. Hur är integriteten här egentligen - kan du koppla google-kontot till månadslön osv?

  Bra med tydlighet där; om jag svarade på detta skulle jag ljuga en dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ingen som helst möjlighet att koppla detta till Google-kontot. Svaren är det enda jag får in samt tidpunkten. Ingen IP-adress, inget kontonr, inga cookies, inga telefonummer, ingenting.

   Radera
  2. Nej precis, det är bara google som kan para ihop dina uppgifter med dig. Jag avstår från att svara.

   Radera
  3. Foliehatt på. Du behöver inte ens ett Google-konto för att kunna svara. Du kan svara med din webläsare i inkognito-läge.

   Radera
  4. Hela den här bloggen kör på Googles system, så jag föreslår att ni både slutar läsa och slutar kommentera.

   Radera
  5. Är ju separata frågor. Om jag skriver saker styr jag ju helt vad jag berättar om mig själv.

   Hursomhelst är jag inte speciellt rädd för att Google vet min kön, lite annat om vilka aktörer som helst kan koppla ihop person-information via enkäter/polls.

   Radera
 6. Det är bara google som har hela sanningen, för att bättre kunna kartlägga oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela den här bloggen kör på Googles system, så jag föreslår att du både slutar läsa och slutar kommentera.

   Radera
  2. Nejdå, det är rätt underhållande att läsa emellanåt, och kommenterar gör jag mycket sällan. I huvudsak bryr jag mig inte om vad Google gör för att rikta annonser ännu bättre, konsumtionen har jag under full kontroll.

   Foliehatt tycker jag förresten är en lite felaktig benämning i detta sammanhang, google levererar inte alla sina gratistjänster av ren tomte-välvilja mot mänskligheten.

   Radera
 7. Jag har anmält mig till Lyxfällan. Nån som är på?

  SvaraRadera
 8. Har 4 lånedelar med 3 olika räntor, kunde inte mata in alla utan tog snitt ist

  SvaraRadera
 9. Gick inte att skriva med kommatecken, så min ränta på 1,72 % blev 2 %. För jag var tvungen att ha något "number greater than 0".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men på riktigt... Är det ingen som har arbetat i system med punkt som avskiljare i decimalbråk?

   Radera
  2. Hehe.. Man kan ju tycka att jag kunde testat en punkt istället, men eftersom jag dagligen jobbar med just kommatecken som avskiljare så blir man ju lite skadad.

   Radera
 10. Intressant enkät om lån och marknadsvärde. Jag saknade dock en del ang resten av balansräkningen. Själv har jag t.ex 1.7 miljoner i bostadslån. Men också en aktieportfölj på 2.5 miljoner som ger omkring 120 000 i utdelningar varje år (vilket täcker räntekostnaden nästan 5 ggr). Det syns dock inte i svaren på denna enkät.

  /D

  SvaraRadera
 11. Men på riktigt... Är det ingen som utvecklat formulär som klarar svenska språkregler?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ 98% av respondenterna har inte haft problem med detta. Antingen klarar de av att sätta punkt istället för komma, eller så har de någon inställning i sin webläsare som gör att de får rätt språkregler i formuläret.

   Radera
 12. Skrev 3 månaders. Vi har dock räntetak 5 år på 2,3% vilket inte gick att välja. 2 resp 3 år kvar på räntetaket.

  SvaraRadera
 13. Har precis köpt en (ganska billig) bostadsrätt för att bo i, får se hur mycket värdet dyker. Har tagit till rejält med ekonomiskt svängrum, låst majoriteten av lånet på fem år och har en del rörlig som jag amorterar extra på. Såg till att avgiften i föreningen var låg och föreningens ekonomi var bra. Välkomnar och förväntar mig en högre ränta.

  SvaraRadera