Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2018-12-19 09:14

Russel 3000 tillbaka på september 2017 års nivå

Det väldigt breda amerikanska börsindexet Russel 3000 är nu tillbaka på stängningsnivåer som inte setts sedan i september 2017.
Dagschart Russel-3000.
Det var en relativt lugn börsdag i USA igår, även om samtliga bottnar i de index jag följer verkar ha hållit.

Russel-3000, med de 3000 aktierna med störst börsvärde i USA, är sedan i måndags tillbaka på nivåer som inte setts sedan i september 2017. Indexet ska täcka in ungefär 98% av börsvärdet i USA, och det ser alltså inte särskilt muntert ut.

Bland alla index jag bevakar, inklusive utanför USA, är det nu bara det amerikanska storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average som ännu inte utlöst ett dödskors. Det lär dock ske kanske idag eller senast fredag.

Samtidigt kör tabloiden DI.se med rubriker som "Ge inte upp börsen än" eller "Då rusar börserna igen". Å andra sidan, är man beroende av Internet för sina affärsbeslut så ska man hålla sig till bankkontot.

8 kommentarer:

 1. Donald Trump krossar ekonomin, precis som The Simpsons förutspådde för arton år sedan. Make America Poor Again borde varit hans devis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kommer att krossa ekonomin som B.O skapade. Han tog åt sig äran och får betala för det.

   Radera
 2. https://www.youtube.com/watch?v=4xn9jLy_TB4

  SvaraRadera
 3. Det är ändå dags för crash!?

  SvaraRadera
 4. Någon jättekrasch blir det nog inte ännu förutsatt att FED inte fortsätter vara för hökaktiga. Hälften av alla bolag på SP500 är redan i björnmarknad. I slutet av en björnmarknad brukar vi se kraftiga fall liksom i slutet av den fas då bolag/index precis får sina första större säljsignaler.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Apple fick igår sin större säljsignal vid 162 dollar. En motreaktion är nu möjlig med stöd av ett uppåtgående trendstöd. Målkursen för köp är som sagt 142-144 dollar.

   Google testar just nu säljsignal-nivån 1018 dollar ovanifrån för andra gången. Amazon´s säljsignal är 1460 dollar. Både Google och Amazon har redan testat nivån och precis undvikit signal med reaktion uppåt. Genombrott nu bör då innebära nedgång med 5-10% direkt före rekyl.

   Radera
 5. Vad är det för folk på KI nu för tiden. DI skriver:

  "Högkonjunkturen mattas av, enligt Konjunkturinstitutets prognos. ”Ekonomin är nu på väg in i en avmattningsfas även om högkonjunkturen består de närmaste två åren”, skriver KI i ett pressmeddelande. Samtidigt förutspås BNP-tillväxten 2019 sjunka till 1,3 procent från tidigare prognos 1,9 procent."

  Hur kan vi ha högkonjunktur samtidigt som BNP-tillväxten uppgår till 1,3%.
  Det är lågkonjunktur när den ligger under 2%. Pågår det en politisk revisionism även på KI för att inte påverka konsumenterna negativt?

  Samtidigt medger man att lågkonjunkturen fortfarande hålls upp tack vare byggsektorn som dock ser ut att falna under 2019.

  Idag onsdag kommer FED antagligen att höja, ev för sista gången i nuvarande cykel. RB sammanträder ikväll för att diskutera FED´s uttalanden. Litar RB på KI vore en höjning så här sent pro-cyklisk, dvs verka för en lågkonjunktur snabbare. RB är som vanligt på tok för sent till partyt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. rättelse 11:29 ovan

   Näst sist st: Skall stå "högkonjunkturen fortfarande..."

   Kanske KI också har problem med språket? :)

   Radera