Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2018-12-21 15:32

Rättelse: Tolkningen i Musköfallet ska ha skett från engelska

Dags för en rättelse. Tolkningen i Musköfallet ska ha skett på engelska. Uppgifter på annan plats hos Kammarkollegiet anger att tolken även tolkar engelska, vilket enligt uppgifter till bloggen ska ha skett i detta fall.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Tog du bort inlägget? Eller har jag bara åkt på en släng av blindhet?

  SvaraRadera
 2. Vad sägs om en länk till originalinlägget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är raderat för att inte rubriken och länken ska fara runt i sociala medier.

   Radera
  2. Klokt, tack för det.

   Radera
 3. Kan man av detta, dra slutsatsen att den misstänkte är en ryss bosatt i GB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller att Manchesterdialekten är svår att förstå?

   Radera
  2. Slutsatsen är väl att den misstänkte är en britt bosatt i GB, och är precis som tidigare antytts nån slags UE-tok.

   Radera
 4. Det är en del som skaver med detta fallet.

  Typ att någon som utger sig för att vara UE-nörd (han ska väl till och med ha gett ut en bok i ämnet?) kan ha fått för sig att det skulle vara lugnt att utforska Muskö-basen som privat nöje? Jag får inte riktigt ihop det.

  Kanske därför som svenska myndigheter verkar gå rätt hårt åt dem?

  Fimprökande "polacker" som har förberett någon slags "rimlig" svampplockarhistoria som ursäkt för intrång på skyddsobjekt skickas hem utan allt för besvärande frågor. För inte skulle väl någon LJUGA för svenska statsmakten i en så viktig fråga!

  En britt och belgare som uppger att de helt enkelt är på plats för att utforska, då jävlar i det drar hela apparaten igång. Känns ärligt talat rätt symptomatiskt för de skyddsvakter som tjänstgjorde i berget jag gjorde min värnplikt. Eller lumpen i stort som det var förr. De som hittade på nåt skit pga leda och tristess och sedan inte hade vett att ljuga ihop nån halvkass story fick lida. Samtidigt som det gick att slingra sig ur det mesta med lite fantasi.

  SvaraRadera
 5. Living on the edge...

  SvaraRadera
 6. Från annat forum så framförs det att om en gärningsman efteråt hävdar att man har för avsikt att publicera bilderna så går man fri då tryckfrihetsförordningen har företräde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DN blev ju friade, dock var inte de inne på ett skyddsobjekt utan fotade utifrån.

   Radera
 7. Undrar vad påföljden blir om smyger in på ett Ryskt militärt område.

  SvaraRadera
 8. Nu har man tagit hand om drönarna runt Gatwick

  "They appeared to have vanished last night after the Army used a high-tech 'drone dome' defence system that features a tracking system and a 'kill-jammer' that cuts a drone's communications and seizes its controls.

  A similar arsenal of weapons was used by British and US forces to help liberate Mosul in Iraq and neutralise ISIS drones - but passengers trapped at Gatwick are furious the weapons were not brought in earlier."

  Bild på utrustningen
  https://i.dailymail.co.uk/1s/2018/12/21/14/7705026-6519109-Police_and_armed_forces_have_managed_to_shut_down_multiple_drone-m-177_1545403668161.jpg

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6519109/Gatwick-runway-reopens-flights-resume-amid-drone-chaos-MoD-deploys-specialist-equipment.html

  SvaraRadera
 9. OT i tråden men intressant i drönardiskussionen.
  Här ett system som identifierar drönaren av märket DIJ som användes i UK

  https://www.swedron.se/sv/173-dji-aeroscope?gclid=CjwKCAiAu_LgBRBdEiwAkovNsBQtBx7XNBFaxgDNz95cK3KTqJQkUfhImnCeLMF4Q8gKyTSeq1nTlRoC8GIQAvD_BwE

  https://i.dailymail.co.uk/1s/2018/12/21/13/7702732-6519109-image-m-157_1545398858518.jpg

  SvaraRadera
 10. Var det tolkning ryska till engelska (i brist på rysk-svensk tolk)? Att tolka engelska till svenska känns lite överflödigt när nästan alla svenskar kan engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskar generellt överskattar sin förmåga att prata engelska. Att du lyckats beställa öl på en pub i England innebär inte automatiskt att du är bekväm att prata engelska när det gäller facktermer så som; gripande, anhållande, häktningsförhandling, avbildningsförbund osv.

   Radera
  2. Ur ett rättssäkert perspektiv är det krav på en opartisk tolk under förhör oavsett om personen som utför förhöret kan den tilltalades modersmål.

   Radera
 11. Starkt att meddela rättelser lika tydligt som det felaktiga blogginlägget. I like!

  SvaraRadera