Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2018-12-16 21:45

Man utan ID-handlingar gripen på skyddsobjekt i Bålsta

Försvarsmakten rapporterar att en person omhändertagits på "ett skyddsobjekt i Bålsta" utan identitetshandlingar under söndagen. Som bloggen rapporterat om tidigare är detta inte en plats man av en slump råkar hamna på och senast den 15:e oktober greps en person som uppgav falska personuppgifter på samma skyddsobjekt.
Lite förbandspatchar.
"Den omhändertagna personen saknade ID-handlingar och överlämnades till polisen som nu utreder ärendet. Det är andra gången på kort tid som en obehörig blivit omhändertagen på ett militärt skyddsobjekt."
Försvarsmaktens skyddsvakter - egna eller inhyrda - omhändertar, vilket ger vissa utökade befogenheter kontra envarsgripande. Polisen griper, åklagaren anhåller, och begär senare en misstänkt  häktad, vilket prövas i tingsrätten.

För några veckor sedan omhändertogs, greps och häktades två personer för intrång på skyddsobjektet Musköbasen, och senast i oktober greps en person i Bålsta. Denne person uppgav falska polska personuppgifter, och släpptes av tingsrätten vid häktningsförhandlingarna, och kunde sedan inte hittas igen när det var dags att kalla personen.

Nu har en person återigen gripits på skyddsobjektet i Bålsta.

Man hamnar inte på skyddsobjektet av en slump. Bloggen skrev förra gången följande:
"Till saken hör att Grizzly i Bålsta ligger väldigt otillgängligt till. Det är inte en plats på vilken man råkar hamna av en ren slump, utan kräver navigerande på otillgängliga vägar, och utan att det finns några naturliga stopp eller samhällsservice som gör att man kan styra sin färd dit. Också imponerande av en polack att mitt i oktober, måndagen den 15:e, åka till Sverige för att fotografera naturen med sin mobiltelefon. Flera kilometer innan man når ledningscentralen och skyltarna med skyddsobjekt finns på allmänn plats bland annat skyltar om motortrafik förbjuden, återvändsgränd, varning för tigern etc. Andra infarter är grusvägar, eller traktorvägar med låst bom. Det krävs viss ansträngning att råka hamna vid skyddsobjektet av en ren slump."
 Uppenbarligen pågår inhämtning mot Sveriges hemligaste försvarsanläggningar.

Till saken hör att Kreml gjort uttalanden om en integration av en union mellan Ryssland och Vitryssland. Det ser mycket väl ut som att ett maktövertagande i Vitryssland kan vara på gång från Kremls synpunkt, något bloggen tidigare har spekulerat kring och som är med i min romansvit Höstsol och Höstregn. Vitryssland är det slutliga lackmustestet, och en lågt hängande frukt för Kreml, eftersom ingen kommer ställa sig på diktaturen i Minsks sida mot diktaturen i Kreml. När väl Vitryssland är annekterat kan inte Kreml göra mer i västlig riktning, utan att hamna i regelrätt krig med Västs demokratier, eller utan att invadera Ukraina.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

31 kommentarer:

 1. Den senaste tiden har återigen klistermärken med propaganda för utbrytarrepublikerna i östra Ukraina sats upp i Malmö. Detta har tidigare sammanfallit med incidenter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför just i Malmö?

   Radera
  2. Senska Dumbassföreningen är stora i Malmö.

   Radera
  3. Pics or it didn't happen?

   Radera
  4. Haha fick läsa tre ggr innan jag såg att det stod Dumbass och inte Donbass :)

   Jag behöver tydligen mer kaffe.

   Radera
  5. "Stora". Det är tre knarriga gammeltrotskister, en punkare som kommer för kaffebrödet och fyra förvirrande anti-etablissemangsungdomar med våldspotential. Typ.

   Radera
  6. @Herr Muffins

   Såna här klistermärken ser jag ofta runt Södervärn och på Mobilia t.ex. Detta fotot tagit i somras (juni) innan jag rev bort skiten.

   https://i.imgur.com/HQF4EE0.png

   Radera
  7. Åh fan... tack. Ja stöd Donbass kan ju tolkas olika också! Stötta dem att åter få sin Ukrainska frihet exempelvis.

   Ingår verkligen Odessa i Donbass? Fast klart i deras vy så, är ju delen för att nå Moldavien och skära av Ukraina från havet.

   Radera
  8. Den svartblåröda flaggan i bakgrunden tillhör "proryska separatister".

   https://en.wikipedia.org/wiki/Donetsk_People%27s_Republic

   Radera
  9. Kan man lämna ett bidrag för enkelbiljetter till Donetsk åt "Svenska Donbassföreningen"?

   Radera
  10. https://themoscowtimes.com/articles/what-you-need-to-know-about-joining-the-russian-army-42794

   Radera
 2. Så vad är egentligen främmande makt ute efter inne på skyddsobjekten? I praktiken brukar det vara ett inslag med en kraftig port men det är egentligen inget unikt i sig, de syns säker från rymden, Open Skies eller officiella besök, likaså antenner och andra byggnader.
  Vill man ta reda på vilka som jobbar där så räcker väl det att bevaka tillfartsvägen diskret.
  Är det ett omedelbart skymningsläge så vill man förstås vidta åtgärder men det är en annan sak.

  Vet någon något specifikt om just Bålsta som är hemligt så ska det givetvis inte nämnas men man kan väl resonera utifrån generella termer utan att vara specifik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa beredskap, responstider. Krigsförberedande kartläggning av säkerheten.

   Kartläggning av anställdas bilar, förstås.

   Ny normalbild, vi ska inte reagera när ngn hittas på skyddsobjekt.

   Radera
  2. Jag tror på det sista. Vi dränks i så mycket brus så man "stänger av".

   Dan Eliasson är chef för MSB, vi saknar statsminister, Trump "styr" NATO och EU håller på att implodera. Vem orkar bry sig om svampplockare som kört vilse?

   Nu kom äntligen snön i Stockholm iaf så nu borde det vara betydligt enklare att bevaka, upptäcka och spåra runt anläggningarna. Tror ryssen behöver sänka en av Nackamasterna för att nån ska reagera.

   Radera
  3. Häglared räckte ju då inte.

   Radera
  4. De testar givetvis beredskapen..kartlägger mm

   Radera
 3. Att inte ha id handlingar ger rätt att gripa vid alla brott. Nu hade ju polisen oavsett vid sin förmansprövning övertagit gripet men ändå. Ser inte vinsten för personen oavsett att inte ha id handlingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man gör som förra gången, uppger ett falskt namn och får åka hem innan åtal?

   Radera
 4. Hur länge kan skurken hållas inlåst om han inte identifieras?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Identiteten spelar ingen roll så länge det finns förutsättningar att häkta karln. Och häktad kan man sitta länge, så länge att vi ju får kritik för inhuman behandling med jämna mellanrum.

   Radera
  2. Kan Sverige tänkas bli anklagade för inhumant behandling vad det gäller våra Musköbesökare?

   Radera
 5. Om nu Bela och Rus med hjälp av demokratibistånd från SIDA går samman så skulle vi enkelt kunna handha det tillsammans med stopp för petroliumprodukter?
  Vidare en liten julnöt att knäcka när det gäller en viss gasledning, det står 3,5K modifierade, klara för avfärd, som slukar åtskilliga mängder vad det är dom går på i andra echelongen riktning vart?
  Till slut så är det alltid på juldagens morgon som ottan sker när det är som jävligast i riket med många betongskallar frånvarande?

  SvaraRadera
 6. Dream on!
  En sänkt Nackamast kommer likt Häglaredsmasten enbart avfärdas som "pojkstreck" utfört i "ungdomligt oförstånd".

  SvaraRadera
  Svar
  1. När "makten" ser att det saknas en mast varje dag till och från jobbet så kommer även dom tänka till. Jag känner till Häglaredsmasten men hur många har sett den? Jag vet inte ens vart det ligger, Småland?

   Radera
 7. All your base are belong to us:
  https://defence-blog.com/news/belarus-says-no-to-russian-air-base-on-its-soil.html


  (Frågan är väl dock om RF gör något mot vitrysslad om det nödvändigtvis bli annexation.)

  SvaraRadera
 8. Svårt att veta vad det här är för person. Försvaret trycker på skyddsobjekt ska respekteras. Det låter lite som att någon nyfiken vanlig Svensson utan ont uppsåt varit där. Kanske en finnig 15 åring på moppe.

  SvaraRadera