Cornucopia?

Aktuellt

Upp till 900 MSEK om året i nytt dolt presstöd via hushållens sopavgifter

För att rädda journalisternas jobb på papperstidningarna ska producentansvaret för återvinningen av tidningspapper upphöra och överföras til...

2018-12-10 10:17

Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag?

Centerpartiet ger nu beskedet att det än så länge inte blir något samarbete med Socialdemokraterna, efter de senaste fem dagarnas förhandlingar. Detta väcker återigen frågan om extraval, även om vi bara sett en talmansrunda än så länge. Hur skulle du rösta om det blev extraval till riksdagen idag? Svara nedan.
Valsedlar.
Egentligen är jag mest taggad över de möjligheter som Google Forms ger för enkäterna.

Bland annat kan vi nu ordna en mycket säkrare enkät utan dubbelröstningar, då du behöver ett Google-konto på specifikt denna enkät. Jag kan ändå inte se vem du är, den informationen delar inte Google vidare. Vanliga enkäter som inte handlar om politik kommer fortfarande släppas fria utan registrering. Vi kan även se hur bloggläsarnas partisympatier har ändrats över tiden, och hur man byter från och till vilket parti. Jag kan även lägga till enkla demografifrågor som ålder och kön. Mer avancerade demografiska frågor lockar till att ljuga hos vissa partisympatisörer, men dessa frågor är relativt neutrala och ointressanta att ljuga om.

Svara nedan eller på denna länk. Se till att ha ett Google-konto (du behöver ingen Google-epost, utan kan registrera kontot på din nuvarande e-post) i detta fall. Jag lovar att producera en graf jag aldrig visat förut om det blir tillräckligt många respondenter. Om du inte kunde rösta på grund av för låg ålder eller andra anledningar, eller röstade/röstar på ett parti utanför riksdagen, välj blankt som alternativ. Tillägg: Enkäten är nu stängd. Den omogna barnsliga SD-svansen började strömma in och bomba enkäten, men det är tillräckligt med svar nu för att dra en del intressanta slutsatser, även om det blivit SD-svansat mot slutet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

63 kommentarer:

 1. Ja, jag skulle rösta SD !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle jag också, röstade på AFS då den politiken är vad landet behöver, men det känns som en bortkastad röst. Bättre stödja SD då de har en chans att påverka på riktigt.
   Särskilt nu när de andra visat vilka clowner de egentligen är.

   Om folk nu bara lyckas hålla det i minnet en liten stund.

   Radera
  2. Afasipariter eller Skitdemokraterna är kanske inte direkt vad Sverige behöver. Som land betraktat. Och eftersom alla har rätt till sin egen röst säger jag.
   AFS och SD är inte vad Sverige behöver. Möjligtvis vad Ryssland behöver, men inte Sverige.

   Radera
  3. Sverige behöver Lööf, hon är den som brinner för det svenska folket!

   Radera
 2. Jag röstade på Klassiskt Liberala Partiet 2014, 2018 och skulle även göra det i ett extra val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det ett sådant parti?

   Radera
  2. Har funnits i nästan 15 år. Har röstat på dem i varje val.

   Bara att Googla.

   100% liberalism, 0% socialism.

   Radera
 3. Hur ska en ev. alliansjejeing få över MP på sin sida vilket är det enda alt. som återstår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framförallt: vad skulle det göra för nytta?

   Radera
  2. Lova en "solidarisk invandringspolitik" med mer eller mindre öppna gränser!

   Radera
  3. Återstår då att se hur man skall få med (resten av) alliansen då...

   Radera
 4. Om öppna undersökningar genererar dubbelröster på SD så riskerar väl ett krav på google-ID att andra SD-röstera inte svarar alls eftersom de då måste meddela Google vilka de avser att rösta på vilket man i flera fall säkerligen inte vill.

  Så nu lär SD bli underrepresenterade istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Google konton är enkla & snabba att skapa, jag skapar ett nytt varje gång jag startat om webbläsaren då jag inte sparar cookies mellan omstarter. Alltid irriterar det någon!

   Radera
  2. Lustigt. Ändå använder du samma Google-konto varje gång du kommenterar här.

   Radera
  3. Hur skapar man ett Google-konto on the fly? Det är flera verifieringssteg som krävs.

   Radera
  4. Ja det här är är flera dagar gammalt.

   Ingen verifiering, ingen validering - noll säkerhet.

   Radera
  5. Så, du skapar alltså ett nytt konto här varje gång du startar om din webbläsare?
   https://accounts.google.com/signup/v2/webcreateaccount?hl=sv&flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=SignUp

   Är det via nån typ av add-on då eller?

   Radera
 5. Finns inget alternativ för soffliggare !

  SvaraRadera
 6. De som röstar på SD kan lika gärna stryka D:et. Det blir uppenbarligen så i praktiken, vilket nu torde stå utom allt rimligt tvivel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Utveckla gärna det resonemanget, tack.

   Radera
  2. Hur demokratiskt är det med svängdörrar på landet? Det är inte demokrati, utan extrem anarkoliberalism.

   Radera
  3. Fast de röstar emot S (Löfven), vill ha djupare sammarbete med KD och kommer släppa igenom M+KDs budget?

   Radera
  4. Han kanske bara menar s som i “socialdemokrati”? Denna framförs av S, M, KD och, ja, SD.

   Radera
  5. Jag utvecklar det gärna åt dig Kalle7: De flesta som röstade på SD ville främst se ett regeringsskifte (I första hand SD, i andra hand en ren alliansregering). Men eftersom de röstade just på SD så fick alliansalternativet inte tillräckligt mycket stöd i riksdagen och då blev det ingen alliansregering. Alltså var en röst på SD detsamma som en röst på S. Tänkvärt är att om bara några tusen SD:are hade bytt ut sitt S mot ett K istället så hade vi haft en alliansregering idag. Ebbas uppsving i förtroendesiffrorna talar för att det mycket väl skulle kunna bli resultatet av ett eventuellt nyval.

   Radera
  6. Ja, så är det. Det kommer inte att bildas en regering där SD får inflytande, vilket torde stå klart för alla normalutmanade nu. Detta sker primärt på bekostnad av "alliansen". Det är som vanligt skillnad på att ha rätt och att få rätt. Detta är inget undantag.

   Radera
  7. Aha ni menar så..
   Jag röstade på SD förra valet för att de var det enda partiet som hade den politik som ev kunde räddat landet. Efterhand så har de andra partierna förstått detta men ändå inte gjort särskilt mycket åt det. Alliansen har däremot varit i DÖ med S och LÅTIT dem styra i 4 år nu. Utan att ha några samvetsbetänkligheter kring detta. Och vi har hittills bara i år tagit in långt över 100000 pers fastän gränserna varit stängda enl Stefan. Alliansen förtjänar alltså inte att styra landet då en röst på Alliansen förra valet, var en röst på S.

   I detta valet gjorde jag likadant, röstade på den enda politik (AFS´s) som ev skulle kunna rädda landet men tyvärr så hamnade de för långt bort från 4% spärren och en röst på SD i ett extra val är det enda val mitt samvete tillåter mig då en röst på något av de andra partierna, BEVISLIGEN är en röst på S. Ni har alltså röstat på S utan att förstå det. Igen!

   Radera
  8. Men det är inte alliansens fel att de inte bildar en regering?
   Om inte SD får ingå i en regering så är de ju oskyldiga. Likaså är u landet tredelat hursomhelst, en mer nationell konservativ flank, nu tongivande på högersidan då sd-kd-m uppfattas som högern, det är troligen runt 40% av folket som egentligen stöder den värderingen mest, sen har vi en "mitt" som inte ger svar på de flesta frågor, att t. ex tala om hyresreglering som problem måste anses lika fräscht som pulvermos med denniskorv +kemsötad ketchup.

   Radera
 7. Jag saknade alternativet annat parti.

  SvaraRadera
 8. När planerar du att redovisa resultatet av enkäten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När svarsfrekvensen fallit. I morgon kväll kanske? Gärna innan budgetomröstningen, för sakens skull.

   Radera
 9. Man vill nog inte gärna ange "blankt" om man röstade på ett parti utanför riksdagen...

  SvaraRadera
 10. Mästerförhandlaren har återigen varit i farten. Kanske inte är så lätt att förhandla om man inte kan hota mmed strejk?

  SvaraRadera
 11. Enda tänkbara alternativen är

  1 inte alls

  eller

  2 på annat parti utanför riksdagen, allt för att maximera antalet giltiga röster så chansen att småskröfset åker ut blir större.

  Av någon anledning så saknas båda i enkäten! Att rösta blankt är bara korkat, ger ju bara en ogiltig röst trots nedlagt arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar man med småpartierna blir hela enkäten helt irrelevant, eftersom dessa då stormar enkäten med sina svar.

   Radera
  2. Och på vilket sätt blir den inte det nu?

   Radera
  3. Fi fick 0.46% (tvivlar att Fi har många röstar här) och övriga småpartier tillsammans 1,07%. Helt irrelevant att mäta i en sådan här undersökning alltså.

   Radera
  4. Man kan ha alternativet "annat", dvs, blankt eller parti utanför riksdagen eller inte alls ha röstat men nu tänker sig göra det. Nu klickade jag blankt trots att jag inte röstade blankt. Obligatoriska svar.

   Radera
 12. Kd har ju närmast visa sig vara en fyrbråk i stormen (eller vad man nu säger...) jämfört med de andra partierna.

  Vänstersidan har blivit en blandning av extrem vänsterpolitik och miljöaktivism blandat med en dos aktivistisk islamism (eller vad dom nu kallas) som i mitt tycke inte längre gör det som är bäst för Sverige, det handlar om att små gynna grupper på marginalen oproportionlerligt mycket på bekostnad av alla andra och för alla de andras pengar, de som inte är gynnade. Sen kritiserar man alla de andra för att vara bakåtsträvande någonting.

  C och L har tappat det fullständigt.

  M ligger ju bara och väntar på att få chansen att sälja ut det sista av det allmänna till underpris till sina kärnväljare.

  SD såg ut att gå åt rätt håll ett tag men sen blev besvikelsen lite för stor för Mattias Karlsson på fyllan och han kunde inte hålla sig från twitter när han drömde sig tillbaka till ultima thule och 90-talet. Det blev väldigt fel när påstådd regeringsduglighet krockade med ett testosteronstinn 20årings tänk.

  Kan Kd bli starkare i det konservativa blocket fungerar dom sannolikhet som en dämpare mot SD och M och det kan bli en ganska sansad politik av det hela efter 2022.

  Men först skall S,V,Mp, C och L sabotera allt dom orkar i 4 år till...

  Visst blir det lite tjatigt med invandringen men nu när vi har bevis för att stat och kommuner kört en lyxfällan förra mandatperioden, hur kan man tillåta oreglerad anhöriginvandring till hela den pucklen som kom 2015-2016 eftersom exakt 0% är självförsörjande och hela gruppen blir tärande? Det är helt enkelt den enskilt största och skenande kostnaden som äter in i alla andra cost centres och som har tvingat kommuner och stat till panikneddragningar och andra besparingar, på det gemensamma som våra skattepengar skall gå till.
  Jag tycker mest detta liknat ren korruption som pengarna slösats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kanske jag har fel. Men är inte KD i vissa avseenden mer för utförsäljning än M? Rätta mig om jag har fel.

   Radera
 13. Inget av "svikar-partierna" vill få sitt svek bekräftat om det inte är förenat med någorlunda stabila maktmöjligheter på sikt(som knappast finns). Alltså handlar det om rena spelteoretiska engagemang där ingen vill ta på sig struten på huvudet i förväg. Jag är ändå förvånad över att L inte tappat mer i väljarundersökningen nyligen(3,5%)! Ändå är det S+C+L som företräder den globala maktförflyttningen. Det som i grunden eroderar demokrati och riskerar att skapa fortsatta sociala spänningar i t.ex Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det dummaste uttalandet/analysen i veckan kom från f.d centerledaren Olof Johansson som hävdade att C inte är ett högerparti. Snacka om förnekelse.

   Radera
  2. Centerpartiet borde byta namn när de under Annie Lööfs ledarskap inte längre är ett mittenparti. Inte är de heller gröna. De utsågs nyligen till årets "greenwasher". Centerpartiet bör döpa om sig till Högerglobalisterna.

   Radera
  3. Vad är de då? Ett vänsterparti? Vad är mitten? Mitt mellan socialism och någon annan socialism? Ligger denna diffusa “socialism” till höger eller vänster om kommunism? E.g. vänsterpartiet driver ekonomisk politik långt till höger om moderaterna, samtidigt pratar vänsterpartiet om kommunism (avskaffa ägande), dvs modererna ligger till vänster om kommunism.

   Medveten om att det idiotiska är hur folk upprört diskuterar ord och ideologier de inte ens definierat, men poängen är att “mittenparti” tillhör den förvirringen.

   Radera
  4. Precis Linus. Dessutom saknar man förmåga att se logiskt i lager, först änder ju en sak, sen reageras det eller inte, vissa påpekar, kan då få höra att ingen siffra finns. Sen kommer siffror och är de bara usla så har den som varnade inget case, ty vattnet kommer ur kranen och lampan lyser. Ständig "kris" har sitt pris.

   Radera
 14. Anders Lindberg på AB är inte en av mina favoriter precis. Men när han skriver att "Annie Lööf ligger till höger om Djingis Khan på den politiska skalan" håller jag med honom. C ligger långt till höger om M med sina s.k. liberala förslag. När Annie kallar sitt parti för mittenparti kan det endast ses som ett skämt. Liksom samarbete med S.

  SvaraRadera
 15. Det blir problem med enkäten då jag röstade på AfS i riksdagsvalet 2018. Tryckte blank i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju verkligen en klassisk blankröst.

   Århundradets genomklappning i riksdagsval? De förväntade ju sig själva på fullt allvar runt 6-7% baserat på mängden interaktioner deras innehåll på diverse sociala medier skapade. Sen visade det sig att twitterbottar tydligen inte är röstberättigade i svenska demokratiska val. Lol.

   Radera
 16. Ser och hör på dem som jag känner och som alltid varit S eller M. Jag har haft hard core sossar och vänstermuppar i familjen i decennier. Nu är det 80% av de jag känner för SD.

  Personligen bryr jag mig inte ett dugg om politik men det är intressant åt vilket håll många lutar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur funkar det att vara "hard core sosse"? Det låter lite som extra extrem lättmargarin. Maximalt datorchassi-beige. Supermaxad varken eller.

   Radera
  2. "Det låter lite som extra extrem lättmargarin. " Du satte den direkt.
   Jag brukar säga att de var som En man som heter Ove människor. Väldigt stereotypa och väldigt beige.
   Handlar på Konsum och tycker att skatterna är för låga :)

   Radera
  3. Maximalt datorchassi-beige 😍 den lånar jag. Den får symbolisera svensk politik när jag inte orkar utveckla.

   Radera
 17. Nu har jag röstat blind Schrödinger-Paradise 2014 och 2018 och så lägger bloggaren upp ett formulär där man bara kan klicka för ett parti, hur tänkte du nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Du får ta det parti som hade störst vikt i din Schrödinger-Paradise. Eller ange blankt.

   Radera
  2. Kanske därför det går så dåligt i regeringsbildandet. Alltför mycket Schrödinger röster som inte kan bestämma sig.

   Vi fåt hoppas att våg(mästar)funktionen kollapsar snart.

   Radera
  3. Eller köra Schrödinger innan du kryssar i ditt val. På samma sätt som i riksdagsvalet blir ju utfallet effektivt som din viktning.

   Radera
  4. C verkar dessutom vara överutmanade när det gäller att kunna räkna till 175 mandat. Från anonym c-källa till Aftonbladet "Han verkar tro att det går att samarbeta både med Vänsterpartiet och Centerpartiet. Men det är otänkbart, säger en källa"

   Radera
 18. Blir det nyval/extraval blir det nog samma för mig, förutom landstinget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ska det bli nyval i ditt landsting också?

   Radera
  2. Nej. Det är bara okunniga som tror det...

   Radera
 19. Samma som tidigare, blått

  SvaraRadera