Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-12-24 15:00

GOD JUL! - Läsarna lägger 14% av månadsinkomsten på julklappar

Bloggens läsare lägger i medel 14% av sin disponibla månadsinkomst på julklappar, eller ett snitt på 4 984:- SEK per hushåll. Det finns ett samband mellan inkomst och kostnad för julklapparna, men det är svagt.
Svaren, med begränsning vid 200 000 i disponibel månadsinkomst och 100 000 i julklappar. 


Alla tittar förstås på den så kallade Kalle just nu klockan 15:00, så detta ger ett utmärkt tillfälle att publicera ett nytt blogginlägg nu när ni äntligen kan smita ifrån och tjuvsurfa på mobilen.

Korrelationen mellan kostnaden för hushållets julklappar och hushållets disponibla inkomst finns förstås, men är svagt. Korrelationen är 0.11.
Samma men med 100 000 som max disponibel inkomst och 50 000 som max julkapp.
Medelinköpen av julklappar i hushållet ligger på 4 984:- SEK, och medianen på 3000. I snitt är detta 14% av den disponibla månadsinkomsten och i median hälften eller 7%.
Samtliga svar.
Lite mer förvånande är att endast 9% av de svarande läsarna uppger att de inte köper några julklappar alls. 

Läsarna är förstås inte representativa för Sveriges befolkning, utan bara för de bloggläsare som svarar på enkäter. Disponibel inkomst för hushållet bland respondenterna var i medel 63 547:- SEK per månad, och i median 47 000:- SEK. Detta justerar inte för antalet personer i hushållet.

GOD JUL!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. God jul och tack för att du delar med dig av din kunskap.

  SvaraRadera
 2. Gdo ljul från oss i dsylektikreförbnudet

  SvaraRadera
 3. Snart är det dags för julbord och snaps. Vilken är er favoritsnaps julbordet?

  SvaraRadera
 4. Jeltzin 300cl Bag-in-box.
  Nastrovje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Illa, Beluga Gold Line ska det va, Jeltzin är det bara fattiga tyskar som dricker.
   Kaufmann är bra med.

   Radera
 5. God Jul och fin scatter plot

  SvaraRadera
 6. Nyköpings, direkt ur frysen! Passar till den inlagda sillen som en smäck.

  SvaraRadera
 7. Oj va folk ljuger friskt på nätet.
  God Jul!

  SvaraRadera
 8. Jag ger mina barn pengar, så de kan handla på rean i mellandagarna (ofta till halva priset). Tråkigt, ja kanske? Men de får mer för sina slantar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är knappast halva priset. Möjligtvis 5% rabatt, d v s kaffepengar

   Radera
 9. Låter som en ganska låg median faktisk. Men denna blogg har kanske snitt ålder strax under 40 med en hel del ensamhushåll. Snittet är dock rätt högt. Visar förstås bara på självklarheter

  SvaraRadera