Cornucopia?

Aktuellt

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?

Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur sk...

2018-12-10 17:34

Enkätresultat: Konservativa blocket starkt framåt vid extraval - Liberalerna utplånas

Resultatet från förmiddagens läsarundersökning är nu inne, och den visar på att ett extraval skulle stärka det konservativa blocket starkt, medan Liberalerna i princip utplånas som parti efter att ha röstat mot Ulf Kristersson (M) som statsminister och istället valt att börja förhandla med kommunisterna i Vänsterpartiet om en socialistisk regering. Småpartierna utanför riksdagen straffas också hårt vid ett extraval, när deras väljare istället fokuserar på regeringsbildning. Skulle siffrorna stämma får det konservativa blocket egen majoritet med 50.1% av rösterna.
Sankey-diagram över hur väljarsympatierna hos respondenterna har ändras från valet 2014 via årets val till ett hypotetiskt extraval per idag den tionde december 2018. 14 avser valet 2014, 18 valet 2018 och X vid extraval idag.
Notera att bloggens läsare till största delen är konservativa och borgerliga/liberala, och att urvalet därmed är snedvridet och det är svårt att säga något om rörelserna mellan de socialistiska partierna S, V och MP. Det verkar dock inte som det blir någon flykt från höger till socialismen vid ett nyval, så exakt hur rösterna omfördelas bland socialiserna är kanske mindre intressant?

Respondenterna är också till 93.8% män, med en åldersfördelning främst under 50 år. Kvinnor och äldre kan rösta annorlunda, även om de kvinnor som svarat bland de 1 855 respondenterna inte verkar visa upp sådana mönster.
Åldersfördelning respondenterna. Svaren på 100 var förstås SD-svansen där samtliga 100-åringar förstås kryssade SD. Finns inga partisympatisörer som uppför sig så barnsligt och fånigt som just SD:s nätaktivister, men så är SD-väljare enligt Sifos stora partisympatiundersökningar också de mest lågutbildade och lågavlönade bland riksdagspartierna.
Men slutsatserna i blogginlägget gäller framför allt manliga borgerliga och konservativa väljare. Till borgerliga partier räknas C, L, M och KD, och till det konservativa blocket hör liberalkonservativa Moderaterna, konservativa KD och det nationella socialistkonservativa SD.

Den stora vinnaren vid ett extraval är KD, som går framåt 40% och skulle landa på 8.8% av rösterna. Den stora förloraren är Liberalerna, som backar 77% och skulle förvandlas till ett parti med blott 1.3% av rösterna. En total utplåning.

Även SD och M går framåt.
Plockar röster.
KD plockar sina röster från Moderaterna och SD, samt från det som klassats som blankt ovan vilket representerar både soffliggare, blankröstare och väljare av partier utanför riksdagen. Här kan man förmoda att KD plockar många av MED:s väljare då extravalet kommer vara fokuserat på regeringsbildning. 

Moderaterna går framåt något med 5%, och skulle landa på 20.8% av rösterna. Partiet tappar väljare till främst KD och SD, men M plockar större delen av Liberalernas väljare. M får också en del väljare från blankt-kategorin, förmodlingen MED-väljare. 

Sammantaget gör detta att M ändå går framåt när Liberalernas fd väljare röstar på den statsministerkandidat som partiet röstade emot i riksdagen, dvs Ulf Kristersson.

Liberalerna tappar främst röster till Moderaterna, men också en del röster till KD och lite till C. Uppenbarligen stöder inte partiets väljare i riksdagsvalet 2018 den aktuella linjen att försöka förhandla fram en socialistisk regering med stöd från Vänsterpartiet. Istället flyr man till det liberalkonservativa Moderata alternativet.
Finns det några väljare här någonstans?
SD plockar väljare från blankt (förmodligen MED och de rena nazistpartierna) och framför allt Moderaterna, och till viss del KD, men tappar även väljare till i princip bara KD, och lite till M. SD går framåt 17% och skulle alltså få 20.5% av rösterna.

Centerpartiet visar inte upp något större tapp, även om de backar något. Tappet är främst till KD och M, dvs väljare som inte vill se en socialistisk regering, utan en borgerlig. Tappet är inte tillräckligt för att utplåna partiet vid ett extraval, utan man kommer sitta kvar i riksdagen.

Soffliggarna och de som röstade på partier utanför riksdagen mobiliseras till de etablerade partierna, med regeringsbildningen i fokus. De strömmar främst till KD, SD och M.

De socialistiska partierna är för små bland bloggens läsare för att kunna säga något särskilt om, men MP backar, V oförändrat och S går framåt. Stickprovet är dock för klent för att kunna säga något annat än att väljare till höger om S inte byter till socialistiska partier. Vad som än händer i det socialistiska blocket stannar i det socialistiska blocket.

Sammantaget kommer det konservativa blocket M-KD-SD att stärkas kraftigt vid ett extraval, på bekostnad av Liberalerna och partierna utanför riksdagen. Där också Liberalerna hamnar så till den grad att de inte ens kommer få partistöd längre fram.

Totalt skulle det konservativa blocket, om dessa ökningar skulle slå igenom i verkligheten, få 8.8%+20.8%+20.5%=50.1% och egen majoritet. Till detta kommer ytterligare mandatmarginal då småpartierna och Liberalerna, eventuellt även MP, hamnar utanför riksdagen.

Siffrorna ovan ska förstås tas med en stor nypa salt, men man kan t ex titta på hur SD ökade med 24% 2014-2018, vilket skulle gett SD 15.1%. Verkligheten blev 17.5%. KD ökar ovan med 65% 2014-2018, verkligheten var 38%. M backade 17% enligt ovan, verkligheten var 15%. Riktningen stämmer alltså, men det finns viss felmarginal. Förstås. Den som tror något annat är mer överutmanad än en miljöpartist. Felen kan hypotetiskt förklaras med köns- och åldersfördelning. Men jag vågar stå fast vid slutsatsen att Liberalerna straffas ur riksdagen och att det konservativa blocket går framåt, medan det socialistiska blocket inte ändras särskilt mycket. Liberalerna bör med tanke på bloggens läsekrets ta hotet om utplåning på allvar.

Bloggen återkommer med en del andra slutsatser utifrån enkäten, t ex lojalitetsgraden hos väljarna i de olika partierna, dvs hur många som inte ändrar sig utan röstar samma 2014, 2018 och vid ett extraval. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

62 kommentarer:

 1. Annie har ju totalt tappat huvudet. Vad håller hon på med. Det är ju hon/partiet som stjälper alla möjligheter att bilda en regering. 8,6% i valet men spelar som hon nästan skulle ha egen majoritet. Hon ser att det är alla andra partiers fel och att dessa måste förflytta sina positioner för ett hälsosammare läge, medans det är hon som är själva smittkällan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annie Lööf har läst en bok och tror hon är Dagny Taggart, när hon i själva verket är Dagnys oduglige bror. Att läsa många böcker är nyttigt. Att läsa en bok är livsfarligt.

   Radera
  2. Nej. Huvudet sitter kvar, syns på bilder. Och innehållet är intakt också, märks på beteendet...

   Radera
  3. Den tar iofs väldigt lång tid att läsa, den där boken. Jag har hållit på sedan i våras. Gillar den.

   Radera
  4. Och varför är det C som får allt ansvar för regeringsbildning i vissas ögon, när de nu bara fick 8,6%? Har inte t.ex Ulf och Stefan betydligt större ansvar?

   Radera
  5. Annie har inte tappat något alls , hon lyder Soros och Kalergiplanen så gott hon kan , "tyvärr" missade hon statsministerposten" och inte fick den makt som Soros hoppats . .
   Detta spelar nog ingen avgörande roll eftersom FN avtalet är påskrivet och klart !

   Men å 3:e sidan så är det olagligt att en övergångsregler ingen som vi har nu skriver nationellt bindande avtal och kontrakt , men det är bara en av många lagar de senaste regeringarna brutit mot !

   Radera
  6. Nej Peter, det är inte olagligt att en övergångsregering skriver på bindande avtal. Hänvisa gärna till den lag som du menar gör detta olagligt.

   En övergångsregering får göra det mesta utan att utlysa extraval, men undviker det man kan kalla för "politiskt laddade frågor". Som ett mycket bra exempel hade man t ex med en skattesänkning för pensionärer i övergångsregeringens budgetproposition för 2019, eftersom man vid kontakter med övriga partier fått OK för att ha med denna reform. På samma sätt gäller internationella avtal om de har stöd av en bred riksdagsmajoritet.

   Radera
  7. Avtalet är inte heller juridiskt bindande och därmed bara ännu ett i raden av värdelösa FN avtal.

   Radera
 2. Märklig skillnad mellan L och C väljare. Partierna beter sig lika i regeringsbildningsfrågan. C-väljare tyckes gilla allt partiet gör medan L-väljare gör det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Centerpartiets väljare stöder tydligen agerandet. Det gör inte Liberalernas väljare.

   Radera
  2. Vilket bekräftas av andra opinionsundersökningar med ett bredare urval. 92% av C-väljarna föredrar agerandet vilket är naturligt just för att många har lämnat M pga dess konservativa inriktning. Folkpartisterna är som bekant mer kluvna, dvs allt är som vanligt.

   Radera
  3. Just precis. C-väljarna ser allt detta som gott nog. Nu vet vi också att S är beredda till en hel del kompromissande för att få behålla makten, dvs en faktiskt förskjutning i politik bort från vänsterpartiet. Sänkt statlig inkomstskatt på arbete (inkl slopad så kallad värnskatt) verkar alltså rimligt att förvänta sig under hela mandatperioden.

   Och oavsett ser det högst sannolikt ändå ut som om M+KD-budgeten går igenom på onsdag, eftersom både C och L sagt att de ska lägga ner sina röster i slutomröstningen. Då har vi alltid nåt att bygga på. Men ja, L åker ur riksdagen om det blir extraval med det agerande man kör på nu. Krävs nog att Björklund avgår för att något annat ska bli aktuellt.

   Radera
  4. För dessa väljare verkar det övergripande målet vara att isolera SD, inte att föra en borgerlig politik, för då hade C röstat gult till UK. Det som är ironiskt med dessa väljare med slagsida åt kvinnor, högutbildade, urbana och progressiva är att de nästan alltid och med imponerande precision lyckas bosätta sig och sina familjer så långt ifrån de utanförskapsområden som deras röster har resulterat i som det är möjligt. Men det kanske bara är en slump?

   Radera
  5. Inom både C och L finns det många som har som främsta mål att minimera inflytandet för V och SD. Särskilt inom C.

   Det argumentet ser man inte ofta på denna blogg -- och det är såklart för att finns försvinnande få C-röstare här. Många L-röstare i verkligheten vill dock definitivt ha en borgerlig ekonomisk politik, och vill absolut inte samarbeta med S -- därav det stora tappet för att Björklund går så långt. L är ju det av partierna som har störst totala skattesänkningar i sin budgetmotion (och även störst skattesänkningar till personer med högre lön), till exempel. Det enda sättet att blidka dessa väljare vore om S går med på långtgående liberala reformer, och nu visar det ju sig att åtminstone värnskatten är fair game (till sist!), men inte så mycket mer än så om man ser till vad som läckt ut från förhandlingarna. Då föredrar nog de flesta L-väljare en M+KD-budget med nån lämplig fortsättning senare under mandatperioden.

   Radera
  6. @Somebody

   Ren slump, känner igen det när jag ser det.

   Anekdot: En kollega med lite högre befattning som bosatt sig i ett vitt reservat beklagade sig häromdagen över invandringspolitiska konsekvenser som drabbat hans barn i skolan.
   Vi har ytligt diskuterat politik tidigare för länge sedan och jag vet att han avskydde SD, men jag hade faktiskt inte hjärta att just då fråga honom:

   Vilka röstade du på i förra valet?   Radera
  7. 8,6% av väljarna är tydligen förvirrade och identifierar sig med Annie Lööf.

   Radera
  8. Inte så konstigt att c inte straffas, Annie har trots allt redan före valet dragit till sig sd-motståndarna så hennes väljare känner sig nog inte lika lurade som folkpartiets väljare. Jag vägrar använda det namn de bytt till officiellt .

   Radera
  9. @Kallle7

   Det börjar bli oroväckande många i reservaten som beklagar sig på ett sätt så att man kan tro att de sympatiserar med de oberörbara. Jag brukar inte heller ta upp frågan hur de röstar när de nu får det resultat de sett komma utanför reservatsgränserna

   Radera
 3. Ingen barnsligare än SD? Nu sårar du mig.

  Men, vackert och lättläst diagram. Vilket program är det gjort i?

  SvaraRadera
 4. Tycker L eller C att det är bättre att sitta i eller släppa fram en sosse-regering som passivt stöds av kommunister än att sitta i en borgerlig regering som passivt stöds av SD????
  Är det så är dom inte längre borgerliga eller mitten-partier...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skiter björnar i skogen?

   Radera
  2. Ljuger ensamkommande om sin ålder?

   Radera
 5. "Ideologi är för idioter" konstaterade Cornucopia i ett inlägg för fem år sedan, men Annie Lööf tror till 100 procent på den ideologi som kallas liberalism och som synnerligen få i svenska folket verkar tro på. Kan ingen få henne att fatta att hon beter sig som en idiot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen 8% eller så som tror på den...

   Radera
  2. De 8% är sådana idioter att de inte begriper vad de röstat på :)

   Radera
  3. Rickard: icke destu mindre fler än "synnerligen få" skulle jag vilja påstå...

   Radera
 6. Det största felet i en analys brukar kunna härledas till provtagningen.

  SvaraRadera
 7. Skönt att """Liberalerna""" får smisk för högförräderiet; personligen hoppas jag på en palatskupp som får bort odågan Björklund.

  SvaraRadera
 8. Sista ordet är inte sagt än. Imorgon
  håller Liberalerna rådslag, om de går S tillmötes, som kan antas, isoleras C i högerburen, vilket de inte vill.
  Kanske borde Lööf svalt Löfvens bete idag,
  det blir kanske inte bättre än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. L har ställt in sitt partirådsmöte.

   Ingen mening längre efter att C bestämt sig. Så det ser ut att bli M+KD-budgeten som gäller samtidigt som nu C och L röstar nej till Stefan som statsminister.

   Radera
  2. Som jag påpekat så spelar det ingen roll vad L gör (utom i väldigt hypotetiska scenarier). Deras möte var bara ett spel för gallerierna ändå, men de "måste" kanske ha ett möte (om det ändå skall röstas om Löfven) så de har bestämt sig hur de skall lägga sina meningslösa röster...

   Radera
 9. Funderar på om bloggens slagsida mot höger bland läsarna gör att man i undersökningen missar liberalernas socialliberala väljare som gärna ser samarbete med S?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titta på förhållandet M/L 2018 enligt ovan, så ser du att L var överrepresenterade bland läsarna.

   20%*163/449=7+%.

   Det är alltså högre andel FP-läsare än M-läsare här på bloggen, relativt valresultatet. Så din hypotes kan nog avfärdas.

   Radera
  2. Tvärt om bör Liberalerna ta mycket allvarligt på slakten. Den är på riktigt.

   Radera
  3. Vi har redan allt för många partier i riksdagen, om man är liberal så borde det finnas ett intresse av att slå ihop småpartierna L och C till ett större och mer slagkraftigt liberalt parti. Alternativt kan L byta till Sabuni, en ledare med integritet.

   Radera
 10. Björklund hänger ju likt en barnunge i kjolen på Mamma Lööf.

  Inte ett dugg förvånad över att deras väljare flyr partiet.

  SvaraRadera
 11. ska det inte stå det konservativa blocket i samarbete med nazisterna, eftersom ju Liberalerna straffas efter att ha valt att samarbeta med kommunisterna..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror bestämt SD benämns som "nationella socialistkonservativa SD" ovan.

   Radera
  2. "nationella socialistkonservativa" va en ny benämning, men stämmer väldigt väl på NSDAP fram till 1934. Intressant.

   Radera
  3. och i analogi med att Vänsterpartiet fortsatt har några kommuniströtägg inom sig, så har SD dessvärre också ett antal brunsmetande fullblodsnazister och då bloggaren inte ser några dubier med att kategorisera nuvarande socialistiska vänsterparti för vad de IDAG representerar, borde man i rättvisans namn också skriva i så fall också skriva ut vad vissa inom SD har representerat... men istället kan jag tycka att det vore rättfärdigare att just skriva ut vad de IDAG representerar, dvs ett socialistiskt , dvs just den politik och ideologi Socialdemokraterna representerade för 30 år sedan, respektive det "nationella socialkonsetvariva" enl ovan

   Radera
  4. Roger Altman:
   Om man tittar på förslag som lagts och läggs, partiprogram, uuttalanden från ledande företrdare m.m. så är inte SD och har aldrig varit nationalsocialister, medan V än idag förespråkar sådant som fullt rimligt kan betraktas som kommunism.

   Radera
 12. Löven gick ut vid lunch och deklarerade att S skulle göra allt dom kan för att få en överenskommelse med Centern! Centern vill bla ta bort arbetsrätten,ha fri hyressättning, lagstadgade minimumlöner och annat trams. Ni förstår väl att en riktig Socialdemokrat aldrig skulle gå med på något av Centerns sk 'liberala' punkter. London har fri hyressättning och folk betalar, i snitt, 60% av sin lön, innan skatt, i hyra. Har det avhjälp bostadsbristen? Såklart inte. Kommer minimumlöner på 8.000kr/mån innebära fler bra jobb? Såklart inte. Det här är inte ens liberala ideer, det här är 1%-eliten som tagit över våra politiker och trycker ut en vansinnes-politik på svenska folket. Har du hört en politiker som har talat om nya företag med 50.000 nya jobb? Har du hört talas om högre löner och ett bättre land? Har du hört en politiker lova bättre levnardsstandard och mer el? Näe just det. Dessutom, varför får vi bara veta att S ger upp saker och inte C? Varför beskrivs C som den starka parten som inte givit efter i någon fråga, fastän C är 1/5 så stort? Propaganda maskinen jobbar med era hjärnor dygnet runt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spartacus
   Varför ska boende subventioneras?
   Vad är det käcka med att "alla ska ha råd att bo på söder"?

   Radera
  2. Riktigt bra skrivet

   Radera
  3. Vet inte hur det är med din propaganda maskin.
   Men bostadsfrågan är för komplex för typ alla att enkelt bemöta i valet. Stockholm är inte London. London har en mycket högre (hittils) attraktionskraft osv och ett världsspråk.
   Går därför inte att jämföra det så.
   Utan att försvara Annie eller någon annan kan man ju konstatera att politiker får väl ha vilka idéer de vill, och här får C uppenbarligen stöd för något av det. Men det måste ju ses i relation till vad de andra partierna föreslår.

   Radera
  4. Så det är bostadsbrist i London ? Finns det alltså bostadskö i London?
   Så att man inte kan flytta in i en bostad tämligen omgående?

   Eller har du en ny definition på när det är brist på en produkt?

   Radera
 13. Ok, nu har dom tramsat 4 gånger. Löven, Ulf, Löven och Lööf. Ska vi få omval nu då? Såklart inte. Centern ljög och sa dom var ett Alliansparti! Kan vi få omval? Såklart inte. Kan vi bli av med rikspolitikerna och få en bättre demokrati där tex kommunerna kan bilda en typ Senat i amerikansk stil, så vi blir av med denna fasciststat med diktatur kommandon som ska pina folket? Klart vi kan! Det är dags att bilda en demokrati byggd av folket, inte tokiga demagoger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spartacus: Om jag förstår Dig rätt så förespråkar Du alltså en återgång till den 2-kammarriksdag vi hade till och med 1971 ... eller tolkar jag dig fel?

   Radera
 14. Intressant graf.
  Jag funderar på om det inte är en liknande process mellan hur polariserat det blivit kring de olika frågorna som möjliggjort SDs framväxt, och processen kring att de liberala partierna straffas ut.
  Det är en hypotes. Något i denna stil:
  1.
  Den första polariseringen kanske följer mer GAL- TAN skalan mer än höger vånster. Den uppkom allteftersom etablerade partier aktivt lät bli besvara en del av de frågor och effekter som uppkom iom post-2008 krisen, vidare "effektiviseringar", flyktingvågen/asylfesten osv. Hade de etablerade partierna bemött fler av sina väljares frågor hade valresultaten nog blivit annorlunda. Men polariseringen bidrog till att minska den liberala "utrymmet" - som kanske består av "det är lite komplicerat, men vi vill ha frihet men även en del mer sociala grejer i en mix". Särskilt som alla partier tidigare rört sig mot mitten (ffa både S och M). Nu straffades de etablerade partierna genom att backa tillsammans.

  2. Lite mer "klassisk" höger-vänster skala.
  Liknande effekt men där polariseringen typ fortgår. Men där nu det återstående smala utrymmet i mitten för liberala partier är litet och pga tidigare politik för litet för två partier. Funderar på om det spelar roll att:
  - Den ena partiledaren är en yngre kvinna medan den andra en man som kan ses som gubbe av liberala men progressiva i dagens mening..
  - Att det är lite oklart vad L och C bitvis står för. Vilket inte blir klarare iom senaste veckorna piruetter.
  Men här fortsätter polariseringen på två sätt:
  - dra isär det smala mitturymmet som har redan få anhängare totalt.
  - stöpa om blocken internt.
  Det borde innebära att V egentligen fortsätter att växa, fast det är svårt att veta då läsekretsen här inte är så vänster.
  Det som förvånar mig är att S växer då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg på slutet av punkt 1.
   Skulle ha stått:"Nu straffades de etablerade partierna genom att backa tillsammans när väljare i frustration antingen proteströstade, eller lockades av SDs retorik som inte bemöttes (och då blev det en sorts walkover från de övriga partierna)."

   Radera

 15. Bra att du inte säger nationalsocialisterna SD som du brukade göra, även fast dom är är nationalister och socialister.

  SvaraRadera
 16. Tack Lars för en lysande presentation av undersökningen. Detta är givetvis något som MSM _borde_ producerat fast i större skala, men ja... ...MSM...

  SvaraRadera
 17. Enligt Inizio vill 23% ha en regering med M, Kd och Sd. 18% vill ha S, Mp, V, och 16% vill ha Alliansen. Det blåser styv konservativ kuling efter asylfesten och övriga progressiva galenskaper som dominerar MSM.

  SvaraRadera
 18. Förlåt en okunnig, men som jag ser det i diagrammet, så är SD största parti med 711 röster, eller 38,3 %. M får 471 röster, eller 25,3 % och KD 376 röster, eller 20,2 %, summa 83,8 % av samtliga 1855 respondenter.
  Du skriver att M får 20,8 %, SD 20,5 % och KD 8,8 % Summa 50,1 %.
  Jag misstror dig inte, jag är bara inte med på hur du får ihop siffrorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsarna är inte representativa f hela folket. Jag har tagit skillnaden 18-X och justerat verkliga utfallet 2018 lika mycket.

   Radera
  2. Ahh. Då förstår jag.
   Tack för förklaringen. 👍

   Radera
  3. Cornu
   Stör det dig om nätterna att det är så många SD-svansar som hänger här (eller i alla fall försöker)? Du engagerar dig ganska mycket och lägger rimligen en del tid för att hålla forumet "rent", bortsett från kuckeliku som får husera fritt med sina vansinniga idéer.
   Jag personligen gillar nivån på diskussionerna, men jag måste erkänna att jag saknar tågfantasten lite...
   Om du var tvungen att välja, skulle du välja en V-svans eller SD-svans som nära granne/bordsällskap?

   Radera
  4. Jag har uppenbarligen fått en stalker i BB. Han säger osnälla saker om mig lite nu och då, har jag märkt. Han är alldeles uppenbart en psykopat som tycker att vi skall skita i planeten. Han verkar vara rädd för att han skall få några kronor mindre i plånboken om vi inte skiter i människosläktet och kommande generationer. Vilken man! Han borde nog aldrig lämnat BB.

   Radera
 19. Liberalerna och Centerpartiet skriker om att värnskatten ska avskaffas för att det ska löna sig med högre utbildning. Samtidigt vill de ösa in "ingenjörer" från Pakistan, Bangladesh och Indien, vilket vem som helst kan räkna ut kommer att leda till lönedumpning. Det känns mest som att C/L har blivit partiet för medelklassen som inte är hotade av arbetskraftsinvandring. Ekonomer, Jurister, Statsvetare och Journalister kanske till viss del läkare.

  SvaraRadera
 20. Expressen skrev idag någon form av "dödsruna" över Björklund. De refererar även till förre KD-ledaren som i intervju i tidskriften Café för några år sedan summerade att Björklund var Sveriges Frank Underwood (Netflix House of Cards). Föga smickrande alltså.

  SvaraRadera