Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2018-12-20 14:23

Dödskors i alla börsindex - nya årsbottennoteringar

Samtliga börsindex jag bevakar har nu dödskors efter att Dow Jones Industrial Average igår utlöste signalen. Samtidigt har vi nya årsbottennoteringar i de flesta börsindex.
Dagschart Dow Jones Industrial Average.
Med ett fall på -1.49% under gårdagen utlöste DJIA slutligen sitt dödskors när MA50 gick ner genom MA200. Det var ett äkta dödskors, eftersom MA200 var fallande. Därmed har samtliga de börsindex jag följer signalerat dödskors.

DJIA är tillbaka på nivåer sedda senast i oktober 2017.

Även CAC-40, FTSE-100, S&P-500, NASDAQ Composite, Euronext-100, OMXS30 och OMXSPI och Russel-3000 noterar årslägsta i skrivande stund. Russel-3000 är tillbaka på september 2017.

Tyska DAX visade intradag sin lägsta årsnotering, men handlas nu på sin näst lägsta kurs om börsen skulle stänga i skrivande stund.

Någon månad till med samma nedgångstakt så är även 2017 års börsuppgångar utplånade och index är tillbaka på 2016 års nivåer. Det går bra nu.

Följer man konjunkturmodellen är man likvid redan och kan ta det lugnt från åskådarplats.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Jag gick in med några småposter, för ett par veckor sedan, då jag trodde det hade bottnat. Tydligen lite för tidigt ;-)
  Men å andra sidan, har jag det mesta på räntebärande konton, så det jämnar väl ut sig med dagens räntehöjning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, fast räntehöjningen var redan väldigt inprisad. Frågan var väl mer ifall det skulle enbart stanna via 0,25% procentenheter höjning. Jag gissade på detta. Men så tror jag också vi stannar vid denna nivå eller strax därunder de närmsta tre åren. Nu när den av bloggaren förnekade "Amazon-effekten" biter på allvar så visar nog julhandeln inte upp några rekordsiffor. Men låt oss se, med en ödmjuk ton till det som komma skall. Jag gissar på köpcenter-slakt, p g a att internet handeln mer och mer börjar nå stugorna.

   Radera
 2. Skrämmande likhet med bubbelanatomin

  SvaraRadera
 3. Det är den där marginella toppen till höger som utgör den klassiska signaturen på toppformation. Ser likadant ut för våra bostadspriser nämligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1460 och Amazon ger säljsignal. Jag tror kursen ska ner till 1076 (-27%) före långsiktigt köp! Just nu 1486 och fallande......

   Radera
  2. Nu är det inte långt kvar tills EU-bank ETFen EXV1 får en otrevlig säljsignal!

   Radera
 4. När kommer the bull trap???

  SvaraRadera
 5. Volatiliteten är större på börsen, men följer man samma modell så bor man i hyreslägenhet idag. Den som är skuldfri har säkert en härlig känsla, men drar säkert även denna gång den kortaste stickan.

  SvaraRadera
 6. Dags för bearfonder m.a.o.?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi ska sätta oss kring dessa nivåer med en mindre rekyl. Jag tror det återstår 2 st nedgångs-rundor till innan det blir en större rekyl uppåt. Långräntan i Tyskland(Bund) har just nu en dubbeltopp vilket antyder en smärre rekyl. TLT likaså liksom TSYS10.

   Jag tror både Google och Amazons säljsignaler kommer att hålla...vi får se, det blir knappt antagligen!

   Radera