Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-12-31 11:06

Det bästa med året enligt Försvarsmaktens anställda

Försvarsmakten har publicerat en årsvideo, där man faktiskt visar upp verksamheten och rätt många snygga scener. 
Det är väldigt stor skillnad på Försvarsmaktens interna produktioner, och den reklam som man betalar för i syfte att sprida via kommersiella kanaler för att främja rekryteringen. Reklamen är ofta mer eller mindre obegriplig, och visar sällan upp verksamheten.

På PR-kontot (till skillnad mot reklam) hittar man istället enheten Combat Cameras egna filmer, vilka istället visar verksamheten, vilket enligt mångas uppfattning är vad som behövs för att locka rätt personer till att söka sig till yrket. Ovanstående film är en sådan, där man låter några av Försvarsmaktens anställda uppge vad som var det bästa med året.

Dessa videos läggs dock bara upp på hemsidan och Youtube, och förlitar sig på spridning via sociala medier, vilket istället oftast bara når de närmast sörjande och redan frälsta.

Likväl är det ett bra sätt att börja nyårsafton med.

Gott slut.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Exakt.
  Varför - VARFÖR - visas inte detta som TV-reklam under mellandagarna som en hälsning från FM och en liten blänkare inför nästa års rekrytering?
  Mycket märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer i mycket bra video.

   Ungdomar tittar inte på marksänd TV därför är Youtube, Insta och liknande mycket bättre sätt att nå ut.

   Radera
  2. Finns ej pengar i budgeten för det.

   Radera
 2. Utmärkt! Spritt till intresserade!

  SvaraRadera
 3. Nostalgi. PK i malpåse? Uniform före "mångfald". Ett fall framåt.

  SvaraRadera
 4. Men jag tror ändå att denna video talar mer till de som redan vet vad det handlar om. Alla de som får en igenkänningsfaktor. De som kan känna lukterna när de tittar på filmen.

  TV-reklamen trycker mer på varför folk ska vara delaktiga i försvaret och det är rätt väg att gå när de vänder sig till nybörjare.

  Ett par tankar som dök upp under videon:

  Gummiplattorna som sitter på banden på 122:an. Sitter de där alltid eller är det enbart en skoning för vägarna i fredstid?

  Sedan fundera jag på vad vi mer har för kraftfulla vapen att skjuta fientliga stridsvagnar med idag, än kanonen på 122:an? Pansarvärnsvapen finns väl inte längre? Läste på Wikipedia och blev hänvisad hit: https://cornucopia.cornubot.se/2013/07/svenska-forsvaret-avvecklar.html
  Har det hänt något mer på det området sedan 2013?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.robotmuseum.se/Mappar/Robothistorik/11_Pansar/ARM_rb_55.htm

   Radera
 5. Så vi har RB 55E nu? Det var vad Lars ansåg vara minimum 2013 (och jag också) men då var den troligen inte beställd.

  Tack för länken, men sidan är väl inte uppdaterad på ett tag eftersom HKP 9 står som bärare och den helikoptern har väl tjänstgjort klart i försvaret? Men den finns ändå på de gamla PV-vagnarna 2063 nu?

  RB 55E kanske är hemligt för den finns inte med på försvarsmaktens hemsida bland vapen. Mycket annat finns dock med.

  SvaraRadera