Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2018-12-30 13:50

80x gånger fler mord per capita i socialistiska paradiset Venezuela

I det socialistiska paradiset Venezuela skedde det åttio gånger fler mord per capita än i Sverige förra året. Detta är ett land som hyllas som ett föredöme av många socialister på vänsterkanten. Siffrorna per capita för morden i Venezuela är ungefär lika höga som de sammanlagda amerikanska dödsfallen under andra världskriget.
Lenin. Kommunism! Inte från Venezuela, utan från ryska Barentsburg på Svalbard.
Under 2017 skedde 26 616 mord i Venezuela. Detta ska vara 89 per 100 000 invånare. Samtidigt är detta en minskning från 28 479 mord under 2016.

I kontrast skedde 113 mord i Sverige 2017, eller ungefär 1.1 per 100 000 invånare.

Det socialistiska paradiset Venezuela upplever alltså inte bara svält och misär, utan även cirka åttio gånger så många mord per capita som Sverige.

Ändå finns det folk på vänsterkanten som hyllar, rent av beundrar Venezuela, och ser landet som ett föredöme. 

För lite proportioner på vad 89 av 100 000 invånare innebär, så var USA:s förluster per capita under andra världskriget cirka 80 av 100 000 invånare. 

Under andra världskriget dödades 320 av 100 000 amerikaner, eller ungefär 80 av 100 000 per år givet fyra års deltagande i kriget 1941 - 45.

I övrigt har de svärjeblivnas föregångsland Ryssland sju mord per 100 000 invånare. Om nu de svärjeblivna vill framställa det som att diktaturen i Kreml står för ordning och reda.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

29 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Det är sant , förr när man hittade ett lik på gatan , i någon restaurang eller i ett varuhus så fanns det alltid någon med spade i bakluckan som kunde gå ut och gräva ner kroppen i någon skog !

   Det är sant , jag lovar ��

   Radera
  4. Jag pratar inte om ett enskilt land, utan om trenden i västvärlden. Där Sverige som ett av få länder sticker ut. Just för att mord per capita inte minskar, eller minskar väldigt långsamt. Jämfört med den stora massan av västländer. Om man ser till utvecklingen dom senaste 10 åren.

   Även vissa länder som fortfarande ligger högre än Sverige, har en nedåtgående trend. I vissa fall kraftig sådan. Sett över 10 års tid.


   Radera
 9. Tryckte på fel knapp när jag skulle godkänna kommentarer. Nåja.

  SvaraRadera
 10. Intressant jämförelse är att mord per capita är betydligt högre i Venezuela än i Afghanistan. Men inga från vänstersidan i Sverige propagerar för att Sverige ska ta emot flyktingar från Venezuela. Skälet är väl samma som det var under Sovjettiden - om förtryck och dödande sker av socialister är det helt i sin ordning och ska inte påtalas. Hyckleriet saknar motstycke!

  SvaraRadera
 11. Hm, Venezuela införde väl ett totalt vapenförbud för ungefär tio år sedan?
  Har det blivit värre sedan dess?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förbjöds köksknivar och hammare också?

   Radera
 12. Den gängrelaterad brottslighet vi ser här beror till stor påden narkotikapolitik som förs . Hårdare straffet driver upp priset, vilket betyder mer rån och inbrott behöver göras för att finansiera missbruket. Högre pris ökar också incitamenten för gäng att försvara sitt drogrevir.

  Här måste man tänka om. Några första steg kan vara:

  1) Legalisera försäljning av marijuana
  2) Låt vårdcentraler/läkare skriva ut narkotika till missbrukare.
  3) Legalisera innehav för eget bruk

  De problem vi ser är liknande de man såg på 30-talet då alkohol var förbjudet i USA.

  Över hälften i Sveriges fängelser sitter där för drogrelaterad brottslighet. Om vi kan minska den siffran frigörs resurser i rättsystemet att ta hand om brott med offer, så som mord, våldtäkt, misshandel mm.


  SvaraRadera
 13. Någon som har koll på vad som hänt i landet? Det fungerade bra förut. Bara oljepriset tror jag inte på. Kolla in "South of the Boarder" med Oliver Stone och "Untold History of the United States". Då får ni lite mer info hur det fungerar generellt. Men sen det finns mycket mer än så.

  SvaraRadera
 14. För ganska många år sedan läste man en del positivt om Venezuela, men det verkar ha spårat ur där för idag har jag svårt att tro att ens någon inom vänstern skulle hylla detta land.

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av MartinS

  SvaraRadera
 16. Intressant det här med socialistiska paradis. Är hyllar ett nödvändigt villkor eller är det rent av beundrar som utgör villkoret för att avgöra om det är ett paradis eller inte och i så fall hur många på vänsterkanten måste dela den uppfattningen? Viktas kanske olika uppfattningar och i så få fall hur många av varje behövs?

  Fast jag tycker nog att OSAC beskrivningen passar bättre på ett nyliberalt paradis. En svag stat där entreprenörer i 4x4 SUV:ar (enligt OSAC), som inte investerat tillräckligt i sitt eller anhörigas personskydd, möter andra entreprenörer som agerar på en konkurrensutsatt och oreglerad marknad.

  SvaraRadera
 17. "Venezuela har gått om Saudiarabien och har nu världens största kända oljereserv med 297 miljarder fat olja, motsvarande över 47 miljarder kubikmeter, uppger oljeministern Rafael Ramirez."

  47 km3. Med den oljan skulle man kunna fylla Mälaren 3,3 gånger. En teoretisk stapel med måtten 95x95cm skulle nå till mars när planeten är som närmast (55 miljoner km).

  Med dom förutsättningarna så är det svårt att förstå hur man kan misslyckas faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte svårt att förstå. Låt säga att du äger produktionen ifrån ett antal oljeborrhål i Venezuela; ganska sur svavelhaltig olja som kräver mycket raffinering; och betalar royalties som en utländsk investerare för att få plocka upp oljan. En socialist tar över och säger, om du inte säljer till oss för patetiskt låga priser så tar vi över med våld. Så gör dem godo på sitt hot och tar över.

   Hur villig på en skala är du som oljeutvinningsexpert och investerare att hjälpa venezuela, även mot betalning, att maximera sin oljeproduktion och underhålla de borrhål de stulit av dig?

   Varför är affärerna fulla av bikarbonat och annat skit istället för mat? För att staten hotar att om ni inte säljer bröd som är livsviktigt till lägre än inköpspris så klampar dem in och tar över. Staten vägrar att erkänna inflationen som de facto finns enligt svarta marknaden; utan påstår att så och så många bolivar är borde vara tillräckligt, annars är du en parasit som utnyttjar de fattiga och staten tar över.

   Vill du driva någon som helst verksamhet i detta land där folk äter upp sina älskade husdjur för att de inte har något annat val och inflationen närmar sig Weimar republiken med stormsteg?

   Radera