Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2018-11-14 09:16

Statsministeromröstningen - nu fäller C+L borgerlig politik - redo stödja socialismen

Just nu sker omröstningen om Ulf Kristersson (M) som statsminister igång i riksdagen. Liberalerna och Centerpartiet har förklarat att de aktivt kommer rösta mot en borgerlig statsminister, som ska föra en borgerlig allians-politik. Åtminstone Centerpartiet har öppnat för att istället stödja en kommuniststödd socialistisk regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Det hela är ett kvitto på att den så kallade alliansen har spruckit. Sverige borde genomföra ett extraval när det nu visat sig att två partier inte alls står för den politik de gick till val på.

Tillägg: Rösterna blev 154 ja och 195 nej. Ulf Kristersson (M) blev inte statsminister. Samtliga M-KD-SD röstade alltså ja. Samtliga S-C-L-MP-V röstade nej. Alla lyckades både närvara och trycka på den av partipiskan dikterad knapp.
Riksdagen.
Ulf Kristersson (M) ska inte ha gett några som helst eftergifter eller löften till SD, utan vill pröva att regera med grunden i alliansenpolitik och söka stöd för denna i riksdagen. Detta är dock inte acceptabelt för Centerpartiet och Liberalerna som aktivt avser att rösta nej till en moderatledd regering.

Detta eftersom SD sagt sig stödja Ulf Kristersson (M) som statsminister. Utan några löften.

En Kristersson-regering skulle vara svag, och i praktiken vara en konsensusregering, där en bredare del av riksdagen ger sitt stöd, även om utgångspunkten blir en allianspolitik. Ett litet steg åt höger från innevarande socialistiska regering. Detta steg är dock oacceptabelt för partier som Liberalerna och Centerpartiet.

Centerpartiets Annie Lööf verkar vara villig att rösta för Stefan Löfven (S) som statsminister, medan det är oklart om Liberalerna kommer göra det.

Målet för Sverigedemokraterna är antagligen att få fram ett extraval, eftersom ett sådant sannolikt gör att åtminstone Liberalerna och kanske även Miljöpartiet åker ur riksdagen. Frågan är hur man ska navigera fram detta.

En lösning kan vara att lägga ner rösterna idag, och alltså inte visa sig rösta för Ulf Kristersson. Därmed står det bortom all tydlighet att C och L fällde Alliansen. Sedan kan SD hävda att de tänker rösta för Stefan Löfven och att de fått "vissa eftergifter", vilket förstås kommer förnekas. Då får C och L inget annat val än att också rösta mot Löfven. Annars ger de makt åt SD, med samma dagislogik som de redan tillämpar.

Intressant är att Socialdemokraterna och Miljöpartiet ofta fått stöd av SD i riksdagen under den gångna mandatperioden, likt alliansen fick 2010 - 2014, och alla partier har alltså regerat med stöd av SD, och gett makt åt SD. Men den här gången är det alltså annorlunda.

Oavsett finns inte alliansen längre och Centerpartiet har visat sig vara socialister, eventuellt även Liberalerna om de i nästa statsministerrunda röstar för Löfven. Det vore därför klädsamt att genomföra ett extraval, där väljarna får ta ställning till ett politiskt landskap som inte gällde inför valet i september, där Centerpartiet och Liberalerna hävdade att de skulle stödja, rent av ingå i, Alliansen. 

Antagligen är det få av Centerpartiets och Liberalernas väljare som visste att de röstade för en kommuniststödd regering, ett kommunistiskt parti som bland annat vill ge staten rätten att utan ersättning beslagta privat egendom som skog och mark.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

119 kommentarer:

 1. Björklund: "Liberalismen har byggt världshistoriens mest framgångsrika länder med individuell frihet"
  Så då röstar han för vänsterns identitetspolitik?... hmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han röstar dessutom för Morgan Johanssons grundlagsförslag.

   Radera
  2. Det förslaget är ett av de värsta i modern tid. Fullständigt vansinnigt!

   Radera
  3. Björklund tar hjälp av kommunisterna för att fälla en Alliansbroder.

   Sen är han förvånad över de protester han får höra.

   Folkpartiet mot 2%.

   Radera
  4. Hörde Björklund förklara sitt ställningstagande på TV-nyheterna. Har aldrig hört honom låta så vettig förut, nu när ha enbart behöver ta hänsyn till sitt eget partis värderingar.

   Uppenbart att pressen att passa in i Alliansen har gjort krumbuktande på hög nivå nödvändig tidigare, för att försöka anpassa L till de andra partierna.

   Radera
  5. Ständigt dessa folkpartister!

   Radera
  6. Även om "Liberalerna" åker ut ur riksdagen så går det sannolikt inte in i Annie Lööfs korkade skalle att "liberalismen" inte är en ideologi värd att satsa skjortan på. Synd att timbroiterna bytte bort den ekohumanism som ett tag var Centerpartiets ideologi.

   Radera
 2. Med tanke på den annalkande lågkonjunkturen kanske det inte är så smart att bilda en liten högerregering trots allt. Den lär ju få skulden för allt. Kanske bättre att låta ett sammelsurium av S, MP, C och L ta makten. Ibland får man ta ett steg bakåt för att komma två steg framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du har helt rätt. Låt dem regera sig irrelevanta rakt in i lågkonjunkturen.

   Radera
  2. Ah, du tänker att man kan offra 4 år för att sedan byta extrem socialism mot extrem socialism? Bra ide.

   Radera
  3. Varför inte psevenson? Det blir kanske mindre förlust för regeringsförslaget om regeringen är liten? Jag menar om vi har en S+allians-regering regeringen så kommer ju både sossarna och alliansen få skulden och tappa väljare till extremister...

   Radera
  4. Fast det där med annalkande lågkonjunktur var ju ett argument för att släppa fram S/Mp redan förra gången för fyra år sedan. Trumps USA är på väg att dra upp världsekonomin så någon lågkonjunktur i stort blir det inte den här gången heller. Kollapsande bostadsmarknad i storstäderna är illa, men faktiskt inte samma sak som en generell lågkonjunktur.

   Radera
  5. Du har nog rätt. 4 år till med pk genus allaskahabidrag politik så har M/kd/SD egen majoritet och vi slipper majoren för gott.

   Radera
  6. Jag tror också att du kan ha helt rätt även om det känns frustrerande att betrakta Lööfs agerande. Känns som att Sverige och det mesta annat i världen befinner sig på en väg mot något mycket otrevligt - eller så börjar jag bara bli en gammal gnällig gubbe?!

   Radera
 3. C och L är fis-socialister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitten är en mer korrekt beskrivning.

   Radera
  2. Nä, det tycker inte jag.

   Radera
  3. “Mitten” 😅😅😅 detta blir ju bara bättre och bättre. Cirkus Sverige.

   Radera
 4. "Ulf Kristersson (M) ska inte ha gett några som helst eftergifter eller löften till SD, utan vill pröva att regera med grunden i alliansenpolitik och söka stöd för denna i riksdagen."
  SD har ju dock inte valt ett dugg otydliga på att de kommer kräva eftergifter för sitt stöd. De kommer absolut inte erbjuda något passivt knapptryckande till favör för UK. Detta förstår iaf C och L, troligtvis M och KD också även om de senare föredrar att låtsas som att det regnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är väl att de anser det vara en eftergift att enbart tycka och rösta lika som SD.
   Tror M / KD och SD egentligen har många kontaktytor, men det är fortfarande beröringsskräck som hämmar.

   Radera
  2. Som bloggaren skriver, alla har regerat med passivt stöd av SD, vad är skillnaden nu?

   Ingen regering lägger fram förslag som de inte är säkra på att gå igenom en omröstning, det skulle vara ett mycket större nederlag än för oppositionen om det förlaget faller. Så alltså sonderar man innan och anpassar förslaget.
   Det var väl omröstning om vinst tak i välfärden som SD ändrade sig och gjorde att Ardalan Shakerabi, som aldrig vill ta stöd av SD, stod o lipade just därför att SD hade ändrat sig efter att han fått klartecken att lägga fram förslaget. Oppositionen hade släppt fram en löpare till SD och lovat dem annat i gengäld.

   Radera
  3. Ja, det är väl detta som L och C vill undvika. Ingen tror väl ändå att SD lydigt ska trycka ja på alla alliansbudgetar utan att få något tillbaka.

   Radera
  4. Nä, de har de inte gjort innan heller. Skillnaden då är att både regering och opposition pratade med SD utan att det syntes utåt. Ingen kan vara så naiv och tro att man inte pratar med dem för att få igenom sin politik och sina förslag?!

   Oavsett vem som blir statsminister blir det en minoritetsregering och då kommer SDs 66 mandat att behövas vid vissa omröstningar. Det kan varken Löfven, Löff eller Uffe trolla bort.

   Radera
  5. Alliansen hade inte behövt ge SD vad de ville utan bara vara ett mer attraktivt alternativ än vänsterblocket. Det borde vara busenkelt med tanke på hur nära M+KD och SD står i flera av SDs kärnfrågor.

   Radera
  6. Skillnaden mellan nu och då är att nu sätter sig i så fall M+KD frivilligt i en sits där de vet att de inte kommer att få igenom någonting utan att ha SD i ryggen.

   Stor skillnad mot tidigare då SD's inflytande på sin höjd avgjorde någon omröstning lite här och där. Att samtala i sakfrågor för att söka stöd är en sak - att sätta sig i en situation där man ,edvetet är beroende av SD är en annan.

   Radera
  7. Med tanke på 8 års ständiga förhållande till SD och deras politik så är det knappast någon omröstning här och där.

   Radera
 5. Sveket kommer att drabba C+L hårt i framtiden. Tyvärr tror jag att S+C+L har mycket gemensamt under huven som gör att de tyvärr kan komma att regera Sverige genom att Lööf/Björken till slut låter Lövén bli statsminister. Eftersom dagens ministär redan saknar V kan den nya koalitionen bestå av S+C+L+MP. V kommer då att stödja en sådan uppställning efter förhandling. Extraval är självmål för C, L och MP....det vet S.
  Det kommer att heta att de(svikarna) "tar ansvar" pga av det parlamentariska läget.
  Frågan är hur partipiskan ser ut i C och L. Kommer protester? Finns det underlag inom C+L som kommer att våga gå emot partitoppen vid framtida omröstningar? Låt oss hoppas det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, L och C kan bli marginaliserade. Problemet är mkt Annie Lööfs manövrerande för att bli statsminister till varje pris. Hennes våta dröm om Allians+Mp med henne som statsminister, eftersom Mp inte skulle acceptera Kristersson ser omöjlig ut. Så Lööf måste nu släppa fram Löfven som statsminister för att hålla sitt "SD löfte".
   Hon kallar sig upprepat för "tydlig" men finns det ett luddigare parti än C ? Möjligen L då.
   I vilket fall finns inte Alliansen längre.

   Radera
  2. Instämmer också. Lööf är en hobby-idéteoretiker utan bildning(=som kräver erfarenhet). Man vet inte var man har henne helt enkelt. Det hon kan om verkligheten är att hon lyssnat på många mindre företag när det gäller arbetsrätten. Det är hennes "erfarenhet". Annars följer hon maktspåret fullt ut. En obehaglig typ. Skulle behöva lära känna hennes egentliga personlighet för att se vad hon döljer. Politiker som helt enkelt följer anvisningarna nere i Bryssel vet att de kan bli belönade framgent. Björklund är likadan. De har nästan alla konformerats i karriärstråket.

   Radera
  3. Bengt: på vilket sätt tycker du Lööf är otydlig? Jag tycker nog hon varit tydlig och gjort som hon lovat. Många gillar inte det de ser och försöker få det till att röra sig om att hon är otydlig eller oärlig (vilket i sig snarare visar på att dessa antingen inte lyssnat eller har bristande svenskakunskaper).

   Radera
  4. @Anonym

   Tydlig jo, men motiven är mycket otydliga(om hon inte kan luta sig mot Bryssel-doktrinen). Hon vill vara progressiv men är inte övertygande då hon anammar andras budskap. Det är för övrigt Centerns dilemma under sina försök att hitta en ny identitet efter att bondesamhället "lagts ner". Maken till att gå i andras ledband får man leta efter.

   Radera
  5. Folk stödröstar som bekant på partier som riskerar att åka ut. Ofta för att de vid valen profilerar sig på ett populärt sätt. Lööf t.ex stod upp för "haten mot de som protesterar"!, dvs hon uttryckte sitt hat mot de som kan komma att "lägga ner" Centern i framtiden. Av dessa råkar det finnas en del SD´are med tveksam bakgrund/sympatier. Det handlar om ren och skär maktutövning genom att utnyttja det s.k "nazist"-momentum som skapats av media med Löfvén i spetsen.

   Tänk att valdebatten nästan helt saknade substans. Vilken tur för MP att det lokala vädret blev så varmt under sommaren(större delen av jorden hade istället svalare väder än annars). Även där hittade Lööf ett sätt att bejaka populismen(den andra).

   Radera
  6. @Anonym. Lööf kan förefalla tydlig med att inte vilja sitta i någon konstellation med SD. Men det är det enda. Jag menar mer kring C:s politik. Hon har en radda floskler om vad hon vill, "Jag vill se osv", obs hon säger "jag" inte "Centern".
   Vilken politik hon ska föra är oklart. En röst på Centern kan vara en röst på S Mp eller M. Ingen vet.
   Att ha en politik som bara utgår från SD:s ställningstaganden blir också ytterst otydlig.

   Radera
  7. Tycker nog att Annie Lööfs Centerns liberalism är den tydligaste liberala rösten i Sverige för tillfället. Mer liberal än Liberalerna som mest profilerat sig med lagförslag om olika typer av förbud, eller andra regleringar. Och liberalare än moderaterna som för tillfället låter sig brottas ner av den konservativa delen.

   Problemet är väl i så fall att hon inte har med sig hela partiet i det liberala spåret. Men så länge hon är framgångsrik har jag svårt att se att hon blir utmanad inifrån.

   Radera
  8. @iblandekonomi

   Det är hon verkligen inte om det som betyder något gäller systemval. Hon för en ideologisk aningslös kamp för att tillgodose EU-elitens maktordningar och alla globalistiska strukturer som syftar till att minska demokratin. En maskerad liberal agenda, dvs nyliberal. Oliberal är inte att skapa regler/förbud. Nyliberal är att slippa att folket bestämmer. Företagen tar det ansvaret genom den s.k marknaden.

   Radera
  9. Av, du menar att det är oklart för att du måste tänka ett steg längre?

   Radera
  10. @Perspektivrik: Tror du använder dig av en ganska ovanlig definition av liberalism. Och då är det inte så konstigt att du tycker det är otydligt.

   Radera
  11. Ja inte står hon för klassisk liberalism i praktiken, dvs sedd utifrån människan och inte makten. Att prata går ju men att få liberala reformer också att fungera för de svagaste i samhället är inte det lättaste. Som motargument används då att de svagaste måste ta sig i kragen. Ja inte är hon socialliberal heller. Så vad är hon @iblandekonomi? Hennes hjältinna förutom den förtryckte Ayn Rand är Thatcher. Ändå var/"är" Thatcher emot mycket som frk Lööf dyrkar, t.ex EU och Euron.

   Radera
 6. Bästa lösningen för Sverige är en C + L regering med stöd av S. Dear får då ta ansvar för alla de problem de själva orsakat och får skulden för den kommande lågkonjunkturen. S med stöd av C + L funkar också. Idiotiskt av M att försöka ta över ratten då det ändå inte finns någon möjlighet längre att undvika bergväggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. samtidigt tror jag det var viktigt att visa för svenska folket att C+L målat in sig i ett hörn. Att andra länder i Norden t.ex har partier som driver samma politik som SD gör men utan inslag som startat SD(men fortfarande med anti-massimmigration)visar att det handlar om samma fenomen, dvs protester mot förd centralisering av makten. För det är det det handlar om vi skär bort flykting-frågan som sådan. I alla andra länder samarbetas det. Tyvärr är dock alla svenska partier för en centralisering men M har en hel del röster emot inom sig. Det är dessa som vill samarbeta.

   Radera
  2. Mer taktiskt hade nog varit att göra det tydligt att alternativ saknas. Det är ju där som verklighetsuppfattningen hos C och L haltar.

   De kommer så småningom inse vilka alternativ som finns och vilka som saknas. Men frågan är när och om de ställs inför mer än ett alternativ när de insett det? Frågan är om det då är UK eller SL som är alternativet då?

   Radera
  3. Tyvärr brukar inte sådant 'ansvar' betyda mycket i praktiken. Låt oss hellre försöka hitta en kompetent regering.

   Radera
 7. Vad bra då - nu har vi ju svart på vitt att S-C-L-MP-V regeringen kommer få en fin majoritet.
  Nu skall väl de bara komma överens om politiken...

  SvaraRadera
 8. C och L behöver överge "liberalismen" för att politiken skall börja fungera igen. "Liberalismen" har nått vägs ände och leder bara till destruktion och paralys.

  En ekologiskt medveten ideologi, som vi absolut behöver, måste förtydligas som en socialliberaldemokratisk (människo)ekologism för att den skall kunna ersätta liberalismen som mittenideologi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men S gör ju i praktiken tvärtom sedan länge. Man för en eu-politik idag som inte har grund i folks vardag. Finns inte mycket pragmatik eller proaktivitet i svensk politik sedan mycket länge.

   Radera
  2. Kuck
   Nej, din ekoskit är värdelös.

   Radera
  3. Planeten och civilisationen är på väg att kollapsa, men du är för dum för att förstå det BB.

   Radera
  4. Moderaterna skulle kunna börja ange sin ideologi som en socialiberalkonservativ (människo)ekologism, så hade de plötsligt ett nästan anständigt politiskt alternativ.

   Humanekologi är för övrigt en vetenskap, sort of. Till skillnad från skiten du tror på.

   Radera
 9. Är ju absolut tänkbart att SD blir största parti vid omval. Dvs not gonna happen. Extrem timing gjorde att antalet röster för SD verkligen minimerades, och alla andra har sänkt sin ställning ytterliggare sedan dess utom möjligen S. Andra partier tar nog det och springer så att säga, oavsett vad det innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valet var en bra indikation på hur uppblåst SD:s självbild är. Mest talande var hur vilken extremt liten del av de i invandrartäta områden som röstar på SD.

   De som drabbas mest av de problem som SD beskriver vill inte ha SD:s lösningar. Demokrati är bra!

   Radera
  2. @ibland
   Bidragsberoende kriminella parasiter är ju en del av problemet inte konstigt att de då röstar på de partier som ger bidrag, slappa lagar och överbelastad dåligt organiserad polis..

   Radera
  3. Största parti tror jag inte, men de röster som LO lyckades hålla kvar inom S och de som flög över till KD skulle kunna hamna hos SD denna gång, med 20-22% som följd.

   Invandrare som röstar på SD har ökat och kan mycket väl öka igen, framförallt tro jag att det ökar det bland dem som kom hit under balkankriget.
   https://omni.se/invandrare-rostar-pa-sd-ar-kritiska-till-invandring/a/wEjro1

   Radera
  4. Men frågan är om det egentligen gör någon skillnad? Möjligen blir då läget än mer läst...

   Radera
  5. @Kalle7: Att du tror att majoriteten av de som bor i de här områdena är kriminella är ganska talande. Tror du representerar SD:s världsbild ganska bra där. Och det är naturligt att människorna som lever i verkligheten har bättre kunskap om läget än SD:s politiska ideologer.

   Radera
  6. @Melmac: Om något är lite ökar, spelar det då någon roll? Speciellt om det ökar väldigt lite. Sen bor inte alla invandrare i områden som har problem. De som gör det röstar inte på SD.

   Radera
  7. "Mest talande var hur vilken extremt liten del av de i invandrartäta områden som röstar på SD."

   Klurigt.

   Radera
  8. SD förlorade antagligen 10% röster redan på den märkliga abortminan bara veckor innan valet. För de flesta är det en väldigt känslig röst, och de tveksamma försvann direkt med narrativet att SD är hemska när det gäller fler saker än migration. Typ, rösta SD om du hatar kvinnor.

   Men visst iblandekonomi, du har ju lite överlag huvudet under sanden i diverse frågor, så vi får väl vänta på någon form av facit här också.

   Radera
  9. @ibland
   I rättvisans namn så är ju inte alla bidragsberoende kriminella, precis som att alla kriminella inte hämtar ut bidrag.

   Man får inga bidrag om man äger en BR eller villa, ytterst få kriminella klarar sig någon längre stund utan att åka fast och få sina liv förstörda och kan omöjligt hålla ihop sin ekonomi och annat så att de kan bo i BR eller villa. Så var tror du de bidragsberoende OCH de kriminella bor någonstans?

   Eftersom du inte klarar av att räkna ut detta så ska jag hjälpa dig, de bor såklart i..... ..ta-dam...hyresrätter :) Och var finns det en jäkla massa hyresrätter där folk egentligen inte vill eller vågar bo ,där det då blir relativt lätt att få lägenhet?

   I mångkulturella gettot där typ "alla" röstar rött. Så ja, jag vågar påstå att jag är rätt säker på att de flesta som är kriminella bor där ihop med de som av olika anledningar är bidragsberoende. Och nu vet du också det.

   Radera
  10. Ja, alldeles säkert. SD:s valresultat kan ju inte spegla vilka som vill rösta på partiet, eller?

   Inse att vi fått facit. Bortförklaringar blir bara löjligt.

   Radera
  11. @Kalle7 Du har föstås rätt. Bor man i hyresrätt är man bidragsberoende eller kriminell. Konstigt att inte alla håller med dig om det.

   Radera
  12. @iblandekonomi, du sitter ensam i ett hörn och leker någon slags invers(?) contrarian, får för sig att jag hejar på SD osv. För framtida referens: jag och alla andra respektabla individer använder sådana här ytor för mer objektiv analys, då det antagligen är skisamma vad pseudonymen Linus Joensson känner i hjärtat. Precis som vi (antar jag) skiter fullständigt i vad du känner i för SD.

   Radera
  13. Jag bor i hyresrätt och tar inga bidrag. Så jag är antagligen kriminell;)

   Och Jo man kan få bidrag i BR och ÄR också...

   Radera
  14. @Linus Joensson: Att du hittar något annat att attackera än min person, är ovanligt. Hade varit trevligt om du brydde dig om vad jag skriver istället.

   Radera
  15. @prof Joensson
   Tappade SD 10% av sina röster eller 10% av alla röster?

   @cornu
   ”absolut tänkbart” hade vi nån % på det uttrycket i din undersökning här för nåt år sedan? Borde vara starkare än ”inte otänkbart” och ”så gott som otänkbart”, men klart svagare än ”ganska troligt”?

   Radera
 10. V kommer "att släppa fram" en "v"-regering utan dem själva för att inte riskera extra-val. Frågan är hur långt V är villiga att gå i frågor som arbetsrätten(C-politik). Jag tror man helt enkelt avtalar om att skjuta fram den typen av skiljelinjer på framtiden. Stort utrymme för kommande svek i riksdagen mao. Ett sant nöje för politiska kommentatorer men ack så svag politik vi kan få.

  SvaraRadera
 11. Svikare. Jag som röstar mitten eller höger kommer inte lägga min röst där i framtiden. Glad jag inte röstade på någon av dom det här valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som du aldrig röstat mitten, utan alltid höger. Det är inte mitten som C och L sviker i nuläget.

   Radera
  2. Vi har helt olika uppfattningar. Jag vill ha en alliansregering. Du kanske är sosse eller vänsterpartist och tycker de ska byta lag. För mig är det otänkbart. Röstade kd detta år. C och L är kappvändare.

   Radera
 12. Ganska tydligt besked från C och L att den absolut i särklass viktigaste frågan är att bibehålla invandring på rekordnivå. Så viktig att man är villig att rösta på en vänsterregeringen istället för högerregering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Invandringen är den viktigaste frågan för C, L, MP, V och S.

   Radera
 13. Långt, mycket långt ifrån dagens genuscertifierade identitetspolitk, Palmes besserwisser attityd och vurmande för diverse kommunistiska diktatorer...

  https://www.svtplay.se/video/16170611/falldin/falldin-avsnitt-1

  SvaraRadera
 14. Ygeman gav en mer korrekt verklighetsbeskrivning än Annie och Jan.

  FP och C säger att Sverigedemokraterna kommer få avgörande inflytande varje omröstning. Det stämmer inte. Det kommer bara ske när det finns åsiktsksillnader mellan de traditionella blocken, vilket också Ygeman sa.

  Kan de traditionella blocken inte hitta en uppgörelse, så är det ganska rimligt att SD får utslagsröst.

  Sen surrar Annie om att hon inte vill vara i en utpressningssituation, men det är så en riksdag fungerar. Partier (som representerar väljare) ställer krav och man förhandlar fram lösningar. Detta är att föredra framför att lösa kondlikter med våld. Om Annie inte vill vara med om denna process föreslår jag att hon avgår.

  Noterar också att Annie i Aktuellt igår sa att hon inte ville stänga dörrar när det gäller Löfven. En viss skillnad mot för några år sedan. Då skulle hon hellre äta upp sin sko än att agera stödhjul åt Löfven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annie litar inte på att moderaterna kommer att föra en allianspolitik. Ganska förståeligt med tanke på att konservativa krafter inom M ökat under en längre tid.

   M är största partiet inom alliansen och kommer med trycket inifrån, samt SD att kunna driva på för konservativa idéer som inte är en del av allianspolitiken. M spräckte Alliansen för länge sedan när AKB valde SD framför allianskollegorna.

   Radera
  2. Men att Annie själv håller Alliansen som gisslan går bra tydligen.

   Radera
  3. Alliansen är under attack från både vänster och från konservativa krafter. Verkar inte som att den klarar det. Om de gjorde det hade den gjort ett bättre val.

   Radera
 15. "Detta eftersom SD sagt sig stödja Ulf Kristersson (M) som statsminister. Utan några löften."

  Vem har gjort detta uttalande, och när? Vilket löfte menar du, att SD inte fått några löften av M, eller att SD inte lovar att fortsätta att stödja regeringen efter omröstningen?

  SvaraRadera
 16. Men Lars, som man bäddar får man ligga. Du har i åratal hetsat mot SD och hjälpt till att underblåsa det SD-hat som gör att Kristersson snuvas på makten trots att vi har den (nominellt) största icke-socialistiska riksdagsmajoriteten någonsin. Om du inte hade demoniserat Svääärjävännerna i vartannat inlägg så hade du kanske kunnat få din alliansregering. Det hade iallafall varit svårare för C och L att motivera sitt svek.

  Själv såg jag Kristerssons magplask komma från 10 mils avstånd. Han hade inte Bilderberg med sig den här gången och då vinner man inte en statsministeromröstning. Nu poppar jag popcorn och väntar på att Bilderbergs kronprinsessa Annie Lööf syr ihop en blocköverskridande regering och blir statsminister. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Seriöst? Tror du cornu har så stor inverkan på hur C och L röstar?

   Radera
  2. @Anonym
   Isak har rätt, men det är ju inte bara Lars som håller på sådär, effekten kommer av att så gott som all vanlig media inklusive SVT sedan många år tillbaka stigmatiserar SD och de som håller med dem på något sätt eller samarbetar med dem. och nuförtiden även de som mottar passivt stöd av dem. Det drivs som vanligt in i absurdum, jag fattar inte varför de flesta låter sig drivas som boskap när det gäller åsikter.

   Radera
  3. Många bäckar små. Han skryter ju allt som oftast om hur många läsare bloggen har. Han åker land och rike runt och föreläser och skriver i GP. Så nog är han en påverkansoperatör alltid, inte i klass med Bilderbergruppen givetvis men ändå.

   Poängen var som sagt att som man bäddar får man ligga. Piskar man upp SD-hat så ska man inte beklaga sig när det blir fortsatt rödgrön röra vid makten.

   Radera
  4. Säger en hel del om Lars som släpper fram dessa hätska kommentarer. Nej, jag håller inte med om allt som Lars skrivit om SD genom åren men den distinktion som han brukar göra mellan olika grupper av dess väljare är fullt rimlig.

   Radera
 17. Nu börjar det bli spännande...

  Hur C och L lyckades få hela sina riksdagsgrupper att rösta till detta övergår mitt förstånd, jag hade nog trorr (hoppats) på myteri i stor skala...

  Ok, C och L kan ju inte gå till omval för detta val kommer dom isåfall bli straffade för, en majoritet i båda partierna var för en alliansregering.

  Dom måste då nästan stå sitt kast och regera i någon form med S.

  Blir Annie Lööf statsminister så fick foliehattarna rätt som sa att Bilderberg utser nästa statsminister men där är vi väl inte riktigt ännu :)

  Jag tycker nog att S är märkligt medgörliga med C och L men det kanske bara sträcker sig till en fälld alliansregering och inte en statsministerpost.

  Hur som, en S,C,L,Mp,V regering blir svår att hantera och nu när lågkonjunkturen slagit till så kanske Kd,M,SD skall luta sig tillbaka och vänta till valet 2022 där dom garanterat får majoritet?

  SvaraRadera
 18. Visst har vi ett konservativt block som nu formats, M+Kd med SD i någon form som stöder.
  Dom har idag 43.6% och om dom är i opposition denna mandatperiod är det nog en riktig lågoddsare att dom får majoritet efter valet 2022.

  Är då lågkonjunkturen över och dom kan enas om en vettig politik, och dom tre partierna står inte så långt ifrån varandra, så kan nog socialistiskt styre vara brutet för mycket lång tid framöver.

  Vi får se men att gå i opposition precis när lågkonjunkturen startat och kunna skylla detta på C och L och odla en dolkstötslegend är inte helt dumt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2022 kommer sossarna ha ytterligare någon miljon valboskap. Medborgarskap delas alltjämt ut i rekordtakt.

   Radera
  2. Ja de konservativa får väl öka förståelsen för deras enastående politik så att S väljarbas eroderas.

   Sen kan jag tycka att S inte borde tillåtas använda skattepengar för att motivera potentiella väljare i fyra år att rösta på S, många program i utsatta områden har ju en tydlig S prägel.

   Radera
  3. Aha Johan. Du tänker att moderaterna kommer att öka när det koncentrerar sig på bara de konservativa, istället för som under framgången Reinfeldt, omfattade både liberala och konservativa. Jag önskar moderaterna lycka till och ser fram emot siffror som liknar Bo Lundgrens för moderaterna.

   Radera
  4. Även om uttrycket är etablerat borde till och med du Isak inse att det inte är så lyckat att beteckna nya medborgare som boskap. Om du inte ser det föreslår jag att du läser tex "En droppe midnatt".

   Radera
  5. iblandekonomi: Oj, kränkte jag dig? Halledudanedå.

   Radera
  6. @Isak: Nej. Blir dock inte så förvånad av att du fokuserar på att du missförstod den saken.

   Radera
 19. Inte oväntat att Sveriges egen Bagdad Bob blev nerröstad. C och L idag har infriat sina vallöften att inte ge SD inflytande, det är något bloggaren har missat. Sedan har de en lagom utmaning för att få ihop helhetsbilden med tanke på sina egna värderingar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge SD sitter i Riksdagen så kommer de ha inflytande. Det är oundvikligt och det är så en demokrati fungerar. Annie är inte bara emot SD, hon är emot verkligheten.

   Hennes vallöfte var att inte sitta i en regering beroende av SDs stöd. På frågan om hon kunde släppa fram en annan moderatledd regering så sa hon (innan valet) att det hade man inte tagit ställning till.

   Radera
  2. Tänjer man inte lite på detta för att tjäna ett annat syfte?
   Alla har ju använt sig av SD aktiva stöd i riksdagen för att driva sin politik.

   I ett läge efter decemberöverenskommelsen när valresultatet skulle gett Alliansen majoritet med SD PASSIVA stöd så väljer L och C att vägra även passivt stöd av SD.

   Kan dom inte istället vara ärliga och säga att dom är trötta på att spela andrafiolen åt M hela tiden och vill prova lyckan med S istället, hade liksom blivit mer schysst...

   Nu tror jag att det kommer ta en ände med förskräckelse för både C och L och att dom i valet 2022 kommer sitta som två små sk1tpartier i mitten utan inflytande men det har dom jobbat mycket hårt för.

   Radera
 20. Å andra sidan, om L och C hade deklarerat att de skulle rösta på M/KD utan att SD hade fått några garantier för sin politik så hade Kristersson fallit i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tror du det?
   Skulle SD hellre släppa igenom socialistkommunisterna?

   Och även om så varit fallet är det väl rimligt man röstar på sin egen politik och skiter i vad andra ev vill stödja

   Radera
 21. Fullständigt meningslöst att bry sig om dessa parasiterande pajasars apspel!

  Oavsett vilka av dessa halvfigurer som styr så så blir det bara ännu högre skatter och ännu mer regleringar.

  SvaraRadera
 22. Finns det någonting egentligen som hindrar att talmanen lägger fram samma regeringsförslag med M+KD igen typ imorgon och sedan igen på fredag och igen på måndag? Så får C+L välja mellan extraval och Kristersson... Ja det kan säkert ses som "odemokratiskt" att göra så men det är exakt vad Löfven hade gjort om han kunnat.

  Men visst, låt oss krumbukta oss fram ett par månader mot sista omröstningen. Det kommer vara då det gäller hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag ser som hindrar det skulle väl vara att ärendet måste bordläggas två gånger. Lägger han fram förslaget imorgon skall det då bo dläggas och bordläggas igen på fredag så då skulle det bli omröstning först på måndag osv.

   Sen förefalle det INTE särskilt snyggt, men talmannen kan utomordentligt enkelt tvinga fram nyval så. Föreslå bara Jimmie så är det nästan garanterat att det blir nedröstat så det stänker om det...

   Ju mer man funderar på hur grundlagen är funtad så inser man hur urbota dumt det är.

   Radera
 23. C och L ljög inför folket och sa dom var ett alliansparti. Genom att rösta mot en Allains regering med Ulf som ledare har dom sänkt sin egen allians. Detta borde resultera i ett automatiskt omval eftersom de ljugit inför folket. Men det är klart, dom är väl så vana att ljuga att dom inte bryr sig. C och L skulle ha sagt att de är i allians med S redan innan valet. M och Kd kan rösta mot C nu nar Lööf ska bilda regering. Men det kommer inte ske. Eliten och Bilderberg bestämde redan för 2-3 år sedan vilka som ska styra. Resten är bara ett skådespel. Tror ni eliten gav upp sin totalitära makt 1921? Haha, fools!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, valresultatet (i form av det låsta läget vi har nu) var ju inte svårt att se. Wallenberg agerade, de vet vilken makt-
   Och ägandehunger som finns i blodet på många markägarfamiljer. Annie var nog inte svårflörtad där och då - t.ex. Björklund hade varit svårare att pracka på härskarringen.

   Radera
 24. Jag sa innan valet att en röst pä C riskerade at bli en röst på S och nu ser det onekligen ut att bli så.

  Tror detta kommer kosta både C & L många röster, kan inte tänka mig att ngn större andel i endera parti vill ha mer vänstersocialism.

  SvaraRadera
 25. Det var Kristersson man skulle rösta om - men Åkesson som varenda talare pratade om.

  Hur kan de själva inte se att de i praktiken bedriver reklamkampanj för SD som landets viktigaste parti?

  SvaraRadera
 26. Nu sitter vi i ankdammen och kastar skit på varandra igen men om vi tänker till skulle det hela gynna ngn annan att vi har den splittring vi har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulfstaterna, Ryssland och i viss mån Kina gynnas ju, i mindre grad USA och övriga EU-länder. Denna splittring har ju pågått sedan andra världskriget, men fick väl riktig fart först på 60- eller 70-talet.

   Problemet är att vi inte har någon riktig elit i Sverige som kan visa vägen. Det finns liksom ingen att se upp till och ta rygg på. De som anser sig tillhöra någon slags elit sitter och tar avstånd från SD och sedan tycker de att de har varit bildade och "analytiska" samtidigt som de går fria från varje misstanke om att vara det minsta kontroversiell (det viktigaste för varje svensk).

   Svenska folket är sossemarinerade bortom all räddning.

   Radera
 27. Jag tyckte hela tiden under valrörelsen att det var konstigt att inte partiledarna ställdes mer till svars av media när det gällde regeringsbildningen. Alla kunde ju se åt vilket håll valresultatet barkade. Kan knappast ha kommit som en överaskning för någon. Istället fortsatte bl a Annie Lööf att leverera en fantasiversion och låtsas som vi befann oss i en alternativ verklighet istället för att förhålla sig till den verkliga verkligheten. Det är också häpnadsväckande att Alliansen inte har förberett ett regeringsalternativ innan valet. Vad har de igentligen sysslat med på alla sina onödiga möten de senaste fyra åren? Det är ju bara tidslöseri att sitta i möten och komma överens om gemensam politik om man inte också kommer överens om hur man ska kunna genomföra den! Inkompetens!

  SvaraRadera
 28. Förut hade vi SV(a)Mp-partierna. Nu måste vi hitta en ny förkortning för det nya socialistiska blocket. Jag föreslår Vänster-SCL(a)Mp-partierna ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror knappast C eller L kommer att sitta med en regering där V är med! Uteslutet(varför fick inte V vara med i x-ministären). Däremot kan man jobba ihop en överenskommelse med V(som lämnas utanför regeringen) för att de ska stödja en ny v-mitten-regering utan V. Eller hoppas V på extraval där kanske C+L+MP tappar? Frågan är då vart de flesta går? Till M och S men i vilken fördelning? Går de till höger och MP(och kanske L) åker ur kan det innebära en möjlighet för en ny högerregering. Vad händer med C kvarstår dock. Kan bli ännu sämre efter ett extraval pga av C.

   Scenario X:

   C 6% -2,6%
   L (2%) -5,5%(varav -3,5% går till andra riksd.-partier varav S -0,5%)
   KD 7,4% +1,1%
   M 23% +3%
   SD 19% +1,5%
   Totalt 47,4% + C 6% (-2,5%)
   Borgerligt block 47,4/90,4*100) är 52,4% av rösterna
   Isolerade Nya Centern 6/90,4*100 är 6,6%

   S 29% +1%
   V 8% 0%
   MP (3,5%) -0,5%
   Totalt 37% (+0,5%)
   Vänsterblocket blir 37/90,4*100 = 41% + ev. Nya Centern 6,6%

   (47,4+6+37=90,4)

   Hurra! Nu blir det lättare för Kristersson efter C/L-sveket att skapa regeringsunderlag för en minoritetsregering M+KD med stöd av SD.
   52,4(ex C)% i kammaren som statsminister men bara ett regeringsunderlag på
   34% med stöd av SD(räcker) och ev ibland av C. Kan en sådan regering hålla?
   Längre än dagens version med S+L+C+MP(46%) i alla fall.
   Radera
 29. Vad återstår nu mer än att talmannen ber Lööf bilda regering med L och S? De kan ju inte ha röstat så utan en plan för det. L åker ju ut och C halveras vid ett extraval.
  Lööf har ju bara uteslutit att sitta i en S-regering, inte att leda en. L kommer med som en kompromiss. S nöjer sig med alla ministerposter utom skolan till Björklund och regeringschef + landsbygd till C.
  Stackars Sverige.

  SvaraRadera
 30. Centerpartiet har nu testat alla kulörer på den politiska skalan.

  I praktiken stödjer och sammanlänkar de sig med ett f.d. kommunistparti som ville inför diktatur i Sverige i sitt partiprogram.

  Tidigare under namnet Bondeförbundet var de ett brunt nationalist/rasteoriparti med bottennapp som Rasbiologiska Institutet i Uppsala.

  Har ni sett Sameblod? Skallmätning hos farbror doktorn.

  Nuförtiden säger tant Lööf att man inte vill ha med SD eller V att göra. Ändå röstade man bort Löfven med just SD och man röstade ner Kristersson med V.

  Samverkan och beroende? Nu har tant Lööf rört till det för sig och glömt sitt eget partis riktigt skitga historia.

  SvaraRadera
 31. Tycker det var en bra analys av corn . Bra poäng de där med att sossarna fått stöd av SD vid röstningar vilket betyder att sossarna har tagit stöd av SD. Mig veterligen kan man inte förbjuda nån att rösta på ett förslag i riksdagen vilket omöjliggör det som C och L påstår

  SvaraRadera
 32. C och L ser sig som de nya frälsarna i svensk politik med Annie som statsminister i en minoritetsregering.

  De tänker sig att fylla kostymen själva och söka stöd vänster och högerut.

  Intressant när team Löfven och team Kristersson votera om detta i kammaren och återgäldar vad de själva fick av Lööf och Björklund.

  SvaraRadera
 33. Förutsättningarna har ändrats, Coch L är uppenbarligen nu partier på vänsterblocket, det var ju inte den bild dom gav före valet. Med tanke på detta kanske det enda rimliga är ett nyval. Jag har svårt att se att resultatet skulle bli det samma.
  SD kommer öka med än mer inflytande och L+C får känna på en redig nedförsbacke, det var väl antagligen det dom önskade eftersom dom röstade nej.

  SvaraRadera
 34. Trist att skriva kommentarer när de åker in i granskning och eventuellt kommer ut i ett senare läge..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det. Inte mitt fel, utan specifika individers, som inte kan sköta sig eller dra åt helvete när man säger till dem.

   Radera
 35. Då får man väl utgå ifrån att L och C enbart är liberaler till namnet, men i praktiken Såssar i liberal mundering.

  Bedrövligt och infantilt.

  SvaraRadera
 36. Fan för centern och då är jag ändå uppfödd med centerpartistisk bröstmjölk. Blev ju tom namngiven av en gammal partiledare.

  SvaraRadera
 37. Dagens bästa:

  Sjöstedt tycker att extra valet ska kallas Annie Lööf valet, då det är alla hennes Nej som är orsaken till det.

  Låt henne gå ner i historien som den största obstrueraren i svensk politisk historia.

  SvaraRadera