Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2018-11-11 20:52

Söndagsenkät: Hur många hotellnätter har du på ett år?

Detta inlägg innehåller reklam för Hotels.com, vilket bör vara uppenbart.

Jag har noterat att en del använder hotellnätter som en indikation på hur lyckad man är. Så varför inte kolla hur många hotellnätter om året mina kära läsare har, och samtidigt göra reklam för att Hotels.com har vinterrea med upp till 40% lägre priser.Hotellnätter kan användas som mätare på hur lyckad man är, givetvis utifrån olika värderingar. Det kan ju lika gärna vara en indikator på olycka att behöva vara hemifrån.

Åtminstone en del ser hotellvistelser som en statusmarkör.

Dels handlar denna eventuella statusmarkör om hotellnätter man själv har råd att betala för på semester, men också för att man är attraktiv på arbetsmarknaden och därmed sökes på andra platser än boendeorten. Det samma gäller förstås även egna företagare. Mycket restid brukar betyda många uppdrag och kunder som söker din särskilda kompetens så till den grad att man i någon form i praktiken betalar för resa och boende.

Så hur många hotellnätter har du på ett år? Gäller summan av privat och via jobbet. Svara nedan:
Själv blir det en del hotellnätter, främst via jobbet - både direkt betalt av kund, men också betalt av mig för t ex researchresor, möten mm. Jag använder Hotels.com för att inte vara bunden till en enskild hotellkedjas lojalitetsprogram. I synnerhet som det ofta blir nätter på mindre orter utan kedjehotell. Tio nätter via Hotels.com ger en gratisnatt (att ta ut vid obetald vistelse i tjänsten, då det mesta är tjänsteboende) oavsett vilken kedja man bor på, och i vissa fall kan man få bonusnätter även via lojalitetsprogrammen samtidigt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. I stockholm skulle man ju kunna bo på ett hotell, pga den kommunistiska bostadsmarknaden. Deprimerande men effektivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämnde för ett år sedan till någon med en exklusiv villa i Sthm att h*n kunde sälja nu (dvs då) checka in på bra hotell, köpa tillbaka villan senare, bo "gratis" under tiden. Fick höra att jag var dum i huvet, så gör man inte. Den fastigheten har nog backat 1 miljon sen dess, och objekten flödar marknaden i det området när råttorna springer mot utgången..

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Jag har över 200 hotellnätter per år. Känner jag mig lyckad? Nej!
  Jag är pga av mitt yrkesval, vad jag själv skulle kalla en dålig far till 3 barn samt en dålig man.
  Visst spenderar jag all tid jag har hemma med mina barn men ser jag tillbaka till min egen barndom då min far aldrig var hemma så vet jag att min tid hemma är alldeles för liten. Så lyckad? Nja det är nog min omgivning/bekantskap som betraktar min tillvaro som framgång men det är nog bara jag (i min bekantskap) som inte glorifierar pengar, men detta kanske beror på att jag har pengar men inte är speciellt lycklig. Nästa år blir det ett ”Svensson” jobb för mig med minimalt med hotellnätter så fråga mig gärna nästa år om jag känner mig mer lyckad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. När vi var 20 och yngre var hotelnätter via jobbet en statusmarkör. Nu är det motsatsen; tvingas flänga runt av arbetsgivaren.

   Men nog är det väl statusmarkör privat fortfarande?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Är man inte mer lyckad om kunderna kommer till en än om man måste åka till kunderna?

  SvaraRadera
 4. Håller fullt med. Många säljer sin fritid på tok för billigt i någon jakt efter ekonomisk status. Min åsikt är att ditt liv skiljer sig egentligen inte ett skit om du tjänar 25' eller 60' i månaden, det enda som händer är.

  1. Du bor på en finare adress och något större.

  2. Du har en nyare bil från ett finare märke.

  3. Du reser längre och bor på finare hotell.

  4. Alla prylar du har i hemmet är dyrare, lite finare vitvaror, lite dyrare tv, hilti istället för bosch.

  I slutändan levs identiska liv och skillnad uppnås först när man når en betydligt högre inkomstnivå eller när man lever sitt liv på annat sätt. Jag var själv översatt min utbildning och lön över medianen i ekonomisk trygghet. Den dagen föräldradagarna är slut för sista barnet kommer jag gå ner i arbetstid på direkten. Tid är det värdefullaste man kan ge vänner och familj. Ingen bryr sig vad de får i julklapp eller födelsedagspresent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det här skrevs som ett svar till Just did it men trillade fel på nåt vis.

   Radera
  3. 5. Man kan själv spara ihop till en god pension och slipper leva på kattmat.

   Radera
 5. Jag skulle säga att det är ganska snuskigt att använda sig av bokningstjänster typ Booking.com och Hotels, när alternativ finns.

  Hotellen betalar 15 % av bruttopriset, minst. Med hjälp av kreativt placerade tjänstesäten moms och i närmare skattefritt. Skattefritt för bokningstjänsten alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är stört att köper jag natten direkt från hotellet får jag betala mer än om jag bokar via hotels.com

   Radera
 6. Över 200 (asylsökande)

  SvaraRadera
 7. Själv känner jag mig som mest lyckad när jag gör nätter - inte på hotell utan i tält eller under en tarp i skogen - det är ett kvitto på att jag har mycket "fritid" eller "kvalitetstid" att göra vad jag vill...

  Själv hade jag under 2016 och 2017 färre än 10 hotellnätter per år, men ungefär 80-90 utenätter. Räknar i år med att inte komma upp i samma mängd, men har ändå ungefär 50, hittills. Å andra sidan 1994-95-96-97-98-99 snittade jag på över hundra...

  Those were the days.

  Nåväl framgång kan mätas på många sätt. Jag räknar min i friluftsdagar och utenätter.

  SvaraRadera
 8. Jag är bara 36 och visst hade jobbet upplevts som bättre om jag var ungkarl eller hade utflugna barn.

  Min omgivning begriper inte alls varför jag ska byta jobb men för mig är det inget att fundera på då min egna erfarenhet från barndomen gör beslutet väldigt enkelt. Kanske skulle dom ha en annan värdering om dom var 50? Vad vet jag.

  Kan byta ”upp” mig om 18 år om jag känner att det skulle vara viktigt då.

  SvaraRadera