Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2018-11-07 16:14

Socialdemokraterna åker ut i Göteborg - blågrönlila allians in

Efter många års socialistiskt styre i Sveriges näst folkrikaste kommun, provinsstaden Göteborg, åker nu socialdemokraterna ut. Istället tar en blågrönlila allians över, där den så kallade Alliansen styr med stöd av Miljöpartiet och Feministiskt initiativ.
Lindholmen i Göteborg, med det tilltänkta skrytbygget Karlatornet ("ibland är en hög byggnad bara en hög byggnad" som Freud sade).
Decennier av socialistiskt vanstyre av Sveriges korruptionshuvudstad Muteborg Göteborg är alltså över. Istället ska styret utgå från den så kallade Alliansen, med stöd av socialisterna i Miljöpartiet och Feministiskt initiativ.

Det starka oppositionella nya partiet Demokraterna får alltså vara i opposition tillsammans med Vägvalet, SD och de halverade Socialdemokraterna, medan den sk Göteborgsandans partier sitter kvar vid makten. Egentligen innebär detta alltså inte så stora skillnader och i synnerhet inte när det gäller frågor som göteborgarna folkomröstat nej till, som katastrofprojektet Västlänken.

Inslagen väg fortsätter alltså, men med icke socialdemokrat som håller i ordförandeklubban. Göteborgsandan kommer alltså bestå och med det ett tyst samförstånd mellan den så kallade Alliansen och Socialdemokraterna om riktningen för stadens utveckling. Om inte annat kommer MP och FI säkerställa att inslagen väg ligger fast.

För den vanlige kommuninvånaren kommer maktskiftet knappast få några märkbara konsekvenser. Det är inte så att vare sig Torslanda eller Askim kommer få bilda egna kommuner på grund av detta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Spelar väl ingen roll vilket av de 8 socialistiska partierna som styr.
  Ska vi gissa på en liten nätt höjning av kommunalskatten från 32.6 till 32.8 för rättvisans skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Göteborgs kommunfullmäktige är det väl 10 partier?

   Radera
  2. Jo, insåg det efter jag skrivit.

   Radera
  3. Stefan
   Enkel ja- eller nej-fråga:
   Anser du att republikanerna i USA är socialistiska?
   Samma fråga gällande demokraterna?
   Kan du ge ett exempel på ett ickesociaöistiskt parti som du gillar i något land?

   (för du antyder ju att M är socialistiskt)

   Radera
  4. Estniska Reformpartiet, MED, TOP 09.

   Radera
  5. Tim
   Det estniska alternativet är ju format av 50 års sovjetstyre.
   Med MED, menar du du medborgerlig samling? Tja, det kanske kan vara något.

   Radera
  6. Fråga 1. Nej
   Fråga 2. Nej
   Tycker ovanstående är helt ok trots pajkastningen båda sidor ägnar sig åt.

   Vad gäller M så har de nästan sjunkit lägre än Information Highway. (Ja Ulf K var med i det sjunkande skeppet).

   Radera
  7. Stefan

   Så du tycker att REP är bättre än alla svenska riksdagspartier? Du kanske inte är så insnöad ändå... 🤗

   Radera
  8. Om man ska hårdra det så är det USA som driver världsekonomin för tillfället och det bör Trump få en eloge för.

   Radera
  9. Socialism är ganska utskällt, men de flesta gillar tex majoriteten av det som står i det Kommunistiska Manifestet, men oftast inte vissa ganska viktiga delar dock.

   Radera
 2. Det blir nog bra. För landsbygdens framtid i alla fall att borgare är så maktbenägna att de väldigt gärna slår ihop sig med gammelkommunisten Gudruns nya vänsterparti och några övervintade hippies från gröna vågen, i våra två största städer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frihet?
   Vilket parti gillar du?
   Om du inte hittar något, varför tror du att det är så?

   Radera
  2. Ajajaj "Frihet",
   detta borde du ha förhindrat - jag sa ju att du skulle ha gått på V's möte tidigare i veckan! Nu kommer nya riktlinjer: Börja pronto smeta ner även Vänsterpartiet och Miljöpartiet (ser att du redan börjat, well done) - de sablarns svikarna!

   Funderar sedan lite om det finns några övriga partier kvar att trashtalk:a - förutom oss själva dvs (hö-hö)? Nu måste du tangentbordskriga på alla fronter, detta samtidigt som det inte får bli för uppenbart att det bara finns ett parti som inte kan eller får kritiseras. Kämpa "Frihet"!

   Och kom ihåg - Makten framför allt!

   /Stefan L

   Radera
  3. Blodtörst;

   Jag väljer, liksom de flesta svenskar, att lägga min röst på Socialdemokraterna.

   Nom-De-Guerra;

   Varför borde jag förhindrat detta? Det är väl bara bra. Hellre att det är hippies, direktörer och feminister som styr än direktörer och rasister. Det senare är otäckt. Det första alternativet blir bara komiskt. Det drabbar dessutom inte mig och min familj. Snart kanske man får öppna flyktingboende för stadsflyktingar från städerna? En ny gröna vågen kanske?

   Nu ska jag ta mig en öl, sätta mig vid tv:n och glädjas åt spektaklet. Champagnen väntar jag med tills Ulf Kristersson åter väljer att offentlkgt köra huvudet in i kaklet vid statsministeromröstningen. Jag börjar verkligen förstå att han kallats den evige förloraren av sina partikollegor, det är ju nästan synd om stackarn. Så desperat och maktfullkomlig. Ett riktigt skräckexempel på hur oansvarigt man kan handla. Ojojoj.

   Radera
  4. Nu tar vi det lugnt Mr Frihet.
   Hellre den evige förloraren än föregångarna.

   Radera
  5. Ja du räknar då som en riktig sosse Frihet, får upplysa dig om att de flesta svenskar inte la sin röst på på Socialdemokraterna. Det var faktiskt väääldigt länge sedan det hände.   Radera
  6. Omogen;

   Kan upplysa dig om att socialdemokraterna fortfarande är Sveriges största parti. Det betyder att de flesta svenskar väljer att lägga sin röst på detta parti i riksdagsvalet.

   Radera
  7. @Frihet: Nej, de flesta svenskar väljer ett annat parti. Däremot är socialdemokraterna det parti som fått flest röster. Skillnad!

   Radera
  8. iblandekonomi;

   Man ställer sig i vallokalen. Där tar de allra allra flesta valsedeln ”Socialdemokraterna” och lägger den i valets låda framför att välja att lägga t.ex. Moderaterna i samma låda.

   De andra partierna är inte ett och samma parti. De är inte ens en allians.

   Radera
 3. Jag som trodde att Vägvalet blev bortröstade. Fake news?

  SvaraRadera
 4. "Ceci n'est pas une grande maison" som Magritte sade.

  SvaraRadera
 5. Sista ordet är inte sagt. Men vägvalet är inte i opposition, de åkte ut ur fullmäktige. Och det du kallar för de halverade socialdemokraterna minskade inte med 50% utan med 1.9% till 20,5%. Fakta är alltid en bra grund för tyckande. För övrigt är sista ordet inte sagt. Jag skulle bli förvånad om detta är slutresultatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste gnälla lite på uträkningen. En nedgång med 1,9 procentenheter till 20,5 procent är en nedgång med nästa 8,5 procent.

   Radera
 6. Nu får media sluta upprepa att Annie Lööf är populär om vi ska få någon regering, Lööf har börjat inbilla sig att fler än 8 procent har röstat på hon och tycker att hon ska bli statsminister, Centern fick några extra procent när Miljöpartiet imploderade och enligt sakpolitiska opinionsundersökningar så har Centern bästa miljöpolitiken.

  Mindre populära opinionsundersökningar upprepa i media är Centerns invandringspolitik som blott 5 procent tycker är bäst och vill utestänga Sverigedemokraterna som i opinionsundersökningarna har den bästa invandringspolitiken enligt svenska folket med 26 procent.

  En annan opinionsfavorit är Brexit där vi blir matade med att England inte vill vad dom röstade på.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6849226

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med Bilderberg i ryggen kan hon(Lööf) göra vad hon vill. Se när hon blir statsminister nästa vecka. Demokrati haha, det har vi aldrig haft, men folket blir groomade sen barns ben. Dagis och skola är mäktiga hjärnvättar. Knappt folk klarar av att tänka fritt längre.

   Radera
 7. Jag har inte slutat skratta. En av moderaternas guldkustkramare, låt oss kalla
  honom Puff, ska alltså styra Gbg med stöd
  av de rödgrönrosa och Allianskompisarna.
  Otroligt kreativ lösning. Kommer inte överleva nyåret.

  SvaraRadera
 8. Notera att allianspartierna köper sig vänsterblockets stöd genom att ge det, som det verkar, övertilldelning av feta kommunalrådsposter. Heder åt STV/Västnytt som noterat detta och t o m frågade kommunisten Bertmar om det förhöll sig så. Vilket han inte bestred!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De mutade alltså sina motståndare, i sann "göteborgsanda".. -.-

   Radera
 9. Problemet för 'Vänsteralliansen' är att S/DEM/SD tillsammans, (fast var för sig), kan fälla vilket förslag som helst.

  SvaraRadera
 10. Är inte poängen att tjänstemannanstyret kan fortsätta? Svaga politiker ger starka byråkrater, som dessutom agerar utan personligt ansvar... det kommer bli en kall lågkonjunktur nästa gång... brrr

  SvaraRadera
 11. Helt ofattbart att de är så obstinata gällande Västlänken. Man tappar verkligen förtroendet för mänskligheten när en så stor majoritet i Sveriges andra stad till vilket pris som helst ska trycka igenom ett så fullständigt idiotiskt projekt.

  SvaraRadera
 12. Vilka är lila? Piratpartiet finns väl inte kvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som självspäkat sig lila, MP

   Radera
 13. Men visst är det intressant att se hur Etablissemangspartiet (på risknivå känt som DÖ) överallt behåller makten, oavsett vilka av hydrans huvuden diverse valresultat hugger av.

  Jag har också börjat på riktigt förstå tjusningen med de klassiska grekiska tragedierna, där där allt är förutbestämt och obevekligt går till undergångs.

  SvaraRadera