Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2018-11-01 08:46

Så här ser dåligt ledarskap ut

SSU i Skåne har som nog ingen missat ägnat sig åt religiös extemism, rasism, homofobi och antifeminism och ledningen för denna privata klubb har uppenbarligen sett mellan fingrarna med detta, eller missat det helt. Det senare beror i så fall på dåligt ledarskap och frånsäger inte ledningen för SSU från ansvar.
Dåligt ledarskap.
I grunden spelar det förstås ingen roll om en privat klubb som SSU har dåligt ledarskap, ägnar sig åt religiös extremism, rasism, homofobi och antifeminism internt. Det är en fråga för medlemmarna om man vill att detta ska pågå - fast det kan handla om brottslig hets mot folkgrupp. Dock är klubben i praktiken skattefinansierad, men allra mest allvarligt är att till sådana här klubbar söker sig de politiska karriärister som framöver ska dia skattepengar som politiska makthavare inom kommun, landsting, länsstyrelser, myndigheter, riksdag och i värsta fall som ministrar i en regering.

Därav är det intressant att konstatera att enligt vittnena hos Kvällsposten så deltog alltså SSU:s ordförande i ett möte där ledande medlemmar i Skåne öppet ägnade sig åt homofobi. Nu kanske ordföranden Philip Botström sinnen inte fungerade vid tillfället och missade den en timme långa incidenten. Men han gjorde iaf inte något åt det.

Homofobin var bara toppen på isberget, som även omfattade religiös extremism, rasism och antifeminism.

Först när nu media lång tid senare drar upp det hela reagerar man med uteslutningar. Botström själv hävdar att han, tvärt emot vad flera vittnen uppger till Kvällsposten, inte var närvarande och inte hade en aning om något av detta. Det finns även foton på hans närvaro vid konferensen, även om exakta tillfället inte framgår.

Jag har kommunicerat med en anonym källskyddad ledande partiföreträdare i ett annat parti angående om det verkligen måste till media för att utesluta rasister, homofober, antifeminister och religiösa extremister ur partier. Vederbörande vittnar om att så är inte fallet och att vederbörande själv initierat och hanterat ett flertal uteslutningsärenden, som aldrig nådde media. Det är en fråga om att följa partiets värderingar och en ledarskapsfråga, att som ledare ta de beslut och samtal som knappast är angenäma. Att som ledare våga ta en konflikt och göra det utifrån partiets vinkel rätta. Och att som ledare hålla koll på medlemmarna och i synnerhet förtroendevalda. Tillägg: Flera aktiva och fd partiaktiva från andra partier än S skriver även öppet på Twitter att de varit med och rensat ut utan att det hamnat i media.

SSU och Botströms agerande kan alltså bara klassificeras som dåligt ledarskap. Antingen blundade man för problemen och vågade inte ta en nödvändig konflikt, eller så hade man ingen aning om att ledande företrädare regionalt uppförde sig på detta vis, trots interna larmrapporter. 

Så "Rörelsen" fostrar alltså nya dåliga ledare. Som vi framöver ska försörja som våra makthavare. Det är intressant, men tyvärr inget nytt att kvaliteten på socialdemokratiska politiker är det enda som faller snabbare än partiets väljarstöd.

Philip Botström kommer dock överleva det här politiskt. Han måste ju inte vara kompetent, bara kompetentare än andra i partiet, vilket inte är så svårt. Han har allt som krävs av en socialdemokratisk pamp, och överlevde politiskt att han tog taxi från Folk & Försvarskonferensen i Sälen hela vägen till Stockholm. Har man satsat sitt liv på Rörelsen så backar man inte så lätt. Snart på en ministerpost i ett land nära dig.

Passa er jävligt noga i kommentarsfältet och kom ihåg att jag förhandsmodererar. Här diskuterar vi ledarskapsförmågan inom socialdemokratin och kvaliteten på socialdemokratiska politiker.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

66 kommentarer:

 1. Inte så konstigt att Philip Botström hukade och blundade för islamisterna. Åtgärder från honom hade nog föranlett anklagelser om rasism, islamofobi etc. För en "politisk korrekt" broiler som Botström, skulle sådant vara en dödskyss för fortsatta hans karriär inom partiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja extrema händelser leder i allmänhet till extrema reaktioner. Man kan även tycka att moderorganisationerna borde ha ett större inflytande och mer insyn i vad som pågår! Ungdomsförbunden inom alla partier tenderar sedan länge att ha höjt takhöjden för vad som är tillåtet.

   Radera
  2. Ja ledarsidorna.se skriver om tolerans mot de intoleranta, t.ex att S anser att "lågt utvecklade" muslimska värderingarna inför demokrati och humanism måste få tid på sig att acceptera våra västliga d:o. Ett oerhört svek som medvetet gjorts för att S ska få fortsätta sin önskan att "göra skillnad internationellt" samtidigt som den nya muslimska valboskapen ska hållas i den egna inhägnaden. Vilket dubbelspel!

   Radera
 2. "anonym källskyddad ledande partiföreträdare"

  Det intressanta här är väl inte om denne identifierat problem, utan om den kan skriva under på att alla problem hanterats. Ställde du den frågan?

  SvaraRadera
 3. Socialdemokraterna tappade sin sista ledare i Den Store På Torp, Steffe är ingen ledare inget att luta sig emot precis. Att de flörtar med antisemiter helt öppet är ju inget nytt.

  SvaraRadera
 4. Utan tvekan har den snabba föryngringen inom politiken visat att karriärer går före allmänintresset. Ålderfolket klagade för några decennier sedan att det rådde brist på politiska krafter underifrån. Det var ett av motiven till att förmånerna snabbt skulle höjas. Helt fel utgångspunkt enligt min mening. Så snart privatekonomi blir en drivkraft inom politiken korrumperas den. Det politiska intresset är istället en funktion av hur samhället mår. Titta på EU där vi i Sverige har mer eller mindre noll uppmärksamhet i MSM om vad som pågår. Samtidigt blir våra företrädare snabbt miljonärer. Krackeleringen av EU har tyvärr bara börjat medan tjänstemanna-eliten bara växer. S som största parti har här det största av ansvar för att EU-debatten är inlåst i källaren.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har du en god poäng i det. Förmåner verka ibte fungera längre som tänkt.

   Radera
 5. Varför har ingen anmält dem för t ex hets mot folkgrupp som man gör i tid och otid annars? Har de blivit så pass hotade eller vill de också att det ska sopas under mattan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det bero på en förment godhet?
   Eller låga förväntningar?

   Radera
  2. Kan tänka mig att det handlar om en gradvis "klimatförändring" där man inte riktig inser hur skalan förflyttats av vad som är tillåtet(oförstånd och ungdomar ni vet). Men när det väl "smäller till" måste ju ledarskapet reagera. Ingvar Carlsson var en hedersman och tvekade aldrig. Han hade också förmågan tidigt kritisera den egna politiken, något man helt saknar idag. Kanske därför den här typen av uttryck börjar hos den unga känslosamma generationen.

   Radera
  3. Parantes-mässigt vill jag bara nämna att alla har vi våra lik i lasten. Sanningen om Estonia och Ingvar Carlsson´s ansvar i detta är oerhört beklämmande och helt enkelt förmodligen en jätteskandal som mörklagts. Sannolikt oförlåtligt mot de omkomna och deras familjer.

   Radera
  4. HMF går väl bara att tillämpa på vita etniska svenskar.

   Radera
  5. @Nisse Hult
   Ja just det! Tänkte inte på det!

   Radera
 6. Om "Rörelsen" följer utvecklingen i resten av Europa kommer ett (S) på 9% med kassa ledare inte vara ett problem tack och lov.

  SvaraRadera
 7. 🤐 PK-ismen går lätt för långt. Det är farligt att ha en massa heliga kor som inte får diskuteras. Då får man lätt en idiotpolitik. Vi har redan märkt av det i Sverige. Åsiktsfascism a la Nordkorea gör inte ett land attraktivt att leva i.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog bort din kommentar då jag fått påtalat fullt relevanta invändningar mot ordlekar med SSU och SS. Med tanke på att nazisten Breivik slaktade socialdemokratiska ungdomar på Utöya, så är den kopplingen osmaklig. Jag har själv dragit det skämtet och fått relevant kritik för det. I övrigt har jag inget att formellt invända mot din kommentar. Skriv om utan ordlek med SSU.

   Radera
  2. Point taken! Med den argumentatioen har jag inget att invända och förstår borttagningen och ursäktar för den låga nivån.

   Radera
  3. Helt rätt. Det börjar med en ordvits och slutar med ett terrorattentat, som min gamla moster alltid sa. Vi måste nog tänka om när det gäller humor och anpassa den efter hur pass mycket den kan tänkas kränka någon annan. Jag menar: Vad för sorts samhälle vill vi ha egentligen?
   Själv hade jag ett städföretag förr, Bengt Svenssons Städning, och det var alltid någon lustigkurre som skulle "skämta till det". Blev till slut så kränkt att jag la ner verksamheten.

   Radera
 9. Personligen upplever jag att politiken står stilla. Fastlåst i olika mantran och en massa floskel-debatter överskuggad av genus och brunsmetning och annan åsiktskorridor. Visst, med all respekt för allt detaljarbete som pågår i vardagen i Rosenbad och Helgeandsholmen. Men något fattas? Är det att våra politiker idag är nöjda så länge medelklassens tillgångar ökar i värde! Eller är det så upptagna att de inte ser skogen för alla träden. Känns inte bra och det känns tyvärr som att det ska bli än värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det hade varit alldeles utmärkt med en stillastående politik om inte skattetrycket vore 50% och allting genomreglerat. Som läget är idag får man antingen fly eller investera i en bit rep och en ranglig stol, mycket andra alternativ finns inte!

   Radera
  2. Jag håller med situationsbeskrivningen, men ser det mer dom orsakat av att man har en rejäl brist på idéer, man vågar/får inte diskutera då ängsligheten är för stor och det är viktigare med yta än substans.

   Radera
  3. Ja det är det ena. Sedan har vi den andra sidan där man inte gärna vill föra en närvarande och långsiktig debatt om hur man ser på t.ex människors allt större ohälsa ang psykiska sjukdomar kontra vård och ersättningar för denna växande grupp. Och hur detta är kopplat till arbetsmarknaden och dess villkor. Vi vet hur man genom underhandskontakter beordrar t.ex försäkringskassan att i stort sett "styra till varje pris", dvs statistiken är viktigare än människan. Men i det offentliga skyler man över den typen av debatt med luftpastejer. Vi har inte haft några riktiga reformer(förutom invandringen nu då) sedan 80-talet om man ska vara riktigt krass. Regeringarna ser bara neddragningar. Retoriken, i synnerhet nu i högsta högkonjunktur, är mest just retorik. De flesta har det förstås väldigt bra med väldigt många har det inte men det märks inte i MSM etc.

   Radera
 10. Incidenten i Skåne är nog inte ett grundproblem, snarare är det en symptom.
  Vad jag har hört finns samma symptom på fler ställen och även inom andra partier.

  Problemet är nog snarare hur vår demokrati är uppbyggd.

  Tar vi inte tag i detta kan vi garanterat glömma allt vad välfärdssamhälle heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Demokrati är oerhört fint. Men har man öppnat dörren för alltför oliktänkande människor så finns en stor chans att demokrati utnyttjas till att nedrustas. Vore intressant med en diskussion om att göra om demokrati. Eller helt enkelt släppa in mindre eller se till vilka man släpper in

   Radera
 11. OT; Kronan stärktes snabbt nu på morgonen. Nära en köpsignal. Kan det vara finansmarknaderna som anar fortsatt styrka i ekonomin, lokalt som internationellt nu när en del också hoppas på börsbotten är bakom oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ska tillägga att eur/usd 1.13-nivån är kritisk och det är precis därifrån vi nu bottnat och stiger starkt. Kronan följer som bekant euron via penningpolitiken. Ett fall under 1.13 ger å andra sidan en kraftig säljsignal med potentiella kursobjektiv nära 1:1. Vi träffade mao igår en bifurkations-zon som t.v tycks hålla stånd.

   Radera
 12. Man behöver vara en väldigt inställsam person för att tro på efterhandskonstruktionen att han inget visste och inte ljuger folk rakt i ansiktet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller en så kallad "Non Playable Caracter"
   Inom spelvärlden stöter man på de då och då.
   Försöker man föra en konversation med en NPC får man enbart ett fåtal olika standarsvar.
   Karaktärer med bristfällig programkod med andra ord.

   Det är bara att googla för vidare fördjupning i fenomenet NPC.

   Radera
  2. Han heter ju för fasen BOTström, klart det är en NPC!

   Radera
  3. Ha, ha, det stämmer,tänkte inte på det.

   Radera
 13. Boström ljuger skamllst, vilket är en stor merit inom sosseriet, som vi vet.

  Men framförallt har ju sosseriet en sedan länge en uttalad politisk allians med islamister, via bl.a. "tro och solidaritet". Detta med SSU är bara en av många yttringar av denna allians.

  Alltså är islamistiska hållning, inkl antisemitism, misogyni, osv, önskade inom sosseriet, de har gynnats inom SSU, helt och hållet tack vare målmedvetet, effektivt, och kraftfullt ledarskap. Sosseriet har också, enligt plan, belönats med rikligt med röster från dessa grupperingar.

  Högsta sossebetyg till sosseledarskapet alltså.

  SvaraRadera
 14. Intressant ämmne det här.
  Det som har fått fortgå såhär länge inom SSU Skåne, är det en form av positiv särbehandling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. (S) i Malmö har ju en lång historia av att ursäkta antisemitism om den kommer från "rätt" håll, detta är inte ett dugg förvånande.

   Radera
  2. Visst är det så Anders, absolut! Är man snäll skulle man kunna säga att S tillämpar en slags försiktighetsprincip som löpt amok. Men levde partiledningen ute bland vanligt folk eller ens lade örat mot rälsen så skulle man insett vilken väg allt är på väg att ta(sedan länge). Istället blir de som kritiserar(i god ton) utfrysta och stämplade som "intoleranta mot tolerans"(för att använda Westerholm´s begrepp)!

   Detta är nog inte heller ett ungdomsfenomen! I vart fall har det tydligen varit känt länge.

   Radera
  3. Kan rent anekdotiskt bekräfta att det åtminstone sedan tidigt 90-tal funnits en djupt rotad kultur bland sosseriet i Malmö att särbehandla människor med visst ursprung och kultur.

   Det här stjärnan har skyddats av allt ifrån lärare till myndigheter. Noterbart är att förutom allt våld och alla trakasserier i allmänhet så var judehatet öppet och frekvent.
   Han var en av figurerna som fick en längre permission i somras.

   Radera
 15. Svårt att bli förvånad av antisemitism och rasism inom S och SSU. Judehat och rasism går som en röd tråd i den socialdemokratiska historien. Från tidiga 1900-talets rasbiologi som mynnade ut i 1900-talets rashygienprogram som höll på långt in på 70-talet, till vänsterns allmänna israelhat, där S-företrädare poserar med hamaspropaganda och demonstrationer med hakkors, till dagens nyantisemitiska strömningar inom partiets islamistiska falanger. Vad sänder det för signaler när Hillevi Engström poserar med hamaspropaganda eller Reepalu beskyller svenska judar för israels politik? Naturligtvis får unga islamsister vatten på sin kvarn och känner sig välkomna till S och SSU. Undfallenheten mot islamister och viljan att vara mångkulturella och toleranta lämnar en röd matta för dessa element.

  SvaraRadera
 16. Detta är en ickefråga. Botström kommer få göra bot, dvs avgå inom kort. Ny broiler kommer tillsättas. Problemen fortsätter eftersom SSU är beroende av att hålla medlemsantalet uppe för bidragens skull.

  Senast nästa kongress för SSU kommer det ske förändringar.

  Knivar slipas, ryggar måttas.

  Grundproblemet ligger kvar, inget kommer förändras eftersom de socialistiska organisationerna släpper in vem som helst, och företrädesvis de med invandrarbakgrund och av dessa är majoriteten från Mellanöstern och många av dessa har en dålig värdegrund. I princip. Inte alla, men tillräckligt många för att detta skall ske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu tar nog SSU och sätter lite extra fokus på detta som man tydligen struntat i.

   Unge herr Botström lät väldigt defensiv i Studio Ett i P1 igår tycker jag, han ville tydligt markera hur allvarligt detta var. Han vet att han sitter löst och att hans enda chans är att försöka visa sig tuff.

   Radera
  2. Fast Shekarabi är ju trots sina tidigare ungdomsförbundssynder på något märkligt sätt minister.

   Radera
 17. Jag brukar ofta fråga "varför ska vi importera MÖ´s största problem hit till oss? Vi som vänt de internationella hjälporganisationerna mer eller mindre ryggen finansiellt. Det är alltså inte människorna i sig det handlar om utan det som finns nedärvt i flera av dem åtminstone sedan kolonialismen resp 1948. Hur lång tid ska de få på sig att anpassa sina värderingar? Kommer 2 generationer räcka? Hinner de "assimileras" då eller kvarstår i framtiden den oerhört destruktiva segregationen även för denna senaste vågen av flyktingar? Skulle den göra det antyder det att väldigt lite kommer att förändras för stora grupper av invandrare, tyvärr! Misstänker att vi i Sverige kommer att sakna flera av verktygen för att påverka nämnda värderingar eftersom det är beroende av den internationella utvecklingen där vi är en marginell spelare trots allt. Till alltsammans kan vi sedan lägga islam och dess sämre uttolkningar då islam inte bara utgör en religion(som vi tänker) så att säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går nog, troligen absolut att "omvända" vissa individer från särskilda geografiska/religiösa hemvister. Men som all vet, och sett, tar det tid. Frågan som bör diskuteras är om man hinner med om man ständigt fyller på med samma människor. Pappersjobb tar aldrig slut och kommer bara växa om man fortsätter lägga mer på högen som påverkar andra ark i högen

   Radera
  2. Jag tänker ofta på Finland som har en mer restriktiv invandringspolitik Som verkar fungera rätt bra, dvs assimilering gäller. Man skyndar långsamt så att säga. Därmed handlar det inte om att "omvända" människor från andra kulturer utan de måste få en realistisk chans att komma in i samhället. Integrationsprocesser är långsamma och tar man in får många på en gång och kontinuerligt så tror jag man förstärker utanförskap. Tyvärr innebär identitetspolitiken att man inte kan föra en saklig debatt. T.ex en stor del av problemen inom skolan t.ex handlar om många nya svenskar som inte har samma förutsättningar vilket innebär att de sinkar och anstränger alla resurser. Sedan är flykten igång i en kedja av nya konsekvenser. Systemfel till stor del mao.

   ps! Assimilering innebär inte att nysvenskarna ska sluta ha kvar en del av sitt kulturarv i vardagen. Bara det inte inkräktar på våra värderingar och sätt att fungera i vardagen. Vi ska inte anpassa oss. Respekt och hövlighet är något annat(men ska vara ömsesidigt).

   Radera
  3. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag har full sympati för alla människor som tex drabbats av Israel-Palestina konflikten eller levt med de oliktänkande islamska riktningarna(sunni-shia)dessutom under diktatoriska förhållanden och klanstruktur. När de kommer hit och möter sina "fiender"(inte bara människor) och samtidigt inser att Sverige inte blir ett paradis för alla så är det oundvikligen så att de som hamnar längst bak i kön resignerar inför framtiden. En naturlig grogrund för hat, våld, missbruk och till slut mot slutstationen. S som parti har här det största av ansvaret. Man har inte brytt sig. Bara genom sedvanliga ingenjörs-sociala konster som hemspråk, bostadsförtur och fortsatta bidrag. "We shall overcome" om ni förstår vad jag menar(hon var förvisso folkpartist).

   Radera
 18. Som varande ideologiskt övertygad socialdemokrat ... en sådan där som brukar kallas Gråsosse ... så blir jag förbannad när sådant här händer inom Partiet. Visserligen ungdomsförbundet men ändock!
  Och samtidigt ser jag positivt på att det kommer till allmän kännedom så att där finns en möjlighet till förbättring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, detta är bara toppen på ett isberg.
   Tro och solidaritet har sålt sin själ sedan lång tid tillbaks.
   Så det lär finnas en hel del ruttet att ta tag i.

   Radera
  2. Alltid redo att förlåta.

   Radera
  3. kom ihåg att jag förhandsmodererar.

   En s.k. förhandsmoderat.

   Radera
  4. Är det inte hög tid karlsson, att inse att den socialdemokrati du tror på inte finns längre. Den försvann någon gång under Palme, möjligtvis att det fanns vissa spår kvar hos Carlsson. Dagens sosseri handlar bara om makt och att berika sig själv så mycket som möjligt på andras bekostnad.

   Solidariteten har blivit envägs det gäller bara att få inte att ge - det kan någon annan göra, helst under tvång!

   Gamla tiders "Gör din plikt - kräv din rätt" är moderniserat till "Ge mig, för det har jag rätt till!"

   Radera
  5. Personligen vill jag påstå att det finns en socialdemokrat hos de flesta(med undantag för socialismen). Däremot har deras politik i praktiken inte medfört några röster från mig mer än undantagsvis genom åren.

   Jag brukar också säga att vänstern har en hel del att berätta. Problemet är deras sätt att åstadkomma det som är önskvärt. Dvs konsekvenserna!

   Radera
  6. Nisse Hult: Tack för replik men den tiden kommer aldrig att inträffa! Detta eftersom jag gör noga åtskillnad mellan ideologi och praktik i det att socialdemokratin som idé kommer alltid att finnas medan däremot ett parti kan ha stora brister! Dessa brister dock inte så stora att jag, jämfört med andra partier och ideologier, är villig kasta ut barnet med badvattnet!

   Radera
 19. Inte för att anti-feminism är ett problem. Feminismen måste givetvis bekämpas som all annan samhällsförstörande verksamhet. Men det där med rasister, homofober och antifeminister har aldrig varit problem för PK-packet så länge det är muslimer eller andra folk än vita som är det.

  SvaraRadera
 20. Det är väl en rätt stor väljargrupp som man vill hålla sig väl med ifall det blir extraval snart annars går väl dessa till V/MP.

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppgifter om personers sexuella läggning ska ej publiceras.

   Radera
  2. Även om det är allmänt känt? Tyckte det var relevant eftersom det stod "homofobiska" uttalanden. Men det är din blogg, så du sätter gränserna!

   Radera
  3. Jag kände inte till det, å andra sidan fäster jag noll uppmärksamhet vid vad för läggning ngn har. Så allmänt känt beror i så fall på definitionen av allmänt,

   Radera
 22. Från en ledarskribent på Aftonbladet, 2012:
  https://web.archive.org/web/20150921093340/https:/bloggar.aftonbladet.se/ledarbloggen/2012/08/socialdemokrat-tror-att-ssuare-med-rotterna-i-mellanostern-bar-antisemitsmen-med-sig/

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   Personer som försöker beskriva verkligheten riskeras att drabbas av en oerhörd förföljelse och klander. Därför kommer förmodligen problemen att växa under täcket länge precis som det vi ser idag. Polariseringen gör att folk inte vågar debattera sakfrågor och lyssna till argument. Allt är bara så oerhört omänskligt...och fegt!

   Radera
  2. Texten började bra. Sen märkte jag att skribenten sköt det hela i sank. Bombade budbäraren. Fy fan vilken partikultur. Raka vägen till diktatorhelvetet.

   Radera
  3. Exakt, Aftonbladets ledarsida brunsmetade visselblåsaren och hjälpte till att sopa det hela under mattan.

   Även Stjernfeldt Jammeh har känt till det hela en tid utan att agera.

   Det är inte förvånande, Adrian Kaba (https://expo.se/2012/07/avg%C3%B6rande-att-f%C3%B6rst%C3%A5-antisemitisk-retorik), Hillevi Larsson (https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6283298) är väl bara två i raden av klavertramp från S ihop med den utbredda antisemitismen i den muslimska diasporan i Malmö.

   Radera
 23. Bloggosfären skulle ju kunna göra en insats för att "tvinga" partierna att utveckla motmedel mot kapning av årsstämmor i mindre klubbar. Datum på dessa är ju trots allt normalt inte svårt att få offentligt. Via en serie bloggposter publicerar man sedan dessa regelbundet, med en uppmaning till folk att gå dit som kvällsnöje, bli medlemmar på plats och rösta så tokigt som möjligt (kanske även direktsända online via smartphone).

  Då kommer det bara att ta någon månad så finns nya safety mechanisms på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé! Det här ska bli min nya hobby.

   Radera
 24. Förstår inte varför man är upprörd, trodde majoriteten i riksdagen uppmuntrade andra länders och andra religioners värderingar och traditioner och var skulle det vara lämpligare än i Malmö med ett stort inslag av nygamla värderingar från annat håll, även Centern arbetar med mångfalden t.ex.i rättsväsendet där man nu värderar hur god familj man kommer från.

  SvaraRadera
 25. Inkompetens är en merit om man är sosse.

  SvaraRadera