Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2018-11-07 14:56

Litterär lägenhet på Västmannagatan i Vasastan, Stockholm

En fantastiskt litterär lägenhet på Västmannagatan i Vasastan, i den kongliga hufvudstaden, är nu till salu. Säljaren har extremt god litterär smak och begär bara 7 295 000:- SEK för dessa fantastiska och ståndsmässiga 82 m2, med tre rum och riktigt separat kök.
Tranan ligger i Vasastan.
Lägenheten - nästan att betrakta som en våning - har egentligen allt. Det finns hall, kök, sovrum och ett ståndsmässigt representationsutrymme i form av två rum i fil. Det ena av dem kan rent av användas som sovrum, om man inte vill ha det som biljardrum eller bibliotek.

Mot gården finns till och med en balkong.

Här kan du tack vare ett så kallat gated community, även känt på det stornordiska språket som grindsamhälle, med portkod och allt, härda ut zombieapokalypsen på ett ståndsmässigt sätt.

Därtill är det så högt i tak (bokstavligt, inte bildligt) att mäklaren inte lyckats mäta exakt hur högt, så du kan inreda ditt bibliotek med dina egna framtida på-platsen-byggda bokhyllor, komplett med stegar, för maximalt lagringsutrymme av böcker (och prepps diskret dolda bakom dessa). Skaffar du denna lägenhet drabbas du nämligen av oerhört god litterär smak.

Fråga dig inte om du har råd, fråga dig om du inte har råd att missa detta tillfälle.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Det är cirka samma storlek som mitt förråd

  SvaraRadera
 2. Tvivlar på att säljaren har läst dina böcker.

  SvaraRadera
 3. Fin lägenhet, men hur tänkte man med laminatgolvet i hallen? Väldigt dyrt dock och tavlan känns som om vilket förskolebarn kunde gjort denna bättre. Blir väl i runda slängar 90k/kvm, Stockholmare verkar inte vara några skarpa knivar överlag..

  SvaraRadera
 4. Såg ut och vara en fin lägenhet. Adolf Fredrik precis över gatan!? Men bilderna på Tranan och Tennstopet förstod jag inte riktigt. Måste finnas hak närmare intill. Och höstregn läste dom också!

  SvaraRadera
 5. Kollar du alla lägenhetsannonser eller har du en AI som jobbar?

  SvaraRadera
 6. På Tennstopet kunde man få se Cornelis Vreeswijk sitta och äta och dricka när det begav sig, typ 70/80-tal. Var du som folk kunde du dryfta livet med honom. Och Tranan, ja det var ganska luggslitet och halvt dekadent.

  SvaraRadera
 7. Känns som att det är lite dyrt? Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som stör är att man driver föreningen med ett negativt eget kapital.
   Dock får man se det som enbart ett estetiskt problem i själva balansräkningen (ingen uppvärdering av själva fastigheten här inte som är kutym bland de kommersiella fastighetsbolagen).
   Skuldsättning på 3198 kr per kvadratmeter är bra och avgiftshöjningen på 10% från 1 juni i år kommer att snygga till siffrorna framöver.

   Radera
 8. Är det bara jag som är allergisk mot mäklarsvenskan "föreslagen budstart"? Hur var det, lockpriser är inte tillåtna va?

  Lars borde göra en case-study på lägenhetsförsäljningen och följa upp på bloggen. Hur lång tid tar det för försäljning och vad blir slutpris?

  SvaraRadera
 9. Läste på GP (Göteborgs-posten) igår om en kvinna vars fästman hade lagt fejkade bud vid budgivningen då dom skulle sälja lägenheten. Nu dömdes båda för bedrägeri. Det är nog vanligare än vad man tror. Köparen blev i alla fall ersatt och fick 400 000 kr tillbaka.

  SvaraRadera
 10. Är inte smålänning av födsel men dock gift med en dito och för oss är 7+ miljoner för en lägenhet, en bostadsrätt som man formellt och lagligt inte ens äger utan abra är ett medlemskap i en förening som oerhört dyrt !

  För samma pengar kan man ju köpa en mindre herrgård med rejäl tomt i Växjö

  https://www.hemnet.se/bostad/gard-15rum-hermanstorp-vaxjo-kommun-hermanstorp-11344715

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, men i Växjö finns inte så många jobb med en lön som möjliggör så stora lån.

   Radera
  2. Ano

   Helt riktigt!

   Dock finns det i Växjö likt i andra större säder utanför storstadsområdena ofta en både statlig (länsstyrelse) och landstings-/regionkommunal verksamhet med behov av kvalificerade experter och personal. Tidigare fanns ofta också en statlig militär verksamhet med behov av externa tjänster mm.

   Visserligen med en något mindre lön i i de vad jag skulle vilja kalla för HYSTERISKA lönerna i konsulltbranschen i storstadsområdena men å andra sidan också betydligt säkrare och mer långsiktigt varaktiga.

   mvh

   Radera