Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2018-11-20 19:29

Litauen: Lämnar omgående Interpol om rysk kandidat tar över

Diktaturen i Kreml har nominerat en kandidat till chef för den internationella polissamverkansorganisationen Interpol. Med anledning av detta har Litauen nu proklamerat att om han väljs till ledare för organisationen kommer Litauen omedelbart att lämna Interpol och uppmanar alla demokratiska länder att göra det samma.
Presidentpalatset i Vilnius.
Kina har gripit Interpols chef, och en ny behöver tillsättas. Diktaturen i ryska Kreml har därför nominerat Alexander Prokopchuk, som systematiskt har missbrukat Interpol-systemet för att få bland annat finansmannen Bill Browder utlämnad till Ryssland. Kreml-diktaturen har upprepade gånger använt Interpol-efterlysningar för att trakassera regimkritiker i utlandet.

Litauens parlaments ordförande har nu proklamerat att om Prokopchuk väljs till chef för Interpol kommer landet att lämna Interpol, och uppmanar alla andra demokratiska länder att göra det samma. Man vill se en kandidat från ett demokratiskt land nominerad till posten, och reformer av Interpol så att diktaturer inte kan missbruka Interpol för sina egna syften.Att länder lämnar Interpol har hänt förut, specifik 1938 - 1945, då Interpol i dåvarande form togs över av SS-officerare. Sverige lär väl stanna kvar för att inte förlora inflytande och på lång rad lämna ut alla som Kreml begär utlämnade utan grund. Men om det kan vi bara spekulera, utan regering lär inget ske, dvs vi stannar kvar.

Ryska troll, deras inflytelseoperatörer och svansen av nyttiga överutmanade behöver inte kommentera, era kommentarer kommer inte publiceras och ni slösar bara med er tid.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Verkar vettigt att lämna men borde väl gjorts då en representant för kinas regering utsågs (sen att kinas regering tröttnade på honom är ju en annan femma)

  SvaraRadera
 2. Borde lämna FN också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en term, kommer inte ihåg termen, men den avser att man tar över ledarskapet i en politisk organisation, men den kanske gäller på entiteter som interpol, FN.

   Klart är ju att det är en form av politisk krigföring som fungerar väldigt bra. Se bara på C som med sin stora partikassa bara på några år blev fullständigt modifierade.

   Radera
  2. Entrism. Ja, Centerpartiet är ett synnerligen oroande parti nuförtiden, sedan Timbro tog över.

   Radera
  3. Timbro, är det den s.k. Stureplanscentern, Lööf, Federley m fl? Ja, Bondeförbundets enorma kassa inspirerade nog till en hostile takeover. Ack, Joakim Posener jagas väl fortfarande av polisen(*) för ett liknande tilltag medan denna gröna björnliga går fria.

   (*) Har de fortfarande inte listat ut var han är någonstans? Jag tror jag vet, det är inte så svårt.

   Glöm sedan inte Miljöpartiet, Turkiets utpost i Sverige. Eller hur gick maktkampen?

   Radera
 3. Just Bill Browder blev gripen i Spanien, men släpptes efter att det framkommit att det var just politiskt motiverat (han stödde 'Magnitsky Act'-lagen). Den ännu mer spännande fortsättningen är dock att han nu anklagas av ryska åklagare för att ha orsakat Magnitskijs död genom att förgifta honom, trots att han var Browders advokat. (Ursäkta att det blir två olika transkriberingar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Browder var inte ens i landet. Magnitskij dog väl för att ryska polisen vägrade låta honom få sin medicin när de höll honom.

   Radera
  2. Wtf?! Lite av min reaktion när jag såg att de höll "presskonf" ang detta, snacka om att gå all in på propagandan.. Och media spär på istållet för att ställa tuffa frågor... Pappegojjor?

   Radera
 4. Ryssland har antagligen en strategi att påverka internationella organisationer och man kan väl ana att de har lyckats till en viss del.Jag antar att Ryssland kan påverka många av de 190 medlemsländerna till sin fördel. Om Prokopchuk blir vald kan möjligtvis demokratierna bilda en alternativ organisation.

  SvaraRadera
 5. Varför skulle en sådan väljas? Vem väljer oavsett att han blir nominerad? Då måste ju alternativen vara ännu värre annars har han väl rimligen noll chans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Afrika, mellanöstern, kina etc lär rösta på honom så är nog inga problem att få ihop en majoritet av diktaturer/halvdiktaturer precis som i FN.

   Radera
  2. Så, det låter som att ryssen blir vad genom en demokratisk process. Varför klaga?

   Radera
  3. En demokratisk process bland diktaturer/halvdiktaturer...? Självemotsägelse. Inga företrädare för korrumperade, illegitima regeringar, kommer rösta på en kandidat som är omutbar, med integritet och som arbetar för lag och ordning. Man blir en "made man" bara om man har något komprometterande i bagaget, så att ens bossar har någon hållhake på en. Känns knappast som en bra grogrund för interpol.

   Radera
  4. Jag förstår er poäng. Deprimerande minst sagt.

   Radera
 6. Tja han är redan vice president för interpol för europa sedan den 10 november 2016 :-)

  SvaraRadera
 7. Det blev en sydkorean.
  https://www.theguardian.com/world/2018/nov/21/interpol-elects-south-korean-president-russia-kim-jong-yang?CMP=fb_gu&fbclid=IwAR2y_37gOI-TOgakLuGdRf3FRSGu3dicDbjBgz1Op1aZ2Lhrb9X7dNyAjm8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det inte blev en nordkorean iaf...

   Radera
  2. Men visst hade det varit rätt festligt om hans första order som ny chef var att ställa ut en red notice på Kim Jong Un?

   Radera
  3. Varför det? Att låta mörda nära släktingar hör ju till det normala för en kung.

   Radera