Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2018-11-01 13:52

Kronan stärks kraftigt mot dollarn

Kronan stärktes under dagen kraftigt mot dollarn, vilket läsare uppmärksammat. Således vill olika experter hitta olika berättelser bakom detta.
Dagschart USDSEK
I skrivande stund har den amerikanska dollarn fallit 1.36% mot den svenska kronan. I media kan man läsa olika berättelser om varför detta skulle skett.

Samtidigt kan man se att så här stora rekyler för svenska kronan inte är ovanliga utan kanske händer ungefär en gång i månaden. 

Således kan det än så länge bortförklaras som brus i en starkt stigande trend för dollarn sedan i våras. Finns inget som än så länge talar för att detta skulle vara ett trendbrott, lika lite som tidigare liknande rörelser sedan i våras inte heller varit några trendbrott.

Valutahandlarna kan förstås hetsa upp sig över detta, men det har sannolikt väldigt liten påverkan bortanför dagens datum.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Kraftigt? Några ören...

  Visst, för den som växlar miljoner/miljarder är det skillnader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För valutaträjders är det mycket.

   Radera
  2. Ja, dollarn som faller mot flera valutor idag som tex NOK och SEK och EUR.

   Men det är knappast konstigt efter den stora förstärkning som skett under tex Q3.

   Det är bara brus.

   Radera
  3. Richard:
   Det finns de som hävdar att traders behövs för att hålla uppe volymen på handeln och för att se till att rätt kurs råder. Men de gör ju onekligen ingen egentlig nytta kan man tycka.

   Radera
  4. Brus....javisst för den oinsatte om man får vara lite ful(inte mot dig då Joakim utan generellt).

   Dollarfallet(dx) var tekniskt sett förväntat. Nu bör uppgången fortsätta räknar jag med efter flera mindre köpsignaler. Däremot ligger kronan i ett s.k "känsligt" tekniskt läge liksom den tätt av rb följda euron(/usd). Alla som handlar vet att 1,13 är en nivå som därunder andas bifurkation. En naturlig nivå för rekyl vilket vi samtidigt såg(kronan och euron stärktes snabbt och var mycket nära att utlösa en köpsignal(faran ej över). En nedgång i dollar-index samtidigt med en förstärkning av kronan på sikt(dvs en vändning efter aug- toppen 2017) hade kunnat ge ett ordentligt fall för usd/sek och alltså fortsatt förstärkning av kronan. Några ören hit och dit har ibland betydelse :)

   Radera
  5. oops...inte nära köpsignal för euron(ovan). Bara kronan.

   Radera
  6. Nu kom det en liten köpsignal för eur/usd samtidigt har vi en färsk dubbeltopp i dx med tung potential. Just nu får börsen/kronan visa vägen t.v.

   Radera
 2. Jaa, tyvärr även för mig...

  SvaraRadera
 3. Är det månne en regering på gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det kommer ge en krona i fritt fall när den nya regeringen tillkännages.

   Radera
  2. Vi borde kunna förvänta oss en mindre stärkning om Riskbanken höjer räntan om 1-3 månader (till -0,25%). Troligen inte så hemskt starkt då RB säkerligen agerar mot det isåfall. (Tänk på svensk industri! osv.)

   Men man kan ju alltid drömma om en krona runt 9,20 kr, som det en gång var tänkt.

   Radera
 4. Många vet inte om det men valutamarknaden visar ofta i förväg om vart börsen är på väg(inte minst de s.k bifurkationszonerna). Inte heller ologiskt då kapitalet är rörligt över gränserna. Lägg till spekulation och mycket kortsiktig trading. Derivathandeln har ytterligare förstärkt signalerna.

  SvaraRadera